Meidän kodin tarina

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: SKV Kiinteistönvälitys

Yleensä asuntoilmoituksissa pääsee ääneen vain kiinteistövälittäjä, mutta asukkaan kertomus avaa paljon enemmän. Koti kun on paljon muutakin kuin neliömäärää ja energiatodistuksia; se on tunnetta, kokemuksia, elämyksiä ja elämänmakua. Yhteistyössä SKV Kiinteistövälityksen Kodin Tarinan® kanssa kerron teille nyt meidän tarinan, siis sellaisena kun sen potentiaalisessa myyntitilanteessa haluaisin kertoa: 

KODIN TARINA®

Tämä koti on kuin tosirakkaus: pitkään haaveiltu, huolella suunniteltu, laadukaasti toteutettu ja hellästi hoidettu. Ajattelin kertoa teille, kuinka olen kiintynyt näihin seiniin, mutta sitten hoksasin, että eivät nämä seinät minua ole hurmanneet, vaan elämä niiden sisällä. Tässä talossa on hyvä ja helppo asua. Mutta aloitetaan tarina ihan alusta, siitä hetkestä kun tontilla oli vasta kasa multaa ja hiekkaa ja talo viivoja arkkitehdin paperilla.

SIJAINTI

Etsimme tonttia pitkään ja yhden saamamme hylkäsimmekin ennen tätä, sillä emme halunneet antaa periksi kodin sijainnin tärkeistä kriteereistä. Kasvava, kehittyvä ja turvallinen lapsiperheiden suosima alue, uusi koulu alle kilometrin päässä, uima-ranta, metsää, leikkipuisto ja lähikauppa, kävelymatkan päässä on kaikki mitä tarvitaan. Työpaikalle keskustaan hurautan vartissa ja mies pyöräilee omalleen metsäpolkujen kautta. Tunnen naapurit nimeltä, käymme naapurin naisten kanssa silloin tällöin jumpassa, lenkillä tai lainataan kananmunia tai tarjotaan apua lastenvahtimisessa. Jokaisella on oma tila ja rauha, mutta ympärillä turvallinen yhteisö. Tasamaatontti tarjosi hyvän pohjan rakentamiselle ja näkymäkään ei ole hassumpi; mäen päältä saamme katsella aavaa maisemaa.  Tässä se on, paikka jonne halusimme rakentaa kotimme.

 

HYVIN SUUNNITELTU, HUOLELLA RAKENNETTU

Sanotaan, että huolella suunniteltu on puoliksi tehty ja se pitää paikkansa tämän kodin kohdalla. Haaveilimme helposta rakentamisesta eli alusta saakka oli selvää, että homman hoitaa alansa huippuammattilaiset. Kävimme läpi toistasataa pakettitaloa, kunnes ymmärsimme, että tässä asiassa ei tehdä kompromisseja. Arkkitehti Petri Ilmarinen oli vakuuttanut meidät taidoistaan ja hän sai tehtäväksi suunnittelutyön.  Hyvin pian unelmiemme pohjapiirustus oli syntynyt.  Kodin asuinpinta-ala on 147 m2, se on moderni ja yksitasoinen. Talon rakensi maatöistä viimeiseen listaan saakka luotettava paikallinen toimija, jonka referenssillistalta löytyy tyytyväisiä asiakkaita 25 vuoden ajalta Keski-Suomesta.

 

TOIMIVA ARKI

Talosta päätettiin tehdä alkumetreistä alkaen toimiva ja huoleton lapsiperheen koti. Eteisessä on tumman harmaata laattaa ja suuret liukuovikaapit, jotka kätkevät sisäänsä koko perheen ulkovaatearsenaalin. Kakkoseteinen toteutettiin kodinhoitohuoneeseen, jonne pääsee näppärästi suoraan autokatoksesta. Kauppakassit, kuraiset lapset ja välineitä vaativat harrastusmenot hyödyntävät toista sisäänkäyntiä, jossa runsas säilytystila helpottaa arjen pyöritystä.

Kodinhoitohuone on erillään kylpytiloista, jotta rentouttavalla saunareissulla ei tarvitse miettiä (saati katsella!) pyykkihuoltoa. Keittiö ja olohuone ovat suurta, yhtenäistä tilaa, joka mahdollistaa perheen yhdessäolon. Tv-huone toteutettiin  makuuhuoneista erilleen, jotta illan leffahetket eivät häiritse nukkujia. 30 neliön lasitettu ja laatoitettu terassi toimii toisena olohuoneena aikaisesta keväästä myöhään syksyyn. Kaikissa makuuhuoneissa on reilusti säilytystilaa; lapsilla lattiasta kattoon olevat liukuovikaapistot ja vanhemmilla kuuden neliön walk in-closet.

Lämmitys hoituu kaukolämmöllä, varaavalla takalla ja ilmalämpöpumpulla, joka tarjoaa kesäisin myös viilennystä.

 

SISUSTUS

Pintamateriaalit valittiin ajattomaan, moderniin ja klassiseen tyyliin sopivaksi. Valkoinen keittiö saa särmää mustasta kivitasosta. Lattiassa on laattaa tai kestävää, vaaleaa laminaattia. Kiintokalusteet komppaavat talon valkoinen-harmaa-musta -värimaailmaa, jota on helppoa piristää oman maun sekä vaihtelevien trendien mukaan. Olohuoneen kruunu on varaava Linnatulen takka, joka tuo mukavuutta ja lämpöä asumiseen. Suuret ikkunat ahmivat luonnovaloa ja antavat modernin ilmeen kodille.

 

PIHA

Omakotitaloelämässä mietitytti ennakkoon yksi asia: kuinka hortonomigeeniä vaille jäänyt ihminen saa pidettyä tuhannen neliön pihan hyvännäköisenä? Ensimmäinen askel oli ottaa ammattilainen apuun, joka suunnitteli puutarhan ja pihan mahdollisimman helpoksi, toimivaksi ja mukavaksi.

Etupihalle laitettiin huoleton asfaltti ja tonttia kiertämään helppohoitoinen koristearonia-aita. Kulkuväylät laatoitettiin ja pihan perälle tehtiin alue marjapuskille ja pienelle hyötypuutarhalle. Käytössämme on ollut robottiruohonleikkuri, joka tunnollisesti pitää nurmikon golfkuntoisena keväästä syksyyn. Pihasta löytyy havuja ja kiviä, jotka näyttävät hyvältä, vaikka isäntäväki ei laittaisi tikkua ristiin. Koska ihminen on kehittyvä olento, on tilaa myös ihanille kukkaistutuksille muuallakin kuin suurissa ruukuissa. Tästä ei enää omakotitalon pihan hoito helpotu!

Kotimme TOP3-asiat:

  1. Huoleton, helppo arki ja edulliset asumiskustannukset
  2. Lapsiystävällinen sijainti
  3. Moderni ja avara talo, jossa mukana ripaus arjen luksusta.

**

Tässä on meidän  tarinamme. Jos olet myymässä tai ostamassa uutta kotia, kannattaa tutustua tarkemmin SKV Kiinteistövälityksen Kodin tarina-palveluun. Seinillä ei ole korvia, mutta ihmisillä on suu, joten kerrotaan tarinamme sekä ostajan että myyjän eduksi!

Yhteistyössä:

Saatat pitää myös

Jätä kommentti