Mitä valaisimia valitsin mökille?

by Kerttu
Mökin lempivalaisimet

Viikonloppukin saa vähän erilaisen merkityksen nyt, kun koulut ja päiväkoti taas alkoivat. Kelit ovat todella kylmiä, tällä viikolla on saatu luntakin. Vaihtelevista säistä huolimatta olen kovasti nauttinut tästä toukokuusta. On ihanaa katsoa kun kevät etenee ja puissa alkaa vihertää. Satoi tai paistoi, mökki kutsuu meitä.

Kerroin vähän aikaa sitten kotimme lempivalaisimista ja nyt tehdään samanlainen katsaus myös mökille.

Mökin valaisinvalinnat olivat minulle – usein valintojen edessä jahkaavalle – hyvinkin selkeät. Jo rakennusvaiheessa näin mielikuvissani takaseinällä Flos265-valaisimen. Pidemmän aikaa pidin silmällä tarjouksia ja lopullisen ostopäätöksen sinetöi kun löysin myynnissä olleen myymälämallin.

Tämä valaisin on Paolo Rizzatto suunnittelema vuonna 1973.  Sen juju on metallitelineeseen kiinnitetty liikuteltava teräsvarsi, jonka ansiosta valaisin yltää yli kahden metrin päähän seinästä. Valon saa kohdistettua juuri mieleiseksi.

Mökin lempivalaisimet

Samaa Flos-sarjaa on myös ruokapöydän yllä oleva valaisin.

IC S2-riippuvalaisin on yhtä aikaa todella yksikertainen ja elegantti, pidän tosi paljon pyöreästä kuvusta ja messinkisestä varresta.  Keittiön nuppivetimet ovat myös messinkiä ja tämä pieni yksityiskohta sitoo kokonaisuutta yhteen ja antaa tilaa vähän mielenkiintoa. Hirsiseinät ja messinki ovat toisiaan mainiosti tasapainottava pari.

IC S2-riippuvalaisimen valo on tasainen, eikä häikäise. Siksi pyöreä valaisin sopii erityisen hyvin ruokapöydän päälle.

Makuuhuoneessa meillä on kaksi kotimaisen QUU Designin riippuvalasinta, lukuvaloina molemmin puolin parisänkyä. Nämä sain blogin kautta viime kesänä ja pidän niistä todella paljon.

Kokosin itse meille sopivan kombon, jossa on valkoista, hentoa roosaa sekä saarnia.   Kauniissa valaisimessa yhdistyvät aidot materiaalit sekä pehmeä muotoilu harmonisella tavalla.

Huoneessa olisi mahdollisuus myös kattovalaisimelle, mutta ainakaan vielä sille ei ole ollut tarvetta.

Kahtellaan syssymmällä. 

Lasten makuuhuoneessa on todella yksinkertainen riippuvalaisin, jota en nyt tähän lempivalaisimien kategoriaan kelpuuttanut. Siellä on muutenkin sisustus vielä aika kesken, joten blogiin kammari ei ole vielä päässyt.

Iloista perjantaita ja alkavaa viikonloppua, toivotan sinulle auringonsäteitä!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Nora 24 toukokuun, 2020 - 7:32 pm

Ylimääräisen tavaran karsiminen säännöllisesti ja pieni siistiminen kodissa joka päivä.

Reply

Jätä kommentti