Mitä yhteistä on Sunhousen messutalolla ja meidän mökkisuunnitelmalla?

by Kerttu

Odottavan aika on tyypillisesti pitkä. Me saamme tämän kuun aikana ensimmäisen luonnoksen kesämökistä Sunhousen arkkitehti Kalle Oikarilta. Voitte uskoa, että tänä vuonna astelin Asuntomessuille ja Sunhousen kohteeseen erityisellä mielenkiinnolla. Halusin nähdä talon paikan päällä, tunnustella arkkitehtuuria ja fiilistellä tiloja.

Meidän kesämökillä ja Talo Vahvaselällä ei välttämättä ole mitään muuta yhdistävää tekijää kuin saman firman suunnittelu. Tästäkin  huolimatta bongasin monta asiaa, joiden vuoksi päädyimme suunnittelemaan pikkuisen mökkimme juuri Sunhousella ja millaista henkeä toivon kesäpaikkaammekin.

Talon ulkomuoto on modernin linjakas ja sävy tyylikäs musta (tumma). Molemmat ovat meilläkin toivomuslistalla.

Sisätilat ovat kompaktit  ja funktionaaliset ja sisustuksen sävymaailma on poimittu luonnosta. Sängyn päällä oleva kaapisto sopii hyvin pieneen tilaan.

Ikkunat ovat suuret ja näkymä avautuu järvelle.

Oleskelutilat kutsuvat rentoutumaan.

Mökkikeittiö on mielikuvissani aivan erilainen, mutta halusin näyttää teille Talo Vahvaselän valkoisen keittiön. Mökkikeittiön varustelu on vaatimaton ja ajatuksissani on tumman harmaa mattakaapisto.

Talon Rais Viva 120 L Classic-takka miellyttää silmää ja muistuttaa ihailemiani varaavia Contura-takkoja.

Asuntomessutalossa on hulppea saunasiipi upeasti toteutetulla ja katseilta suojassa olevassa poreammeella. Itsekin laitoin toivomuslistan nurkkaan pienen präntin: puilla lämmitettävä palju, jonka toteutus on osastolla ”sitten joskus”.

Pidin todella paljon Sunhousen Talo Vanhaselän arkkitehtuurista (yllätys!). Olen elänyt oman mökkiprojektin kanssa kesällä kaikki mahdolliset tunteet asteikolla mahtavaa – pähkähullua. Nyt kuitenkin pitää kaataa saavillinen jäitä hattuun ja luottaa, että saamme meidän näköisen suunnitelman ja budjetti pitää.

Sunhousen mallistossa on niin linjakkaita laatikkotaloja, tunnelmallisia saaristolaistaloja kuin moderneja pulpettikattoisiakin rakennuksia. Näitä kaikkia yhdistää suuret ikkunat ja puhdaslinjainen skandinaavinen design. Ei se mökkipiirustus voi näillä spekseillä mennä metsään, tai menee just sen verran mitä kesämökin pitääkin 😉

Nyt vain odotellaan luonnosta (ja hengitellään salaa paperipussiin). Jännittävää!

Lue myös: Arkkitehti mökkitontille – miksi ihmeessä? 

***

Asuntomessut avoinna Mikkelissä 13.8. saakka.  Sunhouse Oy:n Talo Vahvaselän arkkitehti on Jarkko Könönen ja sisustuksen on suunnitellut Johanna Koistinen / Vepsäläinen Oy. 

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Anni 3 elokuun, 2017 - 9:24 pm

Hei! Lueskelin blogiasi ja silmiini osui ihana Parolan rottinkikeinu! Missä värissä teillä on se? 🙂

Hyvää loppukesää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2017 - 10:30 pm

Hei Anni!Se on luonnonvärinen keinu, todella ihana. Kaunista kesää sinullekin!

Reply
Maria 4 elokuun, 2017 - 3:06 am

Näitä mökkijuttuja olen odottanut kovasti! Olisi todella kiinnostavaa tietää budjetistanne, sillä itselläkin on muutaman vuoden sisällä toiveissa mökkiprojekti ja saman kokoluokan mökki kuin teidän. Tontti jo onkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 elokuun, 2017 - 11:14 am

Hei Maria! Kiva, että mökkijutut kiinnostaa! Budjetti on tosi tiukka, mutta tarkentuu vielä tässä kun saamme piirrustukset ja hahmotamme oman työn osuuden. Katsotaan, jos tekisin kustannuksista oman postauksen jossain vaiheessa 🙂

Reply
Saila 4 elokuun, 2017 - 9:45 am

Hei, paljon kauniita kuvia ja silmiä miellytti =) Mitenköhän tuo tumma väri pysyy hyvänä? On kyllä kaunis kuin mikä ja luontoon sulautuva! Sitä vaan mietin miten nopeasti väri kulahtaa, saako olla koko ajan laittamassa uutta väriä haalistuneen päälle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 elokuun, 2017 - 11:17 am

Hei ja kiitos kommentistasi <3 Toki tumma on auringolle alttiimpi ja varmasti vaatii jonkin verran huoltoa, mutta uskoisin että nykymaaleilla saa aika pitävän lopputuloksen. Pitää kysellä mustien puutalojen omistajilta kokemuksia, ennen kuin tarttuu maalisutiin.

Reply
Merja 4 elokuun, 2017 - 10:31 am

Hei, mökkiläinen, täällä toinen. Tilasin mökille Parolan Rottingin Paris- tuolit valkoisena vanhan pöydän (jonka piilotin Pentikin Apila vahakankaan alle) ympärille katetulle terassille, ovat tosi tukevat ja kauniit.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 elokuun, 2017 - 11:17 am

Aivan ihanalta kuulostaa, kyllä siinä kelpaa istuskella ja järven selkää katsella!

Reply
Maria 4 elokuun, 2017 - 5:55 pm

Tuossa petauksessa oleva kukallinen tyyny on todella upea – kenen valmistajan se mahtaisi olla?

Reply

Jätä kommentti