Ei ole rahasta kiinni

by Kerttu

Moikka jälleen!

kukat-1-12

Tänään on rysähdellyt sähköpostiin jos jonkinlaista houkutinta; alet ovat alkaneet! Minulla on jo jokavuotinen perinne ihailla läpi Mulberryn alennusmyynti ja joskus jopa klikkailla ostoskoriin laukku tai kaksi. Sitten vain muina naisina suljen selaimen.. tuleehan se uusi ale taas joulun aikaan! Nina´s ja Net a Porter muistavat postilla ja luovat sellaisia ostotarpeita, joita ei vielä aamulla tiennyt olevan olemassakaan. Luksuslaukun sijaan sijoitin silmissä kasvavan pojan seuraavan koon vaatteisiin edullisen ketjuliikkeen alerekillä, luulen että se oli aika paljon tärkeämpää tällä hetkellä.

kukat-1-8

Vaikka haaveilen designhuonekaluista, luksuslaukuista ja välillä jopa kokonaan upouudesta talosta, jalat on hyvä pitää visusti maanpinnalla. Ja saahan sitä haaveilla, eikös totta! Jostain syystä minun on helpompi ostaa kotiin tai lapsille juttuja, kun suoraan itselleni. Äitiyslomalla on aika helppoa olla säästeliäs, kun vain pysyy poissa kaupungilta. Nettiostoksissa olen aina ollut erittäin harkitsevainen, sillä arvostan niin paljon palvelua sekä yleensä haluan nähdä tuotteen ennen ostopäätöstä. Lisäksi inhoan palauttamiseen liittyvää säätämistä.

kukat-1-7

Toisaalta ajattelen myös niin, että jos jotain oikeasti tahtoo ja tarvitsee, kannattaa ostos tehdä. Mielummin ostaa yhden hyvän laukun, joka palvelee moitteetta kymmenen vuotta, kun joka vuosi jonkun vähän sinnepäin veskan. Se sama summa suttaantuu niihin kakkosvaihtoehtoihinkin vuosien varrella. Minusta olisi suorastaan ihannetilanne omistaa vain sellaisia tavaroita, joita arvostaa. Oma vaatekaappini tulee kokemaan vielä suurta karsintaa, kunhan imetysvaihe päättyy. Vähemmän on enemmän. Ja mikä tunne onkaan, kun myy vaikka kirppiksellä kymmenen vähällä käytöllä olevaa vaatetta tai laukkua pois ja ostaa sen yhden täydellisen tilalle!

kukat-1-9

Otsikon mukaisesti ei ole muuten tällä hetkellä rahasta kiinni, että saa kotiin kaunistuksia. Teiden varret ovat täynnä täydessä loistossa olevaa luonnonkukkaa, sieltä vaan poimimaan.  Itse täydensin kukkamaljakon poistumatta tontilta; raja-aitamme koristearoniat kukkivat valkoisena ja raaskin leikata pari oksaa maljakkoon saakka.

kukat-1-13

kukat-1-14

Hei, olisi kiva kuulla mitä sinä ajattelet! Lähdetkö alennusmyynteihin?  Mihin sinun on helppoa käyttää rahaa (ilman huonoa omatuntoa)? Entä mitkä ilmaiset asiat tuottavat eniten iloa?

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Päivi 16 kesäkuun, 2015 - 7:16 pm

Itse en kotiin tarvitse mitään (oikeasti, leikistihän sitä tarvitsee vaikka mitä) mutta erään naapurimaan ketjuliikeen nettikaupassa katselin erästä mekkoa. Urheilin tänään kaikki paikallkset kyseisen ketjun kaupat läpi mutten löytänyt edes koko mekkoa. Päätin etten tilaa mekkoa netistä vaan haluan sen sovittaa joten jäi mekko ostamatta. Kummipojalle jos löydän jotain vaatetta niin ne haen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 2:10 pm

Juuri näin! Oikeasti ei kyllä mitään tarvitse, mutta silti niitä tarpeita tulee luotua ihan vahingossa 🙂

Reply
Sandy S 16 kesäkuun, 2015 - 8:29 pm

Minä taas olen nettialennusmyyntien suhteen ihan toivoton tapaus. Tälläkin viikolla odottelen saapuvaksi kolmea eri pakettia, joista iso osa kuitenkin onneksi tulee lapselle (jos se nyt on mikään puolustus heikolle itsekurille…) ja blogin puolellakin syydän tulemaan alevinkkiä, siltä varalta, että joku muukin on yhtä höpsähtänyt kuin minä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 2:10 pm

Oi vitsi, kerro ihmeessä mitä olet ostanut?!

Reply
Marja 16 kesäkuun, 2015 - 9:22 pm

Nettialennusmyynnit olen toistaiseksi onnistunut täysin välttämään. Mutta kauppakeskuksessa karkasi mopo käsistä tänään. Ostin ihan hullun lailla heinäkuussa syntyvälle lapsenlapselleni pieniä suloisia vaatteita, jotka alennusmyynnissä maksoivat 3:sta eurosta 8:aan euroon kappale.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 2:09 pm

Onnea mummolle, voin kuvitella miten helppoa höpsähtäminen on tuossa tilanteessa 🙂 Ja toki ihan sallittuakin!

Reply
Amalia 16 kesäkuun, 2015 - 10:15 pm

Lapsien vaatteisiin tuhlaan miettimättä. Nykyisin tosin pyrin valitsemaan eettisesti edes jotenkin kestäviä valintoja, suosin suomalaista mahdollisuuksien mukaan.

Itselle ostan aina välillä jotain, useimmiten superalesta tai kirpparilta 😉 uuttakin tilaan hyvällä alella nettikaupoista.

Lasten myötä rakas harrastus, kaupoilla pyöriminen on jäänyt. Tilaan lähes kaiken netistä. Harvoin pääsen shoppailemaan ja toisaalta säästän paljon aikaa tilaamalla nettikaupoista 😉

Ilmaisista asioista suosittelen kirjastossa käyntiä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 2:09 pm

Tuo ekologisuus ja eettisyys ovatkin hyviä pointteja, mielelläni panostan niihin itsekin. Mutta välillä toki käy ketjuliikkeissäkin, kun valikoima on hyvä ja tuotteet helposti saatavilla. Lasten kanssa kaupoissa pyöriminen ei ole mitenkään rentouttavaa, vaan enemmänkin nopeita täsmäiskuja. Kirjasto on meilläkin ahkerassa käytössä, onnea asua Suomessa jossa on tällainen ilmainen palvelu!

Reply
Lanttuleikkuri 17 kesäkuun, 2015 - 10:14 am

Palasin 5 vuoden (!!!!!) kotona olemisen jälkeen takaisin töihin 1,5 vuotta sitten ja muistan edelleen fiiliksen kun tilillä oli yli tonni rahaa. Siis vau.

Vuosi sitten kevät menikin ahkerasti tuhlailen, mutta sitten se puute tuli tyydytettyä ja nyt mennään aika maltillisesti. Tai en voi niinkään sanoa. Pari viikkoa sitten oli Käpylässä asukkaiden kirppis ja ostin n 150 eurolla Marimekkoa. Sitten viime lauantaina ostin 300 eurolla Kalevala Koruja. Kirppiseltä, kirppishintaan. Muutaman korun jo myin eteenpäin, kun ostin kokonaisuuksia, joista joku oli minulle tarpeeton. Suomeksi jos nämä kaikki myyn nyt eteenpäin, teen voittoa. Mutta enhän mä niin fiksu ole.

Arkisin kun työmatkoihin menee n 2 h päivässä, meidän koti on keskellä korpea ja työpaikka, se vasta on kirjaimellisesti keskellä mettää, ei rahaa mene käytännössä lainkaan. Käyn välillä ruokalassa syömässä, mutta jos päivällistä on jäänyt, syön edellisen päivän ruokaakin.
Meillä ei käy käytännössä koskaan asiakkaita, eli työpaikkapukeutumiseen ei tarvitse oikeastaan paneutua ja käsilaukussa tärkein ominaisuus on että laukun saa olan yli. Ja sinne mahtuu lounasboxi.

Olemme käyneet ahkerasti Amerikassa, vuoden sisällä 3 kertaa, joten lapsen vaatteet ovat nyt ja ehkä noin vuodeksi kunnossa eli niihinkään ei tule liikaa tuhlattua.

Minulla on ollut vuoden alusta melkoinen siivousrumba, kirppikselle on lähtenyt monta autollista tavaraa ja yritän siistiä aina kodin kolo kerralla. Pienin askelin, mutta hyvää jälkeä tulee. Kodin sisustus kun ei ole koskaan valmis.

Eilen tuli kunnon tavaran eteenpäin menorumba, kun yksi ostos haettiin töistä, toisen ostajan kanssa oli treffit postin päättärillä, 2 isoa pussillista meni lumppukeräykseen h et m.ään ja pari tyynyä meni vielä postiin. Suunta on oikea. Ja eilen kun tulin kahta kättä heiluttaen, oli fiilis kiva, varsinkin kun lompakossa oli yli 200 euroa ylimääräistä rahaakin.

Kyllä minä tykkään tuhlata, mutta ehkä se tuhlaaminen on maltillisempaa, jos ostan normaalihinnalla. Mutta ne heräteostokset kirppareilta jos saisi vielä karsittua pois. Tosin ne saa myös käteävästi eteenpäin, eli onko sekään loppujen lopuksi niin paha asia ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 2:06 pm

Sinähän olen varsinainen kirppishaukka, se tunne kun tekee oikein hyvän löydön on upea! Itse on ole koskaan käynyt Amerikassa, mutta kunhan poika vähän kasvaa, niin varmasti lähdemme NYCin valloitukseen 🙂 Tai sitten jätämme lapset mummolaan ja menemme kahden… sitten joskus! Minustakin on erityisen mukavaa ostaa designia yms ajatonta ja arvonsa pitävää alesta, silloin tuntee tehneensä aidosti hyvät kaupat 🙂

Reply
Raili 17 kesäkuun, 2015 - 4:37 pm

Hei Kerttu

Olen lukenut blogiasi vuoden verran ja tykkään kovasti.
Jäätyäni pois työelämästä on vaatteiden ostaminen jäänyt lähes kokonaan. Heikkouksia ovat tietenkin sisustusjutut ja kesäisin puutarhaan liittyvät asiat.
Olemme tulossa kotikaupunkiisi. Mitä sinun mielestäsi pääkaupunkiseudulla asuvan pitää
ehdottomasti siellä nähdä ja kokea. Kävisikö tämä postausvinkiksi vai poikkeaako liikaa aihepiiristäsi. Mukavaa kesää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2015 - 1:14 pm

Hei Raili! Kiitokset kommentistasi! Mukava kuulla, että viihdyt blogini parissa. Tervetuloa Jyväskylään! Erittäin hyvä postausidea, yritän ensi viikolla toteuttaa tämän 🙂 Mukavaa kesää sinnekin!

Reply
Mari 21 kesäkuun, 2015 - 8:09 am

Asian vierestä ehkäpä, mistä tuo kaunis lasimaljakko on? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 kesäkuun, 2015 - 3:40 pm

Moikka Mari! Maljakko on ostettu ihan hiljattain Plantagemista, oli tosi edullinenkin (olisiko maksanut 6,90 e). Niitä oli kahta kokoa ja tämä on se pienempi.

Reply

Jätä kommentti