Kodin toimivin ratkaisu

by Kerttu

Pienellä sisustusbloggaajaporukalla keksimme hauskan haastesarjan, jossa jokainen saa toimia vuorotellen ”emäntänä” ja antaa muille postausaiheen. Elokuussa ääneen pääsee Esmeralda´s blogin Essi, joka heitti ilmoille oivallisen otsikon eli ”toimiva sisustus”. Saimme tällaisen ohjeistuksen:

”Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Kyseessä voi olla vaikkapa toimiva materiaali, pohjapiirros, huonejako, kalustus, säilytyssysteemi tai mitä tahansa, minkä koet toimivaksi sisustukseksi. Esittele postauksessa sisustuksellisesti sinua miellyttävä yksittäinen toimiva sisustusratkaisu tai kokonaisuus, joka on mielestäsi erityisen onnistunut toiminnallisesti.”
**

leffahuone-2

*
Pohdin muutaman vaihtoehdon välillä, mutta lopulta päädyin elokuva- ja televisiohuoneeseemme. Kun suunnittelimme taloa, halusimme tilan, jossa elokuvia voi katsella rauhassa iltaisin kenenkään unia häiritsemättä. Paikka löytyi olohuoneen jatkona ja pidän kovasti yksinkertaisista pariovista, jotka yhdistävät tilat toisiinsa. Tekniikka sisustuksessa tuottaa välillä harmaita hiuksia, siksi on mukavaa, että varsinaisessa olohuoneessa ei ole lainkaan televisiota. Kalusteet on saatu sijoitella mukavan yhdessä olon, ikkunoiden ja takan paikkojen näkökulmasta, eikä ole tarvinnut miettiä, missä ruutu on ja kuinka johdot kulkevat.
*

leffahuone-3

*
Tämä huone on taas omistettu elokuville, televisio-ohjelmille ja pelisessioille, joten valkongas, videotykki ja kaiuttimet saavat olla rauhassa esillä. Telkkarin taustahälyä meillä ei ole juuri koskaan, sillä ns. toisella silmällä ei tule vilkuiltua ohjelmia. Niinpä sohvalle mennään silloin, kun oikeasti halutaan jotain katsella. Koska tämä huone on alunperin suunniteltu elokuvien katseluun, löytyy pistorasioita mm. katsosta tykille ja kankaalle ja kaikki johdot kulkevat seinien sisällä.
*

leffahuone

*
Järkevää olisi myös yhdistää televisiohuoneeseen vierasmajoitus, mutta esteettisen ja mukavan (ja järkevänhintaisen) vuodesohvaratkaisun löytyminen ei olekaan kovin helppoa. Mutta se taitaakin olla jo toisen postauksen aihe 🙂

Mitä fiiliksiä televisio sisustuksessa herättää? Entä erillinen tv-huone: tilan hukkaa vai fiksu juttu?

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Ripi 16 elokuun, 2016 - 12:08 pm

Tv olohuoneessa on tosi ärsyttävä, jollei itse satu olemaan television aktiivikäyttäjä. Jollei kukaan katso ohjelmia, sitten pelataan konsolipelejä. Rentouttavan lueskelun sohvalla voi kyllä unohtaa.

Meillä on mökillä Pedron On-vuodesohva, joka on kyllä kaikin puolin mainio. Verhoilun kangasvalikoima on laaja, kankailla saa aikaan niin modernin kuin perinteisemmänkin vaihtoehdon. Parasta sohvassa on kuitenkin sen nerokas suunnittelu. Siitä saa kätevästi kaksi erillistä täyspitkää vuodetta, aina kun vieraana ei ole pariskunta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:44 pm

Se on just näin! Nyt itse voin lukea kirjaa olkkarin sohvalla, kun muut katsovat jotain ohjelmaa viereisessä huoneessa ja kaikilla on rauha tehdä sitä mitä haluaa 🙂 Pitääpä tutustua tuohon suosittelemaasi vuodesohvaan, kiitos!

Reply
Kaisu-Leena 16 elokuun, 2016 - 3:42 pm

Meillä rakennetaan parasta aikaa, ja meille tulee TV-huone. Se oli yksi ehdottomista mitä halusin, sen korotetun tiskikoneen lisäksi ? Käytössä sen sitten näkee, onko turha vai huippu juttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:43 pm

Uskon, että sekä tv-huone että korotettu tiskikone ovat huippujuttuja! 🙂

Reply
Marja 16 elokuun, 2016 - 3:55 pm

Meillä myöskin on ”telkkariolkkari” pariovien takana missä tykki, kangas& vermeet saavat olla koko ajan esillä/levällään, ja sitten varsinainen olkkari, jossa keskitytään takkatulen katseluun ja laiskanlinnassa lukulampun alla lojumiseen. Olohuoneen pitäisi olla todella iso, jotta telkkarin ja tämän ”muun oleilun” sisustuksineen saisi yhdistettyä toimivasti. Mukava juttu on myös elokuvaillat ovien takana kun juniori on jo unten mailla 🙂 Meillä tilankäyttö on priorisoitu näin, ja mielestäni oikein toimiva ratkaisu, ei todellakaan tilan hukkaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:43 pm

Teillä on sitten aikalailla samankaltainen ratkaisu kun meilläkin! 🙂

Reply
Kaisu 16 elokuun, 2016 - 5:34 pm

Televisio olohuoneessa ei ole ainakaan kaunis ratkaisu, mutta usein välttämätön paikka. Riippuu perheestä 🙂 Itsestä mediahuone on hyvä idea, ja myös meille on sellainen tulossa yhdistettynä vierashuoneeseen. Tosin tykit ja muut tullaan asentamaan vasta vuonna x, kun on muutakin hankittavaa ja niistä vasta haaveillaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:40 pm

Niinhän se on, aina ei ole mahdollista sijoittaa yhtä huonetta televisiolla. Onneksi muuten tekniikka on jo aika paljon kehittynyt myös visuaalisesti ja tv voi olla siro ja yksinkertainen. Kiva kuulla, että te olette saamassa oman mediahuoneen!

Reply
Linda 17 elokuun, 2016 - 10:43 am

Tää ei nyt virallisesti liity tähän postaukseen mutta! ? Luin eilen illalla sängyssä tätä postausta ja alkasin nukkumaan! Näin sit unta et oon jossain perheessä au pairina ja unen edetessä tajusin et se on teidän perhe! Muutamalla muokkauksella! Teillä oli kolme lasta ja yks niistä oli mun kummityttö, joka on siis aidossakin elämässä mun kummityttö! ? Ihan ihme uni! Mut selkeesti kaikki tapahtumat oli teidän keittiössä! Sua en nähnyt unen aikana kertaakaan, koska olit niin kova uranainen! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:38 pm

Haha, ihana uni! 😀 Kyllä täällä välillä tuntuu siltä, että aupairille olisi käyttöä, joten tervetuloa vaan 😀 Sitä kolmatta lasta en kyllä lupaa tehdä, heh 😀

Reply
Piude 21 elokuun, 2016 - 8:44 am

Minkä merkkinen on tuo pieni, korkea sivupöytä ikkunan alla?

Reply

Jätä kommentti