Myötäelon valtava voima

by Kerttu

Edellisen postauksen naputtelin junassa matkalla Helsinkiin ja nyt on kotiinpaluun aika. Tuntuu, että kahden yön sijaan olisin ollut poissa kaksi viikkoa, sen verran tapahtumantäyteinen ja intensiivinen viikonloppu on ollut. Kuitenkin olen samalla päässyt viettämään omaa aikaa ja nukkumaan jopa yhdet päiväunet, jotka ovat aika poikkeuksellista luksusta. Mutta peruutetaanpa vielä perjantaihin ja otetaan pieni katsaus siihen, kuinka kaikki meni.

Perjantai-iltana olin hotellilla Pasilassa vasta iltakymmenen aikaan. Painelin aika lailla suoraan nukkumaan ja hyvä niin, sillä seuraavana aamuna oli vuorossa aamutv:n suora lähetys.  Aamulla päätin unohtaa jännityksen ja nauttia seikkailusta, ties vaikka tässä oli elämäni ainoa suora tv-lähetys.

Mietin, mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua ja kun en keksinut mitään kamalaa, niin ajattelin kaiken menevän ihan hyvin. Ja niinhän se sitten menikin. Olin haastattelussa yhdessä Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaan kanssa ja aikaa oli vain kuusi minuuttia.

Eihän siinä koko pajatsoa ehtinyt tyhjentää ja paljon jäi sanomatta. Mutta ydinajatukset siitä, onko kuva totta ja somen aiheuttamasta kotihäpeästä (viittaa tutkimukseen, jossa kerrotaan kyläilyn vähentyneen, koska ihmiset nolostelevat omaan kotiaan. Palaan tähän vielä laajemmin omassa postauksessaan), sain sentään sanottua. Lähetys löytyy Yle Areenasta ja haastattelu alkaa kohdasta 46:30.

Tänään sunnuntaina oli luvassa Habitaren esiintyminen. Sami Sykkö haastatteli minua puolisen tuntia ja lavalla tuntui rennolta ja hyvältä. Paikalla oli paljon porukkaa ja monta blogini lukijaa – sydämellinen kiitos että tulitte!

Mutta mikä on tämä ihmellinen jälkimorkkis esiintymisestä? Huomaan, että televisio oli sittenkin helpompi pala, sillä siellä ei puhuttu minusta, vaan analysoitiin ajankohtaisia ilmiöitä. Lavalla olin hyvin rehellinen ja aika avoinkin, sehän oli tarkoitus koko Habitaren pintaa syvemmälle-teemassa.

Nyt sitten pohdin miten meni ja millaisen kuvan annoin, en kai vain mitenkään rehvakkaan? Tämä itsekritiikki lienee ihan ookoo ja yksi tapa myös kehittyä paremmaksi esiintyjäksi. Samalla olen todella kiitollinen ja otettu näistä mahdollisuuksista, joita olen saanut.

Esiintymisiä enemmän minua on sykähdyttänyt myötäelon ja kannustuksen määrä, jota olen kokenut. Voi kun osaisin laittaa kaiken tämän hyvän kiertämään! Yhdelläkin kauniilla sanalla voi olla aivan valtava voima.  Kiitos viesteistä, ne ovat merkinneet paljon.

Sain myös monta kysymystä koskien esiintymisjännitystä ja koska aihe on itselleni niin ajankohtainen, voin jakaa muutaman vinkin sen kanssa pärjäämiseen:

– Mielikuvaharjoittelu.  Käyn esityksen mielessä läpi pari kertaa ja puhun suunnittelemani aloitussanat peilille ääneen. Alku on aina vaikein, sitten se lähtee rullaamaan!
– Muistutan itselleni, että on kohteliaisuus päästä esiintymään, minulla on jotain mitä joku muu haluaa kuulla. 
– Pohdin, miltä haluan näyttää ja valitsen vaatteet, joissa on hyvä olla. Minulla oli aamutv:ssä kuvissa näkyvä Marimekon silkkimekko ja olo oli siinä itsevarma. 
– Menee miten menee. Kun on valmistautunut, voi enää luottaa prosessiin. 
– Ajattelen, että suuri osa ihmistä toivoo onnistumistani, mutta mokaaminen on myös ihan inhimillistä. 
– Etsin yleisöstä ystävälliset kasvot ja puhun hänelle. Saan voimaa positiivisesta vuorovaikutuksesta. 

Se oli sellainen viikonloppu, jota saa mummona kiikkustuolissa muistella.

Nyt palataan blogissakin kotiin ja arkeen, luvassa on vielä kesän viimeinen saunamökin sisustusjuttu ja vastaan ihan kaikkiin kommentteihin. Ja hei, taidan päästä kertomaan vihdoin myös mökkikuulumisia.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Marita 16 syyskuun, 2018 - 9:54 pm

Olin tänään katsomassa Sinua Habitaressa ja olit aivan loistava kuten myös tuossa TV:lähetyksessä! (Minä laitoin kellon soimaan, että varmasti näin sen!)
Kiitos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:05 pm

Lämmin kiitos palautteestasi Marita! Ihana kuulla että meni hyvin, omaa tekemistä katsoo aina kriittisesti.

Reply
Jannika 16 syyskuun, 2018 - 9:59 pm

Upean luontevasti olit lavalla Habitaressa! Minulle ei ainakaan katsojana jäänyt kuvaa, että olisit rehvastellut. Vastasit mielestäni hyvin sinulle esitettyihin kysymyksiin etkä mennyt yhtään puihin ainakaan katsojan näkökulmasta. Ihan kuin tekisit vastaavia haastatteluja useamminkin. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:06 pm

Suuri kiitos Jannika ja mukava kuulla, että kokonaisuus toimi. Olin jo etukäteen päättynyt olla avoin ja mietin, miltä se kaikki kuulosti vaikka sellaisen korvaan, joka ei blogiani lue. Mutta kaikki tuli ihan sydämestä <3

Reply
Annina 16 syyskuun, 2018 - 10:06 pm

Ekaa kertaa kommentoin seinällesi, minä pitkän linjan lukija! Haluan sanoa vain yhden asian: Kiitos Kerttu! Kiitos, että laitat itsesi likoon vähän kuin meidän muidenkin sisustuksesta innostuneiden puolesta. Tv-haastattelu lähti heti jakoon. Rakastan itse sisustamista, rakastan kaikkea kaunista, rakastan kaunista kotiani, jossa on hyvä elää yhdessä perheeni kanssa. Koti on rakentunut pala palalta, myös ”opiskelijakämpässä” oli kaunista, vaikka budjetti oli rajallinen! Isot hankinnat on tehty yksi kerrallaan, harkiten. Vaikka nykyään kotoamme löytyy jonkin verran design-tuotteita, värkkään myös itse käsilläni sekä tilaan tuotteita taitavalta veljeltäni. Koti pitää olla omannäköinen, kotoisa. Kun itse avaan kotimme oven, monesti oikein tunnen kuinka koti vastaanottaa minut lämmöllään ja rakkaudellaan, kuin käärisi minut käsiensä suojaan.

Olen oppinut sinun ja Suvin (Valkoinen Harmaja) kautta paljon ajattomasta sisustamisesta ja olen oppinut luottamaan itseeni siinä, että estetiikka saa olla yksi upeimpia asioita elämässäni.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:08 pm

Lämmin kiitos Annina, että jätit nyt kommentin! Sinun sisustusfilosofiasi kuulostaa todella tasapainoiselta ja kauniilta, eihän kodin laittamisessa ole mikään kiire. Ihaninta on nauttia matkasta, ei niinkään siitä hetkestä, kun kaikki tuntuu hetkellisesti ”valmiilta”. Suvi on minullekin inspiraation lähde <3

Reply
Marika 17 syyskuun, 2018 - 8:17 am

Sähän olet Kerttu luonnonlahjakkuus, kun on puhe esiintymisestä. Olet sanavalmis, luonteva ja sinua on miellyttävä sekä katsoa että kuunnella. Ja lukea. Harmittaa, etten päässyt omalta osastoltani sinua ( ja Samia <3) kuuntelemaan. Toivottavasti podcastit saa jatkoa ja sinua nähäis myös telkkarissakin 🙂 Tsemppiä mökkiprojektin loppuunsaattamiseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:10 pm

Voi Marika, mitä sanoja, kiitos sinulle kun kannustat! Podcasteja toivoin joskus vielä jatkavani, enkä varmasti kieltäytysi mahdollisuudesta olla sisustusohjelmassa mukana telkkarissakaan, kaikki mediat kiinnostavat minua. Mutta voi olla, että se haave on aika kaukainen. Onneksi on oma blogi, jossa saa visioita toteuttaa <3

Reply
Jamr 17 syyskuun, 2018 - 8:19 am

Katsoin sen aamu tv:n pätkän, olit aivan upea! Näytit niin luontevalta, aivan kuin oisit tämän tästä esiintymässä tv:ssä. 🙂 ja ”komppailen” vastauksiasi toimittajan kysymyksiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:11 pm

Lämmin kiitos kannustuksesta ja kauniista sanoista! Mukava kuulla, että olemme myös samoilla linjoilla vastauksista <3

Reply
Celia C / goodtobehome 17 syyskuun, 2018 - 11:20 am

Hei, löysin aamu-tv:stä tänne blogiisi. Hyvällä asenteella ja luontevasti vastasit kysymyksiin 🙂 Täytyypä tutustua enemmänkin postauksiisi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 syyskuun, 2018 - 1:11 pm

Hei Celia C! Lämpimästi tervetuloa, toivottavasti viihdyt pidempäänkin!

Reply
Chandelierhome 17 syyskuun, 2018 - 6:34 pm

Huippua ja hyvä kun laitoit tuon linkin, piti käydä heti katsomassa. Upea haastattelu! Sait lyhyessä ajassa tuotua paljon hyviä ajatuksia esille <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2018 - 3:50 pm

Kiitos tuhannesti! <3

Reply

Jätä kommentti