Marmoripöydän uusi muoto

by Kerttu

Tällä kertaa kuvissa on todellista tekemisen meininkiä!
*

*
Niin kuin blogiani  säännöllisesti seuraavat tietävät, meidän olohuone on kokenut uudistuksia. Kolmen istuttava sohva muuttui väliaikaisesti vanhaan kulmasohvaan ja joulun alla pitkän pohdinnan tuloksena meille tuli HT Collectionin divaanisohva. Kun kalusteet ovat muuttuneet, ovat muuttuneet myös olohuoneen kokonaisuus ja mittasuhteet.
*

*
Tykkään ajatuksena marmoripöydästä tosi paljon, mutta varsinkin uuden sohvan myötä vanha sohvapöytä oli auttamatta mittasuhteiltaan muihin kalusteisiin nähden hassun mallinen. Liian korkea, jotta se toimisi yhteen linjakkaan sohvan kanssa.
*

*
Testaisin useamman kerran marmorilevyä Hayn Tray-pöydän kehikkoon ja matalamman pöydän mittasuhteet toimivat mukavasti. Ja koska minulla oli valmiina 75 x 75 cm kivilevy, jäi hommaksi enää teettää sopivat jalat.
*

*
Tähän hommaan tiesin tarvitsevani ammattilaisen. Lähtökohtaisesti ajattelin tarvitsevani hitsarin, mutta todellisuudessa tarvitsin ihmisen, joka ymmärtää myös jotain huonekalujen valmistuksesta. Onneksi löytyi Muotocom ja muotoilija Pekka Laitinen.
*

*
Pekka pääsi heti kartalle ajatuksistani ja toiveistani. Nyt haettiin matalaa ja kevyttä perusilmettä ja toivoin, että pöydän jalat olisivat sohvan jalkojen tavoin mustat. Ei mennyt kauaa, kun sähköpostissani oli 3D-kuvat pöydästä ja se oli just eikä melkein täydellinen.
*

*
Työ oli tekemistä vaille valmis. Kuljetin pöydänkannen Pekalle, joka onneksi asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Marmorilevy on niin painava, että sitä ei huvita postitella minnekään. Kehikosta suunniteltiin muotokieleltään simppeli ja mikä parasta, jos marmori alkaa joskus kyllästyttämään, voi kansilevyn vaihtaa helposti.
*

*
Pekka Laitisen Muotocomilta saa tilauksesta yksilöllisiä kalusteita omien toiveiden ja mittojen mukaan suunniteltuna ja valmistettuna. Yhteistyö oli todella nopeaa, taitavaa ja miellyttävää, joten voin suositella häntä lämpimästi! Modernin tyylikkyyden ystävät pääsevät Pekan kanssa nopeasti samalle aaltopituudelle. Hän muuten taitaa myös pienen piharakennusten kuten leikkimökkien ja varastojen suunnittelun ja toteuttamisen.
*

*
Tässä vielä 3D-havainnekuva pöydän rungosta, on mukavaa tehdä tilaus kun saa tuotteesta tarkan visuaalisen kuvan ennakkoon. Tänään hain pöydän kotiin ja onhan se herranjestas hieno! Kun minä ja luonnovalo jonain päivänä kohtaamme kotosalla, saan siitä kuvat teillekin. *

Käykää kurkkimassa Muotocomin sivuja TÄÄLLÄ. Kiitos Pekalle myös ”making of”-kuvista.

Hyvää mieltä uuteen viikkoon kaikille!

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Lyde 23 tammikuun, 2017 - 5:33 pm

Tosi hieno! Meillä on järjestyksen vaihdon myötä myös tarve uusia sohvapöytä, ja olen miettinyt myös jonkin vastaavan toteutuksen teettämistä. Vielä en ole kyllä edennyt ajatusten tasolta pidemmälle 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:15 pm

Teettäminen on kyllä hyvä vaihtoehto, jos ei valmiista löydy ihan mieleistä ja sopiva tekijä löytyy. Sitä paitsi ei näissä asioissa kannata hosua, hiljaa hyvä tulee 😀

Reply
Heli 23 tammikuun, 2017 - 5:38 pm

Vau.. Odotan innolla kuvia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:15 pm

Kiitos Heli! Menee varmaan viikonloppuun, ennen kuin pääsen kuvaamaan. Mutta kyllä niitä tulee!

Reply
anna2x 23 tammikuun, 2017 - 7:58 pm

ja mitä maksoi, jäi se puuttumaan, että saisi vähän osviittaa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:17 pm

Hei! Hinta riippuu niin monesta tekijästä, että en laittanut sitä tekstiin. Minulla oli siis kivilevy valmiina, jonka ympärille tehtiin runko. Yksittäisen rungon hinta on noin 350 e, toki jos tämän tyyppisiä saa tehtyä sarjatuotantona, niin hinta laskee.

Reply
Marbre 23 tammikuun, 2017 - 9:49 pm

Hintaa jäin minäkin vähän kaipaamaan ja tietoa miksei Hay Trayn jalkojen päälle voinut vaan laittaa marmorikantta..? (kuten Valkoisen Harmajan Suvi ja monet muut bloggaajat keneltä kyseinen pöytä löytyy..) eikö ne jalat ole mustat siinäkin..? Modernissa Puutalossa tilattiin Adean plateau, eikä lopputulos ole lopulta aika samanlainen…? Enkä mitenkään kriittisesti kysele vaan juttu jäi vaan minulta vähän auki… Aurinkoista kevättalvea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:19 pm

Moikka Marble!

Kivilevyni oli liian suuri Hayn jalkoihin, sen koko kun on 60×60 cm ja tämän marmorilevyn 75 x 75 cm. Meille Hayn pöytä tulee muuhun käyttöön eli en halunnut siitä luopua (plus se on valkoinen). Nyt sain ihan oikean korkuiset jalat tuolle olemassa olleelle kivilevylle 🙂

Aurinkoisia talvipäiviä sinullekin!

Reply
Helen 23 tammikuun, 2017 - 10:11 pm

Jotenkin olisi tuntunut mukavalta, että Adea olisi mainittu postauksessa, koska kaikki sisustusintoilijat tuntevat Plateaun…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:21 pm

Hei!

Samantyypppisiä on nyt paljon ja ajattelin koota inspiraationlähteitä omaan postaukseen, toki olisin voinut mainita tässäkin. Adean pöytä on tosi upea!

Reply
Sirpa 23 tammikuun, 2017 - 10:18 pm

Minullakin pisti silmään yhtäläisyys Adean Plateau pöytään, jonka näin Modernissa Puutalossa. Näkyy olevan myynnissä sekä suorakaiteen muotoista, että neliön muotoista marmorilevy pöytää. Kaunis, kevyt ja modernin skandinaavinen ratkaisu pöydän kehikoksi ja vähän erilainen 🙂 Me hankimme viime kesänä kaksi 80 x 80 cm marmoripöytälevyä Tallinnasta hyvin edullisesti sohvapöytiemme lasikansien tilalle. Täytyypä ottaa Pekkaan yhteyttä, jos alkaa kaivata vaihtelua harmaisiin tavallisiin pöytäkehikoihin. Hinta olisi tosiaan kiva tietää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:23 pm

Hei!

Meillä oli tosiaan kivilevy valmiina ja tarvittiin vain sille sopivat jalat. Vaihtoehtoina oli Hayn tyylinen kehikko tai sitten nämä suorat jalat, joihin päädyttiin ilmavan lopputuloksen saamiseksi.

Kiva on, että kantta voi vaihtaa ja saada uutta lookia helposti. Hinta riippuu aina monesta asiasta kun tehdään yksittäisiä tuotteita, tämän jalan hinta on noin 350 e.

Reply
Mamma 23 tammikuun, 2017 - 10:18 pm

Jotenkin nyt haiskahtaa Adean kopiolta. Hieman tuntuu olevan ristiriidassa aiempien kirjoitustesi kanssa. Design, yrittäjyys, plagiointi, käsityö…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2017 - 10:26 pm

Hei!
Meillä oli kivilevy valmiina ja halusin sille ilmavat jalat, vaihtoehdot olivat Hayn tyyppinen kehikko tai sitten suorat jalat, jonka päälle marmorikansi lasketaan.

Inspiraationlähteitä oli monia ja teen niistä oman postauksen, näitä kauniita marmoripöytiä on nyt paljon markkinoilla. Adean pöytä on todella kaunis, tässä koossa sitä ei tosin ole saatavilla.

Reply
Anne 24 tammikuun, 2017 - 12:25 am

Samaa mieltä, valitettavasti. Vaikka tämä teetetty runko olisi eri kokoinen/korkuinen, niin silti se on muuten aivan liian identtinen Adean version kanssa 🙁

Reply
Salla 23 tammikuun, 2017 - 10:58 pm

Hyvä idea hyödyntää jo olemassa oleva materiaali ! Lopputulos vaikuttaa onnistuneelta 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 24 tammikuun, 2017 - 12:09 am

Pöytä varmaan sopii uuden sohvan kanssa täydellisesti. Onneksi on vielä taitavia tekijöitä ja miksipä ei niitä hyödyntäisi 🙂 Saa sellaisen kun itse haluaa.

Reply
Ninnu 24 tammikuun, 2017 - 12:37 am

Olen aikalailla samoilla linjoilla muutaman aiemman kommentoijan kanssa, että pöytä muistuttaa hyvin paljon Adean pöytää, ainakin näiden kuvien perusteella. Olen hieman yllättynyt, että päädyit tällaiseen vaihtoehtoon, ottaen huomioon kuinka paljon blogissasi olet puhunut tuoteplagiaatteja vastaan, esimerkiksi vain muutama postaus taaksepäin. Tuotteesta ei tee erilaista pelkästään se, että pöytä on eri kokoinen kuin Adean pöytä 🙂

On hienoa, että käytät olemassa olevia materiaaleja ja suosit paikallisia tekijöitä ja ideoita toki saa hakea. Erilaisia jalkavaihtoehtoja olisi kyllä ollut vaikka kuinka paljon muitakin kuin Hay-tyylinen kehikko tai suorat jalat, eri asia toki, jos sinulle nämä olivat sinulle ainoat vaihtoehdot. Eikö pöydässä ollut alunperin kehikko hieman paksummasta metallista? Olisiko alkuperäiselle designille voinut olla ”uskollinen” ja teettää matalamman kehikon?

Tarkoitukseni ei ole olla liian kriittinen, mutta koska olet blogissasi niin selkeästi tuonut esille mielipiteesi tuotekopioita vastaan, niin mielenkiinnolla jään odottamaan postausta inspiraation lähteistä ja valmiista pöydästä 🙂

Reply
Marja 24 tammikuun, 2017 - 9:54 am

Aika samoilla linjoilla mennään, kuin muutama muukin kommentin jättäjä. Meiltä löytyy Adean Plateau sohvapöytä olohuoneesta. Klassisempaa ja kauniimpaa sohvapöytää saa etsiä ja tämä tuli itselleni vastaan pitkän etsinnän jälkeen. Mainitsemasi rungon hinta ja siihen yhdistettynä Ellokselta ostettu marmoripöytä tekevät yhteensä ison summan rahaa. Pienellä lisäsummalla olisit saanut ”alkuperäisen” pöydän johon sen suunnittelijat ovat panostaneet valtavasti omaa työaikaansa. Hioneet yksityiskohtia, muokanneet protoja ja lopulta markkinoille on saatu suomalaisen yrityksen valikoimaan pöytä (runko valmistetaan Suomessa), joka on jo klassikko syntyessään.

Reply
Saima H 24 tammikuun, 2017 - 10:55 am

Olet selvästi tiennyt hyvin tarkkaan mitä haluat ja saanut mitä tilasit ja varmasti yhdennäköisyys on ollut osin ihan tavoite. Hienoa että olet tilannut sen paikalliselta tekijältä MUTTA….osin ymmärrän -osin en. Uskon että olet erittäin tyytyväinen lopputulokseen -olisin varmasti itsekin. Osa minusta kuitenkin toivoo että olisit päätynyt teettämään ”oman versiosi” pelkällä hitsarilla. Se mitä mieltä olen plagioinnista ei ole olennaista vaan itseäni tässä häiritsee kovin, että ammattilainen, muotoilija ja kykenevä omaan designiin ( mikäli asiakas sitä vain sallisi tehtävän) joutuu tähän millään tapaa osalliseksi, etenkin kun tämän oli varmasti tarkoitus tuoda kaivattua näkyvyyttä. Tuotehan on varmasti ennemmin sinun ”muotoilema” eli siis vain hänen toteuttama, eli vastuu muotoilusta on sinulla, ei toteuttajalla vaikka muotoilija onkin. Jos ja kun oletettavaa on, että osa hinnasta on kuitattu näkyvyydellä niin asia tuntuu vielä harmillisemmalta. Avoimin mielin jään kuitenkin odottamaan postaustasi pöydästä ja sen muodon synnystä

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 tammikuun, 2017 - 11:58 am

Hei kaikille yhteisesti ja kiitos hyvistä kommenteista!

Otan vastuun tästä ja pöytää muokataan edelleen, jotta väärinkäsityksiä ei synny. Palataan asiaan siis!

Olen oikeasti ylpeä siitä, miten tässä blogissa puolustetaan suomalaista designia, ennenkin olen sanonut että blogillani on parhaat lukijat <3

Reply
Sandra 25 tammikuun, 2017 - 6:13 pm

Kaunis pöytä, vaikka muistuttaakin jo mainittua Adean pöytää. Mukavaa on se, että haluat työllistää/tukea paikallista pienyrittäjää. Plussat siitä!

Lukijan kannalta olisi ollut selkeämpää mainita, että tämä selkeästi on yhteistyöpostaus Muotocomin kanssa ja sinä bloggaajana hyödyt siitä, että nostat paikallisen pienyrittäjän esiin. Maininnaksi yhteistyöstä ei taida riittää ”noin 350 e” jalkojen hintaa kysyttäessä..

Olisikin mielenkiintoista kuulla, saitko jalat ilmaiseksi vai alennuksella ja olisitko itse ilman blogia maksanut tästä tuotteesta noin 350? Mielestäni kallis, vaikka onkin paikallisen pienyrittäjän tuote.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2017 - 6:31 pm

Hei!

Hinta on suhteellista, suomalainen käsityö ei ole ilmaista. Minulla on kivilevy, jolle haluan teettää jalat, en osaa sitä itse tehdä, joten työstä pitää maksaa ammattilaiselle. Tuolla 350 e jonka jalat maksaa en olisi saanut uutta pöytää eli siinä mielessä tuli säästöä.

Minulla on tapana nostaa esille suomalaisia sisustusalan tekijöitä myös ilman mitään sopimuksia ja palkkioita. Hinta riippuu monesta tekijästä kun tehdään yksilöllisiä tuotteita ja siksi ilmoitin ”noin”-hinnan. Muotocomille maksoin hänen pyytämänsä hinnan tälle työlle, joka nyt siis jatkuu kun pöytää muutetaan. Katsotaan mikä on loppulasku 😀

Ehdottomasti jatkossakin nostan esiin näitä suomalaisia design-tuottajia, esimerkiksi Puulonista olen kirjoittaut pariin otteeseen hyötymättä siitä rahallisesti tai tuotteiden muodossa mitenkään, mutta haluan olla tukemassa hienoa työtä jota tehdään.

Reply

Jätä kommentti