Pääsiäishommia ja vauvakuulumisia

by Kerttu

Aurinkoista päivää!

Ihana tunne herätä  hyvin nukutun yön jälkeen ja olla aamusta täynnä energiaa. Vauvalla ei ole vielä vakiintunutta rytmiä ja on illalla arvoitus, valvotaanko yöllä vaikkapa klo 02-05 vai nukutaanko muutamalla syötöllä aamuun saakka. Mieheni on minua parempi yövalvoja olemmekin tehneet niin, että syötän vauvan ja hän lähtee isin kanssa ”killottemaan” televisiohuoneeseen. Samaa verbiä käytimme jo tyttären vauva-aikana, se tarkoittaa hyväntuulista hereilläolemista keskellä yötä. Mieheni osti jonkun sporttikanavan, josta tulee matseja pitkin yötäkin. Win-win -tilanne 😉

paasiainen-1-3

Minä nousen aamulla kun tyttönen herää seiskan maissa ja pojat jatkavat vielä unia. Aamulastenohjelmien aikaan olen saanut oman pienen blogihetkenkin ja rauhallisen ajan aamiaiselle. Pian päättyy mieheni isyysloman ensimmäinen pätkä, saapa nähdä millaiseksi arki sitten muodostuu, kun olen nyt tottunut näin hyvälle.

paasiainen-1-5

Pääsiäiseen on enää puolitoista viikkoa ja huhtikuukin jo kolkuttelee nurkan takana! Tämä maaliskuu  on mennyt kyllä sellaisessa vauvakuplassa, jossa ajantaju on kadonnut täysin. Olin luvannut tehdä pääsiäisaskarteluja tytön kanssa, joten kaivoimme eilen askartelutarvikkeet esille. Keski-Suomessa virvotaan ensi sunnuntaina ja haimme muutaman pajunoksan jo valmiiksi. Kokosin Pinterestiin muutamia moderniin kotiin sopivia pääsiäisen inspiraatiokuvia ja päätin tehdä omat koristeeni mustavalkoisina.

paasiainen-1-4

Leikkasin kananmunan muotoisia kuvioita mustasta ja valkoisesta pahvista ja koristelin ne mustavalkoisella teipillä sekä mustalla tussilla. Tykkäsin kovasti tämän yksinkertaisen askartelun lopputuloksesta ja variaatioiden mahdollisuuksia on loputtomasti! Kaipasin mustaa tai valkoista astiaa oksille, mutta sellaista ei löytynyt. Lopuksi sitten teippasin maljakkona toimivan lasipullon ja siitähän tuli ihan sisustukseen sopiva 🙂

paasiainen-1-2

Tytär tietysti ihmetteli, miksi kukaan haluaa tehdä vain mustavalkoisia koristeita, kun maailma on täynnä upeita värejä! Hyvä kysymys!

paasiainen-1

Neitokaisen omat koristeet ovat väri-iloittelua ja paljon sympaattisempia kuin äidin minimalistiset viritelmät 😉 Molemmille onneksi löytyy tila ja paikka kotoa..

paasiainen-1-6

…lapsen taideteokset tietysti paraatipaikalle ja äidin sivupöydälle 🙂

paasiainen-1-7

 Onko siellä jo aloitettu pääsiäisvalmistelut? Mitä kaikkea teidän pääsiäiseen kuuluu (koristeet, ruoka, perinteet)? 

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Sanna 25 maaliskuun, 2015 - 9:20 am

Ihanalta näyttää. Ei oo täällä aloitettu mitään vielä, eikä ole kyllä koskaa ennnen mitään laitettukaan. Mutta nyt tekee kyllä mieli laittaa jotain pääsiäistunnelmaa.
Terveisin tätä tämä äitiys teettä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:01 pm

Kiitos Sanna! Varmasti näitä askarteluista ei tulisi niin innolla tehtyä ilman lapsia 🙂 Mutta pääsee siinä itsekin ihan eri tavalla fiilikseen, kun saa vähän touhuilla ja tehdä käsillä.

Reply
Tinttu 25 maaliskuun, 2015 - 9:35 am

Kiva idea! Itselläkin olisi noita teippejä jemmassa, voisin apinoida jotain samantapaista omaan minimalistiseen pääsiäiskoristearsenaaliini 🙂 Meillä pääsiäistä vietetään lähinnä hiljentymällä ja nauttimalla vapaapäivistä ulkoilemalla paljon ynnä syömällä hyvin. Itse olen kala-kasvissyöjä joten herkut ovat pitkälti sillä linjalla, miehelle tilaan särää. Perinteisiin kuuluu tietysti pääsiäisateria sunnuntaina vanhempien ja sisarusten perheiden kanssa, nykyään meitä on jo n. 15-päinen lauma 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:02 pm

Kuulostaa oikein hyvältä teidän pääsiäissuunnitelmat! Meilläkin on iso lauma kasassa perheen parissa ja se tekee juhlapyhästä sen juhlan 🙂

Reply
Ruut 25 maaliskuun, 2015 - 9:44 am

täällä pääsiäiskoristeet on tainnu olla pöydällä jo kohta viikon 😉 ja olen ystävilleni vienyt kivoja pieniä paketteja (suklaalevy, jossa juuttinarulla kiinni muutama pääsiäiskoriste). yllätykset ovat olleet mieluisia ja hyvä mieli tulee itselleenkin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:02 pm

Ihania yllätyksiä! Varmasti saa hyvän mielen antaessaan tuollaisia pieniä muistamisia 🙂

Reply
Karin // Tunne tilat 25 maaliskuun, 2015 - 10:41 am

Ihanalta ja järkevältä kuulostaa nuo teidän nukkumisjärjestelyt!

Voi tää vitsa-aika on varsinainen vitsaus siitepölyallergisen, mutta askarteluhaluisen lapsen kanssa 🙁

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:03 pm

Voi harmi noita allergioita! Onneksi voitte askarrella jotain tipuja tai muita juttuja 🙂

Reply
Sara 25 maaliskuun, 2015 - 11:15 am

Meillä pääsiäinen alkaa siitä, että pääsiäisnoidat tulevat palmusunnuntaina virpomaan. Kotiin hankitaan keltainen kukkakimppu ja varmasti narsisseja koristamaan sisäänkäynnin ulkoruukkuja. Keltaisia kynttilöitä on jo hankittu. 🙂

Tämänkin pääsiäisen saan viettää yksin, ah! Mies ja lapset lähtevät sukuloimaan toiselle puolelle maata ja minä saan olla talon valtiatar. Tämän vapaan aluksi siivotaan koti kuntoon, suunnitellaan oikein hyvää ruokaa (ei lammasta!) ja herkutellaan iisolla kasalla irtokarkkeja. Nautin täysillä joka sekunnista, sillä yksinolo on niin harvinaista herkkua. Toisaalta sekin on ihanaa, kun perhe palaa takaisin viikon reissun jälkeen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:04 pm

Hyvä kun muistutit, jotain keltaisia kukkia pitääkin ostaa! Ja myös varata noidille ne suklaamunapalkat 🙂 Nautihan hiljaisuudesta, se on ihmiselle tärkeää saada olla joskus yksin omien ajatustensa kanssa!

Reply
Priitta 25 maaliskuun, 2015 - 1:22 pm

Meilläkin paistaa Oulussa upeasti aurinko ja vapaapäiväkin on, joten oksat tuli aamusta noudettua, jotta sunnuntaina päästään virpomaan. Kivan näköisiä aikuisten oksi olit tehnyt, kunpa itsekin jaksaisin… Mutta ihaninta on, että teilläkin pikkuneidin teokset on siellä paraatipaikalla :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:05 pm

Nämä on onneksi aika nopeita ja helppoja väkertää, mitään kovin monimutkaista en itsekään ala askarrella 🙂

Reply
little mrs finland 25 maaliskuun, 2015 - 4:28 pm

Kaunista, ei uskoisi pienen lapsen kodiksi. Sinulla on ihana tyyli! Minäkin sisustelen pienen pojan huonettani. Oletko koskaan selvittänyt mistä saisi Suomessa tehtyjä sisustusjuttuja?

Käypä kurkkaamassa meidän pojan huonetta:

http://littlemrsfinland.blogspot.fi/2015/03/jotain-uutta-ja-jotain-vanhaa.html

Little Mrs Finland

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:07 pm

Kiitos paljon! Ihan samat lapsiperheen sotkut meiltäkin löytyvät, mutta nautin kyllä siististä kodista 🙂 Ihana kampanja sinulla käynnissä, taisinkin siihen törmätä iltapäivälehden uutisessa 🙂 Voisinkin koota postauksen suomalaisista sisustusbrändeistä lastenhuoneeseen, hyvä idea!

Reply
Lanttuleikkuri 26 maaliskuun, 2015 - 4:47 pm

Meillä pääsiäiseen kuuluu perinteisesti matka jonnekin. Koska nyt olen töissä, ei vapaata saa ihan noin vaan, päätimme lähteä autolla Riikaan. Laivaylityksen varasin jo hyvissä ajoin joulukuussa, hyvä vaan, sillä nyt kaikki on täynnä. Majoitusta ei tietenkään ole vielä varattu.
Mutta kylässä on hyvin tilaa, eiköhän me jonnekin päästä.

Reply
Heli 26 maaliskuun, 2015 - 7:12 pm

Teillä on hyvä diili todellakin. 🙂 Kauniita koristeita olet tehnyt tyttäresi kanssa… pitäisi itsekin lähteä metsästämään pajunkissat ajoissa, ennekä niitä joutuu ensi viikolla etsimään tunti tolkulla! 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2015 - 8:08 pm

Yhdessähän tätä perhettä pyöritetään, vaikka ainoastaan syöttäminen on sellainen homma, joka ei mieheltä luonnistu 🙂 Minun on helppo herätä aikaisin aamulla ja mies on illanvirkku, joten työnjako on luonteva. Milloin teillä virvotaan? Täällä jo ensi sunnuntaina 🙂

Reply

Jätä kommentti