Kuvasin kauniin kodin myyntiin

by Kerttu

Viime viikolla pääsin vierailemaan kameran kanssa kauniissa myyntiin tulevassa kodissa. Perheenäiti pyysi minulta apua sisustuksen selkiyttämiseen ja kodin stailaamiseen myyntikuntoon. Vaikka kyseessä oli ihan uusi aluevaltaus, oli mukavaa ottaa haaste vastaan. Perhosia vatsanpohjassa ajelin Jyväskylän kupeessa sijaisevaan Muurameen, jossa odotteli tämä neljän huoneen ja keittiön rivitalokoti.

myynti-1-7

Ensireaktioni olohuoneeseen astuessani oli ”vau”, sillä katseeni kiinnittyi riviin suuria, lattiaan saakka ulottuvia modernin yksinkertaisia ikkunoita. Sen lisäksi, että lasipinta kutsuu valon sisään, aukeaa ikkunoista maisema pellolle ja metsään. Ja nimenomaan aukeaa! Samanlaista avaruuden ja yksityisyyden tuntua lienee vain järvenrannalla. Kuvauspäivä oli tyypillinen marraskuun päivä, todella harmaa ja tihkusateinen. Silti sain vangittua kuviin kodin valoisuutta.

myynti-1-8

Asunnossa on selkeä pohja ja olohuonetila on suuri ja korkea. Kodissa on paljon kauniita sisustuselementtejä ja omaksi roolikseni jäi oikeastaan sisustuksen selkiyttäminen ja pienten yksityiskohtien rakentaminen. Myyntikuvissa päähuomion tulee olla tiloissa ja siksi otin laajoja kuviakulmia kodista.

myynti-1-5

Ilmettä syntyi tekstiileillä ja pienesineillä. Mukanani oli mm. tyynyjä, kynttilöitä, pikkuinen sivupöytä. Suurin osa sisustuksen ratkaisuista tehtiin  kodin omilla tavaroilla ja niiden uudelleen sijoittelulla. Tuoreet kukat viimeistelevät sisustuksen.

myynti-1-16

Kodissa on moderni mustavalkoinen keittiö, jonka ilmettä tasojen ja välitilojen vaalea puu pehmentää.

myynti-1-19

myynti-1-20

Vanhempien makuuhuoneessa tehtiin suurin muutos, sillä huoneen ilme oli hyvin tumma. Musta maali, tummat tikaspuut ja tummat taulut tekivät tilasta huomattavasti pienemmän oloisen, joten ilme päätettiin raikastaa kerralla.

myynti1-1-2

Lopputulos on hyvin valkoinen ja avara, makuuhuone on nyt kuin tyhjä taulu, johon uusi asukas pääsee mielikuvissaan suunnittelemaan mieleisen sisustuksen.

myynti1-1-3

Kodin stailaaminen ja valokuvaaminen oli hurjan hauskaa puuhaa. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Äitiyslomani päättyy jo pian (minne tämä aika oikein on mennyt?!) ja jään hoitovapaalle, joten voisin tehdä vastaavia myyntistailaus- ja valokuvaushommia enemmänkin. Toki tiedostan, että en ole ammattilaisvalokuvaaja, mutta uskoisin että voisin kuitenkin tarjota lisäarvoa palvelulla itse omaa kotia myyville henkilöille ja perheille. Miltä kuulostaa, onko ihan hassu idea? 🙂

myynti1-1-4

Lopuksi hörppäsimme kahvit ja juttelimme mm. perheen tulevasta rakennusprojektista. Ja senhän tietää, millainen talokuume siitä nousee, kun katsoo toinen toistaan kauniimpia inspiraatiokuvia. Tämän rivitaloasunnon myynti-ilmoitus on hetki sitten julkaistu ja se löytyy TÄÄLTÄ. Käy kurkkimassa lisäkuvat ja ilmoitusta saa toki jakaa, toivotaan että kaunis koti saa pian uudet asukkaat!

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Lisbeth 10 marraskuun, 2015 - 3:32 pm

No todellakin on myyviä kuvia kauniista kodista. Välittäjien ottamat kuvat on usein kaukana ammattilaisen ottamista kuvista, tälläisiä niiden pitäisi aina olla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 marraskuun, 2015 - 10:01 pm

Kiitos paljon! Välittäjien kuvissa on hirmuisesti laatueroja ja sitten on vielä yksityiset ihmiset, jotka itse kuvaavat kotinsa myynti-ilmoituksiin, kun eivät käytä välittäjää. Uskon, että kuvilla on iso merkitys siinä, kuinka paljon kiinnostusta asunto herättää 🙂

Reply
Lanttuleikkuri 10 marraskuun, 2015 - 4:54 pm

Ihan mielettömän hyvä idea !!! Onnea businekseen.

Kaikella kunnialla, välillä kun näkee ilmoituksia, joissa on jopa roskapussit jätetty kuvaan tulee niin outo fiilis. Ettet yhtään ole viitsinyt.

Ruotsissa stailaaminen ja kukkien ostaminen on ihan peruskauraa, meillä Suomessa mennään niin paljon vaatimattomalla tiellä. Hölmöä suorastaan.

Ja siistiä. Olimme viikonloppuna Oslossa ja koti ei ole ollut vst kunnossa, tällä hetkellä tuntuu, ei ikinä.

Muuten voitko tehdä palveluksen ? Tätä asiaa ei voinut kysyä oslolaisilta itseltään. Kun siskosi asuu siellä ulkomailla, voitko kysyä häneltä harrastetaanko heillä lehtien haravointia ? Kaupunki kun on hyvin epätasainen, ihmettelin kovasti kun kaupunki oli aivan täynnä tippuneita puiden lehtiä. Kulkeminen oli suorastaan sanottuna ikävää, kun lehdet olivat märkiä, niitä oli paljon ( lue todella paljon ) ja kuitenkin tie kulki lehtien alla.

Suomessa on taloyhtiö saanut tuomion liukastumisesta ja kun lehtiä oli x kertaa enemmän, aivan varmasti kaatumisia tapahtuu.

terveisin yksi outo 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 marraskuun, 2015 - 10:03 pm

Kiitokset Lanttuleikkuri! Kuvat ovat iso osa mielikuvaa asunnosta ja kyllä niissä tilojen pitäisi esiintyä edukseen. Usein huomaa, että myyntikuvissa on aivan liikaa tavaraa esillä. Tämä oli kiva kokemus ja toivottavasti saan tehdä tällaisia jatkossakin.

Minäpä tiedustelen tätä tärkeää lehti-asiaa ja palataan siihen. Muistuta, jos en muista 😀

Reply
Päivi 10 marraskuun, 2015 - 5:25 pm

Hieno idea lisätienestien hankkimiseen hoitovapaalla ja kivoja kuvia asunnosta olet ottanut!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 marraskuun, 2015 - 10:04 pm

Lämmin kiitos Päivi!

Reply
Mirella 10 marraskuun, 2015 - 5:38 pm

Aivan mahtavaa Kerttu. Niin sopii sinulle tuo uusi aluevaltaus. <3
Itselleni olen tulevaan yritykseeni myös tuotteistanut asuntojen
myyntistailauksen ja myyntivalokuvauksen. Olen seurannut vuoden alusta asti turkulaisen Bo lkv tarinaa ja niin ihastunut heidän uudenajan tyyliseen kiinteistövälitysfirmaan. Ja ne heidän stailaukset ja valokuvat. Love it. Käy ehdottomasti tutustumassa, jos et jo ole sitä tehnyt. =D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 marraskuun, 2015 - 10:05 pm

Kiitos Mirella! Kävin katsomassa nuo sivut ja näyttää tosi upealta! Jotain raikasta ja uudenlaista itsekin haluaisin tehdä. Innolla odotan muuten tulevaa yritystäsi ja blogiasi! <3

Reply
Hale 10 marraskuun, 2015 - 10:32 pm

Kiitos vielä uudelleen, Kerttu. Sain aivan huippuja vinkkejä ja onnistuit kyllä vangitsemaan kotimme juuri oikealla tavalla kuviin. Kyllä ehdottomasti tuo on erittäin varteenotettava idea hankkia lisätienestiä stailaamalla ja kuvaamalla. Eikä tosiaan pidä unohtaa sitä lisäarvoa, minkä mekin saimme kun pystyimme liittämään blogikirjoituksesi asunnon varsinaiseen myynti-ilmoitukseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 marraskuun, 2015 - 10:07 pm

Kiitos itsellesi, kiva kuulla että minusta oli apua! Tämä oli antoisa projekti puolin ja toisin ja nyt enää odotetaan, milloin uusi asukas löytyy 🙂

Reply
Sally 13 marraskuun, 2015 - 1:21 pm

Ihana uusi aluevaltaus! Näitä projekteja ehdottomasti lisää!

Mukavaa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 marraskuun, 2015 - 1:40 pm

Kiitos Sally!

Reply

Jätä kommentti