Mökin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla

by Kerttu
Mäkin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla

Kaupallinen yhteistyö: Lumme

Mäkin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla
En ole mikään siivousfani, joka tykkää kulkea rätin kanssa tai järjestellä ihan vain rentoutuakseni. Silti rakastan siistiä kotia ja mökkiä ja nautin siitä, kun paikat ovat kunnossa. Mökillä erityisesti arvostan nopeita ja helppoja siivoustapoja, joiden avulla tilat pysyvät koko ajan kunnossa, eikä varsinaisia suursiivouksia tarvita kuin harvoin.

Kun viime keväänä – aika lailla tasan vuosi sitten – pääsin tekemään ensimmäistä siivousta mökillä, hankin sinne Lumme-siivousaineita.  Koska tuotteet ovat olleet meillä jo pidempään käytössä, olen iloinen että pääsen niitä suosittelemaan kaupallisessa yhteistyössä.

Etenkin mökillä ekologiset arvot korostuvat, olemme siellä hyvin lähellä luontoa ja koen, että velvollisuutemme on elää sitä vaalien.

Pesuainehyllyllä kannattaa antaa pieni hetki huomiota pullojen etiketeille. Mitä pullossa oikeasti on? Lumme-tuotteet ovat ympäristömerkittyjä. Esimerkiksi puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Joutsenmerkkiä ei myönnetä, mikäli tuote ei ole yhtä tehokas kuin vastaava joutsenmerkitön tuote.

Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös tuotteen tehokkuudesta. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen.

Näistä syistä valintani mökillä on Lumme puhdistusliinat ja puhdistussuihkeet.

Joutsenmerkityt Lumme-tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Mökillä lattian puhdistuksessa on käytössä aivan superkätevät puhdistusliinat. Yhdellä liinalla saa pyyhittyä suuren pinta-alan.  100% uusiutuvasta materiaalista valmistetut lattianpuhdistusliinat tuoksuvat miedosti raikkaalle sitruunalle. Liinaan jää pölyt ja se poistaa helposti tahrat ja se sopii myös herkälle puulattialle. Olen aika hajuherkkä ja suosin usein tuoksuttomuutta, mutta näissä tuoksu toimii herkemmällekin.

Mökillä ei ole pesukonetta, joten mopit ja rätit pitää viedä kaupunkiin pesuun. Siksi kertakäyttöinen liina on myös helppo ja ekologinen vaihtoehto. Lumme-siivousliinoja on kolmenlaisia: keittiön ja kylppärin liinat voi laittaa käytön jälkeen kompostiin. Lattialiina laitetaan suuren kokonsa vuoksi kotitalousjätteeseen.  Ehdoton plussa on, että Lumme-siivousliinat ovat valmistettu selluloostasta eli luonnonmateriaalista.

Mökkisiivouksen perusrutiinit:

√  Tsekkaan, että kaapista löytyy tarvittavat pesuaineet ja siivousliinat.

√  Järjestely eli tavarat paikoilleen. Samassa tsekkaa, että nurkissa ei pyöri ylimääräistä rojua. Mökki ei ole mikään vanhan tarpeettoman tavaran säilytyspaikka.

√  Ensin imurointi, sillä se nostaa huoneilmaan pölyä.  Raivaa lattiatila vapaaksi muista imuroida myös huonekalujen alta ja takaa. Imuroi myös jalkalistat.

√  Sitten lattianpesu. Lumme-siivousliinan voi kiinnittää myös moppiin, niin ei tarvitse kyykkiä.

√  Pyyhi keittiön tasot, allas ja hanat. Erinomaisena apua ovat Lumme-keittiösuihke sekä puhdistusliinat.

√  Viimeistele puhdistus keittiö-liinalla, jolla voit pyyhkiä vielä kaapinovet ja ovenkahvat.

Olen sellainen ripeäliikkeinen siivooja, että hommassa ei kauaa nokka tuhise. Lapsetkin voi ottaa mukaan siivoukseen ja ainakin omien leikkien korjaamiseen. Monesti sanonkin, että nyt kun kaikki siivoaa vartin, homma on ohi ja pääsemme kaikki muihin touhuihin. Lapset usein motivoituvat vaikka siitä, että laitetaan ajastin päälle ja katsotaan, mitä saadaan aikaan vaikka viidessä minuutissa. Yllättävän paljon nimittäin!

Mökillä imuri tulee kaivettua kaapista suht useasti, sillä takkapuut tuovat silppua sisään ja, kun paljon kuljetaan ulos ja sisään, tulee myös ulkoa helposti muruja matkassa. Naurattaa tämä kuva, koska se on niin realistinen! Pojan pelihetki häiriintyi äidin imuroinnista, mutta sellaista se elämä joskus on.

Siivoamisessa on parasta, jos sen saa tehdä rauhassa ja musiikkia tai podcastia kuunnellen.

Lumme kannustaa tekemään puhtaita tekoja joka päivä. Mökillä se on jotenkin erityisen helppoa, sillä elämämme täällä on hyvin ekologista. Suurin yksittäinen tekijä on aurinkosähkö, jonka erityisyys piilee siinä, että aina auringon paistaessa voimme napata talteen sen energiaa, eikä se silti kulu tai vähene.  Varsinainen energian keruu on täysin päästötöntä.

Myös pienemmät teot näkyvät arjessa. Kun pesut tehdään, niihin riittää jokaiselle  suunnilleen yksi vadillinen lämmintä vettä ilman, että tarvitsee edes pihistellä. Tämän vuoksi esimerkiksi puhdistusliina voi olla mökillä se vaihtoehto, koska siivouksen voi hoitaa jopa kokonaan ilman vettä.

Jokainen sisustaja tietää, mikä on siistissä kodissa parasta! Onhan se vaan ihanaa päästä järjestelemään ehkä uusia asetelmia, pöyhimään niitä sisustustyynyjä ja antaa katseen levätä siistissä ja nätissä kodissa tai mökissä.

Lopuksi tietenkin keitellään siivouskahvit ja vaan nautitaan hetkestä.

Arvonta! 

Haluaisitko testata Lumme-siivoustuotteita? Arvon kaksi tuotepakettia kommentin jättäneiden kesken. Kerro 29.5. mennessä sinun paras siivousvinkkisi ja olet mukana arvonnassa. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), niin saan voittajan kiinni.  Voit kurkata arvonnan säännöt täältä.

Onnea arvontaan ja iloa siivoukseen!

Saatat pitää myös

84 Kommentit

Asta toukokuu 24, 2020 - 12:18 pm

Päivittäinen siivous, suursiivous harvemmin.

Reply
Raili toukokuu 25, 2020 - 11:44 am

Paras siivousvinkki on juurikin koko perhe mukaan ja säännöllisyys!

Reply
Mia toukokuu 26, 2020 - 4:56 pm

Tehoisku kerran viikossa ja keittiön pöytäpinnat päivittäin 😊

Reply
Mari toukokuu 24, 2020 - 12:34 pm

Vie mennessäs, tuo tullessas (ja tee ollessas).

Reply
Soili toukokuu 24, 2020 - 12:44 pm

Kotona pääsee helpommalla, kun siivooja käy joka 3 vko. Mökillä siivotaan itse, kyllä siinäkin hommaa riittää kahdessa kerroksessa!

Reply
Jaana Virtanen toukokuu 25, 2020 - 2:09 pm

Kunnnolliset välineet!

Reply
Katja toukokuu 26, 2020 - 8:28 pm

Sukat, parittomat sekä sellaiset, joista kantapää pilkistää jo ulos, toimivat hyvinä pölyrätteinä. Käytön jälkeen suoraan roskiin eikä tarvitse pestä rättejä 🙂

Reply
Tuija toukokuu 24, 2020 - 1:21 pm

Tärkeintä on että epäjärjestys pysyy kurissa sillä, että on kaikealla on paikkansa ja riittävästi säilytystilaa! Imuriin on kuitenkin tartuttava ja perussiivoukset tehtävä säännöllisesti.

Reply
MarjaStiina toukokuu 24, 2020 - 1:50 pm

Säännöllinen ja joka päivä siivoaminen pitää paikat puhtaina.Helppokäyttöiset siivousvälineet ja aineet auttavat asiaa.

Reply
Vilhelmiina toukokuu 24, 2020 - 7:10 pm

Talo jaettu “alueisiin” ja viidelle koululaiselle siivouspäivänä oma alue siivottavaksi niin ison talonkaan siivous ei tunnu työläältä.

Reply
Helmi toukokuu 24, 2020 - 8:56 pm

Sain loistavan vinkin lattianpesuun, sekoittaa suihkepulloon valmiiksi pesuaine-vesi-seoksen ja sitä on helppo suihkia moppiin, ei tarvitse alkaa tekemään vatiin pesuvesiä

Reply
Jenni toukokuu 25, 2020 - 1:25 pm

Rutiinit 👍 ja viikkosiivous aina torstaina, että viikonlopusta saa kaiken ilon irti.

Reply
Vuokko toukokuu 25, 2020 - 2:44 pm

Vain vähän ja tarpeellista tavaraa näkyvillä, kaikilla oma paikka.

Reply
Pauliina toukokuu 26, 2020 - 8:59 am

Hei, mieluusti testaisin tuotteita. Siivousliinat ovat käteviä sekä kotona (mm. wc:ssä) että reissussa (mm. mökillä ja autossa).

Reply
Milla toukokuu 24, 2020 - 1:57 pm

Mies pesee saunan joka joulu ja juhannus 🙂

Reply
Saija toukokuu 24, 2020 - 4:14 pm

Tärkeintä on, että kaikella on oma paikkansa. Viimeiseksi illalla vielä tarkistus ettei jää tiskejä, tavaroita huhan hajan jne. Aamulla on mukava herätä siistiin kotiin tai näin kesäisin siistiin veneeseen, meidän kesäkotiin. Siivousliinat ahkerassa käytössä, suurempaa siivousta tarvitaan harvemmin.

Reply
Päivi toukokuu 24, 2020 - 6:34 pm

Tavaramäärän karsiminen ja se, että joka päivä järjestelee ja siivoaa edes vähän.

Reply
Nina toukokuu 24, 2020 - 2:10 pm

Tavaramäärä pieneksi, ja sitä kautta helppo siivottavuus. Joskus imuroin ja pölyt ja lattian pyyhinnvasta seuraavana päivänä, annan pölyn kirjaimellisesti laskeutua kunnolla!

Reply
J toukokuu 24, 2020 - 2:33 pm

Pyörremyrskyn kaltainen tehoisku kohteeseen. 😄

Reply
Minna Liukkonen toukokuu 24, 2020 - 2:38 pm

Ei turhaa tavaraa ja kaikelle oma paikkansa. Ylläpitosiivousta säännöllisesti niin suursiivouksia ei juuri tarvita 🙂

Reply
Laura toukokuu 24, 2020 - 2:39 pm

Siivoa tarpeeksi usein, ettei hommaa kasaudu liikaa. Tavaraa minimaalisesti.

Reply
Eve toukokuu 24, 2020 - 2:40 pm

Jokaiselle tavaralle on paikkansa ja pieni siivoaminen joka päivä, kuten sängyn petaus ja tiskialtaan pitäminen siistinä.

Reply
Miina12345 toukokuu 24, 2020 - 2:47 pm

Robotti-imuri 😀

Reply
Taija toukokuu 27, 2020 - 5:08 pm

Tavaroilla on omat paikkansa ja päivittäin siivotaan vähän.

Reply
eveli toukokuu 24, 2020 - 3:05 pm

Vähän joka päivä, niin homma ei pääse kaaostumaan. Toimii meillä.

Reply
Oliviah toukokuu 24, 2020 - 3:52 pm

Lapset mukaan oikeasti siivoamaan viimeistään kouluiän kynnyksellä. Siivoamista pitää harjoitella samalla lailla kuin pyörällä ajoa… ja äidille malttia sietää harjoittelevan siivoojan hitaampaa tahtia ja huonompaa jälkeä:)

Reply
Elsi toukokuu 24, 2020 - 6:01 pm

Vie mennessäs, tuo tullessas – äidiltä peritty motto toimii meilläkin 🙂

Reply
Maria toukokuu 24, 2020 - 3:57 pm

Tavaran karsiminen ja hyvät siivousvälineet.

Reply
Ava toukokuu 24, 2020 - 4:08 pm

Tavarat paikoilleen heti, kun niitä ei enää tarvita. Pientä siistimistä joka päivä.

Reply
Hm toukokuu 24, 2020 - 4:50 pm

Nopea imurointi ja leikkokukat 🌸

Reply
Marita toukokuu 24, 2020 - 5:13 pm

Robotti-imuri 😅

Reply
Sari toukokuu 24, 2020 - 5:19 pm

Rento meininki meillä eläinperheessä, mutta suihkeet ja liinat hyväksi havaittu. En pidä karvaisten rättien huuhtelusta yms. Helppoa ja nopeaa sen olla pitää. Ja biohajoavuus on plussaa.

Reply
Taija toukokuu 24, 2020 - 5:20 pm

Säännöllisyys ja usein jotain pientä, niin järjestys pysyy koko ajan yllä.

Reply
Eve toukokuu 24, 2020 - 5:31 pm

Vähän siivousta joka päivä, niin pysyy paikat kuosissa.

Reply
Minna toukokuu 24, 2020 - 7:09 pm

Arjen pienet siivoushetket pitävät järjestyksen yllä. Suursiivouksen päätteeksi pieni hemmottelu itselle esim.suklaata, lasi viiniä ja sauna. Ai että!!

Reply
Anne-Maria toukokuu 24, 2020 - 5:31 pm

Nopea imurointi ja pölyjen pyyhkiminen. Suursiivous harvemmin

Reply
Nixu toukokuu 24, 2020 - 5:34 pm

Kun on siivouksen aika niin ripeästi hihat heilumaan niin siiitä pääsee mahdollisimman nopeasti!

Reply
Sarkkuli toukokuu 24, 2020 - 5:35 pm

Järjestely päivittäin! Ja kauniit siivousaineputelit!

Reply
Ella toukokuu 24, 2020 - 5:37 pm

Joka päivä vähän siivousta ja kerran viikossa kunnon siivous terveisin siivoushullu 😀

Reply
Satu Pulkkinen toukokuu 24, 2020 - 5:49 pm

Ei kannata ottaa siivousta liian vakavasti. Perussiivous. kerran viikkoon on mielestäni hyvä juttu ja tarvittaessa pikaimurointi välillä. Keittiön tasojen ja ruokapöydän pyyhintä aterioiden jälkeen ja astiat koneeseen. Myös siivous ammattilaisten käyttö on mielestäni arjen luksusta! Kukin tyylillään.

Reply
Noora toukokuu 24, 2020 - 6:08 pm

Yrittää pitää tavaran määrän mahdollisimman vähäisenä. Päivittäinen pieni siivous/järjestely.

Reply
Karoliina toukokuu 25, 2020 - 5:03 am

Päivittäinen pikasiivous 👍.

Reply
Tiina toukokuu 24, 2020 - 6:19 pm

Mirä vähemmän tavaraa, sitä helpompi on siivota.

Reply
Annakoo toukokuu 24, 2020 - 6:25 pm

Ylläpitosiivous, jokapäivä esim. yksi huone siistiksi.

Reply
Emmi toukokuu 24, 2020 - 6:43 pm

Kaikille tavaroille selkeä paikka, pientä siistimistä joka päivä, jonka lisäksi perusteellisempi siivous kerran viikossa.

Reply
Jenni toukokuu 24, 2020 - 6:45 pm

Kun tekee vähän jokapäivä niin älytöntä sotkua ei pääse syntymään.
Ja lapsille jakaa hommat, sen ei tarvitse olla isokaan homma mutta näin jokainen vaikuttaa siihen että koti pysyy siistinä.

Reply
Mirka toukokuu 24, 2020 - 6:53 pm

Innostunut siivoaja ja siitä nauttia 🙂 kokonaisuus pikkusiivouksilla vähän koko ajan niin ei ehdi tulla isompaa urakkaa!

Reply
HePe toukokuu 24, 2020 - 7:22 pm

Jokaiselle perheenjäsenelle etukäteen määritetty siivous tavoite esim. Lista tehtävistä.

Reply
Mirva toukokuu 25, 2020 - 4:13 am

Ystäväni höyry- ja painepesuri (tosin toinen ulkokäytössä 😀 ) ovat näppäriä. Näiden kaveriksi harkinnassa robotti-imuri. Ainakin toiseen keruokseen joka pysyy paremmassa järjestyksessä muuten. Siellä ei tarvitse murehtia jääkö leluja tms. Imurin tielle.

Reply
TeijaH toukokuu 24, 2020 - 7:59 pm

Tavarat aina käytön jölkeen omille paikoilleen, näin viikkosiivous on nopeaa.

Reply
HeidiS toukokuu 25, 2020 - 2:58 am

Mahdollisimman vähän asioita ja tavaraa esillä kotona sekä se hyvä mieli siivouksen jälkeen ihanan puhtaasta kodista; niillä aina siivousintoa kannattelen, HeidiS

Reply
Saara L. toukokuu 25, 2020 - 4:19 am

Jatkuvasti pientä järjestelyä, ja esim. keittiön tasot pidän melko tyhjinä tavaroista.

Reply
Xeveliina toukokuu 25, 2020 - 4:41 am

Kaaos näkyy meillä selvimmin, jos keittiössä on sotku, joten joka ilta ennen nukkumaanmenoa raivaamme vähintään keittiön tasot puhtaiksi, niin on mukava aloittaa seuraava aamu puhtaalta pöydältä! 🙂

Reply
Jaana toukokuu 25, 2020 - 4:51 am

Vie mennessäs, tuo tullessas!

Reply
Jennika toukokuu 25, 2020 - 5:14 am

Siivoa joka päivä jotain, ainakin imuroi. Niin kaaaos ei paisu älyttömiin ja järjestele tavaroita.

Reply
JennaO toukokuu 25, 2020 - 5:49 am

Ehdottomasti kyllä! Olen surkeahko siivoaja. Paras vinkki, jolla houkutan itseni siivoamaan, on hyvätuoksuiset siivousaineet. Laitan usein tipan eteeristä öljyä tuomaa ntuoksua pesuainaieisin <3

Reply
KatriNa toukokuu 25, 2020 - 6:46 am

Jokailtainen järjestely niin, että aamulla on mukava herätä❣️

Reply
Josefiina toukokuu 25, 2020 - 7:02 am

Ensin järjestetään koko talon tavaroille oma paikka. Viikko siivouksessa paikalleen laitettavia tavaroita on huomattavasti vähemmän kun viikon aikana käytetyt tavarat on palautunut käytön jälkeen omalle paikalleen.

Reply
Taru toukokuu 25, 2020 - 7:04 am

Jos tavarat on hujan hajan, eikä meinaa sen vuoksi tulla imuroinnista/luutuamisesta mitään, kerään kaikki tavarat/vaatteet/mitkävaan yhteen kassiin kasaan ja teen imuroinnin ja luutuamisen. Nopeasti siistiä ja yhdestä kassista on kivempi viedä tavarat paikoilleen siistissä kodissa vs. sotkussa aina yksi tavara kerrallaan, jolloin sotku ei tunnu loppuvan koskaan!

Reply
Heidi toukokuu 25, 2020 - 8:38 am

Ei turhaa nosteltavaa ennen siivousta eli lattiat vapaina niin tulee aloitettua helpommin. Olen varmaan se viimeinen wanhan liiton reliikki, jolle viikonloppu ei tule ellei lattiat ole pesty (ja vessat siivottu ja kaikki tekstiilit vaihdettu eli pyyhkeet ja vuodevaatteet)

Reply
Mirjami Hytönen toukokuu 25, 2020 - 8:45 am

Koko perhe mukaan ja jokaiselle oma vastuualue.

Reply
AnnaH toukokuu 25, 2020 - 8:49 am

Säännöllinen kertaviikkoinen perussiivous – vaikka väsyttäisi=).

Reply
Niiva toukokuu 25, 2020 - 9:17 am

Kulunut, mutta toimiva siivousta helpottava vinkki on, että tavarat laitetaan takaisin omille paikoilleen. Myös pieni siivoaminen “koko ajan” helpottaa, ettei tarvitse tuskailla isomman siivouksen alkaessa seilaavia tavaroita jne.

Reply
Päivikki K toukokuu 25, 2020 - 11:26 am

Yritän siivota vähän, mutta usein niin pääsee mielestäni helpommalla. Siivous liinoja käytän peilien ja lasipintojen pyyhkimiseen. Lattialiinat oli uusi juttu, kiitos vinkistä. Täytyy testata.

Reply
Sanna P toukokuu 25, 2020 - 12:01 pm

Palkattu siivooja 😀 Tää ollu itselle toimivin kun toimitakyky sairauksien vuoksi alentunut ja inhoan siivoamista.

Reply
Miia toukokuu 25, 2020 - 1:37 pm

Imuri joka nurkassa😉

Reply
Anna-Mari toukokuu 25, 2020 - 1:40 pm

Olen huomannut, että siivoan jatkuvasti. Joka päivä. Silloin ei pääse “tappokaaos” syntymään.

Reply
Nina toukokuu 25, 2020 - 4:29 pm

Kunnon siivousvälineet ja -aineet 👍

Reply
Anneli toukokuu 25, 2020 - 5:54 pm

Pölyjen pyyhkiminen 🙂

Reply
Omppu toukokuu 25, 2020 - 7:13 pm

Säännöllisyys ja koko perheen osallistuminen.

Reply
Tuula toukokuu 26, 2020 - 8:36 am

Ei passaa päästää kaaosta liian pahaksi, sen selättämiseen ei taho löytää motivaatiota, mutta pikkusen vähä kerrallaan ku raivailee, niin kahesti viikossa imurointi on aika helppoa. Pöydät siistiksi niin tuntuu muuallaki siistimmältä.

Reply
Laura V toukokuu 26, 2020 - 9:53 am

Jokaiselle tavaralle pitää olla oma paikka, johon se myös päivittäin käytön jälkeen palautetaan. Päivittäin pidetään perussiisteyttä yllä, niin kerran viikossa riittää viikkosiivous. Tämä tehdään tietysti hyvän musiikin tahdissa.

Reply
I toukokuu 26, 2020 - 12:24 pm

Koko perhe mukaan, jokaiselle tavaralle oma paikka, turhat tavarat pois.

Reply
Pia toukokuu 26, 2020 - 6:02 pm

Tykkään,että luuttuja on monta lattianpesussa. Ei tarvitse niitä välillä huuhdella, vaan vippaa kaikki pesukoneeseen ja kylppärin matto samaan koneeseen.

Reply
Pupu toukokuu 26, 2020 - 6:56 pm

Olen aamusiivoaja 🙂 Aamulla hampaita pestessä kävelen asunnon läpi ja avaan sälekaihtimet. Sen jälkeen keittiön siivous ja se yleensä riittääkin. Tavaroilla on hyvä olla oma paikka ja ne on hyvä laittaa paikoilleen aina kun niitä ei muualla tarvita!

Reply
Sari toukokuu 26, 2020 - 7:19 pm

Kertakäyttöpyyhkeet kph siivouksessa.

Reply
Sari toukokuu 27, 2020 - 10:18 am

Vain vähän tavaraa esillä. Kaikilla oma paikkansa.

Reply
Inka toukokuu 27, 2020 - 11:08 am

Varsinkin vessan peilin saa siistiksi vain pyyhkäisemällä kostealla ja kuivaamalla, pesuainetta ei välttämättä tarvita :). Vähän kerrallaan ja usein helpottaa myös urakkaa.

Reply
Airi toukokuu 27, 2020 - 2:14 pm

Siivoan joka päivä keittiön hyvin, ei ole sitten koskaan kuivanutta ruokaa jota tarvitsee liotella ja rapsutella.

Reply
Henna toukokuu 27, 2020 - 2:15 pm

Kerran viikossa kunnollinen viikkosiivous lattioiden pesua unohtamatta.

Reply
Petri toukokuu 27, 2020 - 2:16 pm

Osallistun arvontaan, Lumme on tuttu ja nuo siivouspyyhkeet eritoten ovat kätevät näin lapsikodissammekin.

Reply
Jenna toukokuu 27, 2020 - 9:52 pm

Paras siivousvinkkini on vauvojen puhdistuspyyhkeet!

Reply
Anne toukokuu 29, 2020 - 2:00 pm

Vähän siivousta joka päivä🙂
Mukana arvonnassa🙋🏼‍♀️

Reply
Jassu toukokuu 31, 2020 - 9:48 am

Nuo siivousliinat oon todennut itsekin tosi käteviksi!! Uusin siivousvinkkini on sälekaihdinharja, niin kätevä ikkunoiden pesun yhteydessä siistiä pölyt kaihtimista! 🙂

Reply

Jätä kommentti