Mökin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla

by Kerttu
Mäkin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla

Kaupallinen yhteistyö: Lumme

Mäkin kevätsiivous ekologisesti ja ilolla
En ole mikään siivousfani, joka tykkää kulkea rätin kanssa tai järjestellä ihan vain rentoutuakseni. Silti rakastan siistiä kotia ja mökkiä ja nautin siitä, kun paikat ovat kunnossa. Mökillä erityisesti arvostan nopeita ja helppoja siivoustapoja, joiden avulla tilat pysyvät koko ajan kunnossa, eikä varsinaisia suursiivouksia tarvita kuin harvoin.

Kun viime keväänä – aika lailla tasan vuosi sitten – pääsin tekemään ensimmäistä siivousta mökillä, hankin sinne Lumme-siivousaineita.  Koska tuotteet ovat olleet meillä jo pidempään käytössä, olen iloinen että pääsen niitä suosittelemaan kaupallisessa yhteistyössä.

Etenkin mökillä ekologiset arvot korostuvat, olemme siellä hyvin lähellä luontoa ja koen, että velvollisuutemme on elää sitä vaalien.

Pesuainehyllyllä kannattaa antaa pieni hetki huomiota pullojen etiketeille. Mitä pullossa oikeasti on? Lumme-tuotteet ovat ympäristömerkittyjä. Esimerkiksi puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Joutsenmerkkiä ei myönnetä, mikäli tuote ei ole yhtä tehokas kuin vastaava joutsenmerkitön tuote.

Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös tuotteen tehokkuudesta. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen.

Näistä syistä valintani mökillä on Lumme puhdistusliinat ja puhdistussuihkeet.

Joutsenmerkityt Lumme-tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Mökillä lattian puhdistuksessa on käytössä aivan superkätevät puhdistusliinat. Yhdellä liinalla saa pyyhittyä suuren pinta-alan.  100% uusiutuvasta materiaalista valmistetut lattianpuhdistusliinat tuoksuvat miedosti raikkaalle sitruunalle. Liinaan jää pölyt ja se poistaa helposti tahrat ja se sopii myös herkälle puulattialle. Olen aika hajuherkkä ja suosin usein tuoksuttomuutta, mutta näissä tuoksu toimii herkemmällekin.

Mökillä ei ole pesukonetta, joten mopit ja rätit pitää viedä kaupunkiin pesuun. Siksi kertakäyttöinen liina on myös helppo ja ekologinen vaihtoehto. Lumme-siivousliinoja on kolmenlaisia: keittiön ja kylppärin liinat voi laittaa käytön jälkeen kompostiin. Lattialiina laitetaan suuren kokonsa vuoksi kotitalousjätteeseen.  Ehdoton plussa on, että Lumme-siivousliinat ovat valmistettu selluloostasta eli luonnonmateriaalista.

Mökkisiivouksen perusrutiinit:

√  Tsekkaan, että kaapista löytyy tarvittavat pesuaineet ja siivousliinat.

√  Järjestely eli tavarat paikoilleen. Samassa tsekkaa, että nurkissa ei pyöri ylimääräistä rojua. Mökki ei ole mikään vanhan tarpeettoman tavaran säilytyspaikka.

√  Ensin imurointi, sillä se nostaa huoneilmaan pölyä.  Raivaa lattiatila vapaaksi muista imuroida myös huonekalujen alta ja takaa. Imuroi myös jalkalistat.

√  Sitten lattianpesu. Lumme-siivousliinan voi kiinnittää myös moppiin, niin ei tarvitse kyykkiä.

√  Pyyhi keittiön tasot, allas ja hanat. Erinomaisena apua ovat Lumme-keittiösuihke sekä puhdistusliinat.

√  Viimeistele puhdistus keittiö-liinalla, jolla voit pyyhkiä vielä kaapinovet ja ovenkahvat.

Olen sellainen ripeäliikkeinen siivooja, että hommassa ei kauaa nokka tuhise. Lapsetkin voi ottaa mukaan siivoukseen ja ainakin omien leikkien korjaamiseen. Monesti sanonkin, että nyt kun kaikki siivoaa vartin, homma on ohi ja pääsemme kaikki muihin touhuihin. Lapset usein motivoituvat vaikka siitä, että laitetaan ajastin päälle ja katsotaan, mitä saadaan aikaan vaikka viidessä minuutissa. Yllättävän paljon nimittäin!

Mökillä imuri tulee kaivettua kaapista suht useasti, sillä takkapuut tuovat silppua sisään ja, kun paljon kuljetaan ulos ja sisään, tulee myös ulkoa helposti muruja matkassa. Naurattaa tämä kuva, koska se on niin realistinen! Pojan pelihetki häiriintyi äidin imuroinnista, mutta sellaista se elämä joskus on.

Siivoamisessa on parasta, jos sen saa tehdä rauhassa ja musiikkia tai podcastia kuunnellen.

Lumme kannustaa tekemään puhtaita tekoja joka päivä. Mökillä se on jotenkin erityisen helppoa, sillä elämämme täällä on hyvin ekologista. Suurin yksittäinen tekijä on aurinkosähkö, jonka erityisyys piilee siinä, että aina auringon paistaessa voimme napata talteen sen energiaa, eikä se silti kulu tai vähene.  Varsinainen energian keruu on täysin päästötöntä.

Myös pienemmät teot näkyvät arjessa. Kun pesut tehdään, niihin riittää jokaiselle  suunnilleen yksi vadillinen lämmintä vettä ilman, että tarvitsee edes pihistellä. Tämän vuoksi esimerkiksi puhdistusliina voi olla mökillä se vaihtoehto, koska siivouksen voi hoitaa jopa kokonaan ilman vettä.

Jokainen sisustaja tietää, mikä on siistissä kodissa parasta! Onhan se vaan ihanaa päästä järjestelemään ehkä uusia asetelmia, pöyhimään niitä sisustustyynyjä ja antaa katseen levätä siistissä ja nätissä kodissa tai mökissä.

Lopuksi tietenkin keitellään siivouskahvit ja vaan nautitaan hetkestä.

Arvonta! 

Haluaisitko testata Lumme-siivoustuotteita? Arvon kaksi tuotepakettia kommentin jättäneiden kesken. Kerro 29.5. mennessä sinun paras siivousvinkkisi ja olet mukana arvonnassa. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), niin saan voittajan kiinni.  Voit kurkata arvonnan säännöt täältä.

Onnea arvontaan ja iloa siivoukseen!

Saatat pitää myös

84 Kommentit

Asta 24 toukokuun, 2020 - 12:18 pm

Päivittäinen siivous, suursiivous harvemmin.

Reply
Raili 25 toukokuun, 2020 - 11:44 am

Paras siivousvinkki on juurikin koko perhe mukaan ja säännöllisyys!

Reply
Mia 26 toukokuun, 2020 - 4:56 pm

Tehoisku kerran viikossa ja keittiön pöytäpinnat päivittäin ?

Reply
Mari 24 toukokuun, 2020 - 12:34 pm

Vie mennessäs, tuo tullessas (ja tee ollessas).

Reply
Soili 24 toukokuun, 2020 - 12:44 pm

Kotona pääsee helpommalla, kun siivooja käy joka 3 vko. Mökillä siivotaan itse, kyllä siinäkin hommaa riittää kahdessa kerroksessa!

Reply
Jaana Virtanen 25 toukokuun, 2020 - 2:09 pm

Kunnnolliset välineet!

Reply
Katja 26 toukokuun, 2020 - 8:28 pm

Sukat, parittomat sekä sellaiset, joista kantapää pilkistää jo ulos, toimivat hyvinä pölyrätteinä. Käytön jälkeen suoraan roskiin eikä tarvitse pestä rättejä ?

Reply
Tuija 24 toukokuun, 2020 - 1:21 pm

Tärkeintä on että epäjärjestys pysyy kurissa sillä, että on kaikealla on paikkansa ja riittävästi säilytystilaa! Imuriin on kuitenkin tartuttava ja perussiivoukset tehtävä säännöllisesti.

Reply
MarjaStiina 24 toukokuun, 2020 - 1:50 pm

Säännöllinen ja joka päivä siivoaminen pitää paikat puhtaina.Helppokäyttöiset siivousvälineet ja aineet auttavat asiaa.

Reply
Vilhelmiina 24 toukokuun, 2020 - 7:10 pm

Talo jaettu ”alueisiin” ja viidelle koululaiselle siivouspäivänä oma alue siivottavaksi niin ison talonkaan siivous ei tunnu työläältä.

Reply
Helmi 24 toukokuun, 2020 - 8:56 pm

Sain loistavan vinkin lattianpesuun, sekoittaa suihkepulloon valmiiksi pesuaine-vesi-seoksen ja sitä on helppo suihkia moppiin, ei tarvitse alkaa tekemään vatiin pesuvesiä

Reply
Jenni 25 toukokuun, 2020 - 1:25 pm

Rutiinit ? ja viikkosiivous aina torstaina, että viikonlopusta saa kaiken ilon irti.

Reply
Vuokko 25 toukokuun, 2020 - 2:44 pm

Vain vähän ja tarpeellista tavaraa näkyvillä, kaikilla oma paikka.

Reply
Pauliina 26 toukokuun, 2020 - 8:59 am

Hei, mieluusti testaisin tuotteita. Siivousliinat ovat käteviä sekä kotona (mm. wc:ssä) että reissussa (mm. mökillä ja autossa).

Reply
Milla 24 toukokuun, 2020 - 1:57 pm

Mies pesee saunan joka joulu ja juhannus 🙂

Reply
Saija 24 toukokuun, 2020 - 4:14 pm

Tärkeintä on, että kaikella on oma paikkansa. Viimeiseksi illalla vielä tarkistus ettei jää tiskejä, tavaroita huhan hajan jne. Aamulla on mukava herätä siistiin kotiin tai näin kesäisin siistiin veneeseen, meidän kesäkotiin. Siivousliinat ahkerassa käytössä, suurempaa siivousta tarvitaan harvemmin.

Reply
Päivi 24 toukokuun, 2020 - 6:34 pm

Tavaramäärän karsiminen ja se, että joka päivä järjestelee ja siivoaa edes vähän.

Reply
Nina 24 toukokuun, 2020 - 2:10 pm

Tavaramäärä pieneksi, ja sitä kautta helppo siivottavuus. Joskus imuroin ja pölyt ja lattian pyyhinnvasta seuraavana päivänä, annan pölyn kirjaimellisesti laskeutua kunnolla!

Reply
J 24 toukokuun, 2020 - 2:33 pm

Pyörremyrskyn kaltainen tehoisku kohteeseen. ?

Reply
Minna Liukkonen 24 toukokuun, 2020 - 2:38 pm

Ei turhaa tavaraa ja kaikelle oma paikkansa. Ylläpitosiivousta säännöllisesti niin suursiivouksia ei juuri tarvita 🙂

Reply
Laura 24 toukokuun, 2020 - 2:39 pm

Siivoa tarpeeksi usein, ettei hommaa kasaudu liikaa. Tavaraa minimaalisesti.

Reply
Eve 24 toukokuun, 2020 - 2:40 pm

Jokaiselle tavaralle on paikkansa ja pieni siivoaminen joka päivä, kuten sängyn petaus ja tiskialtaan pitäminen siistinä.

Reply
Miina12345 24 toukokuun, 2020 - 2:47 pm

Robotti-imuri 😀

Reply
Taija 27 toukokuun, 2020 - 5:08 pm

Tavaroilla on omat paikkansa ja päivittäin siivotaan vähän.

Reply
eveli 24 toukokuun, 2020 - 3:05 pm

Vähän joka päivä, niin homma ei pääse kaaostumaan. Toimii meillä.

Reply
Oliviah 24 toukokuun, 2020 - 3:52 pm

Lapset mukaan oikeasti siivoamaan viimeistään kouluiän kynnyksellä. Siivoamista pitää harjoitella samalla lailla kuin pyörällä ajoa… ja äidille malttia sietää harjoittelevan siivoojan hitaampaa tahtia ja huonompaa jälkeä:)

Reply
Elsi 24 toukokuun, 2020 - 6:01 pm

Vie mennessäs, tuo tullessas – äidiltä peritty motto toimii meilläkin 🙂

Reply
Maria 24 toukokuun, 2020 - 3:57 pm

Tavaran karsiminen ja hyvät siivousvälineet.

Reply
Ava 24 toukokuun, 2020 - 4:08 pm

Tavarat paikoilleen heti, kun niitä ei enää tarvita. Pientä siistimistä joka päivä.

Reply
Hm 24 toukokuun, 2020 - 4:50 pm

Nopea imurointi ja leikkokukat ?

Reply
Marita 24 toukokuun, 2020 - 5:13 pm

Robotti-imuri ?

Reply
Sari 24 toukokuun, 2020 - 5:19 pm

Rento meininki meillä eläinperheessä, mutta suihkeet ja liinat hyväksi havaittu. En pidä karvaisten rättien huuhtelusta yms. Helppoa ja nopeaa sen olla pitää. Ja biohajoavuus on plussaa.

Reply
Taija 24 toukokuun, 2020 - 5:20 pm

Säännöllisyys ja usein jotain pientä, niin järjestys pysyy koko ajan yllä.

Reply
Eve 24 toukokuun, 2020 - 5:31 pm

Vähän siivousta joka päivä, niin pysyy paikat kuosissa.

Reply
Minna 24 toukokuun, 2020 - 7:09 pm

Arjen pienet siivoushetket pitävät järjestyksen yllä. Suursiivouksen päätteeksi pieni hemmottelu itselle esim.suklaata, lasi viiniä ja sauna. Ai että!!

Reply
Anne-Maria 24 toukokuun, 2020 - 5:31 pm

Nopea imurointi ja pölyjen pyyhkiminen. Suursiivous harvemmin

Reply
Nixu 24 toukokuun, 2020 - 5:34 pm

Kun on siivouksen aika niin ripeästi hihat heilumaan niin siiitä pääsee mahdollisimman nopeasti!

Reply
Sarkkuli 24 toukokuun, 2020 - 5:35 pm

Järjestely päivittäin! Ja kauniit siivousaineputelit!

Reply
Ella 24 toukokuun, 2020 - 5:37 pm

Joka päivä vähän siivousta ja kerran viikossa kunnon siivous terveisin siivoushullu 😀

Reply
Satu Pulkkinen 24 toukokuun, 2020 - 5:49 pm

Ei kannata ottaa siivousta liian vakavasti. Perussiivous. kerran viikkoon on mielestäni hyvä juttu ja tarvittaessa pikaimurointi välillä. Keittiön tasojen ja ruokapöydän pyyhintä aterioiden jälkeen ja astiat koneeseen. Myös siivous ammattilaisten käyttö on mielestäni arjen luksusta! Kukin tyylillään.

Reply
Noora 24 toukokuun, 2020 - 6:08 pm

Yrittää pitää tavaran määrän mahdollisimman vähäisenä. Päivittäinen pieni siivous/järjestely.

Reply
Karoliina 25 toukokuun, 2020 - 5:03 am

Päivittäinen pikasiivous ?.

Reply
Tiina 24 toukokuun, 2020 - 6:19 pm

Mirä vähemmän tavaraa, sitä helpompi on siivota.

Reply
Annakoo 24 toukokuun, 2020 - 6:25 pm

Ylläpitosiivous, jokapäivä esim. yksi huone siistiksi.

Reply
Emmi 24 toukokuun, 2020 - 6:43 pm

Kaikille tavaroille selkeä paikka, pientä siistimistä joka päivä, jonka lisäksi perusteellisempi siivous kerran viikossa.

Reply
Jenni 24 toukokuun, 2020 - 6:45 pm

Kun tekee vähän jokapäivä niin älytöntä sotkua ei pääse syntymään.
Ja lapsille jakaa hommat, sen ei tarvitse olla isokaan homma mutta näin jokainen vaikuttaa siihen että koti pysyy siistinä.

Reply
Mirka 24 toukokuun, 2020 - 6:53 pm

Innostunut siivoaja ja siitä nauttia 🙂 kokonaisuus pikkusiivouksilla vähän koko ajan niin ei ehdi tulla isompaa urakkaa!

Reply
HePe 24 toukokuun, 2020 - 7:22 pm

Jokaiselle perheenjäsenelle etukäteen määritetty siivous tavoite esim. Lista tehtävistä.

Reply
Mirva 25 toukokuun, 2020 - 4:13 am

Ystäväni höyry- ja painepesuri (tosin toinen ulkokäytössä 😀 ) ovat näppäriä. Näiden kaveriksi harkinnassa robotti-imuri. Ainakin toiseen keruokseen joka pysyy paremmassa järjestyksessä muuten. Siellä ei tarvitse murehtia jääkö leluja tms. Imurin tielle.

Reply
TeijaH 24 toukokuun, 2020 - 7:59 pm

Tavarat aina käytön jölkeen omille paikoilleen, näin viikkosiivous on nopeaa.

Reply
HeidiS 25 toukokuun, 2020 - 2:58 am

Mahdollisimman vähän asioita ja tavaraa esillä kotona sekä se hyvä mieli siivouksen jälkeen ihanan puhtaasta kodista; niillä aina siivousintoa kannattelen, HeidiS

Reply
Saara L. 25 toukokuun, 2020 - 4:19 am

Jatkuvasti pientä järjestelyä, ja esim. keittiön tasot pidän melko tyhjinä tavaroista.

Reply
Xeveliina 25 toukokuun, 2020 - 4:41 am

Kaaos näkyy meillä selvimmin, jos keittiössä on sotku, joten joka ilta ennen nukkumaanmenoa raivaamme vähintään keittiön tasot puhtaiksi, niin on mukava aloittaa seuraava aamu puhtaalta pöydältä! 🙂

Reply
Jaana 25 toukokuun, 2020 - 4:51 am

Vie mennessäs, tuo tullessas!

Reply
Jennika 25 toukokuun, 2020 - 5:14 am

Siivoa joka päivä jotain, ainakin imuroi. Niin kaaaos ei paisu älyttömiin ja järjestele tavaroita.

Reply
JennaO 25 toukokuun, 2020 - 5:49 am

Ehdottomasti kyllä! Olen surkeahko siivoaja. Paras vinkki, jolla houkutan itseni siivoamaan, on hyvätuoksuiset siivousaineet. Laitan usein tipan eteeristä öljyä tuomaa ntuoksua pesuainaieisin <3

Reply
KatriNa 25 toukokuun, 2020 - 6:46 am

Jokailtainen järjestely niin, että aamulla on mukava herätä❣️

Reply
Josefiina 25 toukokuun, 2020 - 7:02 am

Ensin järjestetään koko talon tavaroille oma paikka. Viikko siivouksessa paikalleen laitettavia tavaroita on huomattavasti vähemmän kun viikon aikana käytetyt tavarat on palautunut käytön jälkeen omalle paikalleen.

Reply
Taru 25 toukokuun, 2020 - 7:04 am

Jos tavarat on hujan hajan, eikä meinaa sen vuoksi tulla imuroinnista/luutuamisesta mitään, kerään kaikki tavarat/vaatteet/mitkävaan yhteen kassiin kasaan ja teen imuroinnin ja luutuamisen. Nopeasti siistiä ja yhdestä kassista on kivempi viedä tavarat paikoilleen siistissä kodissa vs. sotkussa aina yksi tavara kerrallaan, jolloin sotku ei tunnu loppuvan koskaan!

Reply
Heidi 25 toukokuun, 2020 - 8:38 am

Ei turhaa nosteltavaa ennen siivousta eli lattiat vapaina niin tulee aloitettua helpommin. Olen varmaan se viimeinen wanhan liiton reliikki, jolle viikonloppu ei tule ellei lattiat ole pesty (ja vessat siivottu ja kaikki tekstiilit vaihdettu eli pyyhkeet ja vuodevaatteet)

Reply
Mirjami Hytönen 25 toukokuun, 2020 - 8:45 am

Koko perhe mukaan ja jokaiselle oma vastuualue.

Reply
AnnaH 25 toukokuun, 2020 - 8:49 am

Säännöllinen kertaviikkoinen perussiivous – vaikka väsyttäisi=).

Reply
Niiva 25 toukokuun, 2020 - 9:17 am

Kulunut, mutta toimiva siivousta helpottava vinkki on, että tavarat laitetaan takaisin omille paikoilleen. Myös pieni siivoaminen ”koko ajan” helpottaa, ettei tarvitse tuskailla isomman siivouksen alkaessa seilaavia tavaroita jne.

Reply
Päivikki K 25 toukokuun, 2020 - 11:26 am

Yritän siivota vähän, mutta usein niin pääsee mielestäni helpommalla. Siivous liinoja käytän peilien ja lasipintojen pyyhkimiseen. Lattialiinat oli uusi juttu, kiitos vinkistä. Täytyy testata.

Reply
Sanna P 25 toukokuun, 2020 - 12:01 pm

Palkattu siivooja 😀 Tää ollu itselle toimivin kun toimitakyky sairauksien vuoksi alentunut ja inhoan siivoamista.

Reply
Miia 25 toukokuun, 2020 - 1:37 pm

Imuri joka nurkassa?

Reply
Anna-Mari 25 toukokuun, 2020 - 1:40 pm

Olen huomannut, että siivoan jatkuvasti. Joka päivä. Silloin ei pääse ”tappokaaos” syntymään.

Reply
Nina 25 toukokuun, 2020 - 4:29 pm

Kunnon siivousvälineet ja -aineet ?

Reply
Anneli 25 toukokuun, 2020 - 5:54 pm

Pölyjen pyyhkiminen 🙂

Reply
Omppu 25 toukokuun, 2020 - 7:13 pm

Säännöllisyys ja koko perheen osallistuminen.

Reply
Tuula 26 toukokuun, 2020 - 8:36 am

Ei passaa päästää kaaosta liian pahaksi, sen selättämiseen ei taho löytää motivaatiota, mutta pikkusen vähä kerrallaan ku raivailee, niin kahesti viikossa imurointi on aika helppoa. Pöydät siistiksi niin tuntuu muuallaki siistimmältä.

Reply
Laura V 26 toukokuun, 2020 - 9:53 am

Jokaiselle tavaralle pitää olla oma paikka, johon se myös päivittäin käytön jälkeen palautetaan. Päivittäin pidetään perussiisteyttä yllä, niin kerran viikossa riittää viikkosiivous. Tämä tehdään tietysti hyvän musiikin tahdissa.

Reply
I 26 toukokuun, 2020 - 12:24 pm

Koko perhe mukaan, jokaiselle tavaralle oma paikka, turhat tavarat pois.

Reply
Pia 26 toukokuun, 2020 - 6:02 pm

Tykkään,että luuttuja on monta lattianpesussa. Ei tarvitse niitä välillä huuhdella, vaan vippaa kaikki pesukoneeseen ja kylppärin matto samaan koneeseen.

Reply
Pupu 26 toukokuun, 2020 - 6:56 pm

Olen aamusiivoaja 🙂 Aamulla hampaita pestessä kävelen asunnon läpi ja avaan sälekaihtimet. Sen jälkeen keittiön siivous ja se yleensä riittääkin. Tavaroilla on hyvä olla oma paikka ja ne on hyvä laittaa paikoilleen aina kun niitä ei muualla tarvita!

Reply
Sari 26 toukokuun, 2020 - 7:19 pm

Kertakäyttöpyyhkeet kph siivouksessa.

Reply
Sari 27 toukokuun, 2020 - 10:18 am

Vain vähän tavaraa esillä. Kaikilla oma paikkansa.

Reply
Inka 27 toukokuun, 2020 - 11:08 am

Varsinkin vessan peilin saa siistiksi vain pyyhkäisemällä kostealla ja kuivaamalla, pesuainetta ei välttämättä tarvita :). Vähän kerrallaan ja usein helpottaa myös urakkaa.

Reply
Airi 27 toukokuun, 2020 - 2:14 pm

Siivoan joka päivä keittiön hyvin, ei ole sitten koskaan kuivanutta ruokaa jota tarvitsee liotella ja rapsutella.

Reply
Henna 27 toukokuun, 2020 - 2:15 pm

Kerran viikossa kunnollinen viikkosiivous lattioiden pesua unohtamatta.

Reply
Petri 27 toukokuun, 2020 - 2:16 pm

Osallistun arvontaan, Lumme on tuttu ja nuo siivouspyyhkeet eritoten ovat kätevät näin lapsikodissammekin.

Reply
Jenna 27 toukokuun, 2020 - 9:52 pm

Paras siivousvinkkini on vauvojen puhdistuspyyhkeet!

Reply
Anne 29 toukokuun, 2020 - 2:00 pm

Vähän siivousta joka päivä?
Mukana arvonnassa??‍♀️

Reply
Jassu 31 toukokuun, 2020 - 9:48 am

Nuo siivousliinat oon todennut itsekin tosi käteviksi!! Uusin siivousvinkkini on sälekaihdinharja, niin kätevä ikkunoiden pesun yhteydessä siistiä pölyt kaihtimista! 🙂

Reply

Jätä kommentti