Lähtöpiste

by Kerttu

Ensimmäinen arkipäivä, kun muut lähtivät töihin ja minä en. Kävimme tyttären kanssa hakemassa kirjastosta ison kassillisen lukemista, aika monta vauva- ja kelloaiheista kirjaa lähti matkaan. Siinäpä ne viisivuotiaan tämän hetken kuumimmat puheenaiheet taitavat ollakin: paljonko kello on ja milloin vauva syntyy. Onneksi nämä kaksi asiaa eivät liity toisiinsa, ei meillä sentään niin kiire ole.

vauvanhuone-1

Monesti bloggaillessa sitä unohtaa joko tahallaan tai tahattomasti erilaiset sisustuksen välivaiheet. Siksipä päätin napata kuvan vauvan huoneen lähtöpisteestä, melkein tyhjästä tilasta, josta tunnelmallista soppea aletaan rakentamaan. Oikeastaan ainoat elementit, jotka huoneeseen jäävät ovat takuuvarmasti Brion koivuinen pinnasänky ja Eamesin Rar-keinutuoli. Finlaysonin verhot ovat lähtöliipaisimella. Mattopohdinnalle voisi löytyä hyvin yksinkertainen ratkaisu, jos vaihtaisin Stockholm rand-maton ja elokuvahuoneen valkoisen nukkamaton paikkoja päikseen.

vauvanhuone-1-2

Eilen pohdin tapettivaihtoehtoja, kiitos kovasti kaikista ajatuksista ja mielipiteistänne! Myös tuo koholla oleva sisustusteksti saanee lähteä ja tapetti tulisi sitä vastapäiselle seinälle. Sillä puolella on tällä hetkellä Ikean kuusilaatikkoinen Malm-lipasto ja Vitran Uten silo-lokerikko. Yllättävää kyllä, kun kyse on pojan huoneen sisustuksesta, myös mieheni on kantanut kekoon pontevia mielipiteitä. Se on samaan aikaan suloista ja vähän huvittavaakin, sillä aikaisemmin hän ei ole juuri muuten ratkaisuitani kommentoinut kuin jälkikäteen kehuen. Saapa nähdä, millainen soppa tästä vielä yhdessä keitellään, mutta sen verran voin paljastaa, että emme jaa samaa suosikkitapettia tällä hetkellä 😀

vauvanhuone-1-4

Huoneessa olevan liukuovikaapin takana on yhtä sun toista vauvatarviketta ja vaatetta. Otin myös äitiyspakkauksen, ihan niin kuin tytöllemmekin aikanaan. Vaikka pakkauksen sisällöstä ollaan monta mieltä, on mielestäni tämä niin upea kädenojennus lapsiperheille. Sen merkitys hyvinvointiyhteiskunnan kehityksessä on kiistaton ja se tuo tasa-arvoa jokaiselle syntyvälle lapselle. Yksi odotusajan ihanimmista hetkistä oli raskauden puolen välin jälkeen, kun mieheni haki tuon ison pahvilaatikon postista. Tyttären kanssa tutkimme kaikki pienet vaatteet ja tavarat, se konkretisoi odotuksen -luultavasti meille kaikille. Meille pakkaus on siis enemmän fiilikseen kuin tarpeeseen perustuva juttu.

En tiedä kuvittelenko, mutta mielestäni tänä vuonna kuosit ovat aavistuksen poikamaisia. Tai sitten vain katselen maailmaa vaaleansinisten (tai tässä tapauksessa turkoosien) lasien läpi. Vaikka kaikki vaatteet eivät tulisikaan pikkuisellemme käyttöön, ne löytävät kyllä varmasti käyttäjän. En muuten ymmärrä sitä, että jotkut haukkuvat äitiyspakkausta. Ensinnäkin se on ilmainen ja toiseksi äitiysavustuksen voi ottaa myös rahana, jos ei kuosit tai sisältö muuten miellytä. Eiköhän Kelalla tehdä parhaansa siinä, että pakkauksen sisältö miellyttäisi mahdollisimman monia. Mutta että kaikkia, se lienee sula mahdottomuus!

vauvanhuone-1-3

Tältä pohjalta lähdemme siis vauvan huoneen sisustusta ponnistamaan. Mikään älytön hoppu tässä ei ole, eikä laskettu aika ole sisustusasioiden deadline. Alkuun vauva nukkuu ensisängyssä meidän makuuhuoneessamme ja hyvä niin, tuo pinnasänky näyttää nimittäin aivan valtavalta!

Olisi muuten hauskaa kuulla muilta vanhemmilta fiiliksiä äitiyspakkauksesta. Otettiinko teillä pakkaus ja miksi tai miksi ei?

Saatat pitää myös

33 Kommentit

SariM 2 helmikuun, 2015 - 5:19 pm

Täällä myös yksi joka ei ymmärrä kitinöitä joita äitiyspakkauksesta välillä kuulee. Se on jotenkin tosi kummallista, että ilmaisesta, monipuolisesta ja laadukkaita tavaroita sisältävästä ’lahjasta’ kehdataankin nurista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:16 pm

Niinpä! Ja jos ei kelpaa, niin raha varmasti kuitenkin kelpaa 😉

Reply
LauraV 2 helmikuun, 2015 - 6:43 pm

Kyllä, molempien lasten aikana otettiin pakkaukset, vaikka ikäeroa oli vain vajaa kaksi. Oli aivan jouluiset fiilikset avata pakkaus ja ryhtyä tutkimaan mitä ihanaa sinne oli pakattu. Esikoiseni, poika, sai pakkauksestaan mustikka ja puolukka kuvioisen bodyn, joka oli niin ihana, että säilytin sen muistuttamaan pikku ukkoni vauva ajasta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:17 pm

Muistelen, että v. 2009 syntyneen tyttömme pakkauksessa oli myös nuo mustikka- ja puolukkabodyt 🙂 Meilläkin on jemmattu ainakin makuupussi ja jotain muutakin, ihan vain muistona 🙂

Reply
Minttu/siimeksessä 2 helmikuun, 2015 - 8:08 pm

Minä en myöskään ymmärrä marinaa äityiyspakkauksen sisällöstä. Onhan siinä todellakin paljon hyödyllistä ja tarpeeseen tulevaa tavaraa ja tekstiilejä. Itse en pakkausta kuitenkaan tänä vuonna ottanut koska meillä on se ennestään jo kahdelta lapselta ja ajattelin sen olevan meille tällä hetkellä tarpeeton. Vaatetta on paljon syntyvälle lapselle entisiltä lapsilta ja pino harsoja, peitteitä yms. tarpeellista mitä pakkaus sisältää. Sen sijaan valitsin rahan, jota ajattelin hyödyntää turvakaukalon hankintaan, entinen on nimittäin tilanpuutteen vuoksi laitettu kiertoon. Mietin kyllä aluksi pakkauksen ottamista juuri sen fiiliksen vuoksi ja että saisimme vähän todellisuutta siihen että vauva on tulossa, niitä pakkauksen tuotteita on aina yhtä ihana hypistellä 😀 Hyvä postaus, kiitos siitä! Ps. Minusta huone näyttää kivalta tuon maton kanssa, eikä verhotkaan yhtään pahat ole, itseasiassa ihastelinkin niitä ja mietin alkuun kenen valmistamat mahtavat olla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:18 pm

Kiitos Minttu! Katsotaan, millaiseksi huone muotoituu 🙂 Ja ymmärrän kyllä, että jos perheessä on monta lasta lyhyellä ikäerolla, ei kaikille kannata omaa pakkausta hankkia. Jos ei ihan varta vasten halua fillistellä 😀

Reply
Kippuralla 2 helmikuun, 2015 - 8:26 pm

meillä kovasti myös kohta 4v miettii vauvaa, ja päähän onkin iskostunut lause: vauva tulee kesälomalla.
neljännelle on niin paljon kaikkia tavaroita, että ei oteta nyt pakkausta. löytyy haalarit, vaipat, harsot, pari makuupussia, ne tavarat (harja, sakset jne).. ajattelin että sen rahan ”sijoitan” ja tilaan turvakaukalon-sen olin ehtinyt liki ainoana tavarana myydä pois =)
mutta uskoisipa mummo tämän! kantaa meille jo nyt bodyja, haaveilee ihanista haalareista ja vaatteista, vaikka on kerrottu että oikeastaan tarvitaan vain pari juttua. se kaukalo, ehkä sitteri/newbornkaukalo syöttötuoliin, imetystyyny, jotain kesävaatetta helteisiin syntyvälle-kunhan sukupuoli selvinnee.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:20 pm

Voi mummot <3 Taitaa olla heidän etuoikeutensa saada vähän hössöttää 🙂 Onnea teillekin odotukseen, ihania aikoja eletään!

Reply
Mari 2 helmikuun, 2015 - 8:52 pm

Moikka. Mukava seurata odotustasi ja sen tuomia sisustusmuutosia. Niin vaan vuosien myötä on meilläkin koti jo kokenut monta muutoksen vaihetta, kun lapsia on syntynyt ja ovat kasvaneet isommaksi. Nyt esikoinen odottelee, että au pair lähtee ja hän saa uuden huoneen. Siinä sitten seuraavaa projektia tiedossa. Kaikki kalusteet yms pitää hankkia alusta tulevalle koululaiselle. Tässä kuussa vuoden täyttävä kuopus muuttaa sitten esikoisen huoneeseen ja siellä ei oikeastaan tarvitse tehdä juuri lainkaan muutoksia. Näissä muutoksissa sitä sitten pysää aina miettimään, miten nopesti lapset ovatkaan kasvaneet. Kolmen pojan perheessä olen ottanut pakkauksen ensimmäiselle lapselle. Kahdelle nuoremmalle valitsin ilman muuta rahan. Olen kyllä sitä mieltä, että pakkaus voitaisiin hyvin rajata vain tietyn tulotuokan perheille. Tuo pieni raha ei sinänsä vaikuttanut mihinkään hankintoihin, mutta jollekin toiselle se voi olla todella tärkeää. Minusta on varsin omituista, että pakettia jaetaan kaikille vain historiallisin ja tasa-arvo perustein. Paljon onnea odotuksesi loppusuoralle!! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:23 pm

Kiva kuulla, Mari! Lapset tosiaan kasvavat hirmuista vauhtia ja uusi vaihe tuo muutoksia myös sisustukselle 🙂 Äitiyspakkaus ja lapsilisä taitavat olla Suomessa lähes pyhiä asioita, vaikka välillä politiikassa niiden rajoittamisesta keskustellaankin.

Reply
Irene 2 helmikuun, 2015 - 8:54 pm

Sain tytön viime toukokuussa ja otin äitiysavustuksen rahana, koska sain siskoltani kaikki tarvittavat tekstiilit, peiton, tyynyn, makuupussin yms. Myös omasta mielestäni vaatteet olivat kovin poikamaisia ja ne olisivat jääneet käyttämättä. Rahalla sain sitten ostettua oman maun mukaisia vaatteita.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:25 pm

Onnea tyttösestä! Tosiaan, aika poikamaisia ovat monet vaatteet, ainakin jos tykkää käyttää vähän ”rinsessamaisia” vaatteita vauvalla 🙂 Kiva, että sait siskoltasi nuo perustarvikkeet, hyvää kierrättämistä!

Reply
Anna 2 helmikuun, 2015 - 9:00 pm

Kiva nähdä myös näitä välivaiheita valmiiden huoneiden lomassa, tsemppiä valintojen kanssa! Olisi kiva tietää mistä nuo seinäsanat on aikoinaan hankittu?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:25 pm

Moi Anna! Kirjaimet on ostettu Askosta, en tiedä vieläkö niitä on valikoimissa.

Reply
LeenaH 2 helmikuun, 2015 - 9:01 pm

Me otettiin äitiyspakkaus kahdelle ensimmäiselle ja nyt nuorimmalle. Välissä otettiin rahana, kun oli jo riittämiin vauvan vaatteita, kaksi 80 cm toppapukuakin 😉 Nuorimman kanssa aloitettiin taas vähän tyhjästä isomman ikäeron vuoksi, joten äitiyspakkauksen vaatteille oli oikeastaan tarvettakin. Se, mikä äitiyspakkauksessa harmittaa, on ulkovaatteiden koko. Esikoinen on syntynyt elokuussa, joten pakkauksessa silloin ollut 80 cm toppapuku oli aivan liian iso ensimmäisenä talvena ja pieni toisena. Kaksi seuraavaa syntyi keväällä, joten heille tuon kokoinen toppapuku oli jo ensimmäisenä talvena ok. Nuorin on syntynyt myös keväällä, mutta nyt pakkauksen toppapuku, villapuku ja kevyttoppahaalari olivatkin kaikki 70 cm, joten pitämättä jäivät kokonaan, kun olivat liian pieniä. Minun toive olisi, että pakkauksen vaatteiden kokoja muutettaisiin hieman sen mukaan, mihin aikaan vuodesta lapsi syntyy. Monen vanhemman harmitus johtuu varmasti tästä samasta seikasta kuin itsellä, eli että vaatteet jää pitämättä väärän koon vuoksi. Muuten äitiyspakkaus on aivan mahtava asia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:27 pm

Tuo kokohomma on kyllä vähän haastava! Itsekin tässä mietin, tarvitseeko meillä vauva vielä varsinaista toppapukua, kun äitiyspakkauksen puku on vielä iso. Jos ostamme, niin voi olla käyttöä tulee vain muutama viikko :/

Reply
minna 2 helmikuun, 2015 - 9:37 pm

Heissan!
Vauvan odotusta täälläkin ü
Kovin on minunkin mielestä poikamaisia nyt nuo äitiyspakkauksen vaatteet.
Päädyttiin rahalliseen avustukseen, sillä kirppareilta on löytynyt niin hyvin lähes kaikki tarpeellinen!
Vielä lämpömittari ja harja puuttuu ü Nautihan leppoisesta arjesta vielä ennen pikkuisen tuloa, niin sitä täälläkin tehdään!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:27 pm

Onnea odotukseen sinnekin! Otetaan rennosti vielä kun voidaan 😀

Reply
satu - tarinoita satumaasta 2 helmikuun, 2015 - 11:41 pm

Esikoisen kohdalla äitiyspakkauksen ottaminen oli itsestään selvää. Nyt toisen kohdalla en pakkausta ottanut, kun meidän poikien ikäeroksi tulee vain vajaa kaksi vuotta ja esikoisen pakkauksen tuotteet ovat vielä käyttökunnossa.

Pohdin pakkauksen ottamista jonkun tovin nytkin, mutta ratkaisuun vaikutti lopulta lapsen sukupuoli siinä mielessä, ettei pojille ikioman pakkauksen saaminen liene ihan niin tärkeää kuin tytölle. Itse sitä ajattelee, että olisi kiva saada itsellä käytössä ollut pakkaus uuteen käyttöön (tai ainakin vertailtavaksi) sitä hetkeä varten, kun on itse saamassa perheenlisäystä, mutta ehkä pojille/miehille ei synny vastaavaa ajatusta, niin nämä meidän pojat saavat sitten tutkia halutessaan isompina tätä yhtä laatikkoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:28 pm

Pienellä ikäerolla varmasti usein käy niin, että kuopukselle otetaan avustus rahana. Ja saahan sitä vaikka jonkin täsmäjutun ostettuakin, jos vaikka muistona haluaa syntymävuoden makuupussin tms. säilyttää 🙂

Reply
Auroora 3 helmikuun, 2015 - 8:20 am

Kun on useampia lapsia, ja tietyt vauvan perustarvikkeet ja – vaatteet valmiina, koen saavani enemmän hyötyä rahasta. Nyt ostin uuden sitterin tulokkaalle ja jos sellaista olet hankkimassa, suosittelen ehdottomasti Baby Björniä. Se on paras. 🙂
Oon joskus miettiny, miksi tämänkin makuuhuoneenne verho on noin lyhyt…ikään kuin kangas olisi loppunut kesken. 😀 Sinulla on varmasti hyvä perustelu asialle, kerrohan? 🙂
Tsemppiä viimeisille viikoille! Täällä tilanne lähes sama, muutamaa viikkoa edellä vain. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:30 pm

Kiitos suosituksesta, sen olenkin katsonut että nuo Baby Brörnit ainakin miellyttävät silmää, kiva kuulla että ne myös toimivat käytönnössä. Onnea odotuksenne loppumetreille!

Kun laitoin työhuoneen, oli työpöytä tuossa ikkunan alla. Halusin, että verho jää pöydän päälle, ei siinä sen kummempaa syytä ole. Nyt harkitsen laskosverhoa vauvalle 🙂

Reply
Kastanja 3 helmikuun, 2015 - 2:23 pm

Ehdottomasti äitiyspakkauksen kannattaja minäkin enkä voi ymmärtää, että joku sanoo näin hienosta kädenojennuksesta lapsiperheille jotakin poikkipuolista!

Kahdelle ensimmäiselle valitsin fiilistely-syistä pakkauksen ja kolmannelle valitsin nyt rahana tuon summan, koska koen, että kaikkea vauvatavaraa on jo niin paljon.
Rahalla ostimme tripp trappiin new born -setin

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:47 pm

Samoilla linjoilla olemme siis 🙂 Ja ymmärrän kyllä hyvin, että kolmannen kohdalla ei enää pakkausta niin tarvitse, kiva kun avustuksella voi hankkia jonkin tarvitsemansa täsmäjutun!

Reply
Heli 3 helmikuun, 2015 - 2:26 pm

Minä oon kahden ekan aikana pakkauksen ottanut, kolmannelle en enää. 🙂

Huone näyttää kivalle, ja kiire ei tosiaan ole…hiljaa hyvää tulee. On tullut itsekin taas jälleen kerran se todistettua! 😀

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:47 pm

Ei passaa liikaa kiirehtiä! Tässä saattaa viikko jos toinenkin mennä, ennen kuin pääsemme miehen kanssa yhteisymmärrykseen tapetista 😀

Reply
Kiki 3 helmikuun, 2015 - 3:01 pm

Meille syntyi toinen poika kymmenisen kuukautta sitten ja vaikka kaikki esikoisen vaatteet oli säästetty, halusin pakkauksen ehdottomasti. Yhdyn mielipiteisiisi täysin tuosta pakkauksesta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:48 pm

Onnea pikkuisesta! Pakkaus on ihana osa lapsuusmuistoja <3

Reply
satu toppinen 3 helmikuun, 2015 - 3:43 pm

Pakkaus on ollut ihana ja esikoiselle todella tarpeellinen! En myöskään ymmärrä kitinää pakkauksen sisällöstä. Haalaria myöten meillä on ollut lähes kaikki vaatteet käytössä 🙂 hauska huomata, että meidän lastenhuoneessa on samat värit ja kalusteet sekä matto lukuunottamatta keinutuolia. Valelaskosverhona teetin marimekon kivet kuosin mustalla pohjalla ja tehosteena parissa korissa ja taulussa sinapinkeltainen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:49 pm

Kivalta kuulostaa teidän lastenhuoneen sisustus! Täällä vielä homma vähän vaiheessa, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee 🙂

Reply
Anna 3 helmikuun, 2015 - 3:49 pm

Ehdottomasti äitiyspakkauksen kannattaja.
Kaipaisin hieman pehmeyttä vauvan huoneeseen. Mielestäni verhot ja matto ovat liian aikuismaiset vauvalle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2015 - 8:49 pm

Moikka Anna! Kuten tekstissä sanotaan, suunnittelen tekstiilien vaihtamista 🙂

Reply
MeänSatu 5 helmikuun, 2015 - 4:34 pm

Hui apua, mie en oo tainnu vielä etes onnitella tulevasta perheenlisästä, sama pää kesät talvet, joten oikein paljon onnea <3
Ja niin ihana ja raikas lastenhuone tulossa, ihan niinku voi olettaakki hyvän sisustussilmän omaavalta 🙂
Minustaki verhokuosi ja matto näyttää hyvältä 🙂 malta oottaa millanen huoneesta tullee sitte ko son valmis, vai voiko intohimosella sisustajalla ees koskaan olla valmista 🙂
Äitiyspakkaus(raha) ja lapsilisä on kyllä yks hienoimmista asioista täälä kotomaassa, vaikka omia ei ookkaan siunaantunu, silti minusta son hieno asia, kaikki voisivat kyllä olla onnellisia niistä eikä ruikuttaa 🙂

Jään mielenkiinnolla ootteleen vauvelin syntymistä,ja huoneen sisustamista 🙂 onnea vielä tulevasta vauvasta 🙂

Reply

Jätä kommentti