Kutsuista kiitoksiin -kaikki seikkailijasynttäreistä

by Kerttu

Olihan ihanat juhlat! Nyt on poikamme synttärit juhlittu ja ajattelin kertoa teilekin hieman juhlajärjestelyistä ja valinnoistamme. Yksivuotias ei luonnollisestikaan vielä juhlista valtavasti perusta, mutta minulle äitinä nämä ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat ovat tärkeä etappi. Takana on vaiherikas ja tunteikas vauvavuosi, kun pienestä avuttomasta toukasta on kasvanut topakka poika. Vauvat ovat ihania, mutta myönnän nauttivani tästä ajasta enemmän, jossa lapsen kanssa syntyy uudenlaista vuorovaikutusta ja touhua.

lastenjuhlat-1-2

Syntymäpäivien teemaksi valikoitui ”seikkailu”, sillä sitähän elämä on. Pienelle lapselle seikkailut syntyvät yksinkertaisista asioista ympäristöä tutkien. Niin moni asia koetaan ensimmäistä kertaa ja tarvitaan rohkeutta, määrätietoisuutta ja ennakkoluulottomuutta. Toisaalta teema myös muistuttaa meitä aikuisia siitä, että seikkailu ei pääty koskaan. Lasten kanssa saamme ihmetellä ja tutkia tuttujakin asioita uusista näkökulmista. Ja lapsenkasvattaminen se vasta seikkailu onkin! Koskaan et aamulla tiedä, millaisiin tilanteisiin päivän aikaan joudut 😀

lastenjuhlat-1-8

Elämä on tutkimusmatka ja sloganiksi valikoitui ”Oh, the Places He´ll go!”. Lause olisi toki voinut olla suomeksikin, sillä suomen kieltä niin rakastan. Mutta en saanut sitä kuulostamaan niin napakalta kotimaisella, joten nyt mentiin englannilla. Juhlien järjestämiseen sain apua Minna bakesilta ja voin sanoa, että luojan kiitos. Viikkoa ennen juhlia tein dramaattisen ”en leivo enää koskaan” -lupauksen sen jälkeen, kun hivautin rennolla ranneliikkeellä erään suklaakakun korkkaamattomana biojäteastiaan. Minna bakes laajentaa tarjontaansa kokonaisvaltaiseen juhlien järjestämiseen ja hän auttoi teeman rakentamisessa ja suunnitteli suloisen kutsukortin*. Lähetin kutsut perinteisessä postissa pari viikkoa ennen juhlia.

lastenjuhlat-1-3

lastenjuhlat1-1-4

Minna bakesilta juhliin tuli minttusuklaakakku*, vaniljakuppikakkuja* sekä minttusuklaa- ja valkosuklaamacaronsseja*. Kaikki ihanissa pastellisissä sävyissä, jotka sopivat juhlan teemaväreihin mintunvihreään, turkoosiin ja vaaleansiniseen. Ripaus rustiikkia toi tunnelmaan lämpöä. Näiden makeiden herkkujen lisäksi tarjolla oli kana- ja kasvispiirakkaa, cocktail-piirakoita sekä hedelmiä. Pahvisissa matkalaukuissa oli lakuja, suklaakolikkoja, keksejä sekä vaahtokarkkeja.

lastenjuhlat-1

lastenjuhlat2-1

Juhlien suunnittelussa käytimme apuna Pinterest-taulua, näin molempien mielikuvat saatiin konkretisoitua. Askartelin juhliin kuumailmapalloja Juhlahumua.fi -verkkokaupasta tilatuista honeycombs-palloista* ja pahvisista pyöreistä rasioista. Sinooperin karttapaperista ja juuttipaperista syntyi teemaan sopiva viiri.  Lightbox*-tauluun, johon kirjoitin synttäreiden tunnuslauseen. Pahviset matkalaukut löytyvät myös Sinooperista ja niihin oli kiva kätkeä herkkuja. Kattauksen viimeisteli pienet yksityiskohdat eli suloiset mintunvihreät pillit ja servetit.

lastenjuhlat-1-4

lastenjuhlat-1-5

Kattoon kiinnitin valkoisella ompelulangalla muutaman kuumailmapallon sekä My Little Dayn pilvi-ilmapallot. Vieraina olivat lähisuku ja kummit ja pienin erikoisjärjestelyin saimme  25 hengen porukan mahtumaan ihan mukavasti.

lastenjuhlat-1-9

Olin jo aikaisemmin viikolla toivonut lauantaille aurinkoista säätä ja sellainen saatiin! Aamusta saakka paistoi ihana kevätaurinko, joka lämmitti lasiterassin sisätilalukemiin. Nostimme terassipöydän keskelle olohuonetta kahvittelua varten ja päästimme sokerihuurretut lapset terassille ilmapallojen kanssa. Lasten riemua oli ihana seurata ja sydäntäni erityisesti lämmitti äidin helmoissa viihtyvän yksivuotiaani riemu keskellä lapsikatrasta.

lastenjuhlat-1-10

Herkuttelun, onnittelulaulun ja lahjojen avaamisen lisäksi ei erityistä ohjelmaa tarvittu. Äiti ja sisko saivat puhaltaa sen ainoa kynttilän, kun pieni mies vain tuijotti kakkua ja sen päällä lepattavaa kynttilää epäluuloisena. Valokuvaaja Melina Matikka otti pojastamme yksivuotiskuvat, jotka nekin noudattelivat seikkailija-teemaa. Vieraille lähti valokuvat kiitokseksi onnitteluista ja osallistumisesta juhliin.

kiitos

Lähipiiri on vielä pitkään pienelle pojalle ainoa kartta, joita tarvitaan. Onneksi ympärillämme on niin paljon rakkaita ihmisiä, jotka ovat mukana tässä ainutlaatuisessa seikkailussa nimeltä elämä!

*Saatu blogin kautta.

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Emmi / and something daily 14 maaliskuun, 2016 - 2:47 pm

wau! aivan ihanalta näyttää! Todella tyylikkäästi toteutettu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:22 pm

Oi suurkiitos Emmi! <3

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 14 maaliskuun, 2016 - 2:54 pm

Ihana kirjoitus ja ihania kuvia. On kyllä vimpan päälle synkkärit ja ihana kuva topakasta pojastanne.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se kummastuttaa, hämmästyttää pientä kulkijaa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:23 pm

Kiitos Päivi <3

Reply
Sini 14 maaliskuun, 2016 - 3:59 pm

Aivan ihanat synttärit Kerttu! Ja niin suloinen pikkumies siellä karttansa kanssa <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:23 pm

Kiitokset Sini! Hän on meidän pieni suuri mies <3

Reply
Lyde 14 maaliskuun, 2016 - 4:59 pm

Todella suloiset juhlat teillä on ollut!

Minä olen tehnyt tuon saman lupauksen leipomattomuudesta jo joitakin vuosia sitten, tosin minulla se on tarkemmin että en leivo kakkua enää koskaan (ja käytännössä en paljon muutakaan). Niitä on niin paljon ehtinyt jo tässä elämässä vääntää synttäreillä, ristiäisissä, taas synttäreillä, ristiäisissä… 😀 Nykyään mennään siis ihan tilatuilla kakuilla kaikki synttärit, rippijuhlat ja ne yhdet ylppäritkin mitä on ehtinyt olla. Annan siihen itselleni luvan, enkä suostu olemaan yhtään huono äiti sen vuoksi 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:24 pm

Heh, onneksi nuo lupaukset voi hyvillä mielin rikkoa sitten jossain vaiheessa. Nyt tosin kyllä sokerihuurut riittää, joten jauhot saavat hetkeksi jäädä kaappiin 😀 Tilatuissa kakuissa ja leivonnaisissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse jännitää niiden onnistumista!

Reply
zubi 15 maaliskuun, 2016 - 7:19 am

Voi miten teidän koti oikein herää henkiin kun katsoo tuota kuvaa, jossa kaikki rakkaat ovat nauttimassa synttäreiden antimia. <3 Ja ihana myös terassikuva, lapset olivat varmasti innoissaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:26 pm

Kiitos Zubi! Olisi ihana kuvata enemmän ihmisiä! Mutta sitten taas joutuu vähän rajaamaan, kenen kuvia haluaa ja voi julkaista. Sisustuskuvaus on kyllä sata kerta helpompaa kuin liikkuvien lasten kuvaus 😀

Reply
Riikka / Mukavuusalue 15 maaliskuun, 2016 - 10:45 am

Sulla on Kerttu kyllä ainutlaatuinen kyky välittää näissä postauksissa esiin kaikenlaisten hetkien fiilis. Ihanat juhlat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:36 pm

Ihanasti sanotti, kiitos Riikka!

Reply
Tiina 16 maaliskuun, 2016 - 12:04 am

Apua, joko teidän vauva täytti vuoden! Justhan se syntyi 😀 Ah, ihanan näköistä ja niin ihana teema.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 maaliskuun, 2016 - 10:36 pm

Niinpä, aika menee niin nopeasti! Ja kiitos <3

Reply

Jätä kommentti