Maanantai -viikon paras päivä?

by Kerttu

Huolehdi vähemmän siitä, mitä muut sinusta ajattelevat ja enemmän siitä, mitä sinä ajattelet muista.— Fay Weldon

maanantai-1

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä, mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän.— Mike Dooley

maanantai-1-3

Minua on aina kiehtonut se, että monet suunnittelevat joulua enemmän kuin omaa elämäänsä.— John Maxwell

maanantai-1-4

Vähintä mitä voit tehdä elämällesi on miettiä, mitä toivot siltä. Ja enintä mitä voit tehdä, on asua sen toivon sisällä.— Barbara Kingsolver

maanantai-1-5

Mikään ei ole muuttunut paitsi asenteeni. Kaikki on siis muuttunut.— Anthony De Mello

maanantai-1-6

Huolehdi vähemmän siitä, mitä muut sinusta ajattelevat, ja enemmän siitä, mitä sinä ajattelet muista.— Fay Weldon

Joskus tuntuu, että on paljon sanottavaa, mutta sanat ovat hukassa. Onneksi silloin voi lainata viisaampiaan. Olen pohtinut, mistä onnellisuus koostuu. Moni siteeraa Olavi Uusivirran sanoja ”on niin helppoo olla onnellinen” huomaamatta, että laulu jatkuu ”ja tyytyy siihen mitä on”. Jos minun pitäisi määritellä, onnellisuus koostuu kahdesta asiasta: tyytyväisyydestä siihen mitä sinulla jo on sekä haaveista, joiden varaan rakennat tulevaisuutta.

Maanantait ovat monen mielestä viikon kamalimpia päiviä. Oletko koskaan pohtinut miksi? Onko arki oikeasti niin raskasta? Voisiko elämässä tehdä joitakin valintoja, joiden puitteissa maanantait tuntuisivat vähän hauskemmilta? Ymmärrän, että kaikki eivät voi olla unelmaduuneissaan, mutta en oikein ymmärrä sitä, että siihen tilanteeseen jämähdetään yrittämättäkään muuttaa asioita vaikkapa 30 vuodeksi. Me nukumme elämästämme kolmasosan ja arjesta työskentelemme kolmasosan. Aika hirveä ajatus on, että moni elää nauttien vain 33 prosenttia elämästään. Odottaen viikonloppua tai lomaa. Ja en ole tässä muutamassa kuukaudessä äitiyslomalla unohtanut, miltä tuntuu herätä kellonsoittoon, viedä lapsi kurahousuissa hoitoon ja kiirehtiä läpi työpäivän ja harrastusten. Jokaisen päivän ei tarvitse olla juhlaa, mutta elämää se on siitä huolimatta.

Kuinka paljon onkaan kiinni omasta juurtuneesta asenteestamme? Voisiko maanantai ollakin paras päivä, alku kaikelle uudelle? Mukava maanantai ei vähennä viikonlopun hehkua, siellähän se yhä odottaa arkipäivien putken päässä. Uskoisin, että asennoitumalla maanantaihin toisin, koko elämästä voisi tulla asteen verran onnellisempi.

Mukavaa uutta viikkoa!

Saatat pitää myös

17 Kommentit

iDiS & iNTeRiÖÖRi 27 huhtikuun, 2015 - 3:48 pm

Totta turiset ja nuo viisaat tyypit myös 🙂 Aloin itse jossain vaiheessa kuvittelemaan, että maanantai onkin jo tiistai ja niin vain auttoi. Minun maanantai ahdistus johtui aiemmin siitä, että mies lähti anivarhain maanantaina työreissuun ja heräsin ensin hänen kellonsoittoon, sitten hänen lähtöön ja parin tunnin päästä taas omaan kellonsoittoon. Töihin lähti yleensä kaikkea muuta kuin reipas ja virkeä perheenäiti!

Asenne tosin ratkaisee muutenkin kuin maanantaina <3 Iloista vappuviikkoa sulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:11 pm

Hyvä mielikuvaharjoitus sinulla! Iloista vappua sinullekin 🙂

Reply
Karin // Tunne tilat 27 huhtikuun, 2015 - 4:36 pm

Ollapa koiran luonto =D Aina hyvällä tuulella, elää hetkessä ja siitä vilpittömästi nauttien! Sitä paitsi ne jaksaa ”joogata” monta kertaa päivässä 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:08 pm

Ajattele, jos aina nousessa venyttelisi kunnolla. Ei varmaan kolottaisi paikkoja näin paljon 😀

Reply
Soila 27 huhtikuun, 2015 - 5:48 pm

Voi että aivan ihanan positiivinen postaus.
Toivottavasti tämän jälkeen muistaisin itekkin nauttia viikon aluista enemmän. 🙂
Mukavaa viikonjatkoa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 toukokuun, 2015 - 9:46 pm

Hei ja kiitos kauniista sanoista! Kommenttisi oli jostain syystä eksynyt roskapostiin, onneksi kävin sen sieltä pelastamassa 🙂 Aurinkoa ja hymyjä sinullekin!

Reply
Niina 27 huhtikuun, 2015 - 9:02 pm

Hienoja ajatuksia, pysäyttivät ajattelemaan myös omaa suhdettani maanantaihin.
Vähän asiasta kalan viljelyyn, tai aika paljonkin.. Olemme pohtineet uuden sohvan hankintaa ja yksi vahva ehdokas on Shapesin Moon. Meidän kaupungista ei vaan yhtään Moonia löytynyt koeistuntaan, joten mieluusti kuulisin sinunkin kokemuksesi kyseisestä sohvasta. Meillä miestä arvelluttaa erityisesti sohvan matalampi selkänoja (mikä näyttää muutenkin nykysohvissa olevan aika yleistä). Miten olette kokeneet tuo selkänojan? Minkälainen on istuinmukavuus muuten? Kiitän suuresti, jos ehdit jossain vaiheessa vastailemaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:08 pm

Hei Niina! Meillä on kaksi sohvaa, elokuvahuoneessa lohömallinen ja olohuoneessa tämä ryhdikkäämpi. En siis osaa kaivata olkkariin muunlaista sohvaa ja tykkään istua ja lueskella tuossa Moon-sohvalla. Riippuu siis ihan siitä, tykkääkö tuollaisesta vähän napakammasta ja ryhdikkäämmästä sohvasta. Minä tykkään 🙂

Reply
Essi 27 huhtikuun, 2015 - 10:55 pm

Maanantai ei ole lainkaan hullumpi päivä! Uusi viikko, uusi alku, uusi mahdollisuus… oon jopa oppinut tykkäämään maanantaista. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:06 pm

Just näin Essi! 🙂

Reply
Sanna 27 huhtikuun, 2015 - 11:21 pm

Hyviä ajatuksia, niin sinullakin kuin lainatuillakin. Täytyy sanoa, että sen jälkeen ku aloin yrittäjäksi, ei maanantai ole koskaan tuntunut pahalta. Päinvastoin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:05 pm

Ehkä se on se, että saa olla oman itsensä herra 🙂 Hauskaa vappua teidän perheellenne!

Reply
zubi 28 huhtikuun, 2015 - 6:54 am

Maanantai on mulle usein todella kiva päivä. Lapsi menee silloin mielellään päiväkotiin (ikävähän siinä viikonlopun aikana tulee jo kavereita) ja itsekin näen taas ihanat työkaverit. Viikonlopulta on yleensä jäänyt ruokaa, eli ei tarvitse olla kokkaamassa paniikissa iltapäivällä. Maanantai-iltaisin on vieläpä joogatunti, jonne melkein aina pääsen. Yksi viikon kivoimmista päivistä ehdottomasti. 🙂 Mukava postaus ja viisaita sanoja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:05 pm

Kiitos Zubi! Ihana asenne sinulle uuden viikon aloitukseen 🙂 Hauskaa vappua teidän perheelle!

Reply
Minsi 28 huhtikuun, 2015 - 11:10 am

Hei,

ihana blogi ja kivoja vinkkejä oman kodin sisustukseen. Jos saisin udella niin, mistä olette ostaneet tuon hurmaavan raitamaton ja modernin valkoisen ”kopan” polttopuille?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:04 pm

Hei Minsi ja kiitos! Raitamatto on Woodnotesin, tästä postauksesta löytyy lisätietoa: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/kokemuksia-woodnotesin-paperinarumatosta/

Teline on Artekin Kanto.

Reply
sofia 30 huhtikuun, 2015 - 5:25 pm

Vuorotyöläisenä tykkään mennä maanantai aamuna töihin, saa elää hetken niinkuin ”normaalit” ihmiset. 🙂 Kurjinta on mennä perjantaina iltavuoroon kun muut pääsee vapaalle. Vappua vietämme vasta huomenna kun pääsen aamuvuorosta pois ja saadaan vieraita:)

Reply

Jätä kommentti