Lastenhuoneen muutos

by Kerttu
Tämä postaus on ihan varmasti haastavin, mutta samalla antoisin koko blogihistoriani aikana.  Sain alkuvuodesta yhteydenoton Kangastus-nimiseltä kotimaiselta tekstiilialan yritykseltä ja he kysyivät, haluaisinko blogiyhteistyön merkeissä uudistaa ystäväni tai sukulaiseni kodista yhden huoneen. Pidin ideaa heti hyvänä; kiva että yhteistyöllä voisi ilahduttaa jotain ihmistä. Olin jo pitkään miettinyt suomalaista Hope ry:tä ja heidän tekemäänsä työtä vähävaraisten ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien lapsiperheiden kanssa. Olin pohtinut, miten voisin olla yhdistyksen tärkeässä työssä mukana. Blogiyhteistyö avasi uudenlaisen ajatuksen ja ehdotinkin Kangastukselle, että yhteistyötä tehtäisiin vähän toisella tavalla ja lupa heltisi. Myös Hope ry:llä innostuttiin aiheesta ja toiminnanjohtaja lupasi etsiä perheen, jossa lastenhuone kaipaisi piristystä ja uudistusta. 
Pian löytyikin kerrostalokolmiossa asuva perhe, johon kuuluu kolme alle kouluikästä tyttöä. Kun pääsiäisenä tein ensivisiitin heidän kotiinsa, minua jännitti. Olinko hypännyt aivan liian suuriin saappaisiin? Osaisiko sisustaa toisen kotia? Miten minut, ajatukseni ja ennen kaikkea lopputulos otettaisiin vastaan?
Tyttöjen huone on neliön mallinen, isommat sisarukset nukkuvat kerrossängyissä ja pienin kaksivuotias omassa sängyssään. 
Sain luvan myös järjestellä kalusteet uuteen järjestykseen. Tavoitteeni oli lisätä huoneen toiminnallisuutta ja mukavuutta. Huoneen varsinainen ilme syntyi kuitenkin Kangastuksen kuoseista ja tekstiileistä, jotka he ompelivat suunnitelmieni mukaan.  Perheenäiti toivoi, että sisustus olisi aikaakestävä, mutta kertoi tyttösten olevan nyt prinsessaiässä ja pitävän pinkistä. Lopputulos on tässä: 
Vaihdoin huoneen järjestystä niin, että pöytä siirtyi symmetrisesti ikkunan alle ja pienimmän tytön sänky tuli pois nurkasta. Lelukaappi sijoitettiin sängyn viereen ja muumitalo sai paikkansa kerrossängyn vierestä.

Pääväreiksi valikoitui valkoinen, harmaa ja pinkki ja tehosteena käytettiin Hannele Kiviniemen suunnittelemaan Virkkuu-kuosia. Lattialle levitettiin Kangastuksen villakankainen Raita-matto, joka toi huoneeseen lämpöä ja  ryhtiä. 
Tyttöjen toive pinkistä toteutettiin erikokoisilla tyynyillä, joita voi pitää lattialla leikkien aikana istumistarkoituksessa tai sängyillä löhö- ja lepokäytössä. 
Ikkunaan valittiin mahdollisimman ajattomat ja jokaiseen vuodenaikaan sopivat verhot. Valkoinen kangas tuo valoa tilaan. Ikkuna kaipaa vielä pimennysverhoa, jotta neidit eivät herää aamuvarhaiseen auringonpaisteeseen huoneessaan. 
Pienten tärkeiden aarteiden säilytykseen tytöt saivat kangaskoreja iloisen pinkissä värityksessä. Sisäpuoli on samaa kangasta kuin päiväpeitot. 
Sänkyihin pedattiin ajattomat ja klassiset harmaat päiväpeitot. Pienimmän tytön peittoon tehtiin kasvunvaraa niin, että hänen siirtyessään aikanaan isompaan sänkyyn päiväpeitto voi seurata mukana.  Kerrossängyt ovat aika hankalat pedata ja nämä päiväpeitot toimivat mainiosti vaikka kaksinkerroin rennosti sänkyjen päälle levitettynä. Myös sängyistä löytyy pinkkejä tyynyjä ja Virkkuu-kuosia. 
Pohdin, että mitä muuta piristävää lasten huoneeseen voisi kankaasta tehdä ja syntyi ajatus jämätilkuista ommeltavasta viiristä. Se löysikin paikkansa pienimmän tyttösen sängyn päältä tuoden vähän leikkisyyttä sisustukseen. 
Harvoin käytössä oleva televisio siirtyi vastakkaiselle seinälle vaatehuoneen ja sisäänkäynnin väliin. Kerroin kuvataiteilija Minja Revonkorvelle projektista ja tyttöjen toiveesta prinsessajuttuihin. Minja suunnittelikin heille ikiomat prinsessaprintit, jotka Jyväskylän Yliopiston kirjapaino painoi neideille maksutta.   
Kehykset ovat kierrätyksestä ja Minjan tuunaamat sisustukseen sopiviksi. Kattoon laitettiin prinsessakuosinen paperivalaisin, jonka sain työkaveriltani osaksi huoneen sisustusta. Vasta kotona huomasin, että en hoksannut kuvata valaisinta lainkaan. 
Laatikoista löytyi tyttöjen tekemiä maalauksia. Muumitalon sininen väri kuin kutsui seinälle näitä pieniä taideteoksia. 
Kaikki tekstiilit ovat siis Kangastukselta, supisuomalaiselta jo vuonna 1986 perustetulta tekstiilialan yritykseltä. Heidän toimintaideologiaansa on helppoa ihastua, sillä valikoimassa korostuvat kauniin designin ja suomalaisuuden arvostus. He käyttävät pääosin suomalaista suunnittelua ja heidän valmistuotteensa ovat pirkanmaalaisten käsityötaitajien valmistamia. Yhteistyön jokaisessa vaiheessa näkyi laatu ja asiakkaan kuunteleminen, heitä sai myös hyviä ideoita ja apua erilaisien ratkaisuiden toteuttamiseen.
Kun huone oli valmis ja sen asukkaat pääsivät katsomaan lopputulosta, nousi pala kurkkuuni. Tytöt katselivat haltioituneina ympärilleen ja varmistelivat, saavatko he kaiken ihan ikiomiksi. Vanhin iloitsi pian vietettävistään syntymäpäivistään ja sanoi haluavansa viettää juhlat omassa huoneessaan. Meni vain hetki, kun tytöt olivat testanneet uudet tyynyt ja päiväpeitot. 
Hope ry valtakunnallinen vapaaehtoisjärjestö, joka toimii lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Hope tarjoaa apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Mielestäni työssä upeinta on se, että apu menee konkreettisesti ja lähelle. Näillä tytöillä ei ollut sängyissään kunnon petivaatteita ja sisustusprojektin jälkeen annoin viime keväänä Hobby hall-yhteistyöstä kotiimme vierasvaroiksi tulleet täkit, tyynyt ja petivaatteet tähän kotiin, jossa niitä paljon enemmän tarvitaan. Tämä on hyvä osoitus siitä, että pientä kädenojennusta vaikka vaatteiden tai arjen käyttötavaroiden muodossa saatetaan tarvita hyvinkin lähellä. Auttaminen on helppoa ja apu menee varmasti perille.

Kangastukselle iso kiitos tuotteiden korkeasta laadusta, uskon että tekstiilit palvelevat tyttöjä monta vuotta.  Mukavaa oli huomata, että Kangastuksen suunnittelijakaartiin lukeutuu mielenkiintoisia suomalaisia suunnittelijoita ja että tuotteita saa ympäri Suomen. Pian päivittyvä jälleenmyyjälistaus sekä muut lisätiedot löytyvät Kangastuksen sivuilta

Tämän kevään aikana tämä yhteistyö on herättänyt paljon ajatuksia, eikä vain sisustamisesta. Hope Ry:n toimintamallit ovat tavara- ja vaatelahjoitusten kierrättäminen, lasten harrastusten tukeminen ja iloa tuottavien vapaa-ajan elämysten mahdollistaminen. Jos sinusta tuntuu, että perheelläsi on joko annettavaa tai tuen tarvetta näissä teemoissa,  suosittelen ottamaan yhteyttä lähinnä olevaan Hope ry:n paikallistoimintaan
Kiitos Kangastus ja Hope ry. Kun lähdin, kaksi tyttöä mylläsivät huoneessaan, sisaruksellisesti kiistelivät kumpi saisi enemmän pinkkejä tyynyjä. Yksi istui hiljaa lukien pehmeän tyynyn päällä. Toivotin hyvää kesää ja mielessäni ihan koko elämää. Ihania lapsia. Ulkona satoi ja tuoksui kesä. 

Saatat pitää myös

90 Kommentit

-HEINI- 1 kesäkuun, 2014 - 11:46 am

<3 <3 <3. Tämä oli ihan paras yhteistyö mihin olen törmännyt! Ja kaunis tuli huoneesta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:10 pm

Kiitos Heini! <3

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 11:56 am

En ole pitkään aikaan kommentoinutkaan, mutta nyt on pakko vaivautua puhelimella laittamaan kommentti. Upea yhteistyö, teillä on ollut monta hyvää sydäntä liikkeellä. Ei voi kuin hattua nostaa! Vähän sanattomaksi vetää, mutta tahdon sanoa, että olet todella ajattelevainen ja lämminsydäminen. Kaiken kukkuraksi muutos oli todella onnistunut!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:10 pm

Kiva kun nyt kommentoit! Ja lämmin kiitos sanoistasi <3

Reply
Rouva Jii 1 kesäkuun, 2014 - 11:57 am

Voi, toivottavasti tuo mielessäsi toivomasi juttu toteutuu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:11 pm

Toivottavasti <3

Reply
Miia Hakala 1 kesäkuun, 2014 - 12:02 pm

Ihana tapa tehdä yhteistyötä, peukku sille! Kiva värimaailma!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:11 pm

Kiitos Miia!

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 12:06 pm

Aivan ihanaa yhteistyötä ja avun tarjoamista. Tällaista lisää! Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka sisustamisessa pääsee alkuun, koska useimmilla ensikodin sisustus on sekalaista ja käytettyä tavaraa, ja siitä on usein vaikea lähteä liikkeelle. Tekstiileillä saa nopean avun ja myöhemmin voi alkaa miettiä huonekalujen uusimista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:11 pm

Pienetkin asiat ovat merkityksellisiä. Kiitos paljon kommentistasi! 🙂

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 12:10 pm

Kyyneleet tuli silmiin kun luin. Hienoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:11 pm

<3

Reply
Ruut 1 kesäkuun, 2014 - 12:15 pm

Todella hieno yhteyistyö <3 ja onnistunut sellainen. Hienoa Kerttu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:11 pm

Kiitos Ruut! <3

Reply
J/whiteandblack 1 kesäkuun, 2014 - 12:19 pm

Olipa mahtava postaus. Täälläkin tuli kyyneleet silmiin, kun mietin miten onnelliseksi lapset saitte 🙂 he varmasti muistavat tämän aina.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:12 pm

Lasten ilmeet olivat paras kiitos <3

Reply
Ane / Tekemisen maku 1 kesäkuun, 2014 - 12:25 pm

Hienoa yhteistyötä Kerttu! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:12 pm

Kiitos Ane, tämä oli tosi mieluinen, vaikkakin aika jännittävä juttu kaikkine käänteineen 🙂

Reply
Jonna 1 kesäkuun, 2014 - 12:41 pm

Aivan loistava yhteistyö ja varmasti ilahdutti tyttöjä! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:13 pm

Kiitos! Toivottavasti tytöt viihtyvät huoneessaan <3

Reply
Anna 1 kesäkuun, 2014 - 12:46 pm

Upea yhteistyö mielettömän tärkeällä asialla! ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:13 pm

Kiitos Anna!

Reply
Paula 1 kesäkuun, 2014 - 1:15 pm

Aivan ihanaa Kerttu! Tässä oiva esimerkki siitä, millainen sinä olet – lämmin ja toisia ajatteleva ihana ihminen. Kyyneleiden läpi luin tätä postausta, koska omassa työssäni kohtaan vähävaraisia lapsia usein. Kun antaa niin saa, sinä teit kesän näiden lasten elämään. Tätä on yhteistyötä parhaimmillan <3!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:14 pm

Oi kiitos! Itsekin silmät avautuivat, miten pienilläkin asioilla voi auttaa ja ilahduttaa. Hope ry:lle voi toimittaa vaikkapa lasten hyväkuntoiset pieneksi jääneet sadevaatteet ja menevät lapselle, joka niitä tarvitsee 🙂

Reply
hheidi 1 kesäkuun, 2014 - 1:29 pm

Aivan loistava yhteistyö, tästä voisi ottaa moni oppia! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:14 pm

Kiitos hheidi!

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 1:30 pm

En ole tainnut koskaan ennen kommentoida blogiisi, vaikka sitä aktiivisesti seuraankin. Nyt oli pakko: Kerttu, sinä olet huippu! Lämpimiä ajatuksia kesääsi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:14 pm

Lämmin kiitos!

Reply
satu - tarinoita satumaasta 1 kesäkuun, 2014 - 2:36 pm

Ihana yhteistyöidea! Upeaa, kuinka pienilläkin asioilla voi saada suuriakin muutoksia – ja vielä itselle entuudestaan tuntemattomien elämään. Tämä on ollut varmasti hieno kokemus kaikille osapuolille – ja mahtavaa, että eri tahot olivat siinä tavoillaan mukana. Tämä oli tosoaankin hyvä muistutus meille kaikille ja luo ajattelemisen aihetta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:15 pm

Ajattelemista tämä yhteistyö on antanut paljonkin 🙂 Kiitos Satu!

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 1 kesäkuun, 2014 - 3:42 pm

Upeaa! Me ollaan viime vuosina herätty myös hyväntekeväisyystoimintaan. Todellakin aika pienillä jutuilla voi auttaa toisia. Se on välillä helppo omassa elämässä unohtaa, mutta toivottavasti yhä useampi sen muistaisi. Pienten juttujen lisäksi meillä on tuttavapiirissä sijaisperheitä ja heidän toiminnalleen haluan myös erityisesti nostaa hattua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:16 pm

Arvostan sijaisperheitä hurjasti, se on todella tärkeää työtä <3 Kiitos Saija!

Reply
Liina / VillaILONA 1 kesäkuun, 2014 - 4:49 pm

Hiljaiseksi vetää. Tuolla tekemälläsi voi olla paljon isompi merkitys, mitä me arvataankaan. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:16 pm

<3

Reply
Leena 1 kesäkuun, 2014 - 5:44 pm

Yleensä skippaan yhteistyö postaukset, mutta tämä oli lukemisen arvoinen asia.
Niin moni joutuu elämään vähillä rahoilla ja hyvinkin vaatimattomasti. Toivottavasti useampi yhteistyötä tekevä bloggaaja ottaa mallia tästä.
Mietin niitä pikkutyttöjä jotka varmasti olivat onnellisia omasta prinsessa huoneestaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:16 pm

Kiitos Leena! Toivottavasti hyväntekeväisyysyhteistyöt lisääntyisivät blogeissa 🙂

Reply
Wipukka 1 kesäkuun, 2014 - 6:46 pm

Tämmösiä vaikka lisää!! 😀 Ihanaa Kerttu ja hienoa yhteistyökumppanit <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:17 pm

Uskon, että tämä ei ollut viimeinen laatuaan 🙂 Kiitos Wipukka!

Reply
Sanna InspiredByLove 1 kesäkuun, 2014 - 6:47 pm

Kerttu olet mahtava! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:17 pm

<3

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 7:22 pm

Olipa kyllä kertakaikkisen hieno ja sydämmellinen teko sinulta. Varmasti jäit kyllä näiden ihmisten sydämiin ikuisiksi ajoiksi.

Postauksen ainoa miinus oli se, että pastakastike paloi totaalisesti pohjaan kun uppouduin kirjoitustasi lukemaan 😉

-Pia-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:18 pm

Anteeksi siitä pastakastikkeesta 😀 Kiitos kauniista sanoista, Pia!

Reply
Jutta// Projekti Verkaranta 1 kesäkuun, 2014 - 7:24 pm

Täydellinen toteutus. Lämmin sydän löytyy sinulta ja tottakai kaikilta, jotka tämän mahdollistivat. Vilunväreet hiipi selkää pitkin lukiessa. Hienoa!!! Yhteistyötä parhaimmillaan <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:19 pm

Kiitos Jutta meidän kaikkien toteuttajien puolesta 🙂

Reply
Hanna-Riikka - Ninian maailmassa 1 kesäkuun, 2014 - 8:00 pm

Upea yhteistyöpostaus. Mahtavaa Kerttu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:20 pm

Suurkiitos!

Reply
Jaana - At home 1 kesäkuun, 2014 - 9:22 pm

Ihan mahtava juttu! Se, että nämä tytöt ovat varmasti tunteneet itsensä maailman onnekkaimmiksi, on ihan parasta palautetta. Tällainen avustaminen on niin hienoa! Jos avustus annetaan rahana, ei sitä varmasti moni raski kuitenkaan käyttää lastenhuoneen sisustukseen, joten tällä niin ihanasti huomioidaan juuri ne lasten tarpeet ja ilahduttaminen ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:20 pm

Se on juuri näin! Sisustusjutut eivät ole ehkä sen ensimmäinen kohde, mutta tätä kautta tytöt saivat iloa toivottavasti pidemmäksikin aikaa 🙂

Reply
Henni 1 kesäkuun, 2014 - 9:51 pm

Upea blogiyhteistyö ja hieno idea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:20 pm

Kiitos Henni!

Reply
katja 1 kesäkuun, 2014 - 9:59 pm

Täydellinen yhteistyöpostaus. Upeaa Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:21 pm

Kiitos Katja!

Reply
Stellina 1 kesäkuun, 2014 - 9:59 pm

Aivan mahtava yhteistyö! Kuten monet muutkin ovat jo sanoneet, tällaisia soisi tulevan lisää blogimaailmaan, joissa bloggaajat saavat helposti yhteistyöehdotuksia erilaisilta tahoilta. Tulevathan ne tuotteet tälläkin tavalla testatuksi ja mainostetuksi. Pysäytti kyllä ajattelemaan, kun itse usein vaan hifistelee, minkäväristä kynttilää sitä tänä sesonkina olohuoneeseensa laittaa, ostanko tuoreita kukkia ja löydänkö sitä täydellistä pöytäliinaa jostain – joillakin ei ole edes kunnon petivaatteita. Itse saa olla niin paljosta kiitollinen. Tuli mieleen idea: onnistuisikohan Kerttu sinun blogisi kautta saada aikaiseksi tavarakeräyskampanja Hope ry:lle, jos vain Jyväskylän paikallisyhdistyksellä on mahdollisuus ottaa isompi määrä tavaralahjoituksia vastaan? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:23 pm

Olet asian ytimessä. Ja näitä samoja ajatuksia olen itsekin tänä keväänä pyöritellyt. Jyväskylän paikallisyhdistyksellä on jatkuva tavarakeräys K-rauta Palokassa, sinne voi vielä hyväkuntoiset lelut ja vaatteet. Isommissa lahjoituksissa voi olla yhteydessä suoraan toiminnanjohtajaan tai muihin toimijoihin. Katsotaan, mihin tämä yhteistyö vielä johtaa 🙂

Reply
Stellina 2 kesäkuun, 2014 - 8:53 pm

Kiitos vinkistä! Pitääpä katsella lapsen leluja ja vaatteita sillä silmällä, ja viedä sitten ylimääräisiä keräyspisteeseen 🙂

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 10:11 pm

Upea ja oikeasti merkittävä yhteistyö!
Sinulla on sydän paikallaan <3. Kyyneleet silmissä luin.
Sari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:24 pm

<3

Reply
Anonymous 1 kesäkuun, 2014 - 10:58 pm

<3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:25 pm

<3

Reply
Hiipi 1 kesäkuun, 2014 - 11:24 pm

Ohoo.
Nää sisustus uusiksi -jutut on jostain syystä aina uponnu muhun. Vaan ettäpä vielä tällä tavalla…usean kotimaisen tekijän yhteistyönä…hyväntekeväisyytenä…
Hyvin kaunis teko ja lopputulos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:29 pm

Kiitos Hiipi! Tämä oli nimenomaan yhteistyötä sanan parhaassa merkityksessä.

Reply
Paula / Mutsimatskua 1 kesäkuun, 2014 - 11:44 pm

Ihan mahtava yhteistyöprojekti! Ihan itku tuli lukiessa! Sinulla on todellakin sydän paikallaan! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:30 pm

<3

Reply
Anonymous 2 kesäkuun, 2014 - 12:12 am

Upeaa yhteistyötä!
Kerttu sinä olet tähti <3 Sinulla on suuri sydän, olet aito ja upea ihminen, sinunlaisiasi on harvassa!

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:30 pm

Kiitos Suvi! <3
Mutta kyllä ne tähdet ovat jossain ihan muualla 🙂

Reply
Retromoderni 2 kesäkuun, 2014 - 7:40 am

Tämmöisiä yhteistöitä soisi kyllä lisääkin blogimaailmaan. Pienet tytöt ovat varmasti ihan haltioissaan huoneestaan. Oli kerran lähellä etten ois ollut juurikin Kangastuksella töissä mutta siitä on jo aikaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:30 pm

Toivottavasti hyväntekeväisyysjutut lisääntyisivät blogimaailmassa 🙂

Reply
JohannaL 2 kesäkuun, 2014 - 7:49 am

Upea yhteistyö! Mahtavaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:32 pm

Kiitos!

Reply
Sanna 2 kesäkuun, 2014 - 8:49 am

Hieno muutos! Voin vain kuvitella, kuinka onnelliseksi perheen lapset tulivat. Melkein tippa linssissä luin postaustasi, kun tuntuu niin hienolta, että joku tekee tällaista. Itsekin olen monesti miettinyt, että voisin lahjoittaa esim. ”ylijäämäompeluksiani” (viirejä yms.) vastaaviin projekteihin..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:32 pm

Lahjoituksia otetaan vastaan ja varmasti käsityöt ovat myös mieluisia! Kiitos Sanna!

Reply
Jen 2 kesäkuun, 2014 - 9:05 am

Kerttu, tämä jos joku oli kyllä hyvänmielen postaus! Kiva nähdä nämä muutoskuvat ja edelleen herkistyn tästä yhteistyöstä. Viiri-idea on lempparini. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:34 pm

Kiitos Jen! Viiri on yksinkertainen ja hauska tapa piristää sisustusta 🙂

Reply
KATJA/ NEOVIA HOUSE 2 kesäkuun, 2014 - 10:15 am

Todelle sydäntä lämmittävä yhteistyö, hieno juttu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:34 pm

Kiitos Katja!

Reply
Minku 2 kesäkuun, 2014 - 11:20 am

Todella ihana ajatus ja postaus! Hieno juttu. Itse muutokseen olen kyllä hieman pettynyt, mielestäni lastenhuoneessa olisi voinut revitellä vähän enemmän tyttöjen lempivärillä ja keksiä jotain hieman näyttävämpää (esim suuri kangastaulu, isokuvioiset ja/tai värikkäät verhot jne.).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:37 pm

Kiitos Minku! Pohdin pitkään sisustusta ja tein erilaisia versioita suunnitelmasta. Toki myös Kangastuksen kevätmallisto aiheutti rajoituksensa, sillä tarkoitus oli käyttää niitä kuoseja. kangastauluakin mietin, mutta nyt saimme tytöille omat prinsessaprintit. Päädyin mahdollisimman ajattomiin ja aikaakestäviin valintoihin, joihin ei kyllästyisi niin helposti 🙂 Tytöt kasvavat, mutta sisustus säilyy luultavasti vuosia.

Reply
Minku 2 kesäkuun, 2014 - 8:32 pm

Mun mielestä nimenomaan lastenhuone on se paikka, jossa voi vähän repäistäkin, kun lapset kasvavat eivätkä halua samoja juttuja loputtomiin. Eli jos menee överiksi, niin tietää sen olevan väliaikaista. Tykkäsin silti monista jutuista huoneessa, ja kokonaistulos on mukavan näköinen. Tärkeintä että käyttäjät tykkäävät <3

Reply
Anna Kotikolmio 2 kesäkuun, 2014 - 12:17 pm

Todella ihana idea ja erilainen yhteistyö. Tällaisia voisi olla enemmänkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:37 pm

Kiitos Anna! Toivotaan, että hyväntekeväisyysprojekteja tulisi enemmänkin blogeihin 🙂

Reply
Iisa 2 kesäkuun, 2014 - 1:15 pm

Arvostan! Nostan hattua ideallesi, rohkeudellesi ja toteutukselle 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:38 pm

Kiitos Iisa!

Reply
Jaana 2 kesäkuun, 2014 - 1:53 pm

Wau! Mahtava juttu! Mitkä mahdollisuudet bloggaajilla onkaan saada aikaan hyvää! En tarkoita että kaikki yhteistyöjutut pitäisi toisille antaa, mutta jos edes joskus. Pienikin teko voi olla hyvin merkittävä toisen ihmisen kannalta. Kerttu, sinä mahtava suunnannäyttäjä kaikille! Tehkäämme hyvää lähimmäisillemme!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 2:38 pm

Lämmin kiitos Jaana! <3

Reply
Miia - Sweet Living 2 kesäkuun, 2014 - 6:29 pm

Ihan huippu juttu, vau! Tästä tuli niin hyvä fiilis ja varmasti meni auttaminen suoraan perille. Tälläinen auttaminen on niin arvokasta! Hope on hyvä järjestö!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 8:54 pm

Kiitos Miia! 🙂

Reply
Xeve 2 kesäkuun, 2014 - 6:31 pm

Muut bloggarit voisivat ottaa tästä yhteistyöstä mallia! 🙂 Tästä jäi hyvä mieli! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2014 - 8:55 pm

Kiitos Xeve! 🙂

Reply
Anonymous 3 kesäkuun, 2014 - 7:45 pm

Upeaa! Mahtava nähdä, että kaiken pinnallisuuden keskellä on muitakin arvoja kuin juuri oikeansävyisen sohvatyynyn etsintä. Sinulla on hyvä sydän. Sinun täytyisi haastaa muut bloggaajat vastaavaan mukaan :). Olisiko mitään hienompaa, jos ne ”testaukseen” lahjoitetut tavarat tekisivät myös hyvää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 11:03 pm

Kiitos paljon! Blogimaailmassa voisi olla hyvinkin enemmän hyväntekeväisyyttä, vaikka ei tässä ihan uudesta ilmiöstä olekaan kysymys. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys <3

Reply

Jätä kommentti