Lasten juhlat ovat iso ilo (ja bisnes)

by Kerttu

Alkuun täytyy iloita siitä, miten mukavasti tänne on löytänyt väkeä muutamassa päivässä. Kiitokset myös kommentoineille, ihanaa vuorovaikutusta ja kannustusta. Olisi tosi mukavaa, jos kirjautuisitte blogini lukijoiksi oikealla olevan ”lukijat”-palkin tai Blogilistan kautta. Jos pidät jutuistani ja sinulla on oma blogi, en pistä pahakseni vaikka linkittäisit minut blogiisi 😉 Minun harjoituslistallani on erilaisten muiden seurantavälineiden sekä omien suosikkiblogieni päivittäminen näkyville.

Meillä on luvassa juhlien täyteinen viikonloppu. Tai itseasiassa minulla ja miehelläni ei ole, vaan kolmevuotiaalla tyttärellämme. Tähän on siis tultu 😀

Nyt kun neiti on kolme, alkavat synttärit olla ns. kaverisynttäreitä. Kutsu tulee vain tyttärelle, viemme hänet juhliin ja haemme yleensä noin 1,5 tunnin kuluttua pois juhlien ilmoitettuna päättymisajankohtana. Alle kolmevuotiaana juhliin osallistui myös äiti ja/tai isä, sillä apua ja tukea tarvittiin vielä niin monessa asiassa. Yksi askel otettu taas isompien lasten maailmaan, ihanaa ja haikeaa.

Tänä viikonloppuna tyttömme pääsee juhlimaan päiväkotikaverinsa 3-vuotissynttäreitä lauantaina ja naapurintytön syntymäpäiviä sunnuntaina. Itse pidän juhlien järjestämisestä ja yhtä iso ilo on löytää juhlakutsu postilaatikosta. Tytär on tullut asiassa äitiinsä ja odottaa juhlia innolla.

Juhlat ovat tärkeimmät itse sankarille. Monelle lapselle kohokohta on se, kun pääsee puhaltamaan kynttilät synttärikakusta ja kuulemaan onnittelulaulun. Toki tilanne saattaa ujostuttaakin. Olen kuullut, että hyvä määrä kutsuvieraita lapsen syntymäpäiville olisi se luku, jota lapsi on täyttämässä. Ja tässä tarkoitetaan käsittääkseni juuri näitä kaverisynttäreitä. Se on mielestäni ihan hyvä ohjenuora, neljävuotiaalle neljä vierasta on sopiva määrä.

Tyttäremme täyttäessä kolme vuotta olimme muuttaneet tähän uuteen kotiimme. Olimme jo jonkin verran tutustuneet naapureihin ja ajattelin, että kutsu synttäreille olisi mukava tapa tutustua heihin paremmin. Uudella asuinalueella lapsia riittää ja niinpä pikainen yhteenlasku osoitti, että vieraita tulisi yhteensä noin kolmekymmentä. Huh, oli aika vilskettä! Onneksi oli kesä ja lisätilaa löytyi terassilta ja pihaltamme. Juhlat osoittivat, että meillä on tosi mukavia naapureita ja synttärikahvit kävivät samalla tuparikahveista. Ensi kerralle sitten pienimuotoisemmalla kaavalla 🙂

Syntymäpäivät ovat muuttuneet myös isoksi juhlabisnekseksi. Monet tahot järjestävät täyden palvelut lastenjuhlia, jossa tilan lisäksi avaimet käteen -periaattella vanhemmat voivat hankkia tarjoilun ja ohjelman. Lisäksi monet kaupat tarjoavat rekvisiittaa erilaisille teemasynttäreille. Taitavimmat leipurit aloittavat suunnittelun jo kuukausia ennen ja loihtivat pöytään upeat fantasiakakut.

Ilmeisesti rapakon takaa on kantautunut Suomeenkin tapa antaa kutsuvieraille lähtiäisiksi lahja. Tämä tuli minulle uutena asiana muutama vuosi sitten, en ainakaan muista, että lapsuudessani olisi lahjoja annettu vieraille. Se on kaunis ja vieraanvarainen ele, mutta mielestäni vähän tarpeeton. Juhlan järjestäjä on jo nähnyt ison vaivan ja tarjonnut herkut.

Kuvituksena Pinterestin vaalenpunaista juhlatunnelmaa. Sillä jos tyttäreltäni kysytään, niin ei värillä väliä, kunhan se on pinkkiä 😀

Mitä mieltä olette lastenjuhlista ja millaisia syntymäpäiviä teillä on vietetty? Kuuluuko teidän synttäriprotokollaan myös lähtölahjat?

Ps. Pysyyköhän kukaan mukana postaustahdissani? Minulle on tyypillistä innostua uusista jutuista täysillä ja pää sauhuaa postausideoita. Viikonloppuna luvassa meidän eteisen esittely ja Rintsikka -blogista saatu haaste. Alla aamulla ilmestynyt sisustusaiheinen kirjoitus. Toivottavasti pysytte kyydissäni 🙂

Saatat pitää myös

0 Kommentti

avista 5 tammikuun, 2013 - 1:38 am

Meidän 3vee ei kyllä ole saanut vielä yhtään kaverisynttärikutsua. Tosin on kotihoidossa eli aika lailla kaverinsa ovat meidän ystävien lapsia.

Meillä on juhlittu aina aika isosti, nyt on ollut kolmet synttärit ja vieraina aina noin 50henkeä. :)Viimeksi juhlat oli jattu kahdelle päivälle, toimi ihan hyvin. Meillä on yleensä ollu joku teema ja kotia olen koristellut paljon. Vähän sellasta karnevaalifiilistä. Viimeksi poitsu halusi olla Spiderman-asussa koko päivän. Mä oisin kyllä mieluummin pukenut valkoisen paidan ja värikkään kravatin.Mutta sankarin ehdoilla tietty.

Meillä ei ole ollu mitään lähtiäislahjoja, mutta tosiaan meidän esikoinen on vasta kolme. Mutta ite oon päälle 30 ja muistan että mun synttäreillä lapsuudessa oli aina joku lähtölahja.

Reply
Kerttu 5 tammikuun, 2013 - 9:42 am

Hei Avista! Totta, kaverikutsuja alkaa tulla enemmän kun lapsi on hoidossa ja saa ”omia kavereita”. Usein vietetään erikseen kaverisynttärit ja sitten vielä juhlat suvun, kummien ja lähimpien perheystävien kesken. Meillekin tuli tytön synttäreille vielä sukulaisia seuraavana päivänä ja laskin, että vieraiden määrä oli yhteensä 45. Ehkä vähän liian suureellista makuuni, vaikka isoista juhlista pidänkin 🙂 Tuo on kyllä tyypillistä, että äidillä on joku visuaalinen mielikuva juhlista ja koristeista, mutta jos päivänsankari on eri mieltä, niin suunnitelmat yleensä muuttuvat. Ja hyvä niin: lapsen juhlat lapsen ehdoilla 🙂

Reply
Anonymous 5 tammikuun, 2013 - 2:46 am

Pieni vinkki: kuvien lähteeksi ei riitä pelkkä ”Pinterest”. Täytyisi ilmoittaa kuvan alkuperäinen lähde ja sitähän Pinterest ei koskaan ole. =)
Kuvien ottajista voi tuntua kurjalta, että niitä luvattomasti lainaillaan ilman linkkiä heihin.
-Miisa-

Reply
Kerttu 5 tammikuun, 2013 - 9:34 am

Kiitos vinkistä Miisa, olen jatkossa tarkempi.

Reply
Jemina 5 tammikuun, 2013 - 9:44 am

Sinulla näköjään toimii kuvien lisäys. Mä en oo saanu eilisestä lähtien lisättyä kuvia postauksiin. =( En tajua missä on vika. Siihen ei tule sitä laatikkoa mistä saa hakea kuvat omalta koneelta. Kurjaa kun heti alkoi vastustaa enkä ole mikään tekniikan ihme muutenkaan. =(

Sulla on kyllä kova vauhti päällä! =) Jatka samaan malliin!

Reply
Jemina 5 tammikuun, 2013 - 11:28 am

Vastaan itse itselleni. =D Nettiselaimen vaihtaminen auttoi ongelmaan. =) Eli IE:llä ei toiminut kuvien lisäys. Mozilla pelittää.

Reply
Kerttu 5 tammikuun, 2013 - 11:30 am

Hei hienoa! Yritin vastata sulle jo aikaisemmin, mutta mun iPhone-meni jumiin. Hyvä me ja tekniikka 😀 Mutta pääasia, että toimii nyt! Tekemällä oppii 🙂

Reply
Suffeliini 5 tammikuun, 2013 - 11:37 am

Sinulle on haaste blogissani! =)

Reply
Kerttu 5 tammikuun, 2013 - 3:01 pm

Kiitos! Tulen katsomaan 🙂

Reply
Marru 5 tammikuun, 2013 - 1:14 pm

Meillä on vietetty tähän mennessä kaverisynttäreitä ihan muutaman kaverin kanssa. Vaikuttaa varmasti sekin ettei asuta alueella, missä naapurustosta tulisi jo paljon lapsia. Nyt kun isompi lapsi alkaa muodostamaan kaverisuhteita koulunkin kautta, niin kaveri määrä synttäreillä varmasti lisääntyy. Jossain vaiheessa ehkä saa miettiä, minkä lapsimäärän laittaa maksimiksi. Lapsilla synttärit peräkkäisinä päivinä, joten varmasti kaverisynttäritkin tulee olemaan aina yhteiset. Lähtölahja on tullut aina annettua kun sellaiset itsekin ovat saaneet kavereiden synttäreillä.

Reply
Kerttu 5 tammikuun, 2013 - 3:05 pm

Hei, kiva kun kommentoit! Kyllä se vähän niin on, että jos lähtölahja yleensä annetaan, niin tulee vähän painetta hankkia sellaiset itsekin. Meillä oli tytön synttäreillä ohjelmanumerona ongintaa ja lapset saivat pitää sieltä tulleet pienet yllätykset.

Reply
Retromoderni 6 tammikuun, 2013 - 1:01 pm

Tykkään todella järkätä muksujen synttäreitä, mies sanookin että mun pitäs tehdä ura siitä itselleni.

Läksiäislahjoiksi olen tehnyt tikkareita, tulostellut värityskuvia teeman mukaisesti yms edullista. Kohta taas väännetään parin synttäripirskeet, tarvikkeet ja teema ollut yli vuoden valmiina 😉

Reply
Kerttu 6 tammikuun, 2013 - 5:21 pm

Moi! Siitähän sinulle aukeisi oiva ura, lasten partyplanner 🙂 Tikkarit ja tuollaiset pienet jutut ovatkin kivoa läksiäislahjoja, ei ns. turhaa krääsää. Eilisiltä synttäreiltä tyttö sai ilmapallon ja se oli myös tosi mieluinen juttu!

Reply

Jätä kommentti