Makuuhuoneen sisustus – toteutuneet & unelmat

by Kerttu
Makuuhuoneen sisustus – toteutuneet & unelmat

Kun muutimme, lupasin antaa itselleni aikaa ja rauhaa uuden kodin sisustuksen luomiseen. Ajatukset hautuvat ja arki opettaa, mitä ja missä kaivataan ja millaisen tunnelman haluaa ympärilleen luoda.  Makuuhuoneessa optimaalisin sisustus luo levollisuutta ja auttaa rentoutumaan. Itse nautin neuraaleista sävyistä, jotka harmoniallaan rauhoittavat arjen kiireistä. Lähdetään liikkeelle valaistuksesta.

Tarve oli sekä kattovalaisimelle että lukuvaloille. Välipäivien alesta tilasin kattoon New Worksin Lantern -riippuvalaisimen, jonka inspiraationlähteenä on toiminut skandinaavinen riisipaperivalaisin. Mattalasi yhdessä valaisimen pyöreän muodon kanssa antaa rauhallisen valon ja sopii siksi hyvin makuuhuoneeseen.  Lantern on saatavilla kolmessa eri koossa: Small, Medium & Large, meille on tulossa M. Innolla odotan lähetystä saapuvaksi, toivottavasti se on yhtä kiva kuin visioissani.

Samaan syssyyn tilasin myös lukuvalot. Tällä hetkellä olemme olleet yhden lukuvalon varassa ja se ei todellakaan ole optimaalinen tilanne. Vaikka seinävalaisimia ei enää jälkikäteen saa integroitua, kiinnitämme sängyn molemmille puolille ruotsalainen Claesson Koivisto Runen suunnittelemat Muuton Lean-valaisimet.  Valaisin luvataan muistuttavan pientä, seinään kiinnitettävää veistosta, jonka siro varsi pyöreine varjostimineen kurottaa kohti avointa tilaa. Lean on valmistettu jauhemaalatusta alumiinista. Halusin lukuvalon, jonka voi kohdistaa lukijalle, tässä varjostin ohjaa led-valon alaspäin (valaisin vasemmassa alakulmassa).

Kun muutimme, lupasin antaa itselleni aikaa ja rauhaa uuden kodin sisustuksen luomiseen. Ajatukset hautuvat ja arki opettaa, mitä ja missä kaivataan ja millaisen tunnelman haluaa ympärilleen luoda.


kuvat: New Works, Muuto

Sänkyasiassakin olemme päässeet eteenpäin ja nyt viikon verran olemme nukkuneet uudella Tempurin North box-sängyllä. Jyväskylän Vepsäläiseltä ostimme myymälämallin mukavalla alennuksella. Kerron sängystä enemmän myöhemmin, mutta olemme olleet tosi tyytyväisiä.

Yksi haaveosaston juttu on Menun Marble Plinth Cubik eli tuttavallisesti marmorikuutio. Jossain sisustuslehdessä näin tämän yöpöytänä ja se näky jäi verkkokalvoilleni, vaikka myönnetään, että tämä jää kyllä sinne haaveosastolle. Tonnin kuutioita kun pitäisi olla kaksi ja se ei sovi mihinkään budjettiin. Mutta haaveita saa aina olla!

Meillä on jo monta vuotta ollut Balmuirin pellavapäiväpeitto ja se on edelleen suosikkini. Toinen puoli on kaunis beige ja toinen raikas valkoinen. Sillä petaaminen on helppoa ja lopputulos on kauniin rento.


kuvat: Menu, Balmuir

Ikkunassa on Eurokankaan täyspimentävät kokopitkät verhot ja odotan nyt innolla, että saan sisustuksen paikoilleen ja pääsen ottamaan ihan oikeat kuvat makuuhuoneesta. Kalanruotolattiaan en taida ainakaan alkuun raaskia peittää matolla eli sitä ei nyt heti tarvita. Taulut ja muu piensisustus varmasti muotoituu ajan myötä, suurimmaksi osaksi omasta kodista jo löytyvillä asioilla.

Uusi vuosi ja uudet inspiraatiot –  tuntuu tosi kivalta päästä laittamaan tätä kotia meidän perheen näköiseksi. Ihanaa viikonloppua!

 

Saatat pitää myös

19 Kommentit

tii tammikuu 10, 2020 - 8:24 pm

Ihanat suunnitelmat 😍
Tämä vinkki nyt ei missään tapauksessa ole marmorikuutioiden “veroinen” vinkki mutta jos haluaisit epä-yöpöytämäiset yöpöydät niin puupölkyt on tosi kivat ja erilaiset ja itse leikkaamalla saisi juuri sopivan korkuisetkin 🙂 meillä on muutama ja tykkään.

Reply
Sasa Villa tammikuu 11, 2020 - 8:01 am

Ihanat suunnitelmat!
Meillä on myös tuo Lantern koossa M, tällä hetkellä keittiössä ja muuton myötä suunnittelin sitä ehkä olkkariin 😊

Reply
Kerttu tammikuu 11, 2020 - 8:39 am

Kiitos Sasa Villa! Oletko ollut tyytyväinen valaisimeen? Kuvissa se ainakin näyttää todella kauniilta!

Reply
Kerttu tammikuu 11, 2020 - 8:42 am

Moikka tii! Kiitos vinkistä, varmasti ihanat myös puupölkyt! Puulattian kanssa vain sävyn löytäminen on aina vähän haastavaa, mutta pistä korvan taakse 🙂

Reply
Jenni S. Big mamas home tammikuu 11, 2020 - 6:01 am

Kuulostaa ihanalta. Meidän makuuhuone on kaaos. 🙈 Mutta toivottavasti seuraavaan kotiin, kun lapsilla on sitten oma huone, saisin meidänkin makuuhuoneeseen rauhallisen tunnelman.

Reply
Kerttu tammikuu 11, 2020 - 8:41 am

Moikka Jenni! Sisusta sinne makkariin jokin kiva nurkka, josta nautit, jos sellainen onnistuu. Usein pienilläkin jutuilla voi olla iso merkitys. Iloa päivääsi!

Reply
Lillu tammikuu 11, 2020 - 6:56 am

Kun muutin, lupasin itselleni alkaa kunnon kaasuttelun.

Reply
Kerttu tammikuu 11, 2020 - 8:40 am

Moi! Voinko auttaa sinua jotenkin vai tulitko vain purkamaan kurjaa oloa? Toivotan sinulle mukavaa ja aurinkoista päivää, siellä on ihana lenkkikeli!

Reply
Minna tammikuu 12, 2020 - 9:00 am

Tosi kaunista Kerttu! Olen miettinyt uuden kotinne seinien maalisävyjä. Osaatko sanoa mikä teillä on yleissävynä huoneissa ja tässä makuuhuoneessa?

Reply
Kerttu tammikuu 12, 2020 - 2:44 pm

Moi Minna! Tarkistan tämän ja palaan asiaan 🙂

Reply
Merja tammikuu 15, 2020 - 10:14 am

Marmorikuutio on kyllä ihana, mutta jollain tapaa aivan hyödytön kapistus. Aikoinaan ostaessamme sängyn Vepsäläiseltä, mielestäni upean italialaisen, kaarevalla pähkinäpuuviilupäädyllä. Sänkyyn kuului yöpöydät pähkinäpuusta kolmella laatikolla. Ostimme myös ne, enkä voisi olla tyytyväisempi.
Sain korulipaston ja lääkekaapin samalla kertaa.

Reply
Sanna tammikuu 15, 2020 - 9:32 pm

Voisiko kokeilla tehdä yöpöydät isoista marmorilaatoista, jotka liimaisi esim. vanerista tehtyyn laatikkoon?
Lamppu on ihana!

Reply
Jane tammikuu 18, 2020 - 12:56 pm

Hei!

Vaikka tämä viimeisin postauksesi koskee omakotitaloanne, kysyisin uudesta mökistänne jotakin.
Olen yh- äiti ja innostuin ideasta rakennuttaa pieni, hirsinen omakotitalo muuttovalmiina.
Avioliitossani rakensimme ex-mieheni kanssa hirsitalon, siksi unelma pienestä hirsitalosta on jäänyt itämään.
Kun näin kuvia uudesta mökistänne, ajattelin, että tuollainen toimisi meille kotina oikein hyvin, ehkä muutama neliö lisää, jotta saisin itselleni pienen makuusopen, alkovikokoinen tila riittäisi itselleni.
Kysynkin siis, minkä kokoinen mökkinne on? Oliko tilaamanne toimitus muuttovalmiina?
Oliko mökkinne pohjapiirros joku Kontion valmisratkaisu vai teidän itsenne suunnittelema?
Olisin hyvin kiitollinen vastauksistasi.

Ihana blogi sinulla. Löysin tänne vasta ihan hetki sitten, kun innostuin selaamaan Kontion kotisivuja.
Pidän blogissasi kauniiden kuvien lisäksi siitä, että tuot tunteita ja ennenkaikkea arjen pieni kiitollisuuden aiheita esille. Niistä elämän onnellisuus nimittäin hyvin pitkälle rakentuu.

yt. Jane

Reply
Marika tammikuu 22, 2020 - 5:35 pm

Kiitos tästä valaisinvinkistä! Ihan täydellinen makkariin. Mietin, että joko olet saanut valaisimen? Niin että tiedätkö, millainen kiinnitys siinä on?

Reply
Pauliina tammikuu 26, 2020 - 8:20 am

Hei, onko nuo verhot täysin pimentävät vai ilmeisesti hämärtävät (en nyt muista termiä)? Kivannäköiset ja kaivattaisiin on pimentävät mutta tavalllaan keveät.

Reply
Kerttu helmikuu 3, 2020 - 6:53 am

Hei, meillä on täysin pimentävät verhot Teen niistä pian postauksen 🙂

Reply
harjattu teräs kylpyhuone hana tammikuu 29, 2020 - 8:50 am

Tosi kaunista Kerttu!

Reply
Kerttu helmikuu 3, 2020 - 6:52 am

Lämmin kiitos!

Reply
Reeta Vilo maaliskuu 21, 2020 - 9:41 am

Kauniin kotinne seinämaalien sävyt kiinnostavat. Pystyisitkö laittamaan niistä koodilistaa?

Reply

Jätä kommentti