Laiskan puutarhurin syysistutukset

by Kerttu

Vieläkö muistatte boheemit kesäistutukset? Tänä vuonna kasvihommat menivät niiltä osin nappiin, että en onnistunut tappamaan kukkia ja sehän on jo hyvä saavutus!
*

syysistutukset_-2

*
Kesän alussa ostamani pienet heinät ovat kasvaneet komeiksi puskiksi. Täysin fiilispohjalta valittu valkoinen lumihiutale-kukka on ollut myös nappivalinta, se on kukkinut koko kesän, eikä kukkia ole tarvinnut nyppiä. Meillä on ilmeisesti luvassa vielä hetkinen yhteistä aikaa, sillä nopeakasvuisen, yksivuotisen lumihiutaleen luvataan kukkivan pakkasiin asti.
*

syysistutukset_-3

*
Oliivipuu on yllättänyt minut täysin kasvamalla ja voimalla mainiosti koko kesän. Olen saanut sitä jopa vähän partuoida, niin innokkaasti oksat alkoivat osoittaa kohti taivasta. Nyt mietin, miten saisin sen talvehtimaan. Onko ideoita tai vinkkejä?
*

syysistutukset_-4

*
Ainoastaan keväällä ostamani hortensiat vaativat vaihtoa ja niiden tilalle ostin valkoisia krysanteemeja. Nämäkin ovat onneksi helppohoitoisia kukkia, eivätkä ota heti nokkiinsa jos kotipuutarhuri unohtaa kastella. Varsin mainioksi porukaksi on siis osoittautuneet tämän kesän ja syksyn kasvit.
*

syysistutukset_

*
Millaisia syysistuksia teiltä löytyy?

Eilisiin jännityksen aiheisiin palatakseni, kaikki on täällä hyvin ja suunnitelmia ei ole tarvinnut perua. Viikonloppufiiiksiä löytyy Snapchatista @kerttup -nimellä. Nyt pakkaamaan, iloista viikonloppua!
*

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Elina syyskuu 17, 2016 - 10:55 am

Meillä oli kans hortensioita ja ne kipattiin biojätteeseen jo kuukausi sitten ja päätin että ei enää hortensioita meille, ne oli oikeasti vain pari viikkoa kauniita ja lopun ajan no joo…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:16 pm

Saman vika meilläkin! Ei ollut kyllä loistossaan kovinkaan kauaa :/

Reply
Elma syyskuu 17, 2016 - 11:44 am

Hienot kasvit ja keskenään mätsää mainiosti. Sorry, mutta ihan pakko nyt on sanoa, että vielä kauniimpi kokonaisuus olisi, kun ruukut eivät tönöttäsi tuolla tavalla rivissä “kuin koyhän talon porsaat”. Siirtelepä hiukan limittäin, lomittain, toistensa taakse ja eteen, niin tulee paljon mielenkiintoisempi kombo. Sorry vaan vieläkin, pakko oli sanoa,,, Kaunis olisi vieläkin kauniimpi….

– Elma –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:17 pm

Hei Elma! Olet ihan oikeassa, kasveja voisi ryhmitellä vähän tiiviimmin. Välillä ne ovat olleetkin rykelmässä, mutta sitten ei meinaa päästä lastenvaunuilla liikkumaan tuossa terassilla.

Reply
anna syyskuu 17, 2016 - 3:37 pm

Onko teidän tarkoitus joskus laatoittaa tuo osa jolla ruukut ovat? Vai onko betoni jotenkin normaalia tasaisempi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:18 pm

Hei! Betonipinta on aika tasainen, mutta siitä huolimatta sisäänkäynti on tarkoitus joskus laatoittaa. Tästä postauksesta näkee, millainen muutos syntyi takapihalle: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2014/08/03/terassin-laatoitus-kuvat-ennen-ja-jalkeen/

Reply
Viveka syyskuu 17, 2016 - 10:21 pm

Palaan vielä lipastonsiivouspostaukseesi: Joku toinenkin jo kyseli kuvassa näkyvän seinän maalisävyä, mutta et vastannut. Sävy on tosi hyvä ja myös minä kuulisin sen mielelläni. Kiitos, jos valaiset asiaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:19 pm

Hei ja pahoittelut, että jäi vastaamatta. Täältä löytyy lisätietoa maalisävystä: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2013/11/08/taydellinen-harmaa-savykoodi/

Reply
Anna syyskuu 17, 2016 - 10:25 pm

Mulla hortensia rupesi pukkaamaan uutta valkoista kukkaa. Ihme! Kovin vähillä kesäkukilla olet pärjännyt. Meillä perennoiden kavereina 11 isoa amppelikukkaa ja ruukuissa olevat lisäksi sekä kasvihuoneessakin tomaattien ja yrttien lisäksi kukkia. Osa on jo kylläkin joutunut kompostiin. Mutta kun muu perhe on allergisia, ei sisällä voi pitää kukkia, joten meillä kukkii kesällä sitten senkin edestä. Ja siitä kyllä saa joka kesä kuulla ihastelua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:20 pm

Hienoa kuulla, että jollakin puutarha kukoistaa! Meillä on enemmänkin ollut leikkokukkia läpi kesän, vaikka haaveilen kyllä kukkivasta puutarhastakin 🙂

Reply
Marika syyskuu 19, 2016 - 9:03 am

Oliivipuusta: Oliivipuu viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa sisällä (3-10 asteessa). Oliivipuu on ainavihanta, mutta sen lehdet vaihtuvat joka kolmas vuosi. Kasvi voi sisälle siirrettäessä mahdollisesti menettää lehtiä muuttuneen ilmankosteuden takia. Hankala talvehdittava siis – kenellä meistä on valoisa kellari? 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:21 pm

Oi voi, kuulostaa kyllä aika haastavalta! Saa nähdä, miten käy :/ Kiitos neuvoistasi!

Reply
Outi syyskuu 20, 2016 - 12:59 am

Täällä kukkii orvokit ruukuissa, ovat siis toukokuulta tänne syyskuun loppuun selvinneet 🙂 Varjoisen metsäpihan ilo!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 20, 2016 - 2:21 pm

Sinähän olet varsinainen hortonomi! <3

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa syyskuu 26, 2016 - 2:46 pm

Mulla on oliivipuu mun suureksi yllätykseksi selvinnyt jo kaksi talvea. Ostin sen syksyllä ja pidin heti sisällä melkovaloisassa paikassa. Alkuun tiputti lähes kaikki lehdet, mutta kesällä virkistyi ulkona. Seuraavana talvena sijoitin oliivin kaikkein valoisimmalle paikalle kotiimme ja se viihtyi ihan jees, vaikka huonelämpötila onkin n. 22 astetta. Eli pärjää myös sisällä kunhan sopiva kastelutahti löytyy ja tarjolla on tosi runsaasti valoa!

Reply

Jätä kommentti