Kuka määrää kaapin paikan?

by Kerttu

Onko miehellä sananvaltaa, kun olohuoneen valtaavat roosat tyynynpäälliset? Kuka määrää kaapin paikan? Blogeissa kiertää mielenkiintoinen haaste, jossa sisustusbloggaajilta kysytään, mikä rooli puolisoilla on kodin sisustamisessa. Tämän haasteen heitti ilmoille Talo Luckin Heidi  (aika hauskan tarinan kera, jossa olimme mieheni kanssa päässeet Heidin uneen) ja myös All you need is white-blogin Satu ehti haastaa minut. Kiitoksia molemmille!

aamu-1-3

1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Isot hankinnat ja suuremmat linjat päätetään yhdessä, mutta tyynypäälliset sun muut pienemmät sisustusvalinnat eivät miestäni oikeastaan kiinnosta. Onpahan käynyt niinkin, että hän on blogistani lukenut uusista olohuoneen tyynyistä, jotka olivat pötkötelleet sohvalla jo viikon päivät 😉 Tekniikkaan liittyvät hankinnat ovat mieheni heiniä, minä en ole puolestani kiinnostunut televisioista, äänentoistojärjestelmistä tai muista vastaavista hankinnoista. Luotan häneen arviointikykyynsä ja makuunsa näissä asioissa, niin kuin hän luottaa minuun kodin muussa sisustuksessa. Vaaka on siis aikalailla tasan.

2) Jos vastasit ei: toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Olen aika nopea käänteissäni ja idean tullen haluan pienemmissä asiossa siirtyä tuumasta toimeen. Toisaalta toivoisin, että hän innoistuisi nikkarointi- tai pintaremonttihommista nopeammin tai aktiivisemmin. Ja toisaalta, spontaani luonteeni kaipaa rinnalleen rauhallisen harkitsijan. Muuten meillä olisi maalattu, tapetoitu ja tuunattu koti jo moneen kertaan 😉

rockchair-1

3) Eroaako makunne toisistaan?

Erityisen mukavaa on, että meillä on yhtenäinen maku, eikä sisustukseen liittyen tarvitse asioista kiistellä. Asuntomessuilla kierrellessä meillä on yleensä aina samat suosikkitalot, vaikka mieheni kiinnittää huomiota enemmän talotekniikkaan ja käytännön asioihin, kun itse fiilistelen tunnelmaa ja sisustusta. Joskus miehellä menee käytännöllisyys visuaalisuuden edelle, yksi esimerkki löytyy vanhasta Miehen ja naisen ero sisustamisessa -postauksesta 😀

4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?

Sisustus ei aiheuta riitoja. Joskus keskustelua saattaa aiheuttaa juurikin tuo visuaalisuus vs. käytännöllisyys. Esimerkiksi mieheni ei ole ehkä koskaan istunut olohuoneessa Eamesin Rar-keinutuolissa, sillä  sen mittasuhteet eivät sovi 190 -senttiselle. Toisaalta hän on nätisti toivonut minun ratkovan elokuvahuoneen pariovien pimennysongelman, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Ideoita tähän, anyone?!

keittiö tammi-1-13

5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?

Olisiko se sitten yhdessä, jos minä päätän, yhdessä maksetaan ja mies kantaa / kokoaa? Heh!

6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Varmaa on, että mies joustaa enemmän, koska hänellä ei ole moneen pikkujuttuun edes mielipidettä ja saan toimia pääni mukaan. Toisaalta pojan huoneesta puuttuu edelleen tapetti, sillä mieheni ei ihastunut ehdotukseeni, mutta parempaakaan ei ole vielä ilmaantunut tilalle.

pilvilakanat-1-2

Lähetän haasteen All I ever wanted is here -blogin Karlalle, Muoti mielessä- blogin Annelle ja Esmeralda´s -blogin Essille. Kaksi viimeksi mainittua leidiä ovat sisustusalan ammattilaisia, joten mielenkiintoista kuulla, onko heidän miehillään sananvaltaa kodin sisustuksessa.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Elina 14 huhtikuun, 2015 - 2:13 pm

Kiva postaus 🙂 Voisiko elokuvahuoneen oviin laittaa pimennysverhot tai kaihtimet (siis sinne elokuvahuoneen puolelle)?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 huhtikuun, 2015 - 7:38 pm

Kiitos Elina! Tuo on hyvä vaihtoehto! Varsinkin, jos löytyisi tarpeeksi leveä verho 🙂

Reply
Elina 24 huhtikuun, 2015 - 10:18 pm

Varmaan tavallisista liikkeistä ei löydy just sopivan mittaista mut esim. Metsokaihtimelta (Tourulassa) varmaan löytyy 😉 Meille tulee sieltä uuteen kotiin kaihtimet erikoismitoilla.

Reply
Sanna 14 huhtikuun, 2015 - 8:20 pm

Kohta 5: REPS 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 huhtikuun, 2015 - 7:38 pm

Tasa-arvoa, eikös niin 😀

Reply
Essi 15 huhtikuun, 2015 - 8:23 pm

Kiitos haasteesta! Tähän täytyy vastata. 🙂 Tuo kakkoskohta kuulostaa jotenkin kovin tutulle… 😀

Reply
Tiia 16 huhtikuun, 2015 - 10:57 am

Elokuvahuoneen pimennyksen voisi ehkä hoitaa verhoilla? Itse laittaisin verhotangon huoneen sisäpuolelle ja siihen paksut tai jopa pimentävät verhot. Kaihdinratkaisut tai rullaverho estäisivät kulun huoneeseen, mutta kahden sivuun vedettävän verhon välistä pääsisi vielä kulkemaan. Kunnon verhokangas myös parantaa akustiikkaa. 🙂

Reply
t a l o l u c k / heidi 16 huhtikuun, 2015 - 9:07 pm

Kiva, kun tartuit haasteeseen. Oli hauska lukea teidän tasa-arvoisesta (kohta 5 nauratti tosiaan) sisustustyönjaosta. Siitä miesluolasta ei sitten ollutkaan sen enempää???

Reply

Jätä kommentti