Mission impossible: Nätti kuramatto

by Kerttu

Mukavaa viikonlopun alkua!

Perjantain alkuillan postaukseen sopisi mainiosti takkatuli, villasukat tai edes joku herkullinen iltamenu. Mutta ei, päädyin kirjoittamaan kuramatoista! Ei ehkä mikään hehkein aihe, mutta kodin siisteyden ja perheenäidin järjissä pysymisen kannalta aika oleellinen juttu kuitenkin 😉 Kun muutimme taloon kolmisen vuotta sitten, en ehtinyt pohtia eteismattojen hankintaa juurikaan. Niinpä marssin rautakauppaan ja ostin metritavarana sopivan pätkän kuramattoa. Luonnollisesti ajattelin, että ehdin joskus myöhemmin syventyä kuramattojen eeppiseen maailmaan ja hankkia kodin käytikorttitilaan jotain, joka on käytännöllisyyden lisäksi myös nättiä.

kuramatto1-1

Edellisessä isommassa siivouksessa ravistelimme mattoja pihassa ja totesimme viiden minuutin puistelun ja tiiviin pölypilven ympäröimänä, että nyt on aika ostaa uudet matot. Tällä kertaa etsin netistä eteismattoja, mutta en ollut kovin haltioissani valikoimasta. Perusmattoja perussävyissä, siinä kaikki. Päätimme turvautua hyväksi havaittuihin ratkaisuihin ja kurvasimme jälleen rautakauppaan. Talon ulkopuolelle tarvitaan järeämpiä aseita, jotta hiekka ja muut roskat jäisivät mielummin ulos. Niinpä ostimme kaksi metriä tumman harmaata ruohomattoa, jonka järeisiin ”piikkeihin” on hyvä pyyhkiä kengät. Sisälle ostimme jälleen perinteistä kuramattoa, tällä kertaa edellistä vaaleammassa sävyssä. Rullatavarassa on se hyvä puoli, että matosta saa sentilleen oikean kokoisen, meillä se ulottuu tehostelaatoitetusta seinästä aina liukuovipeilin listaan saakka.

kuramatto-1-2

Usein sisustuskuvissa näkee eteisessä esim. valkoisia Pappelinoja tai muita arkoja värejä tai materiaaleja. Kertokaa minulle, kuinka saatte nämä toimimaan sisäänkäynnillä? Kyllähän ne vielä kuivilla kesäkeleillä tai lumisilla talvipakkasilla menettelevät, mutta kuukausia kestävät kurakaudet varsinkin lapsi- ja koiraperheissä vaativat jo pienen ihmeen osakseen 😉 Vaikka nätti ja toimiva kuramatto saattaakin olla mahdoton yhdistelmä, arvostan tällaisissa sisustusasioissa käytännöllisyyden visuaalisuuden ohitse.  Millaisia eteismattoratkaisuja teillä on ja kumpi painaa vaakakupissa enemmän: ulkonäkö vai käyttömukavuus?

Ja kun olemme jo valmiina tällaisen glamouraiheen äärellä, niin taidan jatkaa teemassa ja suoriutua viikon inhokkikotihommistani eli vessojen pesusta. Mutta sen jälkeen se on takkatuli ja villasukat, lupaan!

Saatat pitää myös

62 Kommentit

retromoderni 9 tammikuun, 2015 - 5:53 pm

Meillä toimii sama metrimatto tumman harmaana eteisessä ja isona neliönä. Ja todellakin toimii, mutta nyt on uudet kujeet vähän mielessä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:22 pm

Kerrohan, mitkä kujeet 😀

Reply
Jenni/Talosanomat 9 tammikuun, 2015 - 5:59 pm

Käytännöllisyys ennen kaikkea! 🙂 Meidänkin arkieteisestä löytyy tummanharmaana ihan samaa metritavaraa! Eteisessä onkin sitten ollut jo neljä vuotta yllättävän hyvänä pysynyt nukkamatto, joka tuntuu jopa jonkun verran hylkivän likaa! Ostettu Mattokympistä, ei ollut halvimmasta päästä, mutta toiminutkin on kyllä tähän asti loistavasti! Ihanaa viikonloppua teille <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:23 pm

Pitääpä tutustua tuohon Mattokumpin metritavaraan, joku muukin lukija vinkkasi siitä 🙂 Ihanaa viikonloppua sinnekin!

Reply
Sallah 9 tammikuun, 2015 - 6:00 pm

Tuulikaapissa meillä on samaa rouheampaa kurmattoa, kuin teilläkin. Eteisessä arkikäytössä pehmeää dover-mattoa metritavarana kaksi aivan rinnakkain. Oli tarkoitus pyöristää kulmat eli tehdä kahdesta vierekkäisestä matosta pyöreä. Meidän matto on ruskean värinen, mutta nyt huomasin että sitä saisi beigenäkin. Jotenkin kaipaisin eteisessä vaaleaa mattoa valoisuutta tuomaan silläkin uhalla, että vaaleasta näkyvät kuraiset jäljet paremmin. Juhlavieraita varten tuo dovermatto rullataan pois vaaleamman, jo kulahtaneen kivilattian päältä. En ole vielä keksinyt kaunista ja käytön kestävää mattoa minäkään eteiseen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:24 pm

Kuulostaa hyvältä! Ja niin se taitaa olla, että näissä asioissa joutuu vähän visuaalisuudesta joustamaan, jotta käytännöllisyys on huipussaan 🙂

Reply
suvi m 9 tammikuun, 2015 - 6:34 pm

Minusta tuo perusmatto on nätti. Sopivan basic. 🙂
Minä olen todennut, että kätevintä on olla ilman kuramattoa. Hiekat saa imuroitua pois ja kuräläiskät pyyhkäistyä laatoitetulta lattialta tosi kätevästi. Meillä onkin vain ihan pieni, muovinen kuramatto oven edessä eikä sinne imeydy pöly.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:38 pm

Meilläkin on onneksi laattalattia, mutta jotenkin kaipaan vielä kunnon mattoa sisään tuloon. Siis sellaista, jonka päälle voi jättää lumiset kengät jne. Ei tuo perusmatto mikään susiruma ole, aika neutraali ja siksi ok. Mutta olen yllättynyt yleensäkin eteismattovalikoiman ankeudesta 😀

Reply
Sara 9 tammikuun, 2015 - 6:40 pm

Nättihän tuo matto on. 🙂 Ilman muuta käyttömukavuus ajaa eteisen kohdalla kauneuden ohi.

Meillä on kaksi eteistä. Sisälle tullaan pieneen kuraeteiseen, jossa ei ole mattoa lainkaan ja ”paraatieteisessä” on VM Carpetin paperinarumatto (Menuetti). Matto sattuu olemaan mitoiltaan sopiva tilaan. Tosin jollei pian keksitä, miten hammastahnatahra saadaan pois matosta, joudumme ostamaan uuden samanlaisen:

http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/muut-matot-ja-tarvikkeet/4395802–malli

Reply
Sara 9 tammikuun, 2015 - 6:43 pm

Eipä se ollutkaan paperinarua, vaan sisalia tuo meidän mattomme:
http://www.vm-carpet.fi/matot/sisal_41.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:41 pm

Kiitos vinkistä Sara! Tuo sisal-matto on kyllä nätti!

Reply
Syhi / syhina-blogi 9 tammikuun, 2015 - 6:45 pm

Meilläkin eteisessä on rautakaupan kuramatto, mutta konepestävä, ei siis rullatavaraa. Ehdottomasti käytännöllisyys kauneuden edelle! Jotain hyötyä olisi siis asua kerrostalossa, voisi pitää valkoista Pappelinaa eteisessä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:42 pm

Aivan, ne valkoiset pappelinat taitaa olla yleensä kerrostalossa 😀 Tai sitten oikein siistien ihmisten kotona 😉

Reply
Johanna 9 tammikuun, 2015 - 7:06 pm

Sama matto meilläkin eteisessä, eikä se minusta ole olleenkaan pahan näköinen. Käytännöllisyys eteisessä on valttia. Täälläkin tylsä vessan pesuoperaatio suoritettu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:42 pm

Ei pahannäköinen, vähän tylsä vain. Valmistajat voisivat vähän tsempata valikoiman kanssa 😀

Reply
kotiporstua -Tarja 9 tammikuun, 2015 - 7:26 pm

Olen kokeillut varmaan kaikki vaihtoehdot 😉 ja meille parhaaksi vaihtoehdoksi sisäänkäynnin lasikuistille on Hobby Hall harmaa kurakaapparimatto ja ulkopuolelle rautakaupan harmaata piikkimattoa. Hyvin toimii ja ihan siedettävän näköinenkin :). Eli kyllä ulkonäkökin on tärkeää, mutta käytännöllisyys tällaiselle siivousintoilijalle vielä tärkeämpää 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:42 pm

Joo, käytännöllisyydestä ei voi tässä asiassa tinkiä! 🙂

Reply
Tatiana 16 tammikuun, 2017 - 12:32 pm

Vieläkö näyttää hyvältä teidän Hobby Hall kurakaapparimatto? Ihmettelen pystyykö nätisti lattialla tai rullaako? :O

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:23 pm

Hei! Tarkoitatko kodinhoitohuoneessa se mustavalkoinen? Se toimii tosi hyvin, pysyy paikoillaan eikä ole mennyt miksikään!

Reply
Krisse 9 tammikuun, 2015 - 7:45 pm

http://www.global-carpet.de/shop/sisal/sisal-teppich-salvador-1887

Tuo sisalmatto tummanharmaana toimii oikein hyvin eteistiloissa ja on lisäksi hyvännäköinen. Parempi kuitenkin jättää tuhraantuva kanttaus pois ja ottaa matto lankakanttauksella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:43 pm

Kiitos vinkistä, Krisse!

Reply
Elina 9 tammikuun, 2015 - 8:21 pm

Meillä on kans käytetty just tuota rullamattoa. En kans ymmärrä miten joku saa pidettyä vaalean maton eteisessä puhtaana, ei onnistuis meillä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:43 pm

Joo, se vasta mission impossible onkin 😀

Reply
S - Beauty of Life 9 tammikuun, 2015 - 8:21 pm

Meillä on tuo sama matto!! Onneksi se on sentään tummanharmaa eikä tummanvihreä niinkuin vuonna 1 ja 2 ;). Kai niitä vieläkin on tarjolla….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:44 pm

Heh, varmasti löytyy vielä oikein myrkynvihreitäkin rautakaupan valikoimista 😀

Reply
Hanna 9 tammikuun, 2015 - 8:33 pm

Meillä on kokolattiamatto (Golvabia ljus beige) jota tosin ei ole liimattu lattiaan, mutta se on kiinnitetty listojen alle. Ei luisu, ei mene ryttyyn eikä rullaannu reunat. Matto näyttää sisalilta, mutta ei ole sitä. Siihen sulaa nätisti lumet eikä hiekka näy. Pitääpä postata siitä, kun on ollut nyt kaksi vuotta käytössä kahden pikkupojan perheessä, jotka eivät todellakaan kolistele kuraa kengistään sisään astuessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:46 pm

Kuulostaa fiksulta ratkaisulta! Tule vinkkaamaan, kun saat postauksen tehtyä 🙂

Reply
Anna 9 tammikuun, 2015 - 8:57 pm

Käyttömukavuus, todella. Metritavaramattoa meilläkin on ollut vaikka kuinka, ja toimiihan se. Vielä paremmin toimii kumipohjainen pehmeä kuramatto, imee kosteutta vielä tehokkaammin. Nyt testissä Annon puuvillamatto, joka on muuten yllättävän hyvä, ja niin kevyttä materiaalia, että pystyy pesemään myös kotikoneessa. Nätillä ulkonäöllä ei tule kuin paha mieli, vaikka meidän miehitys on vain kaksi aikuista ja kolme pikkukoiraa. Lasten kengissä kuraa, hiekkaa ja lunta tulisi varmasti vielä enemmän sisään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:47 pm

Totta! Kivahan se on vaikka juhlien ajaksi laittaa joku spesiaalimpi matto eteiseen, mutta arkikäytössä käytännöllisyys on tärkeintä!

Reply
Karin // Tunne tilat 9 tammikuun, 2015 - 9:03 pm

Sisal on perushyvä eteismattomateriaali. Sisal saattaa kutistua hieman kastuessaan, mutta sen voi myös sumutuspullolla kutistaa koko matkalta, jolloin ei ole kupruiluongelmaa. Puuvillaiset kantit kannattaa käsitellä tekstiilisuoja-aineella tai vielä helpommalla pääsee ostaessaan maton lankakanttauksilla.

Tällä hetkellä meillä on eteisessä käsinsolmittu matto. Vuoden käytön jälkeen on pakko todeta, että se todellakin toimii erinomaisesti ”kuramattona”. Hyvälaatuinen, tiheästisolmittu villamatto pysäyttää hiekan eikä ole moksiskaan lumisista kengistä. Ainoa murheeni on se, että ostin ajattelemattani vähän liian tummasävyisen maton, josta tietysti erottuu hiekka turhan helposti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:48 pm

Kiitos vinkeistä Karin! Tuo sävyasia on kyllä sellainen, jonka huomaa vasta käytössä, osuiko kohdalleen vai ei.

Reply
LeenaH 9 tammikuun, 2015 - 9:24 pm

Meillä on samaa metritavaraa leveämpänä, sellainen puolitoista metriä kanttiinsa. Onnistuimme ostamaan ihan kuistin laatoituksen väristä mattoa, niin sitä ei juurikaan edes huomaa lattialta; paitsi että ne kurat jää heti siihen ovelle 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:48 pm

Näppärää! Minäkin yritin löytää mahdollisimman samanvärisen maton kun eteisen laatat ovat.

Reply
Hanna 9 tammikuun, 2015 - 9:24 pm

Heippa.
Meillä on eteisessä Mattotalo Helmalta tilattu mittatilauksena sisalmatto, sävy tummanruskea Tasibel. Näkyy verkkosivujen isossa kuvassa etusivulla alimmaisena. Maton pohja on ns.”kumista” materiaalia.
Olemme asuneet nyt talossa 5 vuotta ja meillä on 3 lasta. Olen ollut mattoon äärimmäisen tyytyväinen. Se on tyylikkäämpi kuin rautakauppojen matot, siitä ei erotu kura, hiekka tms. Olen jopa vesipessyt siitä koiran oksennuksen useita kertoja ( vaikka sitä ei saisi vesipestä) ja edelleen se on hyvännäköinen. Suosittelen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:25 pm

Kiitos suosituksesta, pitääpä tutustua!

Reply
Hanna 10 tammikuun, 2015 - 9:35 pm

Hei. Jäi vielä eilen kommentoimatta , että sisalmatto on myös siitä kiva että se on paksumpi kuin rautakauppojen rullamatot ja siten näyttävämpi. Kestää kosteuttakin uskomattoman hyvin, meillä kun muksut kopistelee usein ihan lumisilla kengillä sisään. Usein meillä myös nuorimmaisen vaunut maton päällä säilytyksessä.
Maton reunat on lankakantattu, jolloin reunat eivät käänny vaikka kostuvatkin. Matto maksoi mittatilauksena muistaakseni reilut 200€, hinta ei mielestäni paha siihen nähden että matto on kestänyt näin kauan kovalla kulutuksella ja oletan sen kestävän toisetkin 5 vuotta.

Reply
Lyde 9 tammikuun, 2015 - 9:32 pm

Tällä hetkellä on tuo aika samantyylinen matto meilläkin eteisessä, niinkuin monilla muillakin vaikuttaisi olevan 🙂 Uuteen taloon on tulossa paraatisisäänkäynti ja toinen, ns kuraeteinen kodinhoitohuoneen yhteyteen. Minulla on suunnitelmana että lapset kulkisi aina siitä kodarin kautta, ja paraatipuolelle voisi laittaa vaalealle lattialle jonkun kauniin vaalean maton. Saas nähdä miten siinä käy, lapsia meillä on nimittäin kuusi. Ehkä se kaunis matto saisi olla kuitenkin pestävää sorttia 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:26 pm

Heh, suosittelen pesua kestävää mattoa 😉 Meilläkin on arkieteinen erikseen kodinhoitohuoneessa, mutta sieltä kuljetaan vain tosi märkänä tai kuraisena, yleensä siis tästä pääeteisestä.

Reply
Sari 9 tammikuun, 2015 - 10:08 pm

Meillä oli edellisessä asunnossa tuulikaapissa tuota rauta-kaupan mattoa. Reilun vuoden välein vaihdettiin aina uuteen kun tuntui muuttuvan vähän epäsiistiksi keskikohdilta. Ehkä erityisesti koirien tassuissa tuomasta kurasta. Mutta eihän se tosiaan ole yhtään kivan näköistä. Nyt kun meillä ei ole tuulikaappia niin päädyttiin ihan käsinsolmittuun iranilaiseen villamattoon, joka on ollut musta kiva. Villa hylkii likaa ja kun kudonta tiivis ja nukka matala niin sinne väliinkään ei tunnu juuri lika menevän. Helppo imuroida ja tampata. Tuo edellisten kommentoijien mainitsema sisalkin kuulostaa kivalta. Tykkään kun eteisessä oleva matto on enemmän osa sisustusta ja silti toimiva.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:28 pm

Kiitos vinkistä Sari! Jotenkin tuo eteismatto on niin kovalla koetuksella, että en uskaltaisi omaan eteiseen laittaa hienoa käsinsolmittua mattoa. Mutta toki kaikki riippuu siitä, kuinka kuraista porukkaa kodissa asuu 😀

Reply
Anne Malia 9 tammikuun, 2015 - 11:49 pm

Meillä ei ole kun muovinen Chilewitchin kynnysmatto jonka voi vaikka huuhdella hanan alla. Se kerää hyvin kaikki hiekat ja roskat ensikättelyssä. Muuten laattalattia on helppo sellaisenaan, sitähän ei onneksi tarvitse varoa. Välillä toki saa pyhkiä tosi usein, kun koirien tassuissa tulee hiekkaa ja kuraa.

Mutta tuollainen yksivärinen kuramatto on myös ihan cool 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:29 pm

Onneksi meilläkin on eteisessä laatta, tulisin hulluksi varoessani vaikkapa puulattiaa 😀 Eihän tuo yksivärinen kuramatto mikään mahdottoman ruma ole, aika huomaamaton vaatimattomuudessaan. Mutta valmistajat voisivat tuoda markkinoille vaikka mitä kauniita kuoseja ihan metrikuramattoihinkin, jotkut neutraalit raitamatot varmasti tekisivät kauppansa 🙂

Reply
SanMa 9 tammikuun, 2015 - 11:49 pm

Meillä on väritykseltään ja malliltaan hyvin samanlainen eteinen kuin teillä 🙂 Meillä on oven edessä oven levyinen pala tuollaista samanlaista mattoa kuin teillä, mutta mustana. Mattokympissä teetin sitten isomman maton keskelle eteisen lattiaa ja tykkään todella. Tuntuu, että siihen ei tartu lika eikä mikään, eikä se säikähdä vettä. Matto on ollut siinä jo pari vuotta, eikä mitään käytön jälkiä. Mattoa on siellä metritavarana myytävää, omani on sellainen rusehtavan vaaleanharmaa, vähän niin kuin nettisivuilla oleva louhi-matto, mutta raidallisella punoksella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:30 pm

Kuulostaapa toimivalta, kiitos vinkistä SanMa!

Reply
Satunnainen lukija 10 tammikuun, 2015 - 1:30 am

Hei, lueskelin blogiasi taaksepäin, kunnes syksyn alussa jokainen klikkaamani postaus rupesi latautumisen jälkeen ohjautumaan tänne kuramattoihin. Mikä lienee syynä? Käytän Bloglovinia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:31 pm

Ihanko totta, kuulostaapa kummalliselta ongelmalta! Ethän siis vahingossa ole mennyt vanhoille blogspot.fi-päätteisille sivuilleni? Niiltä on suora ohjaus tänne Divaani-osoitteeseen, en oikein muuta vaihtoehtoa äkkiseltään keksi.

Reply
tuunari 10 tammikuun, 2015 - 8:28 am

Minullakin rautakaupan mattoa, tosin eri kuviolla (Dover?) ja grafiitinharmaana. Ihan ok hinta/laatusuhde. Käytävämattona Vallilan valkoinen matto ruskein kapein raidoin jota ei kai enää valmisteta… toiminut hyvin ja pesty monet kerrat. Kumipohja pysyy hyvin paikallaan. Eteisrempan jälkeen saatan tosin tilata Mattokympiltä tai Helmalta mittatilausmatot.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:36 pm

Näissä tosiaan on hinta-laatusuhde kohdallaan, mutta kovassa kulutuksessa olevaa mattoa joutuu kyllä muutaman vuoden välein vaihtamaan. Pitääpä itsekin tutustua noihin mittatilausmattoihin, kiitos vinkistä!

Reply
Heli 10 tammikuun, 2015 - 6:02 pm

Meillä on valkoinen pappelina, ja eihän se tahdo kurakeleillä oikein puhtaalta näyttää. Mutta silloin se on pesukoneessa viikottain. Muuten pyyhin mattoa tarpeen vaatiessa kostealla rätillä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 tammikuun, 2015 - 9:00 pm

Onneksi Pappelinoja voi pestä ja pyyhkiä, muuten menisi vähän vaikeaksi niiden kanssa 😀

Reply
lukija 10 tammikuun, 2015 - 9:05 pm

Meillä valkoinen Pappelina ja parin viikon välein kun pesee ja silloin tällöin pyyhkii kostealla niin hyvänä on säilynyt laatanpäällä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 tammikuun, 2015 - 9:01 pm

Totta, vaatii säännöllistä pesua. Mutta onhan se toki myös tosi kaunis!

Reply
Suvi 10 tammikuun, 2015 - 9:43 pm

Meillä on eteisessä Mattokympin metrimattoa. Oli monen monta väriä ja kuvioitakin. Etuna se että sopii lattialämmitetylle lattialle. Ja saa just sen mittaisen kun haluaa. Asko myy jotain jokapaikan mattoa, joka näytti myös kivalle, sopii kuulemma ulkoterdellekin…

https://www.asko.fi/matot/kudotut-sileapintaiset-matot/1209/grace-matto

Reply
KL 10 tammikuun, 2015 - 10:17 pm

Heip! Viimeisin postaukseni on juurikin eteisen matosta!

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 10 tammikuun, 2015 - 10:40 pm

Mulla on kuistissa huipumatto ja eteisessä leikattu versio. Käy lukemassa postaukseni palapeli. Siellä lisää matosta. Matto ollut mulla useamman vuoden ja ei ole mennyt miksikään. Terkuin. muuttuvakotini.blogspot.com

Reply
KK 10 tammikuun, 2015 - 11:13 pm

RTV myy kumipohjaista sisalmattoa metritavarana. Kanttaukset teettävät mattoliikkeessä ainakin Tampereella. Todella toimiva!

Reply
Mia 11 tammikuun, 2015 - 1:13 pm

Hei Kerttu!
Sait paljon kommentteja, mutta lisään vielä omani. En näe miten eteisesi avautuu ja missä vaate- / kenkäkaappi sijaitsee, mutta oletan ne ovesta tultaessa oikealle.
Itse teettäisin laadukkaan sisal-maton mittojen mukaan (tee kaava/sabluuna) koko eteisen leveydeltä aina ulkovaatekaapin huoneenpuoleiseen laitaan, tai koko eteisen kynnykseen saakka. Väri voisi olla aivan sama kuin nykyinen lattiasi, sekä matto että lankakantti. Tämän menee useita neliöitä, mutta ratkaisu on erittäin toimiva ja kaunis. Catalina olen alansa paras. Matot on erittäin laadukkaita. Valitse pienikuvioinen sisal. Jos tuntuu, että teillä tulee extrapaljon hiekkaa sisään, niin voit vielä teettää samasta materiaalista pienen tuplamaton oven eteen, jonka tarvittaessa sitten vaihdat. Myös Helma on hyvä. Ja tietty oven ulkopuolella joko nykyinen ’harja’ tai metallista teetetty ritilikkö.

Reply
MK 14 tammikuun, 2015 - 8:27 am

Liputan kanssa VM-carpetin sisalmatoille. Saa sopivan kokoisia ja ovat tosi näppäriä. Meillä on molemmissa eteisissä ja pysyvät hyvännäköisinä ja hiekka ym ei näy elävän pinnan takia joten ei tartte olla joka välissä imuroimassa 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2015 - 8:13 pm

Kiitos vinkistä, tähän pitää ehdottomasti paremmin tutustua!

Reply
Mari 14 tammikuun, 2015 - 5:59 pm

Moi! Sisalmatto meilläkin ollut eteisessä jo pian kahdeksan vuotta ja on ollut koiraa ja kolme vilkasta pojan vilperiä. Kaunis, toimiva ja kesällä helppo pestä mattorannassa. Ainoa kotimme matto, jonka siellä voi pestä. Tämäkin tärkeä pointti, koska lapset odottavat myös tätä kesä”reissua”. 😉 Meillä myös lankakantilla. Metrihinta aika arvokas, mutta pitkäaikainen eli sen väärti. Itse kaipaisin jo vaihtelua, mut kun ei matossa ole mitään vikaa… Eikös silti voi jo kahdeksan vuoden jälkeen vaihtaa… 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2015 - 8:14 pm

Kiitos vinkistä Mari! Kuulostaa kyllä hyvin kulutusta kestävältä matolta. Ja jos kysyt sisustuhullulta, saako kahdeksan vuoden jälkeen vaihtaa maton ihan vain vaihtelunhalusta, niin vastaus on ehdottomasti KYLLÄ 😀

Reply
silja 16 helmikuun, 2015 - 1:47 pm

Heippa,
Asiasta poiketen kysyisin että millä korkeudella nuo teidän eteisen seinälamput on.

Reply

Jätä kommentti