Lastenhuoneen kauneimmat tapetit

by Kerttu

Lastenhuoneen sisustus saa vauhtia tulevina viikkoina. Kotona minut löytää vähän väliä työhuoneen, siis tulevan vauvan huoneen ovenkarmiin nojailemasta ja tuijottelemassa keskeneräiseen tilaan. Millaisen värimaailman huoneeseen loisin ja mitä kalusteita tilaan sijoittaisi? Oikeastaan suurin kysymys on: Millaisen tunnelman haluan pienen pojan huoneeseen? 

2015-02-01

Talossamme on käytetty tapettia vain yhdessä huoneessa ja sekin on elokuvahuoneen päätyseinän mattamusta tapetti. Nyt mietin, toisiko tapetti tulokkaan huoneeseen kaivattua tunnelmaa? Vaikka viimeiset vuodet vallalla ollut ajatus yhdestä tehosteseinästä on pikkuhiljaa taittumassa, se olisi kuitenkin mielestäni järkevin tapa tapetointi toteuttaa. Keräsin suosikkitapettini yhteen kollaasiin, mukaan otin myös myös tytön huoneeseen sopivia vaihtoehtoja:

1.  Wallpaper by ellos: Harriet, utuvihreä (saatavissa myös harmaana ja mustana)
2.  Ferm Living: Half Moon,  mintunvihreä
3. Ferm Living: Half Moon, musta
4. Wallpaper by ellos:  Miriam-tapetti, valkoinen / musta
5. Wallpaper by ellos: Christy-tapetti, vaaleanharmaa
6. Ferm Living: Rush hour
7. Ferm Living: Grid
8. Decor Maison: Spirit of adventure 113038
9. Ferm Living: Harlequin
10. Fine little day: Spruce, harmaa
11. Fine little day: Spruce, valkoinen
12.  Wallpaper by ellos: Harriet, utuvihreä

Koska en ole sisustajana sen tyyppinen niilo näppärä, joka muutaman kerran vuodessa maalaa tai tapetoi huoneisiin uutta ilmettä, myös mahdollinen tapettivalinta tehdään ajattomuuteen perustuen. Vahva vaihtoehto on kollaasin numero 2 eli Ferm Livingin mintunvihreä Half moon-tapetti. Se toisi tilaan leikkisyyttä ja aavistuksen pehmeää väriä.

Löytyykö sinulle suosikkia kollaasista? Entä millä perusteilla olet itse valinnut huoneisiin tapetit vai onko teilläkin luotettu enimmäkseen maalipintaan? 

Saatat pitää myös

42 Kommentit

Viivi / Valkoinen Soihtu 1 helmikuun, 2015 - 10:32 am

Tosi ihania tapetteja kaikki! Nro 1 on suosikkini (toinen suosikkini on nro 7)! Ajaton, kaunis ja aika varmasti sellainen, ettei kyllästyminen iske:) Tsemppiä mukaviin pohdintoihin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:00 am

Niinpä, ihania ovat! Aikamoinen valinnanvaikeus 😀

Reply
Casa 23 1 helmikuun, 2015 - 10:48 am

Mun suosikki on myös nro 2, siinä on kivasti väriä muttei ole liian hallitseva. Muistaakseni asuntomessuilla tähän jo ihastuin, vaikkei meille sovikaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:00 am

Kakkonen on kyllä nätti, ei ihan niin hallitseva kuin täysin mustavalkoinen tapetti 🙂

Reply
Emilia 1 helmikuun, 2015 - 11:04 am

Half moon on myös oma suosikkini. Meillekin on perheenlisäystä tulossa maaliskuussa ja innolla olen odottanut postauksiasi lastenhuoneeseen liittyen.

Ravasin tapettikauppoja läpi ja tein mielessäni suunnitelmaa pienen pojan huoneeseen. Kuitenkin jossain vaiheessa iski epävarmuus, että mitä jos tulokas ei olekaan poika. Emmehän kuitenkaan olleet saaneet kuin yhden kätilön mielipiteen sukupuolesta rakenneultrassa. Lähipiirissä on sattunut useampi tapaus, jossa poikalupaus onkin ollut tyttö. Niinpä päätin jättää entisen neutraalin tapetin vielä seinään ja siirtää uuden valintaa myöhemmäksi kevääseen.

Vauvan vaatteiden osalta en ole osannut pysyä yhtä neutraalina. Ne pienet siniset ja vihreät poikajutut ovat vain varkain päätyneet ostoskoriini. Eli onpa tulokas kumpi vaan, ensimmäiset kuukaudet mennään aika poikamaisissa tunnelmissa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:03 am

Moikka Emilia! Onnea sinnekin odotuksen loppumetreille! Nyt kun jäin kotiin, ehdin oikeasti vauvan huonetta sisustaakin, ei meinannut isommille projekteille riitttää aika ja jaksaminen töiden ohessa 🙂

Kysyimme kätilöltä, että onko ”poikalupaus” varma ja hän sanoi, että tässä tapauksessa ihan selkeä. Sanoi vielä, että jos ei tämä pidä paikkaansa, ei hän uskalla tutkia mitään muutakaan rakenneultrassa. Mutta saattaahan se elämä yllättää, mikään ei ole varmaa, ennen kuin pikkuinen on sylissä <3 Poikamaisia vaatteita meilläkin on kaappi täynnä ja isosiskon rimpsija laitettu kiertoon.

Reply
Tuuli 1 helmikuun, 2015 - 11:47 am

Ei ole enää itselle ajankohtaista, mutta pikkupojat kun usein tuntevat automerkit ennenkuin osaavat puhua, valitsisin nro 6:n tulevaa leikkihuoneaikaa silmälläpitäen. Reilun vuoden kuluttua kun jo huone täyttyy pikkuautoista….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:04 am

Tuleva isosisko oli kanssasi samoilla linjoilla, hänen mielestään autotapetti olisi paras 🙂

Reply
Emma 1 helmikuun, 2015 - 12:31 pm

1. ja 2. ovat suosikkejani. Kakkonen kiinnitti huomioni juuri leikkisyydellään. Ykkönen on ehkä piirun verran liian hillitty pienen pojan huoneeseen. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:04 am

Joo, totta! Vaikeita valintoja!

Reply
Iisa 1 helmikuun, 2015 - 12:37 pm

Mun lempparit 2 ja 7.

Mä liputan tapettien puolesta, meillä on lähes joka huoneessa tapettia. Esim. aulassa ja työhuoneessa on kaikki seinät tapetoitu, makkareissa vain yksi tai kaksi seinää.

Yksi kiva lastenhuoneen tapetti on sellainen mustavalkoinen numerotapetti. En vaan nyt muista kenen valmistajan se on…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:06 am

Mä en yksinkertaisesti osannut valita tapetteja rakennusaikana, vaikka niistä tykkäänkin! Nyt sitten on vähemmän muita päätöksiä tehtävänä, niin ehkä osaa yhden tapetinkin valita 😀

Reply
nanna 1 helmikuun, 2015 - 1:05 pm

Lempparit on nuo 2 ja 3. Kolmonen on ajattomampi vielä mustavalkoisuutensa vuoksi ja siihen voi yhdistää mitä tahansa väriä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:06 am

Half moon on ihana! Tykkään myös mustavalkoisesta, mutta pohdin onko se aika hallitseva…

Reply
jadore / RIITTÄÄ KUN OOT TÄSSÄ 1 helmikuun, 2015 - 2:32 pm

Mun suosikki on nro 3. Myös nro 2 on kiva väritykseltään, mutta miellyin enemmän tuohon nro 3, koska sen kanssa huoneen värimaailmaa on ehkä helpompi muunnella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:08 am

Totta! Vaikeita valintoja 🙂

Reply
J/whiteandblack 1 helmikuun, 2015 - 5:40 pm

Mustavalkoinen kuusitapetti on ihana ja myös tuo half moon. Ja sopisi sekä pojalle että tytölle. Meillä on yhdessä huoneessa betonitapettia (ei lastenhuone) ja olen tykännyt kovasti, näyttää aivan aidolta 🙂

Nykyään on niin paljon tapettivaihtoehtoja että vaikea valita kaikkien joukosta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:09 am

Sehän tästä niin ihanaa ja vaikeaa tekeekin, kun vaihtoehtoja on niin paljon! Betonitapetti kuulostaa hauskalle!

Reply
Hanna 1 helmikuun, 2015 - 6:03 pm

Kaikki ovat kauniita. Itse kallistuisin mustavalkoiseen, joka on ajaton, antaa tilaa mille tahansa väärille, ja perusväriset lelut erottuvat ja sopivat mustavalkoiseen tunnelmaan. Ja sopii niin tytölle, pojalle, äidille ja moderniin kotiin:).

Mustavalkoiset numerot ovat Ilmari ja Annikki tapiovaaran suunnittelema Numbers, joka sekin upea klassikko.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:10 am

Kiitos kun nostit esille Numbers-tapetin, sekin olisi ansainnut paikkansa kollaasissa. Mustavalkoinen on ajaton valinta, toisaalta kaipaan vähän pehmeyttä jota esim. nro 2 voisi tuoda 🙂

Reply
Tuija/form follows function 1 helmikuun, 2015 - 6:24 pm

2. Ja 9. on suosikkini 🙂 Sopivan graafisia moderniin kotiin, muttei kuitenkaan niin kovia kuin mustavalkoiset.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:11 am

Kiitos Tuija, sinä nostitkin aikanaan esille tuon numero 2:n! Se on suosikkini tällä hetkellä 🙂

Reply
Satu 1 helmikuun, 2015 - 10:20 pm

Ottaisin kakkosen. Siihen sopii mun mielestä puun värinen sänky (eikös teillä ollut sellainen) ja mausteeksi ripaus mustaa tai tumman sinistä. Lisäksi vähän sopivan sävyistä keltaista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2015 - 10:11 am

Koivunvärinen sänky löytyy! Minusta on mukavaa, että lapsen huoneessa on väriä 🙂

Reply
Anna 2 helmikuun, 2015 - 10:42 am

Mun suosikit on Half Moonit oikeastaan molemmat, ja vähän yllättäen tuo koiratapetti, joka olisi aika hauskan leikkisä lastenhuoneessa. Muualle se ei oikein istuisikaan. Meillä on enimmäkseen maalipintaa ja makuuhuoneessa yksi tapetoitu seinä, mutta muhun alkaa hiljalleen iskeä tapetti-innostus kaiken maalatun valkoisen seinäpinnan jälkeen. Meidän koti on myynnissä, ja jos siitä nyt päästäisiin, niin seuraavaan on jo tapetit melkein valittuna…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:51 pm

Tytär bongasi ensimmäisenä tuon koiratapetin, eläinrakkaana ihastui siihen! Kiva se onkin lapsenhuoneessa. Onnea kodin myyntiin, uutta on sitten niin kiva laittaa!

Reply
Lanttuleikkuri 2 helmikuun, 2015 - 12:33 pm

Ja huom ! Ennen kun menet yhtään pidemmälle, kaikki mitä tapahtuu tämän jälkeen, on täysin omalla vastuulla. Minä en ota vastaan murinoita ja marinoita miksi näytit tämän sivun, jos tämän jälkeen haluat vaihtaa kaikki kotisi seinät ko yrityksen tapetteihin.

Kettu on mun suosikki

http://www.aveo.fi/shop/fi/scion/678-little-fox-.html

Näistä sun valinnoista ( jotka eivät tietenkään ole yhtä kivoja kuin kettu ) suosikkini on 6. Mun mielestä pojan huone pitää näyttää pojan huoneelta eikä mitään unisex sopii kaikille ihmisille tai se että seinät kestää ikää. Kun tulee prinsessavaihe, ruususia vaan seinälle. Ne on vaan tapettia ja äkkiä saa vaihdettua jos alkaa tökkimään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:52 pm

Heh, vastuu siirretty 😀 Ihana on tuo kettutapettikin, todella sympaattinen! Meillä mies myös tuntuu ajattelevan, että pojalle pitää olla poikamaista, itse kun voisin olla unisex-linjalla. Mutta onhan kettukin aika unisex-vaihtoehto 😉

Reply
Carita 2 helmikuun, 2015 - 1:20 pm

Ihania vaihtoehtoja!

Yhden prinsessan ja kahden prinssin äitinä näistä kollaasin tapeteista nro 2 nousee ykköseksi. Meidän poikien huoneen seinissä on tuollainen vihertävä-valkoinen värimaailma ja minusta se tasapainottaa ja rauhoittaa lelujen värikylläisyyttä (nimim. 100 pikkuautoa ;). Kalusteet on meilläkin valkoiset.

Tapetti toimii lastenhuoneessa siinä missä muuallakin ja aina voi vaihtaa, jos tulee liikaa osumia 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:53 pm

Niin minäkin ajattelen, mintunvihreä half moon tasapainottaisi kokonaisuutta 🙂

Reply
Riituli-moderni valkoinen koti 2 helmikuun, 2015 - 2:05 pm

1 ja 2 ovat minun suosikkini! Meillä on poikien huoneessa yksi seinä maalattu liitutaulumaalilla joka sekin on hyvä vaihtoehto. Ehkä toki jo hieman kulunut valinta 😀 Mutta vaikkakin se on tyhjänä musta niin piirtämällä saa helposti ja nopeasti väriä huoneeseen ja lapset saavat käyttää luovuuttaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:53 pm

Liitutaulumaali on kiva juuri siksi, että se ruokkii lapsen luovuutta! Ainoa harmi on sen synkkyys, nyt hakisin jotain vähän kevyempää vaihtoehtoa 🙂

Reply
PaulaKoo 2 helmikuun, 2015 - 2:06 pm

Ihania tapetteja! Minäkin kannatan autotapettia. Pojan huone saa näyttää pojan huoneelta. Ja ainahan tapetin voi vaihtaa jos pieni tykkääkin enemmän vaikka lentokoneista! 🙂

Meillä lasten huoneet on ”vain” maalattu. Pojan vihreällä ja tytön oranssilla! On muuten aika iloisen värisiä! Joten kannattaa myös rohkeasti miettiä jotain kunnon värillistäkin. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:54 pm

Autotapetti on kyllä oikeasti aika sympaattinen ja varsin varteenotettava vaihtoehto 🙂

Reply
Mimosan kotona 2 helmikuun, 2015 - 3:53 pm

Ajattelin heittää mukaan vielä pari eri vaihtoehtoa. Olen jo pitkään liputtanut Borås-tapettien Wallpapers by Scandinavian designers -kokoelman puolesta. http://www.borastapeter.se/fi/mallistot-254/

Kokoelmasta löytyy mielestäni hyviä vaihtoehtoja myös lastenhuoneeseen. Miten olisi Trapez tai Tallyho, jotka sopivat hyvin moniin eri tiloihin. Itselläni Tallyho-tapetti koristaa makuuhuoneen päätyseinää. Vaaleasävyisenä se ei liiaksi pomppaa silmille ja sopii monenlaisiin sisustuksiin. http://mimosankotona.blogspot.fi/2014/09/mukava-makuuhuone.html

Graafisempien tapettien ohella myös kasviaiheiset tapetit saattaisivat sopia hyvin lastenhuoneeseen. Kaikki luontoaiheinen taitaa muutenkin olla tällä hetkellä sisustuksessa aika trendikästä. Itse liputtaisin jopa tuon Herbarium-tapetin puolesta, joka suorastaan pursuaa iloa ja elämää.

Esittelemistäsi tapettivaihtoehdoista omat suosikkini ovat 2, 3 ja 7. Myös 9 mintun tai harmaan sävyisenä voisi olla kiva. Onnea valintaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:55 pm

Ihania vaihtoehtoja, menee ihan pää pyörälle! Sen yhden valitseminen tulee olemaan aika haastavaa. Kiitoksia vinkeistä!

Reply
marih 2 helmikuun, 2015 - 10:20 pm

Meillä on toisen pojan huoneessa rush hour ja toisen sellainen musta-valkoinen numeroita ja pöllöjä tapetti. Aivan mahtavia molemmat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:56 pm

Hienoja valintoja, tykkään itsekin molemmista!

Reply
Viktoria 3 helmikuun, 2015 - 4:14 pm

Kiva blogi! pääsee lukulistalle 😉
Jos tapetteja kommentoin niin itsekin tykkään tuosta 2, myös 10 on kiva 🙂 näissä molemmissa pehmeät sävyt jotka eivät iske silmiin niin kovasti. Itse ajattelisin niin että nuo sävyt luovat tietynlaisen rauhallisuuden ja harmonisen tunnelman huoneeseen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:56 pm

Kiitos Viktoria, kiva kuulla ja tervetuloa mukaan! Vaikka mustavalkoisesta muuten tykkäänkin, mielestäni lapsen huoneessa saa olla väriä ja pehmeyttäkin 🙂

Reply
KatiJ 4 helmikuun, 2015 - 3:10 pm

Ehdottomasti 6. rush hour.. nro 2 olisi liian ilmeinen teidän kotiin joten pojalle ehdottomasti autoja ja busseja 🙂 Onnea odotukseen ja sisustukseen!

Reply
ElinaJ 5 helmikuun, 2015 - 10:31 pm

Meillä on mustavalkoinen Halfmoon lasten luku- ja pelinurkkauksessa ja vaikka tila on pieni, se näyttää yllättävän rauhalliselta ja raikkaalta. Minunvärinen halfmoon tai Hairlequin on kyllä söötti varsinkin vauvan huoneessa. Mustavalkoinen ehkä ryhdistää sitten isomman lapsen romuisempaa huonetta!

Reply

Jätä kommentti