Maustekaappi ennen ja jälkeen – vinkit järjestelyyn

by Kerttu
Maustekaappi ennen ja jälkeen – vinkit järjestelyyn

Kaupallinen yhteistyö ja alekoodi: Tarramonsteri


Kaappien järjestelyboomini jatkuu, nyt olen siirtynyt kuivatarvikekaapeista ja kodinhoitohuoneesta maustekaappiin. Meillä on ns. perinteinen maustekaappi eli lieden yläpuolella oleva, liesituulettimen putken läpäisevä kaappi. Ja siellä mausteet ovat sikin sokin, toki käden ulottuvilla, mutta eivät mitenkään järjestelmällisesti.

Okei, tästä lähtee!

 

Maustekaapin järjestelyyn tarvitset:

× lasisia maustepurkkeja (löytyy esim. IKEA, Prisma, Clas Ohlson)
× Tarramonsterin Mauste-tarroja purkkien merkitsemiseen

 

Kauniit purkit tarvitsevat merkinnät siitä, mitä ne sisältävät.

Tarramonsterin Maustetarrat ovat valmiit arkit, jossa on 36 eri mauste-etikettiä. Tyylejä on valittavissa moderni tai klassinen, meillä on TÄMÄ eli moderni tekstityyli valkoisella pohjalla ja mustalla kehyksellä.

Samalla kävin läpi kaikki mausteet:

× mitä puuttuu?
× mitä on kertynyt vahingossa liikaa?
× millaisia päivämääriä on?

Jos pelkää, että joku mauste on niin vähäisessä käytössä, että parasta ennen-päivämäärä täyttyy ennen loppumista, voi lasipurkin pohjaan laittaa päiväyksen teipin palalla. Yleensä perusmausteita kuitenkin kuluu tasaiseen tahtiin ja niissä on myös pitkät päiväykset.

 

Kaadoin mausteet lasisiin Prisman sirotinpurkkeihin (ylärivi), tykkäsin näistä sillä niissä on myös mahdollisuus avata koko kaatoaukko eli myös rouheammat mausteet tai isommat määrät saa helposti ulos purkista.

Pyöreät alarivin maustepurkit ovat myös Prismasta. Sormisuolan laitoin Clas Ohlssonin pieniin suloisiin lasipurkkehin, jotka näyttävät kivalta myös osana kattausta.

Järjestely oli lopulta todella nopeaa hommaa. Selkeän ja kauniin lopputuloksen viimeistelyksi vaihdon läpinäkyvät korit valkoisiin, joten yleisilme rauhoittui entisestään.

Karsimalla turhat ja järjestelemällä jotain uudelleen toteutui myös järjestelijän unelma, joka auttaa ylläpitämään järjestystä myös jatkossa: kaapissa on tyhjä hylly.

Ennen ja jälkeen

Nyt löytyy aina tarvittava mauste nopeasti ja kauniita purkkeja on ilo täyttää. Valmiista tarra-arkeista löytyivät mukavasti arjen perusmausteet, mutta toki tarroja voi teettää myös millä tahansa mausteiden nimillä.

Tarramonsterin tarrat ovat olleet meillä aktiivisessa käytössä jo monta vuotta. Lastenvaatteiden nimikoinnissa nämä ovat aivan ehtottomia ja minusta on mukavaa, että lapset voivat itse myös vaikuttaa oman nimitarran tyyliin (väri, fontti, kuva). Näin myös ihan pieni, vielä lukutaidoton lapsi tunnistaa omat vaatteensa tai tavaransa.

Alekoodi

Jos järjestelyinnostus iski tai muuten vain tarvitse mitä vain järjestely- tai nimikointitarroja, sain ilokseni jakaa teille -15 % alekoodin Tarramonsterin verkkokauppaan, se on voimassa helmikuun loppuun saakka.

NÄPPÄILE TILAUKSEESI KOODI: MODK21

Tämä siis toimii koko valikoimaan!

Järjestely on paljon muutakin kuin asioiden laittamista kauniisiin purkkeihin. Se on ajatusten selkeyttämistä ja ajan ajan säästämistä, kun löydät kaiken sieltä, mistä niitä ensimmäisenä etsit.

Jos järjestelemistä on paljon, maustekaappi on loistava aloituspaikka. Projekti ei ole suuri ja saat sen kerralla valmiiksi. Kaikki mitä et tarvitse, voit käytännössä laittaa kierrätykseen, eikä tarvitse pohtia tunne-elämän kiintymyssuhteita tai myyntiä. Jäljelle jäävät asiat ovat niitä, joita aidosti arjessa tarvitset. Kauniit purkit tai selkeyttävät eivät ole kallis investointi, mutta tuovat taatusti iloa pitkään.

Tästä pääset Tarramonsterin verkkokauppaan.

Järjestelyiloa toivottaen!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Niiva 24 helmikuun, 2021 - 1:40 pm

Tämä tuli niin tarpeeseen! Juuri nuo Prismasta löytämäsi maustepurkit ovat sellaisia mitä olen hakenut, mutten tahtonut löytää. Nyt tiedän mistä lähden nuuskimaan. 🙂 Ja hyvä idea laittaa nuo ns. pöytään tulevat mausteet noihin lasisiin pieniin purkkeihin. Ai että! Ihanaa loppuviikkoa.

Reply
Järjestyshullu 15 maaliskuun, 2021 - 12:06 pm

Tiedätkö löytyykä tuota Prisman verkkokaupasta, kun en pikaiseslla etsinnällä löytänyt? 🙂

Reply

Jätä kommentti