Klassinen ja äänetön seinäkello

by Kerttu
Klassinen ja äänetön seinäkello

Pieni, mutta niin tärkeä esine: seinäkello.

Uuteen kotiin piti hankkia uusi seinäkello. Sen piti olla selkeänumeroinen, jotta lapsenkin on sitä helppoa tulkita. Sen piti olla klassisen yksinkertainen muotoilultaan, jotta se sopii kodin sisustukseen. Kolmas kriteeri oli ehkä se tärkein, kellon täytyy olla äänetön!

Klassinen ja äänetön seinäkello

Tiedän, että kellon raksutus jakaa porukan kahteen leiriin. Osalle ääni on ihan sama, sitä ei edes kuule tai sen ajattelee kuuluvan kodikkaaseen äänimaailmaan. Sille toiselle osalle (johon itse kuulun) raksuttava kello on painajainen; kun alat kuuntelemaan kellon ääntä, et kuule enää muuta. Mitä hiljaisempaa on, sen enemmän se ärsyttää. Ja kun talo on hiljainen ja korville on lepoa tarjolla, en todellakaan halua kuunnella rak-rak-raksutusta sekunnin välein.

Kun talo on hiljainen ja korville on lepoa tarjolla, en todellakaan halua kuunnella kellon rak-rak-raksutusta sekunnin välein.

Kun kriteereihin lisää vielä maltillisen budjetin, ei sopivan kellon löytyminen ole todellakaan helppoa.

Helsingin vierailulla kävin uudessa Mujin lippulaivamyymälässä Kampissa, onpahan muuten suuri kauppa! Pidän monista Mujin tuotteista, joissa yhdistyvät funktionaalisuus ja minimalismi.

Bongattuani kellon myymälästä, en suinkaan kiikuttanut sitä suoraan kassalle. Halusin varmistua, että kellosta ei kuulu ääntä, joten ystävällinen myyjä laittoi siihen patterit. Mikä onni, kellon sekuntiviisari lipuu täysin hiljaisesti sekunnista seuraavaan.

Meikäläinen lipui kassalle.

Kello löysi paikkansa seinänpätkältä olohuoneen ja eteisen väliltä. Siellä se on nähtävillä, mutta ei paraatipaikalla. Aika juoksee riittävän nopeasti ilmankin, että kelloa tuijottaa.

Mutta etenkin arkiaamuina (selkeän, äänettömän ja klassisen) seinäkellon esilläolo on lähes välttämättömyys. Kolmen viikon kuluttua saa veivata viisarit kesäaikaan. En ole kellojen kääntelyn ystävä, mutta tunti lisää valoisaa aikaa iltaan tuntuun kultaakin kallimmalta lahjalta.

Miten siellä: häiritseekö kellon raksutus?

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Mollie 7 maaliskuun, 2020 - 1:57 pm

Todellakin häiritsee! Joten kiitos tästä vinkistä, suuntaankin siis Mujiin!

Reply
Merja 7 maaliskuun, 2020 - 2:02 pm

Ostin mökille kellon, liukuvalla sekuntiviisarilla. Ja herrantähden se pitää kummallista ääntä liukuessaan. Löysi tiensä talliin joten seinäkello edelleen hakusessa.

Reply
Kerttu 8 maaliskuun, 2020 - 8:02 am

Voi ei, miten se liukuminen voi pitää ääntä! Toivottavasti löytyy teille sopiva kello 🙂

Reply
Sara 7 maaliskuun, 2020 - 2:18 pm

Jos kissoja ei lasketa, meidän perheessä kolmea neljästä häiritsee kellon tikitys. Jos olen jossain vieraassa paikassa, siirrän kaikki tikittävät kellot pois tai otan niistä patterit pois. ?

Meillä on olohuoneessa Ikean Bravur, jonka kohdalla verkkokaupassa nimenomaisesti mainitaan, ettei se tikitä. Tosin silloin se alkaa vähän raksuttaa, kun patterit alkavat olla lopussa. Tuo Mujin kello voisi sopiva kodinhoitohuoneeseen, jonne tuo Ikean kello on aivan liian iso.

Reply
Kerttu 8 maaliskuun, 2020 - 7:58 am

Se on jännä, kun osa ei edes kuule kellon ääntä ja toisen osan se ajaa hulluuteen 😀 Mujin kello on täysin äänetön eli sen voi turvallisin mielin ostaa 🙂

Reply
Kristiina K 7 maaliskuun, 2020 - 3:50 pm

Tosiaankin häiritsee kun yöllä herää eikä enää saa unta kellojen tikitykseltä. Ja kun sitä rupeaa kuuntelemaan, niin………

Reply
Kerttu 8 maaliskuun, 2020 - 7:57 am

Todellakin! Pakko ottaa patterit pois, jos alkaa kuunnella tikitystä 😀

Reply
Jm 8 maaliskuun, 2020 - 11:27 am

Meillä ei ole ollut seinäkelloa tässä talossa 11 vuoteen ja kun tarkemmin mietin niin ei ollut edellisestäkään asunnossa ? Kaikilla on kuitenkin rannekellot ja puhelin koko ajan kädessä ? niin ei ole ollut tarvetta hankkia ?

Reply
Joni 4 tammikuun, 2021 - 12:18 pm

Kiitos vinkistä! Lähdin ostamaan, mutta Kampin Mujissa ei ollut enää tätä valkoista mallia; kuulemma poistuva tuote, ei ole tulossa lisää ja ei voi tilata. Hyllyssä oli kyllä samantyylisiä (hieman erivärisiä) seinäkelloja, jotka maksoivat kuudenkympin sijaan yhdeksänkymppiä. Jätin ne kuitenkin hyllyyn ja ajattelin hankkia Ikean BONDIS-kellon (15e), jonka pitäisi myös olla äänetön. ?

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2021 - 8:43 am

Hyvä jos löytyi vastaava kello! Usein sen ärsyttävän raksutuksen huomaa vasta kun kello on viritetty seinälle 😀

Reply

Jätä kommentti