Koko elämän huonekalu – Muurame Mup-senkki

by Kerttu
Koko elämän huonekalu – Muurame Mup

Kaupallinen yhteistyö: Muurame

Klik vain kuului, kun olohuoneen sisustus loksahti paikoilleen!

Meillä oli suuri tarve säilytystilalle, jonne voisi laittaa astioita ja kodin papereita. Paikka tälle kalusteelle oli valmiina, nimittäin olohuoneeseen jäi tyhjä seinänpätkä, johon senkin tai kaapin voisi sijoittaa. Haaveilin tilavasta, mutta matalasta senkistä, jonka päälle voisi rakentaa kauniita sommitelmia ja asetelmia. Kriteeriksi asetin sen, että huonekalu olisi laadultaan ja muotoilultaan sellainen, joka kestäisi läpi elämän.

Kriteeriksi asetin sen, että huonekalu olisi laadultaan ja muotoilultaan sellainen, joka kestäisi läpi elämän.

Kun saimme Muuramen Mup-senkin paikoilleen, levisi hymy korvasta korvaan. On ihana tunne, kun joku visio toimii luonnossa just, eikä melkein!

Muuramen huonekalut ovat meille tuttuja. Tyttären koulupöytänä nykyään palvelevat, lähes kymmenen vuotta sitten ostetut L-taso ja Kolmonen-laatikosta näyttävät edelleen todella hyvältä. Poikamme on nukkunut Jolla-sängyssä, joka on lastenvuoteiden klassikko. Siksi myös senkin hankinnassa oli ilo kääntyä kotimaisen, pitkänlinjan laatuhuonekaluvalmistajan puoleen.

Muuramen huonekalujen perusta on muunneltavuus ja modulaarisuus. Näin saa aina tilaan ja tarpeeseen parhaiten sopivan kokonaisuuden. Tätä senkkiä myydään valmiina kombossa, johon kuuluu kaksi PikkuMup-laatikostoa ja IsoMup-kaappi.

Rakastuin monikäyttöisyyteen, sillä kaappi imee sisäänsä ison määrän kirjoja tai astioita ja vetolaatikkoihin taas menee kodin pikkutarvikkeista latureista piirrustustarvikkeisiin sekä juhla-aterimia ja lautasliinoja. Voisi sanoa, että Mup-senkki pelasti kompaktin keittiön säilytyspulmat.

Senkkiin sijoitin nyt suuret tarjoiluastiat, jotka vaativat paljon tilaan. Näin ne ovat käden ulottuvilla, mutta eivät täyttämässä keittiön kaappeja ja laatikoita. Näitä asioita kun ei tarvita ihan joka päivä. Senkin tultua sain järjesteltyä keittiön säilytyksen fiksuksi ja tasapainoiseksi.

Kotimainen Muurame on valmistanut huonekaluja jo yli 90 vuoden ajan.  Erityisesti arvostankin tuotteiden ajattomuutta ja kestävyyttä; tällaiseen historiaan ei pääse kuin laadulla ja kyvyllä uudistua.

Tiesitkö, jokainen Muuramen designhuonekalu, niin uusi kuin vanhakin, noudattaa 1950-luvulla kehitettyä mittajärjestelmää. Muurame-malliston suunnittelusta vastaa  sisustusarkkitehti ja professori Pirkko Stenros.  Yhtenäisen mitoituksen, monikäyttöisyyden ja elementtirakenteen ansiosta kaluste elää tilanteen ja tarpeen mukaan.

Tässäkin säilytyskalusteessa pyrin noudattamaan tyhjän laatikon sääntöä. Senkki on juuri sellaisella paikalla, että sen päälle kertyy helposti kaikenlaista. Tyhjä laatikko nielaiseen irtosälän ja jokainen etsiköön tarvitsemansa sieltä. Yritän sitten säännöllisesti tyhjentää laatikon, jotta periaate toteutuu.

Senkki on meillä todella keskeisellä paikalla. Ihastelen sitä aina ohikulkiessani, sillä se on paikoillaan kuin palapelin viimeinen palanen.

Hyvälle ostokselle olen asettanut kriteerikysymykset: onko kyseessä asia, josta ajattelet pitäväni ainakin 10 vuoden päästä tai onko se sellainen, jonka lapseni huolisi omaan kotiinsa joskus aikanaan?

Kyllä ja kyllä, ajattelen.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Kolmen äiti 29 marraskuun, 2019 - 4:23 pm

Todella kaunis senkki ja koko olohuone!
Itse olen nukkunut 70-luvulla Muuramen kerrossängyssä ja pienenä ekaluokkalaisena tehnyt läksyt Muuramen kirjoituspöydän ääressä. Omassa kodissa on tällä hetkellä Muuramen laatikostoja, työpöytä, hyllyjä, tv-taso, pari Jollaa ja yksi Jungmanni vierasvuoteineen. Äidiltä tyttärelle kulkeutuvia huonekaluja ja seuraavaksi jo isoäidiltä lapsenlapsille.

Reply
Kerttu 30 marraskuun, 2019 - 3:27 pm

Moikka ja suurkiitos! Onpa ihana kuulla, että laadukkaat huonekalut ovat kulkeneet kanssanne pitkään. Näissä hankinnoista voi luottaa siihen, että käyttöikä on pitkä ❤️

Reply
Mimmu 29 marraskuun, 2019 - 8:32 pm

Sopii hienosti juuri tuohon. Minulla on tuo sama senkki makkarissa. Päälle tilasin myös lasin. Ollut meillä nyt suunnilleen neljä vuotta ja yhä edelleen olen tyytyväinen valintaani. Se kätkee sisälleen koruni, kosmetiikan, alusvaatteeni sekä pienen määrän elektroniikkaa. Vanhimmat Muuramet meillä on mieheni lapsuudenkodista 80-luvun alkupuolelta. Ne majailevat työhuoneessa. Oletko miettinyt lasia tuohon päälle yhtenäistämään pöytäpinnan?

Reply
Kerttu 30 marraskuun, 2019 - 3:28 pm

Moi! Kiitos kommentista ja ihana kuulla, että olet tyytyväinen omaan senkkiisi vuosien jälkeen. Lasia en ollut edes ajatellut, mutta se varmasti sopii kauniisti ja viimeistelee ilmettä ❤️

Reply
Maria 30 marraskuun, 2019 - 3:23 pm

Mua alkoi naurattamaan kun mietin sua hymyilemässä onnellisena kaapin vierellä. Kyllä minuakin varmaan hymyilyttäisi noin hienon kaapin saaminen.

Reply
Kerttu 30 marraskuun, 2019 - 3:30 pm

Heippa! Mieheni katseli minua kun hymyssä suin lastasin tavaroita kaappiin, hän saa silloin tällöin todistaa näitä sisustuksesta aiheutuneita onnellisuuskohtauksia 😄

Reply
Kata 4 joulukuun, 2019 - 9:09 pm

Lasi kannattaa ehdottomasti hankkia. Pintaan jää helposti jälkiä. Itse tajusin sen liian myöhään…

Reply
Jonsku 21 joulukuun, 2019 - 8:34 pm

Voi kuinka kaunis senkki <3 Ja teidän uusi koti on kokonaisuudessaan niin ihana ja kaunis. Rauhaisaa Joulunaikaa koko perheelle <3

Reply

Jätä kommentti