Kopiovalaisimet vedetään pois markkinoilta!

by Kerttu
Huh. Eilinen blogipostaus oli historiani luetuin ja jaetuin. Tiesin sen, että lukijat jakavat rakkauteni suomalaiseen designiin ja ajattomaan muotoiluun. Mutta sitä en tiennyt, mitä voisi tapahtua alle vuorokausi blogikirjoituksestani: 

Rautakesko siis vetää pois markkinoilta eilisessä postauksessa esillä olleet valaisimet. Itse asiassa kyseiset tuotteet eivät ehtineet edes kaupan hyllyille. Nostan hattua Rautakeskon nopealle päätöksenteolle ja viestinnälle, sain vielä oman henkilökohtaisen tiedonannon aiheesta. Tosin taustalla on ollut jo päiviä ennen Secto Designin yhteydenotto, mutta uskon, että julkinen keskustelu sai ripeää toimintaa aikaan. Tämä osoittaa sen, että  kuluttajilla on sananvaltaa ja voimaa. Kiitos siis jokaiselle postausta kommentoineelle, jakaneelle ja tykänneelle. Saimme yhdessä jotain aikaan! Iloitsen myös siitä, että ehkäpä kirjoitukseni ansiosta Secto Designilla voidaan ainakin tämän osalta käyttää aikaa oikeisiin töihin. Lopullista pistettä tämä case ei vielä saanut, sillä tiedotteessa mainitaan tilanteen selvittämisestä. Tosin tuntuisi vähän hassulta, jos tällaisen kohun jälkeen tuotteet joskus kauppojen hyllylle saapuvat. Jää nähtäväksi. 
Näiden iloisten uutisten kera on mukavaa toivottaa aurinkoista perjantaita! Ja ehkä ihan vähän tuulettaa 🙂

Saatat pitää myös

66 Kommentit

Henna73 5 syyskuun, 2014 - 2:39 pm

Tästä tykkään 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:18 am

Minä myös!

Reply
Voikukkapelto 5 syyskuun, 2014 - 2:40 pm

Mahtavuutta! Hyvä Kerttu! Tuuletan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:18 am

Kiitos, yhdessä tämä tehtiin!

Reply
MINI 5 syyskuun, 2014 - 2:53 pm

Hyvä juttu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:18 am

Jes!

Reply
Kati / Villa Valko 5 syyskuun, 2014 - 3:08 pm

Tykkään! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:18 am

Samoin! 🙂

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 3:10 pm

Hienoa, niin pitää olla, kopiot pois markkinoilta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:19 am

Just näin! 🙂

Reply
Jenni O 5 syyskuun, 2014 - 3:41 pm

Mietin tätä ihan samaa juttua, mistä kirjoittelitkin jo aiemmin, lukiessani postiluukusta napsahtanutta K-raudan esitettä. Hienoa, että joku on laittanut asiaa eteenpäin ja pelkän ”valittamisen” sijaan siirtynyt tekoihin. Olet siis varmasti tuuletuksesi ansainnut 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:19 am

Pienillä teoilla voi olla suuret vaikutukset. Hyvä näin 🙂

Reply
Elli 5 syyskuun, 2014 - 4:39 pm

Loistavaa työtä, Kerttu! Tartuit napakasti tuumasta toimeen, mikä näköjään osaltaan edesauttoi asiaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:21 am

Kiitos, tuli vähän julkista painetta asiaan 🙂

Reply
StyleC 5 syyskuun, 2014 - 5:24 pm

Mahtavaa! Ihan huippujuttu! (Ja pisteet myös Rautakeskolle tilanteen uudelleenarvioinnista.)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:21 am

Just näin!

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 5:40 pm

Hyvä homma! Moni ostaja ei olisi varmaankaan edes tiennyt ostavansa kopiovalaisimen, jos ei suomalaista designtuotantoa seuraa. Niille, jotka olisivat tietoisesti hommanneet moisen kopiohärpäkkeen – ärmur.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:22 am

Näinhän se menee. Eivät kaikki tunne designia, eikä tarvitsekaan. Siksi on reilua, että kaupassa ei myydä kopiotuotteita 🙂

Reply
Jenni/Talosanomat 5 syyskuun, 2014 - 5:53 pm

Ihan upeaa! Olet huippu Kerttu! <3 <3 <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:22 am

🙂

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 5:59 pm

Yes mikä Kerttu!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:22 am

🙂

Reply
Tuija / form follows function 5 syyskuun, 2014 - 6:08 pm

Wow, go nainen 🙂 Hienoa toimintaa!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:22 am

🙂

Reply
Suvi / Omppula 5 syyskuun, 2014 - 6:16 pm

Mainiota toimintaa Keke! Arvasinko oikein? Eikös kaikkien Kerttujen lempinimi ole Keke 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:22 am

Heh, Kekeksi minua ei ole koskaan sanottu, Kepaksi kylläkin 😀

Reply
Iisa 5 syyskuun, 2014 - 6:26 pm

Hienoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:23 am

🙂

Reply
Business Woman 5 syyskuun, 2014 - 6:28 pm

Mahtavaa työtä Kerttu! Sanoista tekoihin – siinä on todellakin voimaa! Kuten myös sosiaalisessa mediassa.

Arabikevätkin sai 2011 alkunsa sosiaalisen median voimasta ja sen avulla nopeasti kokoon kutsuttu kansanjoukko sai vain muutamassa päivässä syöstyä Egyptin presidentin vallasta! Levottomuudet tosin jatkuu edelleen, mutta tulipahan todettua, että sosiaalisella medialla on todellakin huikea valta! Kuten tässäkin tapauksessa.

Hyvä muistutus meille kaikille Kerttu, että pelkkä kahvipöytäkeskustelu ei riitä – siihen tarvitaan ”sapelia ja miekkaa”

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:24 am

Somella on tämä päivänä valtava voima. Ja yksin tätä ei olisi saanut kukaan aikaiseksi. Nostin aiheen esille ja sadat tarttuivat siihen 🙂 Se on sitä joukkovoimaa!

Reply
Päivi Peltotien päästä 5 syyskuun, 2014 - 7:25 pm

Hyvä hyvä Kerttu, ihan loistavasti tartuit toimeen! Hienoa esimerkkiä näytät meille muille siitä miten kannattaa toimia, minäkin jäin vaan kuvastoa kotona miehen kanssa ihmettelemään : ) Ja todellakaan ne kahvipöytäkeskustelut eivät asioita muuta, kuten Business Woman tuossa yllä hyvin sanoikin. Facebookin puolella jo mainitsinkin, että vaikka K-rautaa kohtaa kitkeriä sanoja eilen täällä kommenttikentässä kirjoitinkin, niin nyt annan tunnustusta siitä, etteivät vaienneet asiaa hiljaisuudella!

Aurinkoa sinnekin, kyllä nyt tosiaan kannattaa tuulettaa : )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:25 am

Kiitos Päivi! Aurinkoista lauantaita sinnekin!

Reply
Marru 5 syyskuun, 2014 - 7:30 pm

Mahtavaa Kerttu!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:25 am

🙂

Reply
Lisa 5 syyskuun, 2014 - 8:07 pm

Hienoa Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:26 am

🙂

Reply
Sanna 5 syyskuun, 2014 - 8:52 pm

Hienoa! Näin sitä vaikutetaan! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:26 am

🙂

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 9:09 pm

Hienoa! Valitettavasti samankaltaisiin kopioihin törmää lähes päivittäin. Selasin tuossa juuri Ikean kuvastoa ja kovasti muistutti Behövd-termoskannu Steltonin kannua. Paikallisessa halpahuonekaluhallissa oli myynnissä eamestyylinen keinutuoli ja Bertoian timanttituolin suora kopio. Ärsyttävää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:28 am

Totta, samankaltaisia tuotteita on markkinat pullollaan. Onneksi kuluttajat tekevät valinnan, mitä ostetaan tai ei osteta.

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 9:40 pm

Hieno juttu, hyvin toimittu sinulta ja K-Raumalta! Kysyn kuitenkin ihan mielenkiinnosta, eikös teilläkin ole ikean malm-sarjaa? Sehän on törkeä kopio Muuramen klassikoista. Mielestäni on tosi yllättävää, että monen design-uskollisen bloggaajan mielestä kuitenkin esim. Tällaiset ikean tuotteet ovat ok. Mitä mieltä sinä olet? Terv. Zubi joka ei onnistunut kirjautumaan ja kommentoi siksi anonyyminä

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:31 am

Meillä on sekä Malm-lipasto että Muuramen lipasto. Ne toki muistuttavat toisiaan, mutta en ole ikinä ajatellut niitä kopioiksi, sen verran yö ja päivä ovat käytetättävyys ja ulkonäkö luonnossa. Ja kuten eilisen postauksen aloitin, tykkään ”pihistä ja panosta”-jutuista, on hyvä että valinnan varaa on kaikissa hintaluokissa. Tässä casessa eniten särähti korvaan se, että kotimainen jättiyritys kopioi toisen suomalaisen designbrändin tuotteita. Ja vielä molemmat mallit.

Reply
Suvi / zubiscorner.blogspot.fi 6 syyskuun, 2014 - 10:35 pm

Ihan totta, onhan meilläkin ”seiskatuolien” kopiot, jotka kyllä aion laittaa vaihtoon, koska eivät ole tarpeeksi hyvät istua tai muutenkaan vastaa nykyään käsitystäni hyvistä tuoleista. Kun ne aikanaan hankin, en ollut juurikaan kiinnostunut saati tietoinen designin maailmasta. Luulenkin, että tosi moni kuluttaja ostaa kopioita ihan tietämättään ja siksikin on tosi tärkeää, että niiden tekemiseen puututaan. Jotta jokainen voi ostaa hyvillä mielin omaan budjettiinsa sopivan tuotteen. Minua on ainakin harmittanut kovasti kun olen jälkikäteen tajunnut ostaneeni design-kopion. Esim. meidän makuuhuoneen katossa oleva ”lankakerävalaisin” on kai oikeasti kopio jostain todella kalliista design-valaisimesta ja tämä selvisi minulle vasta ihan hetki sitten! Ei se nyt sitä poista, että valaisin on ihana, mutta himmentää hieman hohtoa hyvästä löydöstä. Ikean Malm ei tosiaankaan laadussa ja materiaalissa vedä vertoja Muuramelle, mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri, että ulkonäkö on saanut erittäin vahvoja vaikutteita Muuramesta, enkä siksi ole itse koskaan Malmia meille halunnut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 10:48 pm

Tämähän on ihan mahdoton soppa, sillä kaikki ovat saaneet vaikutteita kaikesta 😀 Kaikkia ei voi edes designharrastaja tunnistaa, mutta toki nämä Eames-kopiot sun muut ovat aika selviä tapauksia. Ja usein hinta paljastaa, jos luulee saavansa designtuotteet vaikka ulkomaisesta nettikaupasta -70 %, niin metsään menee aika helposti. Mutta kun menee kotimaiseen tunnettuun liikkeeseen, sieltä pitäisi saada ostos tehtyä ilman, että tulee tuota oloa, joka sulle on jäänyt ”seiskoista”. Minullakin on ajatukset muuttuneet vuosien varrella ja se on ihan luonnollista. Nykyään en osta Ikeasta kovinkaan paljoa mitään, mutta siihen liittyy tavoitteeni ostaa kestävää. Ja saa sieltä toki kestävääkin, mutta myös sitä heikompaa laatua. Ja pakko vielä kirjoittaa tähän, että minusta hinta ja laatu eivät ole todellakaan aina synonyymejä ja edullisia ostoksia voi tehdä monesta paikasta. Nykyään etsin mielummin laatuhuonekalua käytettynä kun ostan samalla rahalla uuden, mutta laadultaan heikomman. Nytkin on etsinnässä tyttärelle uusi sänky, katselen rauhassa ja ostan vasta kun sopiva tulee vastaan 🙂

Reply
Anonymous 5 syyskuun, 2014 - 11:14 pm

Et kai sinä nyt härremygyyd ota tuosta sulkaa hattuusi!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:35 am

Ei tässä mistään sulista ole kysymys. Sain illalla Sectolta viestin ja olkoon se lyhennettynä vastaus kommenttiisi: ”Iso kiitos hienosta tekstistä Secton valaisinjutussa. Toivottava käänne tapahtui sinun ansioistasi. On hienoa, että tämän päivän maailmassa on mahdollista vaikuttaa asioihin kynällä”.

Reply
Ulriikka / Ideas, items, issues 6 syyskuun, 2014 - 1:55 am

Mahtava juttu! Itsekin noille valaisimille ehdin kohotella kulmiani viime viikolla postilaatikkoon tipahteneissa kuvastoissa… Sosiaalisessa mediassa alkaa olla oikeasti voimaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:37 am

Some todella näytti voimansa ja hienoa, että asiaan reagoitiin näin nopeasti.

Reply
Anonymous 6 syyskuun, 2014 - 8:25 am

Hehe vai businesswoman. Todellisuudessa tämäkin markkinoiltaveto on kuin hyttysen kakka mitä tulee siihen mitä esim Kiinassa tehdään koko ajan. Siellä kopioidaan kaikkea mahdollista alkaen kokonaisista autoista. Puuttuminen sellaisiin tuotteisiin, joiden käyttö liittyy ihmisen turvallisuuteen tai terveyteen on kaikista tärkeintä. Siihen verrattuna designtuotteiden kopiointi on aika harmitonta, joskin tuomittavaa. Eli tästä ei tosiaan kannata vielä juhlia järjestää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 8:39 am

Tämä voi olla pisara meressä, mutta iso asia kotimaiselle designyritykselle. Emme voi vaikuttaa koko maailmaan yhtä aikaa, mutta pienilläkin teoilla voi olla iso merkitys.

Reply
Anonymous 6 syyskuun, 2014 - 9:58 am

On hirvittävän helppoa luistaa omasta vastuusta vetoamalla siihen, mitä maailmalla tehdään. Eihän meidän täällä pienessä maassa kannattaisi tehdä yhtään mitään minkään suhteen, jos aina kaikessa vain verrattaisiin isompiin, kaikki meidän toiminta on kärpäsenkakkaa. Minusta siis jokaisen pitää huolehtia itse omat roskansa, siivota oma ympäristö, valvoa oman toiminnan eettisyys, ottaa vastuu omista valinnoista ja katsoa mitä tukee ostopäätöksillään. Aina se ei ole helppoa eikä siinä aina onnistu, mutta pyrkimys pitää siihen olla. Pisarat meressä tekee sen meren.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 9:54 pm

Olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä! Kiitos kommentistasi 🙂

Reply
HeTa 6 syyskuun, 2014 - 11:58 am

Tämä ei todellakaan ollut ainut Keskon törkeistä plagioinneista! Vai mitäpä tuumaatte esimerkiksi näistä? Melko samannäköisiä, eikös??

Tord Boontjen Icarus (2005)

http://www.sagan.fi/shop_products_images/499_icarus_center.jpg

…Ja Keskon K-FAB Bolzano

http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/riippuvalaisimet/2934974–malli

Reply
HeTa 6 syyskuun, 2014 - 12:06 pm

Otetaanpa vielä toinen esimerkki. 😉

Kartell Bourgie ja Keskon K-FAB Imperium

http://lampslikeworksofart.wordpress.com/2010/06/25/bourgie-kartell/

http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/p%C3%B6yt%C3%A4valaisimet/1857606–malli

Melko räikeää minusta! :/Nämä kopiot ovat olleet myynnissä jo useamman vuoden ajan.

Kun näin Secto kopion rautian mainoksessa, olin melko varma että nousee haloo. Sillä astuttiin aika pahasti Suomalaisen yrityksen varpaille. Mutta entäs nämä ulkomailta napatut kopiot….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 9:00 pm

Niinpä, esimerkkejä on paljon. Lisäksi rajan vetäminen siihen, mikä on kopio ja mikä vain alkuperäisestä tuotteesta inspiraationsa hakenut on haastavaa. Kuluttaja päättää mitä ostaa ja voi vain toivoa, ettei kopiota valita halvan hinnan takia. Ulkomailla tilanne on kotimaata paljon villimpi ja tehtävää riittää vielä pitkään.

Reply
Anonymous 6 syyskuun, 2014 - 9:34 pm

Oi mitä itsekehuskelua!
Pysäytäpäs samalla kaikki maailman sodatkin, kun kerta noin taitava olet.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2014 - 9:54 pm

Jotkut ihmiset sitten vaan haluavat olla toisilleen ilkeitä.

Reply
Anonymous 6 syyskuun, 2014 - 10:54 pm

Kurjaa, että et kykene näkemään asioita kyynisyydeltäsi. Minusta tämä tapaus oli hieno esimerkki, että yksilö voi vaikuttaa. Kerttu nosti asian esille, sai sille kannatusta ja yhdessä vaikutus oli toivottu. Tosin en tiedä osasiko kukaan odottaa noin vahvaa ja nopeaa reaktiota Keskolta, en minä ainakaan. Kannattaa aina pyrkiä muuttamaan asioita ivan, väheksymisen tai saamattomuuden sijaan. Vahvat uskaltavat ottaa kantaa ja vastuuta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 syyskuun, 2014 - 9:17 pm

Kiitos kauniista sanoista. Kun ruudun takana on tuhansia ihmisiä, löytyy aina myös niitä, jotka eivät tykkäät tai haluavat loukata. Nimettömät ja perusteettomat huutelut jäävät minulta noteeraamatta.

Reply
Anonymous 7 syyskuun, 2014 - 10:42 am

Kerttu, puutuit asiaan viime hetkellä. Kesko teki ainoan oikean ratkaisun. Valittajat valittaa. Voitte itsekkin puuttua havaitsemaanne epäkohtaan valittamisen sijasta. Tämä koskettaa niin läheltä, kotimainen tuote kun on. Habitare viikko alkanut…. odottaa jo ensi viikonloppua.

Anne

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 syyskuun, 2014 - 9:09 pm

Kiitos Anne! Mukavaa Habitare-viikonloppua, varmasti hieno tapahtumatulossa 🙂

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 7 syyskuun, 2014 - 9:16 pm

Mahtavaa! Todella hienoa, että tartuit asiaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 syyskuun, 2014 - 9:18 pm

Kiitos! 🙂

Reply
Anonymous 9 syyskuun, 2014 - 12:46 pm

Voiko näin yksinkertaiisten tuotteiden kohdalla edes puhua kopioimisesta. Vähän sama asia kuin muuramen kopioiminen. Eikai kukaan yritys voi omistaa oikeuksia kantti kertaa kantti laatikoihin ja suorakaiteisiin!!!

Reply
Anonymous 9 syyskuun, 2014 - 1:37 pm

Hei Kerttu!

Mahtavaa että kirjoituksesi sai kenties aikaan juurikin sen sysäyksen, jonka perusteella K-Rauta päätyi ainakin harkitsemaan päätöstään tuotteidensa tulosta markkinoille. Sinänsähän Secton valaisimet ovat muotoilultaan yksinkertaisia, niin simppeleitä että on yllä olevan anonyymin kommentoijan tapaan helppoa ajatella, että muotoilun oikeuksia ei voisi omistaa. Toisaalta, eikös tämä ole juurikin onnistuneen muotoilun merkki: kun tuote on niin simppeli, että tulee olo lähes itsestään selvyydestä, jopa ajatus siitä, miksei tällaista ole ollutkin jo markkinoilla tai tuon olisin voinut keksiä itsekin. Ja toki Secton tuotteet ovat muutakin kuin pelkästään muotoa. Tuotteen materiaali, valmistustekniikka jne. ovat myös osa tuotetta. Yksinkertaisissa ideoissa on mielestäni nerokkuutta ja sellaisenaan siis muotoilulle on oltava mahdollisuus omistaa oikeudet.

Tämä ja edeltävä kirjoituksesi kommentteineen sai aikaan paljon ajatuksia. Tekijänoikeusasia ei tokikaan ole tärkeämpi kuin maailmanrauha ja nälänhätä, mutta mielestäni pienillä päätöksillä ja juurikin ”oman tontin siivoamisella ensin” pedataan ehkäpä pohjaa muullekin moraalille – jota voinee sitten hyödyntää suuremman luokan asioissakin. Sanottakoon minua sitten vaikka naivistiseksi ja idealistiksi, mutta uskon hyvien asioiden lähtevän pienistä päätöksistä.

Murhemielelle minut saa vihamielinen ja ilkeä kommentointi, jota näkyy nykyisin some olevan pullollaan. Lukipa näkyvyyttä saaneiden bloggareiden kirjoituksiin tulleita kommentteja, netin keskustelupalstoja tai vaikkapa iltapäivälehtien uutisointia, tulee jatkuvasti silmille todella vihamielistä tekstiä. Kuinka paljon meissä ihmisissä onkaan tarpeetonta vihaa ja tuomitsevuutta? En minäkään väitä, että pitäisin kaikista kirjoituksista, enkä kaipaa keskustelupalstoille pelkästään hymistelyä, myönteisyyttä ja palvontaa. Terve kritiikki on joskus paikallaankin, mutta kaipa itsekukin meistä voi joskus miettiä, millä sanoin sen kritiikin tuo julkisuuteen. ”Be kind. Always.” on mun mottoni.

Hatunnosto sinulle Kerttu, kun olet ainakin täällä blogissa näkyvällä persoonallasi iloinen, positiivinen ja hyvällä suojakuorella varustettu.

– Ritutiina

Reply
Sammakkoprinssi 15 syyskuun, 2014 - 10:05 am

Vau, ihan mahtavaa miten voi blogin pitäjä omalta osaltaan vaikuttaa ja olla rakentamassa ”parempaa” maailmaa. Löysin sattumalta blogiisi ja olen aivan otettu. Usein blogeja pidetään hieman ”pinnallisina” diiba-daaban kirjoitteluna ja erilaisten purkkien ja purnukoiden järjestelyinä, mutta siis että joku oikeasti ”käyttää” blogiaan tällaiseen hyvään on aivan huikeaa! Hyvä Kerttu! Jään aivan varmasti vakkarilukijaksi 🙂

Reply

Jätä kommentti