Nyt ne myyvät sen unelmatalon!

by Kerttu

Tämän talon muistavat kaikki, jotka viime kesänä vierailivat Jyväskylän Asuntomessuilla. Talo Luck oli -ja on toki edelleen jotain sellaista, jota ei olla Suomessa nähty. Musta ulkokuori kätkee sisälleen suojaisan atrium-pihan suurine ikkunoineen. Valkoinen sisustus on kuin taulu, joka antaa mahdollisuuden mielikuvitukselle sisustuksessa. Tämä koti on ollut ystäväni Heidin ja hänen miehensä unelma. Muistan kun ensi kerran vierailin talossa ja ihailin sitä ääneen, Heidi totesi nauraen: ”en ole seiniin kiintyvää tyyppiä”. Lausahdus piirtyi mieleen ja konkretisoitui tällä viikolla. Heillä on edessä uusia unelmia ja Talo Luck on nyt myynnissä. Tervetuloa virtuaalikierrokselle tähän mielikuvitukselliseen kotiin!

luck-1-26

luck-1-21

Istuin kahville pyöreä pöydän ääreen. Kupillinen höyryävän kuumaa mokkaa ja mansikkaleivos edessäni katson ulos ikkunasta. Olemme neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan lähellä Jyväsjärven kiertävää suosikkilenkkireittiäni Rantaraittia. Suuret ikkunapinnat kutsuvat luonnon sisään. Päättyvän kadun viimeinen tontti mahdollistaa täydellisen oman rauhan. Koivut täydessä vihreydessään ja puiden välistä polkottava järvi luovat taulun, joka on joka päivä erilainen.

luck-1-23

luck-1-24

Heidi on kekseliäs sisustaja, taitava tuunaaja ja onnekas kierrätyskalusteiden hankkija. Kodissa ei ole mitään jätetty sattumanvaraan, mutta sisustus henkii huumorintajua. Yllättävät yksityskohdat saavat katselijan hymyilemään. Esineiden takaa löytyy tarinoita, joita suomalais-englantilaiseen perheeseen kertyy niin matkoilta kuin kotimaistakin.

luck-1-25

luck-1-27

luck-1-28

luck-1-29

luck-1-20

Taloon kuuluu kaksi rakennusta. Saunatupa on ihan oma maailmansa. Se on kuin kesämökki, jonne siirtyminen käy puolessa minuutissa. Sinne voi tehdä retkiä rentoutumaan saunan ja takan äärelle. Siellä voisi työskennellä ja se toimisi upeasti edustustiloina. Ja mikä olisi parempi paikka vaikkapa perheen aupairille, kun oma pieni asunto samassa pihapiirissä?

luck-1-13

luck-1-14

luck-1-15

Täällä kotona hermoillessani rikkaruohoarmeijan hyökkäyksestä mieleni lepää Talo Luckin pienellä pihalla. Kaikki on suunniteltu mahdollisimman vaivattomaksi. Omakotitalo minimaalisilla piha- ja lumitöillä voi siis olla mahdollinen.

luck-1-16

Taloon kuuluu kolme takkaa, joista yksi on ulkona. Ajattele helteistä heinäkuuta, järveltä paistavaa keskiyön aurinkoa ja takassa loimottavaa tulta. Ollapa yhtä aikaa urbaanin kaupungin ytimessä ja oman rauhan suojaisassa kuplassa.

luck-1-17

Jos sinua jäi kiinnostamaan perheen uudet haaveet, käy lukemassa Heidin postaus ”Kohti seuraavia seikkailuja”. Jäin miettimään heidän perheensä rohkeutta toteuttaa unelmiaan. Itse taidan olla vähän seiniin kiintyvää sorttia, vaikka haaveilla osaan toki minäkin 🙂

luck-1-18

Talon varsinainen myynti-ilmoitus on täällä. Koska kyseessä ei ole tusinatalo, saattaa myyntiaika olla pitkäkin. Ennen uuden omistajan löytymistä aion nauttia vielä monet kahvit tässä talokaunottaressa, jonka seinät ovat kuulleet monta tarinaa ja salaisuutta.

Saatat pitää myös

12 Kommentit

iDiS & iNTeRiÖÖRi 18 kesäkuun, 2015 - 6:06 pm

Niin kaunis talo <3 Ei todellakaan mikään tusinatalo!

Oikein mukavaa Juhannusta Kerttu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 1:11 pm

Juuri näin! Ihanaa juhannusta sinnekin!

Reply
Karin // Tunne tilat 18 kesäkuun, 2015 - 6:16 pm

Onhan se vaan upea! Toivottavasti oikea ostaja osuu kohdalle 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 1:11 pm

Varmasti ostaja löytyy 🙂

Reply
Noora 18 kesäkuun, 2015 - 7:23 pm

Tämä oli lempikohteeni jkl asuntomessuilla 🙂 aivan upea ja kiehtova talo

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 1:10 pm

Todellakin, mielenkiintoinen koti!

Reply
Katri 18 kesäkuun, 2015 - 9:49 pm

Aivan upea talo ja todella hyvin kirjoitettu juttu! Kiitos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 1:10 pm

Talo on kyllä hieno! Ja kiitos kauniista sanoista, kiva että tykkäsit jutusta!

Reply
Anna 22 kesäkuun, 2015 - 9:02 pm

Aivan liian kliininen ja persoonaton talo lapsiperheelle. Miksi pitää rakentaa jotain tällaista ja heti myydä? Päätöntä touhua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 kesäkuun, 2015 - 10:52 pm

Nämä ovat tietysti makuasioita, jo Asuntomessuilla talo jakoi mielipiteitä. Yleensä niin käy, kun tehdään jotain uutta ja erilaista 🙂

Reply
Annu 23 kesäkuun, 2015 - 9:11 pm

Aivan järjetön hinta!! Näköalana risukko, vuokratontti ja keittiö aivan laaduton. Kuka tahansa osaa sisustaa jos näkee vaivaa. Ei sitä voi laittaa talon hintaan. Tämä on uskomattomin juttu taas pitkästä aikaan. Yhdyn edelliseen kirjoitukseen: onpa päätöntä touhua.

Reply
leena 12 heinäkuun, 2015 - 8:41 pm

Mistäköhän nuo keittiön pöytä ja tuolit on? Aivan ihanat!

Reply

Jätä kommentti