Kympin heinä – Pampa hurmaa ja huvittaa

by Kerttu

 

Tienvarret ovat heiniä pullollaan ja juuri ostin omani kukkakaupasta lähes kympin kappale!

Paketti pampaheiniä kainalossa kotiutuessani yhtä aikaa huvitti ja hurmasi. Koko kesän kestänyt sosiaalisen median ”aivopesu” sai minutkin testaamaan heiniä sisustuksessa. Mielestäni tässä on yksi oikein oppikirjaesimerkki trendistä, joka  on oikeastaan tämän vuoden aikana tullut blogeihin, sisustuslehtiin ja Habitareen, jossa useampi osasto oli stailattu rennoilla heinillä.

Trendi-sanalla on vähän paha kaiku. Se on asia, joka tulee ja menee,  henkii kertakäyttökulttuuria sekä muuttuvaa mieltä. Entä jos homman kääntäisikin toisinpäin? Trendi voi olla se pieni asia, jolla sisustustaan piristää, ilman  suuria kustannuksia. (Niin, heiniä tosiaan saa sieltä ojanpenkaltakin.)  Jokaiseen trendiin ei todellakaan tarvitse lähteä mukaan, eikä niitä varsinkaan tarvitse ottaa aina kovin vakavasti.

Siellä ne nyt nököttävät makuuhuoneen nurkassa, kolme heinää korkeassa maljakossa. Ne näyttävät aika hauskoilta ja tuntuvat palaselta poutapilveä. Sängyllä loikoilee blogin kautta saatu kotimaisen Mum´s Koala-tyyny* ja sain lahjaksi myös samaan sarjan supersuloisen designryijyn. Yritin saada sen seinälle taulun paikalle (jotenkin nuo pampaheinät ja Koala olisivat sopineet niin hyvin yhteen), mutta kiinnityshaasteiden vuoksi se jäi seuraavaan kertaan.

Kotimaiset pampaheinät ovat ekologinen ostos ja jos mahdollista,  ne kannattaa hankkia yrittäjävetoisesta kukkakaupasta. Maljakossa kuivuvat heinät säilyvät todella pitkään ja kun kyllästyttää, ne voi pätkäistä lyhemmäksi ja antaa niille jatkoaikaa. Jos ei halua antaa kuivuneita heiniä vaikkapa vasta trendiin heräävälle ystävälle, loppusijoituspaikkana biojäteastia palauttaa heinät sinne mistä ne ovat tulleetkin; mullaksi maahan.

Minä luulen, että keskelle kämmentä kasvanut viherpeukaloni rakastaa tätä helppoa heinätrendiä vielä ensi kesänäkin. Ehkäpä ruukkuun ja ulos!

Mitä mieltä sinä olet heinätrendistä? 

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Chandelierhome 1 lokakuun, 2018 - 8:57 pm

Vaan onhan nämä vallan hurmaavat. Ja tosiaan, muakin huvittaa hieman tämä pampaheinä villitys kun niitä heiniä ulkoakin löytyisi, mutta mutta… varmasti ostaisin jos vaan kaupasta löytäisin koska onhan nuo ihan super kauniit ja leikkoihin tulee työnnettyä herkästi rahaa muutenkin niin miksipäs ei tällaisiin pitkäikäisiin kaunottariin 😀 Ja nimenomaan, ei pidä tehdä trendeistä liian ehdotonta. Sisustamista se vaan on <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 lokakuun, 2018 - 11:29 am

Kiitos ajatuksisastasi, onhan se ihan totta, että sieltä tienvarresta ei ihan näin kauniita ja pörheitä löydy. Ja jos joku asia tuo iloa, niin silloin se on varmasti ihan hyvä ostos 🙂

Reply
Päivi 1 lokakuun, 2018 - 9:36 pm

Heh, minäkin hankin just viikonloppuna näitä samoja heiniä Stockalta, hinta oli huokeampi (7,5€/kpl ja vielä 20% ale lisäksi) kuin sinun heinillä. Pätkäisin nämä lyhyemmäksi ja laitoin ruokapöydän keskelle maljakkoon. Hankin myös samaa sävyä tabletit ja luonto tuli astetta lähemmäksi ? Tykkään! Tosin vasta heinät hankittuani koitin googlata, mikä heinä tämä on ja huomasin, että nämä olikin viimeisintä ’hottia’ ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 lokakuun, 2018 - 11:32 am

Moikka Päivi! Instagramin puolella tulikin käytyä keskustelua näistä hinnoista, haarukka taitaa olla 3-15 euroa. Sinun sisustelut kuulostavat aivan ihanilta ja hauskaa, että löysit pampaheiniä ilman, että edes tiedät niiden olevani niin trendikkäitä tällä hetkellä 🙂

Reply
Nataly 18 tammikuun, 2019 - 7:46 pm

Kuiva heinä ei tuo hyvää onnea kotiisi … mutta se on niin henkilökohtaista ja jokaisessa maassa uskottaan eri asioita .. jos menee huonosti, viskaa heinät pois ja katso meneekö paremmin .. kun on kaikki hyvin siis nauti niiden kauneudesta . Minä olen lukenut et tuo pahaa onnea .. anteeks …

Reply
maga 21 syyskuun, 2021 - 6:48 am

hei mistä näin korkeat heinät ostit?

Reply
Kerttu 23 syyskuun, 2021 - 6:00 am

Moikka! Ostin ihan kukkakaupasta, näitä myydään myös marketeissa nykyään. Mutta kukkakaupoista löytyy varmasti, Jyväskylästä esim. Vehkanna.

Reply

Jätä kommentti