Marmoripöydän uusi muoto, osa2

by Kerttu

Joskus tekee hyvää myöntää, että oma suoritus ei mennyt ihan nappiin. Että hyvästä tarkoituksesta huolimatta lopputulos on sellainen, että on parempi kääntää kelkkaa ja ajatella uudelleen. Sanoa ääneen, että huti tuli ja harmittaa, mutta kyllä näistä aina selvitään. Jälkiviisaus on muuten hieno laji, sillä asioiden jo tapahduttua on helppoa sanoa, miten olisi kannattanut tai pitänyt toimia. Jälkiviisaus ja huono omatunto ovat muuten varmaan tehneet jonkun diilin keskenään, että saapuvat aina porukassa.

Kysymys ei onneksi ole elämää suuremmasta asiasta, vaan siitä ihanasta ja täysin tilaukseni mukaisesti toteutusta pöydänrungosta kuvassa näkyvälle marmorilevylle. Korostan vielä, että Muotocomin supertaitava Pekka teki juuri niin kuin pyysin eli hän vain toteutti toimeksiantoni, vastuu on täysin minulla. Innostuksissani en ajatellut (vaikka olisi pitänyt, jälkiviisaana helppo todeta), että lopputuloksessa on liian paljon samaa henkeä upean ja ainutlaatuisen Adean Plateau-pöydän kanssa. Vaikka runko, koko tai marmorinlaatu eivät ole samanlaisia, yhteneväisyyttä oli kuitenkin liikaa.

Sisustusbloggaajana ja kotimaisen sisustuksen ystävänä koen erityistä vastuuta tästä asiasta, joten runko tehdään uudelleen. Haluan toimia oikein ja tehdä valintoja, joiden kanssa on hyvä olla ja elää. Lopputulos tulee olemaan täysin erityylinen, toivottavasti kuitenkin yhtä mieleinen. On myös hienoa huomata, kuinka paljon blogini lukijat arvostavat suomalaista designia <3

Nyt nöyrin mielin odotellaan uutta pöytää. Mieheni pyörittelee päätään täällä vaimonsa touhuille, mutta taitaa nähdä jo ilmeestä, että nyt ei kannata kysellä lisäkysymyksiä 😀

Ps. Jos joku muukin kaipaa piristystä, niin käy blogini Facebook-sivuilla osallistumassa arvontaan, jossa voi voittaa kahden hengen A-luokan reissun Designristeilylle Tukholmaan ohjelmineen ja ruokailuineen!

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Raili 26 tammikuun, 2017 - 12:21 am

Moikka!
Kuka kopioi ketäkin. Adean pöytä muistuttaa jalkarakenteeltaan Ilmari Tapiovaaran Kiki-pöytää.
Kikin ääressä on tullut istuttua monta vuotta ja kun näin Adean pöydän niin mitäpä tuli mieleen.
Toivottavasti mietintämyssystä löytyy sopiva ja itseäsi miellyttävä malli.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 9:10 am

Kiitos Raili.

Niin, on hyvin vaikeaa keksiä sellaista, mitä muistuttavaa kukaan ei olisi koskaan, missään keksinyt. Siitähän tässäkin oli kysymys, mutta selkeyden nimissä halusin nyt ihan erilaisen ratkaisun.

Reply
Peruskirjoittaja 26 tammikuun, 2017 - 8:08 am

En kyllä ymmärrä yhtään, miten kuvan perusuorakulmiomarmoripöytä voisi olla jostakin kopio. Varsinkaan omantunnontuskia aiheuttavalla tavalla. Varsinkaan, kun Adean perussuorakulmiopöytä ei edes etäisesti voisi olla sekoitettavissa siihen. Yksityiskohdat ovat totaalisen erilaiset. Tällaisia perussuorakulmiomarmoripöytiä on maailma pullollaan.

Minusta ajatuksenjuoksu on niin käsittämätön, että varmasti olen hölmö ja ymmärsin kirjoituksen totaalisen väärin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 9:18 am

Et ole ollenkaan hölmö 😀

Sanotaanko näin, että en halua, että blogini ympärillä käydään ainoatakaan spekulaatiota kopiohuonekaluista. Varmasti perusteet pitää pöytä hyvillä mielin ilman huonoa omatuntoa olisi olemassa, mutta koska olen niin paljon designkopioiden vastaisesta taistelusta kirjoittanut, koen asiassa erityistä vastuuta.

Huono omatunto tulee minulle helposti milloin mistäkin, haluaisin toimia aina oikein ja oikeudenmukaisesti, vaikka joskus tekevälle ihmiselle sattuu ja tapahtuu.

Avautuiko tämä perustelu sinulle? 🙂

Reply
Peruskirjoittaja 26 tammikuun, 2017 - 11:07 am

Avautui paremmin ja kiitos lisäperusteluista. Ehkä Suomessa on niin pienet piirit, että mahtuu vain yksi siro metallijalkainen suorakulmio marmoripöytä tänne. Ja muut ovat plagiaatteja. Kyllä tämä edelleenkin on minulle aivan käsittämätöntä(vaikka en plagiaatteja harrastakaan).

Pidin pöydästäsi enemmän kuin Adean versiosta. Toivottavasti uusi miellyttää! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 2:09 pm

Uusi on nyt tosi erilainen, jännittää nähdä lopputulos!

Reply
Suvi / zubiscorner.blogspot.fi 26 tammikuun, 2017 - 9:32 am

Hieno ja suoraselkäinen ratkaisu sinulta, Kerttu! Mietin edellisen postauksen kohdalla, että ehkä et vain huomannut yhdennäköisyyttäja kopio-fiilistä Adean pöydän suhteen. Sehän on hyvin trendikäs pöytä ja on ihan luonnollista, että sisustustrendien seuraajana halusit juuri sellaisen. Eli ei tullut mieleenkään, että olisit tahallasi tilannut kopion. Mutta uskon, että tämän uuden päätöksen myötä pöydästä tulee vielä hienompi ja uniikimpi, eikä sulle itsellekään jää ikävää kopio-fiilistä siitä. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 2:15 pm

Kiitos Suvi!

Niinpä, pöydän malli on yhtä aikaa hyvin ajaton ja trendikäs. Mutta sisustusbloggaajana haluan kantaa vastuuni ja toimia selkeästi ja niin, että tekemisiä ei tarvitse selitellä. Uutta pöytää odotellen!

Reply
Essi 26 tammikuun, 2017 - 12:54 pm

Ymmärrettävää, että et halua päätyä kopioija-listalle, vaikka vahingossa samanlaisen suunnittelitkin. Mutta kaunis pöytähän tuo on, minä olisi pitänyt sen noin. Maailmassa kaikki on jo kaikki keksitty ja teknisesti kaikki on jo kopioitu vähintään kerran niin kuin yllä jo mainittiinkin joten no panic 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 2:20 pm

Kiitos Essi! Mutta parempi nyt näin, ei jää tilaa turhille puheille 🙂

Reply
Vakkarilukija 26 tammikuun, 2017 - 1:11 pm

Tämä on jännä juttu. Vaikka luenkin sisustusblogeja ja -lehtiä säännöllisesti ja aivan liikaakin, Adean pöytä ei ollut minulle tuttu nimeltä. Ajattelin vain, että olet inspiroitunut vuosikymmenien takaisesta tyylistä ja teetätät kotiisi kauniin, klassisen sohvapöydän. Nyt Railin kommentista tajusin, että Kiki-pöytä se varmaan pyöri alitajunnassa.
En arvosta selvien kopioiden hankkimista ja siksi arvostan reagointiasi, vaikka en näe niin suurta vääryyttä inspiroitumisessa ja teettämisessä omaan käyttöön. Menee tämä hankalaksi, jos vaikutteita ei saa ottaa mistään. Pääasia, että sinulla on lopulta levollinen mieli hankinnasta.

P.S. Tästä tuli mieleen, kun olin hankkimassa uutta nahkalaukkua. En tunnista merkkilaukkuja kovinkaan laajasti enkä ole omissa laukkuhankinnoissa merkin ja mallin perään. Kuitenkin koko ajan mietitytti olenkohan tietämättäni ostamassa ”kopiolaukkua”.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 tammikuun, 2017 - 2:18 pm

Kiitos Vakkarilukija!

Halusin toimia niin, että asiasta ei jää spekulaation varaa. Toki harmitaa koko soppa, mutta nyt odottelen innolla uutta pöytää ja uskon, että se on vähintään yhtä hieno kun ensimmäinen. Erilainen se ainakin on! Ymmärrän hyvin tuon laukkuesimerkin, muotialallakin on inspiroitumista ja niitä suoria kopioita niin moneen suuntaan 🙂

Reply
Minä 26 tammikuun, 2017 - 9:57 pm

Siis eihän tässä kuvassa näkyvä pöytä muistuta Adean pöytää ollenkaan?!? Vai enkö osaa nyt vain verrata 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2017 - 10:03 pm

Juu, kuvassa oleva ”hökötys” on marmorilevy yhdistettynä Hayn Trayn jalkaan. Täältä löydät havainnekuvan pöydästä, josta keskustelua käydään: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2017/01/23/marmoripoydan-uusi-muoto/

Reply
Sofia 28 tammikuun, 2017 - 10:15 am

Hei mikä on toi ihana sivupöytä tuolla ikkunan edessä? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 tammikuun, 2017 - 10:49 am

Se on Everyday designin sarjapöytä, samassa paketissa tulee kaksi. Aivan ihania!

Reply
Sofia 28 tammikuun, 2017 - 11:59 am

No niin on, tommonen siro ja kaunis! 🙂

Reply

Jätä kommentti