Miten meillä siivotaan?

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Lotus 

Kun blogiin ilmestyy viimeisen päälle nätti sisustuskuva, sen takana on monenlaista touhua. Saan usein ihmettelyjä siitä, miten meillä voi aina olla niin siistiä, kun talossa on aikuisten lisäksi kaksi pientä lasta ja koira. Jos asuisin yksin, kotonani näyttäisi useammin samalta kuin kuvissa. Lapsiperheessä se ei ole mahdollista, mutta mielestäni ei myöskään tavoiteltavaa. Koti on elämää varten ja se saa näkyä.

vihrea-1-5

Lotus Easy Clean -yhteistyön merkeissä minua pyydettiin avaamaan arkisia siivousrutiinejani ja itse asiassa myös teiltä lukijoilta on tullut silloin tällöin kysymyksiä aiheesta. Näin joulun alla aihe on erittäin ajankohtainen, koska monessa perheessä touhutaan monenlaisia siivouksia joulutunnelman synnyttämiseksi. Tänä syksynä pienen vauvan kanssa siivoaminen on välillä ollut erittäin haastavaa ja meillä on käynyt siivoojat parin viikon välein. Nyt hoitovapaan alkaessa tahtia harvennetaan ja onneksi  nykyään myös vauvan kanssa saa paremmin tehtyä kotihommia.

lotus2-1-2

Perusteellisempi siivous tehdään siis pari kertaa kuussa, mutta kerran viikossa saa (joutuu) pestä vessat ja imuroida. Rikkaimuri on meillä jokapäiväinen vieras, sillä saa helposti siivottua paikalliset sotkut esimerkiksi eteisen matolta ja keittiön pöydän alta. Nyt kun vauva ryömii, yritän pitää lattiat erityisen siistinä, sillä kaikki mahdollinen päätyy myös suuhun. Joskus tekisi mieli kiinnittää mikrokuituliina pojan paitaan, siinähän tulisi pölyjen pyyhintä samalla kun vauva ryömii nurkasta toiseen 😉

lotus2-1-3

Tavaroita järjestellään joka ikinen päivä, sillä lapset kuljettavat lelujaan ympäri taloa ja olenpa minäkin aika suurpiirteinen joissakin asioissa. Illan tullen viimeistään yritän saada lelut ja tavarat paikoilleen, vähintään keittiöstä ja olohuoneesta. Minulle viihtyisä koti on tärkeä ja tuntuu, että ajatus kulkee paremmin kun tavarat eivät ole hujan hajan. Oikeastaan lapsiperheessä paras siivousrutiini on nimenomaan aktiivinen rutiini eli hommia tehdään pikkuhiljaa arkiaskaiden sivussa. Tosin tässä kääntöpuolena on se tunne, että siivoaa aina, mutta koskaan ei ole siistiä 😉


lotus2-1-5

Kuvissa näkyy Lotuksen uusi Easy Clean -siivousliinapakkaus, joka sopii kriittisemmällekin sisustussilmälle. Monet arkiset touhut tuovat extramäärän sotkua, siis sellaista joka pitää siivota samantien. Testasin yleispuhdistuspyyhkeitä takansytyksessä, josta ei koskaan puhtain sormin selviä. Nokinokareet oli näppärä pyyhkäistä pois lattialta kertakäyttöisellä siivousliinalla ja lattiasta tuli putipudas. Helppoa ja nopeaa, eikä tarvitse liata siivousrättiä nokeen.

lotus2-1-7

Samaiset siivousliinat palvevat mainiosti myös keittiössä. Ruokatahrat (varsinkin voimakkaasti värjäävät) on nopea pyyhkäistä pois. Siivousliinojen idea on se, että rasiassa ne säilyvät kosteina pitkään. Yhdellä pienellä liinalla saa myös siivottua yllättävän suuren pinta-alan. Vauvan ruokailun jäljiltä ruokaa löytyy vähintääkin lattialta ja syöttötuolista. Keittiörätillä tulee toki pyyhittyä pöytä puhtaaksi, mutta lattiaa varten pitää hakea siivouskaapista eri rätti. Easy Clean – siivousliina palvelee mainiosti juuri silloin, kun joku asia pitää saaada siivottua nopeasti ja vaivattomasti. Nämä sopivat keittiön eri tasojen, lattioiden, työtasojen ja lasipintojen puhdistukseen.

lotus2-1-8

Esteetikkona olen iloinen kauniista purkeista, tässä rasiassa ei ole mitään tekstejä.

lotus2-1-9

Sarjaan kuuluu myös hennon turkoosi Easy Clean – siivousliina kylpyhuonetilojen puhdistukseen. Toimintaperiaate on ihan sama kuin yleispuhdistusliinoissa, mutta nämä estävät kalkkikerroksien muodostumista ja niillä on antibakteerinen vaikutus.

lotus2-1-11

Kylpyhuoneliinoja käyttämällä voi ylläpitää wc -tilojen puhtautta ja pitkittää tarvittaessa perusteellisemman pesun väliä. Kun laitoin pakkauksen näkösälle kylpyhuoneeseen, tuli joka päivä pyyhkäistyä pölyt lavuaarin reunoilta ja muilta näkyviltä tasoilta. Testasin myös kuinka pesuainejäämät irtovat hanoista ja tuote kirkasti ne kevyellä pyyhinnällä. Erityisesti wc-istuimen puhdistuksessa kertakäyttöiset liinat ovat hyviä.

lotus2-1-12

Jos uudet Easy Clean – siivousliinat herättivät mielenkiintosi, älä hämäännyt kaupan hyllyllä. Nätit tekstittömät pakkaukset löytyvät nimittäin verhoiltuna Lotus – muoveihin. Mukavaa on, että varsinaiset rasiat (noin 5 euroa) pitää ostaa vain kerran ja sen jälkeen riittää täyttöpakkauksen (noin 2,5-3 euroa) hankkiminen.

lotus2-1-10

Meillä onkin tänään joulusiivouspäivä, joten nyt pitää lähteä laittamaan rätti heilumaan! Sen jälkeen on vuorossa siivouspäivien paras hetki: puhdas ja siisti koti. Silloin on oiva aika napata muutama sisustuskuva, ennen kuin taas lapsiperheessä suloinen sekasotku syntyy 🙂

lotus

Saatat pitää myös

4 Kommentit

katri / tohkeissaan 22 joulukuun, 2015 - 12:02 am

Nuo vaikuttavat kyllä tosi käteviltä, erityisesti kylpyhuoneen pintojen pikafreesaukseen! Onkin pitänyt testata ja nyt taas muistin..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 joulukuun, 2015 - 11:56 am

Kannattaa kokeilla, saa näppärästi tehtyä pikasiivouksia ja pidennettyä siivousväliä 🙂

Reply
mapsi 25 joulukuun, 2015 - 3:33 pm

Oi, näppäriä ja vielä nättejäkin. Onko nuo jotenkin kostutettu pesuaineella?
Itse olen käyttänyt mm. Pirkka siivousliinoja ja lasinpesuliinoja, mutta erityisesti tuo siivousliina on ihan liian märkä. Lasinpesuliina on kyllä kätevä vessan peilin ja muiden lasipintojen nopsaan freesaukseen kun vieraat ovat jo tulossa 😉
Taitaa mennä molemmat kokeiluun!

Reply
Jenni Vainio 11 helmikuun, 2016 - 11:01 am

Ihana ”siivousblogi”! Ihan mun näköistä ja kuuloista, ihanaa! ?

Reply

Jätä kommentti