Olohuoneen muutos nollabudjetilla

by Kerttu

Uusi viikko ja uusi olkkari – tai ainakin melkein!

sohva-5

*
Lauantai-iltapäivänä kuljin kotona vähän tyytymättömänä. Mies katseli televisiota, lapset leikkivät ja kaikki oli ihan mainioisti, mutta minua tympi olohuoneen ilme. ”Saanko vähän sisustaa”, tiedustelin mieheltä, joka tiesi kysymyksen tarkoittavan kahta asiaa. ”Vähän” tarkoittaa kunnon rymsteerausta, josta ei selvitä ilman hänen apuaan.
*

sohva-6

sohva-7

*
Mieheni tiedusteltua mitä pitäisi tehdä, ilmoitin, että juuri se sohva, jolla hän niin mukavasti pötköttelee, pitäisi siirtää olohuoneeseen. Yllätyksekseni en kuullutkaan vastalauseita, vaan huonekalut alkoivat siirtyä nopeammin kuin olisin koskaan uskonut.
*

sohva-8

sohva-9

*
Mies teki työtä käskettyä ja pian olohuoneessamme oli 10 vuotta vanha televisiohuoneen sohva. Eihän se ole trendikkäin, eikä kaunein, mutta yllättävän hyvä kuitenkin! Linie designin maton kanssa olkkariin tuli aimoannos tanskalaista hyggeä, sellaista selittämätöntä kotoisuutta ja mukavuutta. Olen miettinyt, päivittäisinkö sohvan ilmettä kevyemmäksi vaihtamalla jalat, luuletko että voisi toimia?
*

sohva-10

sohva-11

*
Niin, se sohvaostos. Se on ollut mielessäni jo ties kuinka kauan. Olen kiertänyt huonekaluliikkeitä, heilunut mitan kanssa ja pyytänyt tarjouksia. Välillä innostunut, mutta aina oon ollut jokin juttu, joka on jarruttanut minua. Pienin syy ei ole laadukkaiden sohvien hinta, sillä himoitsemieni kotimaisten kulmasohvien hintalappu alkaa kolmesta tonnista. Toisaalta kuten Moon-sohvan supernopea myynti osoitti, hyvään kannattaa sijoittaa, sillä se säilyttää myös arvonsa.
*

 

sohva-12

sohva-13

*
En halua ostaa ”ihan kivaa”, mutta olin myös täydellisen kyllästynyt siihen, että edellinen sohva ei kutsunut perhettämme yhteisiin lepo- ja lukuhetkiin. En edes muista, milloin olisin viimeksi rentoutunut sohvalla kirjan tai lehden kanssa. En muka ehdi, mutta saattoihan siihen olla joku muukin syy.
*

sohva-15

sohva-16

*
Kyllä, tuolla sohvannurkassa on tullut lueskeltua lehtiä ja blogeja sekä tehtyä rennosti pieniä kirjoitustöitä. Sieltä näkee keittiön, takan ja olohuoneen, joten voi olla kaiken keskellä, mutta omassa rauhassa. Sinne välillä on kainaloon käpertynyt milloin iso tai pieni rakas tai eräs linssilude karvakorva, joka on otettu palvelusväen järjestettyä hänen arvolleen sopivan päivystyspaikan.
*

 

sohva-18

sohva-19

*
Lämpimänsävyinen ja massiivinen sohva sai ympärilleen raikkaan valkoiset ja linjoiltaan kevyet huonekalut. Louis Poulsenin AJ-jalkavalaisin on kuin tehty sohvannurkkaan ja toisella puolella tilaa valaisee Lundian Soihtu. Sohvapöytänä palvelee Hayn Tray, jonka mittasuhteet ovat yksinkertaisesti todella toimivat. Lehti- ja kahvitasona on Everyday Designin sarjapöytä ja sisustuksen täydentää Eamesin Rar-keinutuoli.
*

sohva

Kas näin, mitä sanoo arvon raati?  

Rahaa kului muutokseen nolla euroa, sillä kaikki tavarat löytyivät valmiiksi kotoa. Moon-sohva odottelee uutta ostajaa televisiohuoneessa ja kuten jokainen hoksaa, kohta talossa on  kohta yksi sohva liian vähän. Uusi televisiohuoneen sohva hankittiin kuitenkin lähes nollabudjetilla eli tulokkaaseen sijoitettiin suurin piirtein sen verran, kun vanhan sohvan myyntihinta on.  Voisi sanoa, että olemme sisustussijoitusten suhteen plusmiinusnolla-tilanteessa. Eihän tämä lopullinen ratkaisu ole, mutta se antaa aikaa pohtia, säästää sekä ratkaista erään toisen sisustukseen oleellisesti vaikuttavan asian. Mutta tässä alkaa olla jo aika monen uuden tarinan alkuja.. <3

*

Saatat pitää myös

51 Kommentit

Sanna / Luumutar 29 elokuun, 2016 - 2:25 pm

Ihanan freesiä, hyvin sopii tuo sohva olkkariin. Kiva muutos. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:19 pm

Kiitos Sanna! Kiva kuulla, että tykkäät!

Reply
MarjoH 29 elokuun, 2016 - 2:34 pm

Hyvin sopii! Teillä tuli kerta heitolla ihan erinäköinen olkkari ☺. Sohvan jalat eivät kuvista juurikaan erotu, joten en tiedä, muuttaako jalkojen vaihtaminen ilmettä.

Reply
S - Beauty of life 29 elokuun, 2016 - 2:35 pm

Hygge!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:19 pm

Just se! <3

Reply
Satu - Rauharentola 29 elokuun, 2016 - 2:39 pm

Ihanan kodikas <3.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:19 pm

Kiitos, tuli kyllä kodikkuutta lisää!

Reply
Kati / villa valko 29 elokuun, 2016 - 2:53 pm

Olohuoneenne on nyt tosi skandinaavisen vaalea ja sohva on mielestäni ihan nätti, kutsuvampi kuin edellinen. Pientä väriä ehkä kaipaisin mattoon tai tyynyihin, toisi lisää särmää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:21 pm

Kiitos Kati! Väriä onkin helppoa lisätä tekstiileillä, nyt halusin kuvata mahdollisimman simppelin kokonaisuuden 🙂

Reply
Veera-K 29 elokuun, 2016 - 3:08 pm

Kodikas muutos! Sohva sopii hyvin syksyn sadepäiviin viltin ja lehden kanssa. Siitä saa itsellekin hyvän fiiliksen kun tunnelma muuttuu vanhojen huonekalujen avulla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:22 pm

Kiitos Veera-K! Tuli kyllä hyvä mieli, kun koti uudistui jo olemassa olevilla tavaroilla 🙂

Reply
Sirpa 29 elokuun, 2016 - 3:16 pm

Voi että, silmä lepää tuossa kodíssa ja sen seesteisessä kauneudessa. Tykkään. Minusta sohva jalat on ihan ok.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:22 pm

Lämmin kiitos Sirpa!

Reply
Hanna 29 elokuun, 2016 - 3:22 pm

Hiukan jää tuosta lopusta fiilis että taloon on tulossa lisää asukkeja 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:23 pm

No voisi sen kyllä niinkin tulkita, mutta ei ole uusia asukkaita tulossa. Näin on just hyvä <3

Reply
Mymmelinmamma 29 elokuun, 2016 - 3:24 pm

Itse juurikin vastaavanlaisen sohvan jalat vaihdoin tuollaisista matalista korkeisiin metallijalkoihin. Mielestäni ilme muuttu juurikin ratkaisevasta. Ja lisäksi istumakorkeuden muutos oli myös meillä tervetullutta.
Koin, että massiivinen kulmasohva lattiaa myöten mennessään oli raskaan näköinen. Myös imurointi helpottui, kun suulake mahtuu helposti sohvan alle.

Reply
Johanna 25 helmikuun, 2022 - 6:53 pm

Huomasin päivämäärästä että tästä on jo aikaa mutta kokeilen nyt kuitenkin. Löytyiskö sinulta kuva missä näkee tätä massiivista sohvaa korkeilla jaloilla?
Meillä sama tuunaus edessä enkä löydä googlaamalla yhtään kuvia.

Reply
Sanna 29 elokuun, 2016 - 3:28 pm

Meillä on valkoinen nahkainen divaanisohva, johon ostohetkellä, noin 5 vuotta sitten valitsin 6cm korkeat puiset, ruskeat neliskanttiset jalat. Siihen saakka tuskailin valintaani aina imuroidessa sen alta, kunnes sain loistoidean vaihtaa sohvaan korkeammat jalat, 13cm korkuiset mustat alaspäin hiukan kapenevat puiset ”korkkarit”. Sohvan ilme muuttui radikaalisti, se suorastaan nousi nurkastaan ja seisoo ryhdikkäänä valon kajastaessa sen alta. Ihastuin ihanaan, vielä niin hyväkuntoiseen sohvaamme uudelleen. Näin meillä siirrettiin harkinnassa ollutta uuden sohvan hankintaa jonnekin tulevaisuuteen. Suosittelen kokeilemaan jalkojen vaihtoa. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:24 pm

Kiitos Sanna kokemuksistasi! Tuo sohva on hankala siivota, sillä imuri ei mahdu alle nostamatta. Samoin Hugon luut sujahtavat alle, mutta niitä ei saa pois. Mutta katsotaan, Anne tuossa alempana kommentoikin viisaasti, että mittasuhteet saattavat muuttua, jos jalkoja muuttaa.. Pitää miettiä 🙂

Reply
Tinttara 29 elokuun, 2016 - 4:34 pm

Oikein kodikkaalta ja raikkaalta näyttää! Minua kiinnostaisi tietää mikä ja mistä tuo sohvan yläpuolella oleva taulu on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:25 pm

Hei ja kiitos! Taulusta voit lukea lisää täältä: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2013/05/11/taulu-taiteilija-ja-tarina/

Reply
Anu 29 elokuun, 2016 - 5:59 pm

Tosi hyvä muutos! Tykkään enemmän kuin edellisestä! Tuli ihanan kotoisan näköistä! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:25 pm

Kiiitos Anu! Nyt on kyllä aika mukavan tunnelmallista 🙂

Reply
Ruut 29 elokuun, 2016 - 7:35 pm

Hyvältä näyttää ja niinku itsekin sanot, hyvin kotoisaa ja kutsuvaa 🙂 Hieno idea 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:26 pm

Kiitos paljon Ruut <3

Reply
Ari H 29 elokuun, 2016 - 8:14 pm

”Toisaalta kuten Moon-sohvan supernopea myynti osoitti, hyvään kannattaa sijoittaa, sillä se säilyttää myös arvonsa.”
Hmm, jos myyntihinta oli tuo pyytämäsi, noin kolmasosa alkuperäisestä (tuskin ainakaan enempää kukaan tarjosi), en tiedä voiko sanoa, että arvo säilyy. Kalliista tietysti saa myytäessä vähän enemmän kuin Jyskin tarjoussoffasta, mutta suhteellisesti taloudellinen menetys lienee samaa luokkaa. Vaikka tuskinpa tuo jälleenmyyntiarvo on se tärkein kriteeri huonekaluja hankittaessa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:28 pm

Hei! Halusin myydä sohvan sellaisella hinnalla, että se menee nopeasti kaupaksi ja näin kävi. Kysyntämäärästä päätelleen siitä olisi saanut enemmänkin, mutta intressinä oli nopeat kaupat. Jälleenmyytiarvo on vain yksi tekijä, enemmänkin arvostan laadukkaan huonekalun käyttöarvoa. Ns. halpissohva tuskin olisi ollut uutta vastaavassa kunnossa monen vuoden käytön jälkeen.

Reply
anna 29 elokuun, 2016 - 8:25 pm

Onko tuo bellus -sohva vai mikä? Meillä on 10 v vanha sellainen ja erittäin mukava ja muotonsa säilyttänyt.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:29 pm

Täytyy sanoa, että en edes tiedä sohvan merkkiä. Sitä myi Koti-idea niminen huonekaluliike, joka meni jo kauan aikaa sitten konkurssiin.

Reply
SanMa 29 elokuun, 2016 - 9:20 pm

Näyttääpä hyvälle! Meillä on juurikin samankaltainen sohva ja vaihdoimme siihen jalat, ilme keveni ja sohva on nyt modernimman näköinen. Mies osti uudet metalliset jalat Motonetistä 🙂 kannattaa ainakin kokeilla, nyt mahtuu imuroimaankin juuri ja juuri sohvan alta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:30 pm

Kiitos vinkistä Sanma!

Reply
Anne Malia 29 elokuun, 2016 - 9:33 pm

Pakko sanoa että näin on parempi 🙂 Jotenkin sisustus näyttää eheämmältä. Ja sohva on yksi kodin tärkeimpiä ostoksia, joten en tyytyisi siinä kompromissiin. Eli mieti ja makustele (ja säästä) rauhassa, nythän tilanne on hyvä.

Huonekaluissa mittasuhteet merkitsevät kaikkea. Se on se pienen pieni tekijä, jota ei tule ajatelleeksi jos niihin ei ole erityisemmin perehtynyt. Mutta kuten mainitsit Hayn pöydästä, se toimii kun siinä mittasuhteet ovat prikulleen, jos vertaat vaikkapa siihen toiseen metallirunkoiseen sohvapöytääsi (joka sekin on nätti). Tästä pääsenkin sohvan jalkoihin, en vaihtaisi, koska sohvan mittasuhteet eivät toimi vaihdon jälkeen. Tätä mallia ei ole muotoiltu korkeammille jaloille, kokonaisuudesta tulee omituinen helposti. Samoin käy istuinkorkeudelle, on syy miksi siinäkin on olemassa summittainen standardi. Tosin, näitä mittasuhdehommia ei ehkä oivalla ellei tosiaan ole aiheen kanssa tekemisissä.

Mutta siis, ihana muutos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:32 pm

Kiitos Anne!

Juuri mittasuhteet ja tietyt sävyasiat minua tökki vanhassa järjestyksessä, nyt on sopusointuinen ja sopusuhtainen kokonaisuus. Mietiskelemme rauhassa seuraavaa siirtoa 🙂

Reply
Sandy S 29 elokuun, 2016 - 9:39 pm

Ihanaihanaihana! Oli ajatus heti eka kuvan kohdalla. Seesteinen, selkeä, pelkistetty, skandinaavinen ja joko sanoin ihana? Itsekin haluaisin roudata valkoisen nahkasohvamme pihalle ja hankkia tilalle kunnon löhöilysohvan. Niin se vaan ihmisen mieli on muuttuvainen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:32 pm

Oi kiitos Sandy, ihana kuulla! <3

Reply
hanna 29 elokuun, 2016 - 9:46 pm

Raati sanoo kyllä! Justiin tälläistä vaaleaa sohvaa koitetaan poikakaverin kanssa metästää meidän tulevaan kämppään, mutta vielä ei ole onnistanut. Yksi jo löytyi, mutta se oli miehekkeen mielestä liian pieni. Itse olisin ollut valmis sen ostamaan, mutta pitää kuunnella toistakin kun se siinä enemmän kuitenkin löhöää! 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:33 pm

Kiitos hanna! Kyllä kunnon löhösohva houkuttelee pötkähtämään 😀 Toivottavasti teille löytyy mieleinen yksilö pian!

Reply
Linnea 29 elokuun, 2016 - 10:30 pm

Todella kaunis ja harmoninen kokonaisuus 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:34 pm

Kiitos Linnea <3

Reply
Eepu 29 elokuun, 2016 - 11:03 pm

Minä teettäisin tuohon vaaleanharmaasta laadukkaasta kankaasta ommellut päälliset 🙂 sopisi taulun sävyihin ja toisi vähän särmää väriskaalaan. Omaa esteettistä silmää häiritsee nykyisen kermanvivahdus 😀 Sillä muutoksella ette uutta sohvaa edes tarvitse! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:35 pm

Kermanvivahdus ei ole minunkaan suosikkini, mutta luulenpa että uudelleen verhoilu ei ole ihan pikkuhomma. Mielummin siis kestän tätä pikkuvikoineen ja sitten satsaan uuteen, kun aika on 🙂

Reply
Terhi 29 elokuun, 2016 - 11:54 pm

Kiva muutos. Itse ostaisin uusia sohvatyynyn päällisiä tuomaan ryhtiä. Taulun laittaisin ikkunan viereen pystyyn ja siihen pariksi jotain pienempää taulua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:35 pm

Kiitos Terhi ja kiitos myös ideoistasi! Taulua ei kuitenkaan voi laittaa pystyyn, koska sen idea kärsii. Niinpä taulujen osalta mennään näin 🙂

Reply
Ninni 30 elokuun, 2016 - 9:17 am

Mikä parketti teillä on? Ihana!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:37 pm

Hei, se ei ole parketti vaan laminaatti: Egger EM3243 White Wood K-Raudasta.

Reply
Elina 30 elokuun, 2016 - 9:59 am

Minusta on myös hyvä:)
Hankinnoista: Olen samoilla linjoilla siinä, että kannattaa harkita hankintoja kaikessa rauhassa. Monta kertaa olen ollut mieluummin ilman kuin tehnyt kompromisseja, ja sopiva on joskus sitten löytynyt. Enkä tarkoita sopivalla pelkästään kalliita hankintoja. Etsin pitkään lasten leluille kankaisia säilyttimiä, joita ei ole muovitettu. Lopulta marketissa huomasin juuri sopivat ja hintaan 12€/kpl.
Ostimme keväällä uuden sohvan. Vanha sohva oli uuteen kotiin aivan liian pieni, mutta sillä mentiin vielä kolme vuotta muuton jälkeen. Vaatimuslista uudelle sohvalle oli pitkä.. Päädyimme Adean Bandiin allergiatäytteellä ja siinä täyttyivät kaikki kriteerit ja tyytyväisiä ollaan:)
Kolmessa tunnissa vanha 13-vuotias sohva meni kaupaksi ja ostaja oli sen noutanut, oli saman valmistajan kuin Moon-sohva ja edelleen tosi hyväkuntoinen.
Viimeisistä lauseista tuli minullakin ensin mieleen, että perhe on kasvamassa. Sitten ajattelin, että olette muuttamassa. Jään siis odottamaan noita uusia tarinoita:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 elokuun, 2016 - 2:39 pm

Kyllä näissä isommissa hankinnoissa kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa. Ja on se monella tavalla palkitsevampaa, kun sitten saa mieluisen!

Hitsi, ei pitäisi tehdä tuollaisia vihjailevia lopetuksia, kun mielikuvitus alkaa laukkaamaan 😀 Mutta ei, kaikki hyvin täällä ja perhekokokaan ei ole kasvamassa.

Reply
tp 30 elokuun, 2016 - 7:39 pm

Passaapa hienosti vaaleakin sohva teille! Rauhallinen ja skandinaavinen kokonaisuus. Yritin kommenttien jälkeen oikein tiirailla keltaisuutta/kermaisuutta, mutta minun silmääni se ei häiritse. Jos sitä kuitenkin on, toimisiko koivu sille hyvänä parina, jossain pienessä muodossa vaikka? Sehän olisi muodikastakin. 🙂 Siellä taitaa olla lähellä olevat puut tammea?

Reply
Emma 30 elokuun, 2016 - 7:53 pm

Paljon,paljon parempi!!!! Nyt teidän olkkari on kodikas ja tuo sohva on paljon kutsuvansa kuin edellinen. Tykkään!

Reply
Henna 4 syyskuun, 2016 - 11:19 am

No nyt näyttää tosi kauniilta ja seesteiseltä! Edellinen sohva oli melko hallitseva, tämä jotenkin istuu paremmin kokonaisuuteen. Tosi kiva kun olemassa olevilla jutuillakin voi saada aikaa mieleisen ison muutoksen. Ja näinkin isoja hankintoja kannattaa tosiaan harkita, kyllä sen sitten tietää, kun se oikea osuu kohdalle 🙂

Reply
matti lempinen 26 syyskuun, 2018 - 11:09 am

Hei,

kenen / mikä ja mistä taustalla oleva taulu hankittu.

Voiko käyttää pystysuuntaisesti ?

Reply

Jätä kommentti