Kevätmessujen parhaat tärpit – nähdään siellä!

by Kerttu
Kevätmessujen parhaat tärpit – nähdään siellä!

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin messukeskus

Ensi kesä inspiroi minua valtavasti! Iso syy on mökkiprojekti, joka juoksee tällä hetkellä hirvenaskelin kohti valmistumista. Yhtä lailla innostun kodin sisustamisesta, pihanlaitosta, asumisen ja remontoinnin teemoista sekä lähiruuan ja luomun mahdollisuuksista. Ja valosta ja lämmistä, niin ihanaa!

Tätä kaikkea on luvassa upea kattaus Kevätmessuilla Helsingin  Messukeskuksessa 4.–7. huhtikuuta. Teemoina ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Tulen itsekin messuille ja kokosin parhaat vinkkini, mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea. Arvon myös pääsylippuja tapahtumaan, eli kannattaa lukea loppuun saakka.

OmaMökki

Pakko aloittaa tärpit tästä teemasta, sillä kattaus kuulostaa niin kiinnostavalta! Ideoita tarvitaan vielä runsaasti ja mikäs sen parempaa, kun joukko ammattilaisia yhden katon alla jakamassa osaamistaan.  OmaMökki tarjoilee  ammattilaisten remonttivinkkejä, huusseja, laitureita ja paljuja,  tunnelmallisia sisustusideoita unohtamatta.  Tiedän, että siellä on monta mökkihaaveilijaa, joten tämä on teille (eli meille!).

TÄRPPI: Itse olen mukana OmaMökki-teemassa Gigantti-lavalla la 6.4. klo 13 kertomassa meidän mökin tarinan kaikkine kommelluksineen. Mikä saa ihmisen ryhtymään mökkiprojektiin keskellä kiivaimpien ruuhkavuosien, mikä on ohjannut meidän suunnittelua ja miten kaikki on sujunut?  Tule kuulolle ja moikkaamaan!

Asu, remontoi ja sisusta

Koska ystäväkirjassa kysymykseen “mitä harrastat?” voisin kirjata yhdeksi aktiviiteetiksi Etuovi.comin selailun ja haaveilun, uskon Asu&remontoi-teeman antavan ihanaa virikettä asumiseen. En edes tiedä, haaveilenko eniten uudesta kodista, remontoinnista, rakentamisesta vai rakastanko vain sitä haaveilun tunnetta, mutta eipä sen väliä, kaikkiin näihin löytyy näkemistä ja kokemista.

Haaveilun sijaan toteutuksista kiinnostuneille löytyy myös monenlaista aktiviteettia; vaikkapa Raksanurkan terassinteko- ja hoitovinkit kaikkina messupäivinä.

TÄRPPI: Kaipaatko konkrettisia sisustusvinkkejä? Alueen makuuhuone on AJK-Sisustussuunnittelijat osastolla 3a40 tarjoavat sisustusvinkkejä ilman erillistä maksua koko messujen ajan. Nappaa siis pohjapiirros kohteesta tai mitat ja kuvia tilasta matkaan ja hae ammattilaisten hyvät neuvot sisustuspulmien ratkaisemiseksi.  Neuvonnan kesto on n. 15 min/hlö.

Kevätpuutarha

Lumet sulavat, kohta on taas totuuden hetki! Mihin kuntoon piha jäikään syksyllä? Tiesitkö, että Kevätpuutarha-messut ovat Suomen suurimmat puutarha-alan messut? Luvassa on iso annos vinkkejä vaikka kukkivan unelmapuutarhan, modernin kivi-havuyhdistelmän tai vaikka kasvimaan luomiseen. Myös pihaa voi “sisustaa” ja itse ajattelin kiertää erityisen tarkalla silmällä terassikalusteet, grillit ja muun pihalle liittyvät tarvikkeet. Messukeskuksesta löytyy myös neljä erilaista puutarhaa, joissa inspiroitua.

TÄRPPI: Terapeuttinen puutarha kuulostaa unelmalta. Pe, la ja su klo puutarhasuunnittelija ja green coach (mikä upea titteli) Eija Keckman avaa, miten voi löytää positiivista ja innoittavaa energiaa puutarhasta ja antaa vinkkejä siihen, kuinka puutarhastasi aisteja hellivä terapeuttinen keidas. Viime kesänä’ muistan lähinnä stressaantuneet rikkaruohoista, joten tämä on pakko nähdä ja kuulla!

Lähiruoka & luomu

Anteeksi, puhutaanko hetki ruuasta? Mutta nyt ei ole kysymys mistä tahansa eineksistä, vaan suomalaisista pientuottajista, lähellä tuotetusta ruoasat sekä sertifioiduista luomutuotteista. Messuilta voit maistella ja ostaa ruokaa ja mikä parasta, saada kattavan kuvan siitä, millaista on lähiruoka- ja luomutuotanto tänä päivänä. Pienyrittäjät varmasti myös kertovat mielellään työstään ja tuotteiden taustoista sekä vastuullisesta tuotannosta. Kestokassi mukaan, sillä  mukava olevien yritysten valikoimissa on mm.  lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja ja uusia proteiinilähteitä. kuten hamppua, jäätelöä ja säilykkeitä.

TÄRPPI: Mikä on Vuoden lähiruokateko? On aina ilo nähdä, ketkä ovat innovatiivisia edelläkävijöitä. Palkinto  nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruoan käytöstä ja käytön edistämisestä. Palkinto jaetaan jo avajaispäivänä.

Olisi siis mukavaa nähdä messuilla, olen siis itse Gigantti-lavalla lauantaina 6.4. klo 13. Liput saat ennakkkohintaan, kunhan ostaa 3.4. mennessä.

Arvonta

Kerro kommenttilaatikossa, mikä teema eniten messuilla kiinnostaa ja voit voittaa itsellesi ja ystävällesi liput messuille. Arvon kolme kahden hengen lippupakettia, aikaa osallistua on su 31.3. saakka. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille jätettyyn kenttään (ei näy julkisesti).  Onnea matkaan!

Jännityksellä ja ilolla odottelen Kevätmessuja! Pian pääsenkin kertomaan teille myös täällä blogissa enemmän siitä, mitä mökkiprojektille kuuluu. Nyt nimittäin tapahtuu ja paljon.

Saatat pitää myös

51 Kommentit

Anne maaliskuu 28, 2019 - 4:37 pm

Puutarhajutut kiinnostaa 🙂

Reply
Taru maaliskuu 28, 2019 - 4:38 pm

Olen niin keväthuumassa, että ehkä eniten tällä hetkellä kiinnostaisi messuilla kukka- ja kasvitrendit ja kuinka luoda niillä ilosta ilmettä koko kevät- & kesäkaudelle. Terv. Taru

Reply
Johanna maaliskuu 28, 2019 - 6:47 pm

Kesää kohti mentäessä multasormia kihelmöi. Piha- ja puutarhaideoita kaipailen.

Reply
Liina maaliskuu 28, 2019 - 6:55 pm

Keväpuutarha ehdottomasti. Pihan viimeistely työn alla.

Reply
Sari maaliskuu 28, 2019 - 8:24 pm

Puutarha jutut, kukat ja kasvit, kenties joku pihakeittiö vinkkejä

Reply
Soili maaliskuu 28, 2019 - 9:11 pm

Uusi koti, sisustus suunnitelmat kiinnostaa. Kesämökki jutut myös, koska mökki on sekä kasvihuone!

Reply
Juuli maaliskuu 28, 2019 - 10:20 pm

Remontointi jutut. Vanhaa taloa voi aina rempata jostain kohdasta tai voihan kierroksen aloittaa uudelleenkin. 🙂

Reply
OutiH maaliskuu 28, 2019 - 11:16 pm

Puutarhajutut kiinnostaa

Reply
Jasmin maaliskuu 29, 2019 - 5:35 am

Remontointi ja puutarha! Me rempataan tällä hetkellä vanhaa hirsitaloa ja tuolta löytyy varmasti hyödyllisiä vinkkejä! Minä en oo aikasemmin ollut hirveän innokas puutarhuri mutta uuden kodin jälkeen palo siihenkin syttyi ja olisi ihana saada hyviä vinkkejä puutarhaankin💙

Reply
Tarja maaliskuu 29, 2019 - 6:16 am

Parvekesisustaminen

Reply
Niina maaliskuu 29, 2019 - 8:23 am

Puutarha jutut ja uutuudet pihakalusteissa kiinnostaa eniten.

Reply
Annika maaliskuu 29, 2019 - 8:35 am

Ensimmäistä kevättä meillä on pieni ulkoterassi, joten sen sisustamiseen ja kasveihin olisi kiva saada inspiraatioita, joten osallistun arvontaan.

Reply
Milla maaliskuu 29, 2019 - 8:44 am

Puutarhajutut ja ruoka kiinnostaa eniten😊

Reply
Marja maaliskuu 29, 2019 - 10:08 am

Parvekeen sisustaminen kiinnostaa nyt. Jospa messuilta saisi tähänkin vinkkejä

Reply
Kirsi-Marja maaliskuu 29, 2019 - 11:17 am

Remontti ja puutarha.
Tänne pitää mennä:)
Kirsi

Reply
Emmy maaliskuu 29, 2019 - 12:50 pm

Mukana arvonnassa! Eniten kiinnostaa kans mökkijutut, sillä perheen yhteinen mökki kaipaa jo pientä laittoa ja sen semmoista 🙂 Ja kyllähän tolle omallekin pihalle vois kieltämättä jotain tehdä =D

Reply
Sanna maaliskuu 29, 2019 - 2:31 pm

Pihajutut kiinnostaa! Jonkinlaisen kesähuoneen rakentaminen on suunnitteilla ensi kesänä.

Reply
sanna maaliskuu 29, 2019 - 3:14 pm

Puutarha. Kohta päästään laittamaan piha kuntoon. 🙂

Reply
Anna maaliskuu 29, 2019 - 4:31 pm

Kevätpuutarha! Koska uuden kodin pihan laittaminen syyhyää jo sormissa.

Reply
Satu maaliskuu 29, 2019 - 4:46 pm

Hei 🙂
Olen vihdoinkin ostanut oman kodin ja kaipaisin niin paljon apuja ja ideoita kaikkeen sisustuksesta terassin kukkiin ja nämä messut tulee täydelliseen aikaan.. Kiinnostaa siis kaikki lähiruokaa unohtamatta 💚

Reply
Marja maaliskuu 29, 2019 - 5:11 pm

Kiinnostavimmat teemat ovat konkreettiset sisustusvinkit ja oma mökki.

Reply
Merja maaliskuu 29, 2019 - 5:20 pm

Sisustaminen ja kevätpuutarha kiinnostavat 😊

Reply
Werhoutuja maaliskuu 29, 2019 - 6:47 pm

Piharakennus ja vihersisustus

Reply
Reijo maaliskuu 29, 2019 - 7:05 pm

Etsisin vinkkejä miten sisustaa kotiin kevään tunnelman muullakin tavalla kuin laittamalla kevätkukkia esille. 🙂

Reply
Sari maaliskuu 29, 2019 - 7:24 pm

Asu, remontoi ja sisusta kiinnostaa eniten, sisustushöperö kun olen 😍. Asuntomme pientä pihaa haluan laittaa parempaan kuntoon ja vinkkejä tarvitsen niin kasvien valinnassa kuin fiilistelyynkin. Liput messuille olisivat hyvin tervetulleet! 🙂

Reply
Kerttu huhtikuu 4, 2019 - 6:31 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Henna A. maaliskuu 29, 2019 - 8:05 pm

Puutarhajutut sekä sisustaminen kiinnostavat! Krooninen kodinlaittamisinto aina päällä 😄

Reply
Emmi maaliskuu 29, 2019 - 8:06 pm

Aion ehdottomasti käydä kesällä valmistuvan kotimme pohjakuvan kanssa AJK-Sisustussuunnittelijoiden osastolla hakemassa sisustusvinkit. Kiitos tästä tärpistä!

Reply
Tanja maaliskuu 29, 2019 - 8:25 pm

Puutarha ja sisustaminen kiinnostaa aina.

Reply
Taru maaliskuu 29, 2019 - 8:35 pm

Lähiruoka&puutarha!

Reply
Karoliina maaliskuu 30, 2019 - 5:14 am

Tietysti mökki! Ja tottakai kaikki muukin.

Reply
Leena maaliskuu 30, 2019 - 5:17 am

Kevätpuutarha ja mökki!

Reply
Heli maaliskuu 30, 2019 - 11:33 am

Puutarha on ihan ykkönen 🙂

Reply
Anne maaliskuu 30, 2019 - 1:59 pm

Lähiruoka&luomu

Reply
Maria Seppälä maaliskuu 30, 2019 - 3:50 pm

Pihasta karsittiin vasta kolme valtavaa kuusta ja kas, tilalle saatiin hillittömästi tyhjää tilaa. Pihajutut siis kiikarissa.

Reply
Kerttu huhtikuu 4, 2019 - 6:30 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Tipsu maaliskuu 30, 2019 - 9:05 pm

Puutarha kiinnostaa ja kaikki sisustaminen. Aina messuilta myös löytää jotain ostettavaakin vaikka ei mitään etsisi 😉

Reply
Carina Hedman maaliskuu 30, 2019 - 9:21 pm

Kevätpuutarha ja Oma Mökki. Kannattaa tulla junalla Pohjanmaalta, niin kun aikaisempina vuosina.

Reply
Carina Hedman maaliskuu 30, 2019 - 9:26 pm

Kevätpuutarha ja Oma Mökki

Reply
Terttu maaliskuu 31, 2019 - 9:52 am

Yksi päivä aikaa ja kiinnostavia kohteita paljon, piha, mökki, sisustaminen, lähiruoka ja gluteeniton ruoka…

Reply
Satu maaliskuu 31, 2019 - 10:03 am

Eniten kiinnostaa sisustaminen.

Reply
Katja maaliskuu 31, 2019 - 10:25 am

Näillä messuilla on monta kiinnostuksen kohdetta, etenkin asuminen, sisustus ja puutarha saavat keväisen innostuksen huippuunsa! 🍀

Reply
Päivikki K maaliskuu 31, 2019 - 11:26 am

Piharemontti olisi edessä ja siihen kaivataan ideoita. Lisäksi innokkaana mökkeilijänä kaikki mökkiin liittyvä kiinnostaa.

Reply
Anu maaliskuu 31, 2019 - 12:21 pm

Uuden talon pihaa täytyisi alkaa tekemään, joten puutarhaideoita tarvitaan.

Reply
Sari maaliskuu 31, 2019 - 1:19 pm

OmaMökki ehdottomasti ja puutarhaideat myös. NewSauna juuri tilattu, mutta paljon ideointia ja toteutusta vaaditaan meidän mökkitontilla vielä. 😊

Reply
Katariina maaliskuu 31, 2019 - 3:40 pm

Puutarha ja mökki-jutut kiinnostaa eniten!

Reply
Terhi maaliskuu 31, 2019 - 3:40 pm

Täällä valosta ja lumien sulamisesta hullaantuneena puutarhajutut kiinnostaa ehdottomasti eniten. Ja hyvänä kakkosena terassin sisustaminen kiinnostaa myös.

Reply
Diana maaliskuu 31, 2019 - 3:50 pm

Kevätpuutarha kuinosta ylivoimaisesti 💕💕💕☘️

Reply
Päivi Metsäranta maaliskuu 31, 2019 - 4:45 pm

Eniten kiinnostaa kesämökin ajaton sisustus ja käytännölliset ratkaisut.

Reply
Kerttu huhtikuu 4, 2019 - 6:30 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Hannele maaliskuu 31, 2019 - 8:19 pm

Puutarhavinkit ja lähiruoka kiinnostavat messuaiheista eniten.

Reply

Jätä kommentti