Näitä lehtiä luen

by Kerttu

Muutama lehtisuositus viikonlopun kunniaksi!

lehdet-1

Vaikka työskentelen verkossa, käytän aktiivisesti sosiaalista mediaa ja rakastan blogeja, ei mikään tule koskaan viemään printtilehtien paikkaa sydämessäni. Ymmärrän kyllä, että sähköinen viestintä nappaa osansa perinteiseltä lehtimedialta, mutta koen että näillä kahdella on erilainen rooli. Netti tarjoaa nopeita välipaloja. Informaatiotulvassa aika moni meistä hyppii sivulta toiselle etsien kivoja, nopeita lukukokemuksia tai kauniita kuvia. Skrollaillaan sivulta toiselle, välillä pysähdytään ja jatketaan taas matkaa. Maailmassa on aina ihania blogeja ja mielenkiintoisia uutisia lukematta.

lehdet-1-3

Yleistiedon ja inspiraatioiden lisäksi netti tarjoaa pahemman luokan aikavarkaita. ”Hupsista vaan, piti olla tunti sitten nukkumassa, mutta tässä sitä vaan selataan Pinterestin loputonta kuvavirtaa äksän kuvat silmissä ja aivot nollilla.”  Tietokoneen ruudun tai kännykän sininen valo jarruttaa melatoniin eritystä ja nukahtaminen saattaa vaikeutua. Vaikka hetki sitten ajatukset olivat puolipysähdyksissä ruudun äärellä, ne lähtevät laukkaan siinä vaiheessa kun pitäisi nukahtaa.

Entä sitten lehdet? Käsinkosketeltavat, painomusteentuoksuiset, kiiltävät tai matat. Kansikuvia, joihin katse jää kiinni. Sisällysluetteloja, joista saa silmäyksellä kokonaiskäsityksen. Ei uusia viestejä kesken artikkelin tai  punaisena loistavia ponnahdusikkunoita. Tarinoita pintaa pikkuisen syvemmälle. Ammattijournalistien toimittamaa sisältöä, tuoreita näkökulmia. Käännettyjä sivunkulmia lempiartikkeleiden merkkinä. Notkuvia pölyäkerääviä lehtipinoja, joista ei raaski luopua. Jos sittenkin haluan palata tähän vielä joskus…

lehdet-1-4

Muutama lehtivinkki: 

Ulkomaalaiset lehdet: Varsinkin sisustuslehdissä ei ole niin justiinsa, vaikka ei jokaista riviä ymmärräkään. Irtonumeroina voi ostaa juuri lehden kauneimman kannen perusteella. Samalla saa mielenkiintoisen sukelluksen vaikkapa muiden pohjoismaiden suosituimpiin trendeihin ja ihanimpiin koteihin. Vinkkeinä vaikkapa norjankielinen Bonytt, ruotsinkielinen Sköna Hem, englanninkielinen Elle Decoration, ranskalainen Maison Francais sekä kanadalainen Style at Home.

Asun: Boheemi, tyylikäs ja ajaton lehtiuutuus, jota luotsaa visionäärinen Ulla Koskinen. Sisustuksen lisäksi lehti tarjoaa sukelluksia mielenkiintoisiin tiloihin, arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Trendi & Elle: Vieläkin vähän harmittaa, että Olivia loppui, sillä se oli yksi suosikkilehdistäni. Ikävääni olen paikannu sekä Ellelle että Trendillä, molemmat ovat muotipainotteisia lifestyle-lehtiä. Joskus editorial-tyyppiset muotijutut menevät minulla vähän ohi, sillä suosin niin klassista tyyliä. Pintaa syvemmälle pureutuvat henkilöjutut ovat suosikkejani.

Avotakka: Olen tilannut Avotakkaa jo monta vuotta ja lehti on koko ajan vain parantunut. Nyt iloitsen mm.  blogikollegani Valkoisen Harmajan Suvin printtijutuista. Monissa kotijutuissa tyyli on omaani boheemimpi, mutta mielestäni eniten oppii kun ei jumiudu vaan siihen omimpaan juttuun. Suosikkejani on sisustusvinkit sekä kurkistukset suomalaisiin koteihin.

Deko: Irtonumerohyllystä matkaan lähtee usein Deko. Siinä on sopivasti rosoista tyylikkyytä. Erityisesti  pidän Hyvä tyyppi-juttusarjasta, jossa luovissa töissä olevat ihmiset avaavat kotinsa ovet, kertovat mikä inspiroi juuri nyt ja millaisia ovat oman kodin sisustamisen kulmakivet.

lehdet-1-2

Tuuliviirin lailla vaihtelen usein lehtiä ja siksi pidänkin irtonumeroista. Voin ostaa lehden kauniin kannen, yksittäisen jutun tai vaikkapa vain edullisen hinnan vuoksi ja uppoutua sen kanssa hetkiseksi omaan maailmaani. Parhaimmillaan sisustuslehti on hiljaisessa talossa illan hämärryttyä, sohvannurkassa ja hyvän valon alla. Mielelläni näkisin itseni myös viinilasin ja laatusuklaan kanssa. Usein kuitenkin varastan lehtihetkeni keskeltä arkea lapsen nukuttamisen ja pyykkivuoren välissä. Juuri silloin kun kaipaan hetken hengähdyksen maailmassa, jossa kauneus hivelee silmiä.

Mitä sisustuslehtiä sinä luet? 

Hyvää ja lempeää viikonlopun alkua!

Saatat pitää myös

6 Kommentit

suvi m / Valkoinen Harmaja 8 huhtikuun, 2016 - 8:56 pm

Minun lapsuudenkotiin tuli aina Avotakka. Äitini oli kestotilaaja vuosikymmenet, kunnes joitakin vuosia sitten lopetti tilauksen, sillä lehti ei enää tuntunut samalta. Onneksi Avotakka uudistui ja nykyisin se on yksi minunkin suosikkilehdistä! Uskomatonta olla nykyisin osa sitä. 🙂

Asun-lehti on aivan upea! Ullan rautainen ammattitaito ja varma maku näkyy selvästi.

Lisäksi luen vielä Dekoa ja Glorian Kotia. Ruotsalaisista lehdistä ostan Residencen, Plaza Interiörin (ei voi verrata Suomen Plazaan, joka ei yhtään ole makuuni) sekä Elle Decorationin. Lehtiä kertyy kyllä aikalailla! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 huhtikuun, 2016 - 11:09 pm

Olen tosi iloinen, että olet päässyt osaksi sisustusprinttimediaa ja odotan aina innolla juttujasi 🙂 Lehtiä kertyy ja jostain syystä en raaskisi niistä luopua. Kunnes jossain vaiheessa mitta täyttyy ja laitan isolla kädellä kietoon.

Reply
Marja 8 huhtikuun, 2016 - 10:42 pm

Samat suosikit kuin minullakin. Tilattuna tulee enää vain Avotakka ja Asun, irtonumeroina ostan Dekon ja Plaza Kodin sekä useimmiten myös Glorian Kodin. Ulkomaisia sisustuslehtiä ostan aina matkoilla, ensi viikolla siis Milanosta muutaman italialaisen lehden, ehdoton on AD:n huonekalumessujen erikoisnumero.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 huhtikuun, 2016 - 11:11 pm

Hei Marja! Glorian koti olisi kyllä ansainnut paikkansa tällä listalla, tykkään kovasti siitäkin. Tuo onkin kiva idea ostaa ulkomailta tuliaiseksi sisustuslehti. Sen voi lukea rauhassa vaikka lentokoneessa ja siitä jää matkamuisto minun makuuni!

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 8 huhtikuun, 2016 - 11:24 pm

Yleensä selailen lehtihyllyssä monet lehdet läpi ja ostan jonkun mielenkiintoisen tekstin tai ihan kauniitten kuvien takia. Ulkomailla oikeastaan kuvat kiinnostaa ja vähän erilaiset & mielenkiintoiset sisustusratkaisut. Tällä hetkellä ei tule yhtään sisustuslehteä. Yleensä anopilta otan lainaan lehtiä :). Monesti tulee myös selailtua ihan vanhoja lehtiä.

Reply
Satu 11 huhtikuun, 2016 - 10:42 pm

Mä oon sisustuslehtien melkein suurkuluttaja, vaikka myös näitä blogejakin luen. Tilaan Avotakan ja Glorian kodin, jaksottain Dekoa ja Koti ja keittiö -lehtiä. Irtonumeroina ostan silloin tällöin Plazan. Asun on ehdoton uusin suosikkini, sen voisin vaikka tilata. Todella hyvä ja laadukas uutuus. Tykkään! Viikonloppuna haksahdin ostamaan scandinavian desing lehden sekä terassin. Tutkin lehtihyllyä oikein tarkasti kun etsin my residence -lehteä, en vielä löytänyt. Nää on mun paheeni. Ja kyllähän näitä kotoa vino pino löytyy, välillä toki laitan kiertoon. Ja tietysti kirjastossa luen tai selaan kaikki mahd sisustuslehdet ja puutarhalehdet. Ei painettu sana näitä blogeja tai pinterestejä voita!

Reply

Jätä kommentti