Linie Design Asko White-matto olohuoneessa

by Kerttu

Aurinkoista torstaita, on niin mukavaa herätä siihen kun koko koti kylpee valossa.  Sisustusrintamallakin tapahtuu vähän muutoksia, kun olohuoneen uusi matto eli Linie Designin Asko White on vihdoin täällä! Apua sen oikean maton valintaan -postauksessa pohdin sopivaa sävyä olohuoneeseen ja nyt täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen valintaani.

liniedesign-1-3

Olen niin malttamaton tyyppi, että en jaksanut odottaa edes maton oikenemista ennen valokuvaamista. Mutta kun sopiva hetki aukeaa ja valoakin vielä jäljellä, niin tein kuten lifestylegurut neuvovat ja tartuin hetkeen 😉

liniedesign-1-6

liniedesign-1-2

Vaikka mallin nimi on White, ei villamatto ole kirkkaanvalkoinen vaan enemmän murrettu luonnonvalkoinen. Sävy tuo mielestäni kauniilla tavalla pehmeyttä kotiimme ja onneksi myös on hieman armollisempi tahroille kun kova kirkas valkoinen.

liniedesign-1-4

liniedesign-1-5

Maton koko on 300 x 200 cm ja se on oikeastaan minimikoko meidän olohuoneeseemme. Toisaalta tästä suurempi matto alkaa olla jo haastava käsitellä siivouksessa yms. Yksi suomalaisten kotien sisustussynneistä taitaa olla liien pienten mattojen hankinta. Maton tarjoitus on rajata tilaa ja koota huonekaluja yhteen. Kuvassa näkyvä tarjoiluvaunu on vähän eksyksissä juuri maton reunalla.

liniedesign-1-8

Meillä on suuri keittiö-olohuonetila ja matto on akustiikan kannalta ihan ehdoton. Olimme reilun kuukauden ajan kokonaan ilman mattoa olohuoneessa ja tila alkoi tuntumaan alastomalta. Koira liukasteli paljaalla pinnalla leikkiessään ja nyt kun perheessä on pieni lapsi, myös aikuiset joutuvat (saavat, miten sen nyt ottaa) istumaan lattialla. Pehmeä matto tekee olohuoneesta paljon kodikkaamman ja houkuttelevamman.

liniedesign-1-9

Olohuoneesta löytyy muuutama puhtaan valkoinen elementti, joihin maton sävyä voi verrata. Lundian Soihtu-valaisin, sohvan puiset jalat sekä pöydän kehikko ovat hyvin valkoisia. Sen sijaan lattia, seinä ja ikkunalistat ovat sävytettyjä. Vitivalkoisella lattialla matto saattaisi näyttää kellertävältä, mutta murrettujen sävyjen ympäröimänä sävy on mielestäni kaunis ja raikas.

liniedesign-1-10

Tilasin maton Sisustuksen koodista ja toimistusaika oli pikkuisen päälle kuukauden. Matkahuollolla paketti saapui näppärästi Turusta Jyväskylään.

liniedesign-1

Nyt meillä on kaksi supermieluisaa mattoa, tämän lisäksi elokuvahuoneessa oleva Woodnotesin Avenue. Samankokoisina niiden paikkaa voi joskus vaihtaa, jos vaihtelunhalu iskee.

Mitä sinä tykkäät tästä Linie Designin matosta meidän olohuoneessa? Hitti vai huti?

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Kaisa J - Koti-ikävä 17 maaliskuun, 2016 - 11:15 am

Oi, todella kaunis matto. Enkä muutenkaan lakkaa koskaan ihailemasta teidän olohuoneen ulkonäköä. <3
Tunnustan, että meillä ainakin on ihan liian pieni matto sohvaryhmän luona (ja muutenkin ruma 🙂 ). Suuret matot vaan ovat niin hintava investointi, että pitäisi olla ihan varma, ettei siihen kyllästy heti vuoden päästä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2016 - 11:50 am

Voi kiitos Kaisa <3 Matot on kyllä kalliita, varsinkin laadukkaat. Mutta toisaalta hyvä matto voi palvella vuosikausia, jopa vuosikymmeniä. Joten siinä mielessä panostus kannattaa 🙂

Reply
Maria -Kotitalosta 17 maaliskuun, 2016 - 12:13 pm

Kivan näköinen matto, kestää varmasti aikaakin, kun on kauniin eleetön 🙂 Mikä tuo teidän olohuoneen nojatuoli on? Näin eilen samanlaiset Marimekon myymälässä, ja ihastuin heti. En vaan tajunnut keneltäkään kysyä tuolin nimeä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2016 - 11:50 am

Kiitos Maria! Olohuoneen Tuoli on Nikarin December XL 🙂

Reply
Katriina - Valkoinen Koti 17 maaliskuun, 2016 - 3:22 pm

Tämä on todella kaunis matto ihan kokovalkoisenakin. Meillä tästä se mustavalkoinen versio ja tykkään tosi paljon. Ainoa iso mutta on vain se, että ahkerasta imuroinnista ja tuulettamisesta huolimatta matosta irtoaa ihan hirveästi villanukkaa. Lapsille jos erehtyy laittamaan mustat housut tai itse istahtaa/polvistuu matolle niin sen kyllä huomaa. Eli toivotaan, että teillä on siinä mielessä osunut parempi kappale.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2016 - 11:51 am

Voi harmi, että teillä irtoaa nukkaa! Kannattaisiko reklamoida, sillä olen kuulut kaikilta muilta maton omistajilta vain ylistystä laadusta. Olisiko teille osunut joku maanantaikappale?

Reply
Maija 17 maaliskuun, 2016 - 10:09 pm

Missään nimessä ei hutiostos. Matto on kaunis ja hyvälaatuinen. 🙂 Minusta olohuoneeseenne sopi paremmin Woodnotesin matto, koska tällä hetkellä olohuone on hieman väritön ja ”laimea”. Pidin kovasti Woodnotesin matosta ja mustasta sohvapöydästä. Hyvä kombinaatio. Nämä ovat kuitenkin mielipidejuttuja. ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2016 - 11:53 am

Kiitos Maija! Hainkin rauhallisempaa ilmettä olohuoneeseen. Totuushan on, että pieni poika pitää huolta siitä, että huone ei yleensä ole väritön ja laimea 😀 Leluja ja kaikkea tavaraa kertyy, joten hain rauhallista pohjaa. Tosin voisin kyllä testata taas Marimekon Ananas-verhoja ikkunaan, ne voisi tuoda ”sitä jotain” 🙂

Reply
Jossu 19 maaliskuun, 2016 - 8:11 am

Huti! Jotenkin ei vaan natsaa. Tuo pöytäkin näytti paremmalta sillä mustalla alaosalla. Tietty uuden sohvan myötä voisi näyttää paremmalta..mielipiteitähän nämä on 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2016 - 11:53 am

Sohvapöydässä on väliaikaisratkaisu eli marmorilevy on vain siirretty Hayn Trayn kehikon päälle. Katsotaan, millaiseksi kokonaisuus muodostuu 🙂

Reply
Maarit 21 maaliskuun, 2016 - 12:16 pm

Hyvin sopii, matto ja varsinkin sen sävy on kaunis.
Itse siirtäisin mattoa hitusen sohvaan päin niin, että etujalat olisivat maton päällä.
Tällöin ryhmästä tulisi vielä tiiviimpi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2016 - 8:50 am

Kiitos Maarit, täytyy testailla! Tila on vaan niin avata, että vaarana on että matto jää pienen näköiseksi 🙂

Reply

Jätä kommentti