Kevätmessujen parhaat tärpit – nähdään siellä!

by Kerttu
Kevätmessujen parhaat tärpit – nähdään siellä!

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin messukeskus

Ensi kesä inspiroi minua valtavasti! Iso syy on mökkiprojekti, joka juoksee tällä hetkellä hirvenaskelin kohti valmistumista. Yhtä lailla innostun kodin sisustamisesta, pihanlaitosta, asumisen ja remontoinnin teemoista sekä lähiruuan ja luomun mahdollisuuksista. Ja valosta ja lämmistä, niin ihanaa!

Tätä kaikkea on luvassa upea kattaus Kevätmessuilla Helsingin  Messukeskuksessa 4.–7. huhtikuuta. Teemoina ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Tulen itsekin messuille ja kokosin parhaat vinkkini, mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea. Arvon myös pääsylippuja tapahtumaan, eli kannattaa lukea loppuun saakka.

OmaMökki

Pakko aloittaa tärpit tästä teemasta, sillä kattaus kuulostaa niin kiinnostavalta! Ideoita tarvitaan vielä runsaasti ja mikäs sen parempaa, kun joukko ammattilaisia yhden katon alla jakamassa osaamistaan.  OmaMökki tarjoilee  ammattilaisten remonttivinkkejä, huusseja, laitureita ja paljuja,  tunnelmallisia sisustusideoita unohtamatta.  Tiedän, että siellä on monta mökkihaaveilijaa, joten tämä on teille (eli meille!).

TÄRPPI: Itse olen mukana OmaMökki-teemassa Gigantti-lavalla la 6.4. klo 13 kertomassa meidän mökin tarinan kaikkine kommelluksineen. Mikä saa ihmisen ryhtymään mökkiprojektiin keskellä kiivaimpien ruuhkavuosien, mikä on ohjannut meidän suunnittelua ja miten kaikki on sujunut?  Tule kuulolle ja moikkaamaan!

Asu, remontoi ja sisusta

Koska ystäväkirjassa kysymykseen ”mitä harrastat?” voisin kirjata yhdeksi aktiviiteetiksi Etuovi.comin selailun ja haaveilun, uskon Asu&remontoi-teeman antavan ihanaa virikettä asumiseen. En edes tiedä, haaveilenko eniten uudesta kodista, remontoinnista, rakentamisesta vai rakastanko vain sitä haaveilun tunnetta, mutta eipä sen väliä, kaikkiin näihin löytyy näkemistä ja kokemista.

Haaveilun sijaan toteutuksista kiinnostuneille löytyy myös monenlaista aktiviteettia; vaikkapa Raksanurkan terassinteko- ja hoitovinkit kaikkina messupäivinä.

TÄRPPI: Kaipaatko konkrettisia sisustusvinkkejä? Alueen makuuhuone on AJK-Sisustussuunnittelijat osastolla 3a40 tarjoavat sisustusvinkkejä ilman erillistä maksua koko messujen ajan. Nappaa siis pohjapiirros kohteesta tai mitat ja kuvia tilasta matkaan ja hae ammattilaisten hyvät neuvot sisustuspulmien ratkaisemiseksi.  Neuvonnan kesto on n. 15 min/hlö.

Kevätpuutarha

Lumet sulavat, kohta on taas totuuden hetki! Mihin kuntoon piha jäikään syksyllä? Tiesitkö, että Kevätpuutarha-messut ovat Suomen suurimmat puutarha-alan messut? Luvassa on iso annos vinkkejä vaikka kukkivan unelmapuutarhan, modernin kivi-havuyhdistelmän tai vaikka kasvimaan luomiseen. Myös pihaa voi ”sisustaa” ja itse ajattelin kiertää erityisen tarkalla silmällä terassikalusteet, grillit ja muun pihalle liittyvät tarvikkeet. Messukeskuksesta löytyy myös neljä erilaista puutarhaa, joissa inspiroitua.

TÄRPPI: Terapeuttinen puutarha kuulostaa unelmalta. Pe, la ja su klo puutarhasuunnittelija ja green coach (mikä upea titteli) Eija Keckman avaa, miten voi löytää positiivista ja innoittavaa energiaa puutarhasta ja antaa vinkkejä siihen, kuinka puutarhastasi aisteja hellivä terapeuttinen keidas. Viime kesänä’ muistan lähinnä stressaantuneet rikkaruohoista, joten tämä on pakko nähdä ja kuulla!

Lähiruoka & luomu

Anteeksi, puhutaanko hetki ruuasta? Mutta nyt ei ole kysymys mistä tahansa eineksistä, vaan suomalaisista pientuottajista, lähellä tuotetusta ruoasat sekä sertifioiduista luomutuotteista. Messuilta voit maistella ja ostaa ruokaa ja mikä parasta, saada kattavan kuvan siitä, millaista on lähiruoka- ja luomutuotanto tänä päivänä. Pienyrittäjät varmasti myös kertovat mielellään työstään ja tuotteiden taustoista sekä vastuullisesta tuotannosta. Kestokassi mukaan, sillä  mukava olevien yritysten valikoimissa on mm.  lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja ja uusia proteiinilähteitä. kuten hamppua, jäätelöä ja säilykkeitä.

TÄRPPI: Mikä on Vuoden lähiruokateko? On aina ilo nähdä, ketkä ovat innovatiivisia edelläkävijöitä. Palkinto  nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruoan käytöstä ja käytön edistämisestä. Palkinto jaetaan jo avajaispäivänä.

Olisi siis mukavaa nähdä messuilla, olen siis itse Gigantti-lavalla lauantaina 6.4. klo 13. Liput saat ennakkkohintaan, kunhan ostaa 3.4. mennessä.

Arvonta

Kerro kommenttilaatikossa, mikä teema eniten messuilla kiinnostaa ja voit voittaa itsellesi ja ystävällesi liput messuille. Arvon kolme kahden hengen lippupakettia, aikaa osallistua on su 31.3. saakka. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille jätettyyn kenttään (ei näy julkisesti).  Onnea matkaan!

Jännityksellä ja ilolla odottelen Kevätmessuja! Pian pääsenkin kertomaan teille myös täällä blogissa enemmän siitä, mitä mökkiprojektille kuuluu. Nyt nimittäin tapahtuu ja paljon.

Saatat pitää myös

51 Kommentit

Anne 28 maaliskuun, 2019 - 4:37 pm

Puutarhajutut kiinnostaa 🙂

Reply
Taru 28 maaliskuun, 2019 - 4:38 pm

Olen niin keväthuumassa, että ehkä eniten tällä hetkellä kiinnostaisi messuilla kukka- ja kasvitrendit ja kuinka luoda niillä ilosta ilmettä koko kevät- & kesäkaudelle. Terv. Taru

Reply
Johanna 28 maaliskuun, 2019 - 6:47 pm

Kesää kohti mentäessä multasormia kihelmöi. Piha- ja puutarhaideoita kaipailen.

Reply
Liina 28 maaliskuun, 2019 - 6:55 pm

Keväpuutarha ehdottomasti. Pihan viimeistely työn alla.

Reply
Sari 28 maaliskuun, 2019 - 8:24 pm

Puutarha jutut, kukat ja kasvit, kenties joku pihakeittiö vinkkejä

Reply
Soili 28 maaliskuun, 2019 - 9:11 pm

Uusi koti, sisustus suunnitelmat kiinnostaa. Kesämökki jutut myös, koska mökki on sekä kasvihuone!

Reply
Juuli 28 maaliskuun, 2019 - 10:20 pm

Remontointi jutut. Vanhaa taloa voi aina rempata jostain kohdasta tai voihan kierroksen aloittaa uudelleenkin. 🙂

Reply
OutiH 28 maaliskuun, 2019 - 11:16 pm

Puutarhajutut kiinnostaa

Reply
Jasmin 29 maaliskuun, 2019 - 5:35 am

Remontointi ja puutarha! Me rempataan tällä hetkellä vanhaa hirsitaloa ja tuolta löytyy varmasti hyödyllisiä vinkkejä! Minä en oo aikasemmin ollut hirveän innokas puutarhuri mutta uuden kodin jälkeen palo siihenkin syttyi ja olisi ihana saada hyviä vinkkejä puutarhaankin?

Reply
Tarja 29 maaliskuun, 2019 - 6:16 am

Parvekesisustaminen

Reply
Niina 29 maaliskuun, 2019 - 8:23 am

Puutarha jutut ja uutuudet pihakalusteissa kiinnostaa eniten.

Reply
Annika 29 maaliskuun, 2019 - 8:35 am

Ensimmäistä kevättä meillä on pieni ulkoterassi, joten sen sisustamiseen ja kasveihin olisi kiva saada inspiraatioita, joten osallistun arvontaan.

Reply
Milla 29 maaliskuun, 2019 - 8:44 am

Puutarhajutut ja ruoka kiinnostaa eniten?

Reply
Marja 29 maaliskuun, 2019 - 10:08 am

Parvekeen sisustaminen kiinnostaa nyt. Jospa messuilta saisi tähänkin vinkkejä

Reply
Kirsi-Marja 29 maaliskuun, 2019 - 11:17 am

Remontti ja puutarha.
Tänne pitää mennä:)
Kirsi

Reply
Emmy 29 maaliskuun, 2019 - 12:50 pm

Mukana arvonnassa! Eniten kiinnostaa kans mökkijutut, sillä perheen yhteinen mökki kaipaa jo pientä laittoa ja sen semmoista 🙂 Ja kyllähän tolle omallekin pihalle vois kieltämättä jotain tehdä =D

Reply
Sanna 29 maaliskuun, 2019 - 2:31 pm

Pihajutut kiinnostaa! Jonkinlaisen kesähuoneen rakentaminen on suunnitteilla ensi kesänä.

Reply
sanna 29 maaliskuun, 2019 - 3:14 pm

Puutarha. Kohta päästään laittamaan piha kuntoon. 🙂

Reply
Anna 29 maaliskuun, 2019 - 4:31 pm

Kevätpuutarha! Koska uuden kodin pihan laittaminen syyhyää jo sormissa.

Reply
Satu 29 maaliskuun, 2019 - 4:46 pm

Hei 🙂
Olen vihdoinkin ostanut oman kodin ja kaipaisin niin paljon apuja ja ideoita kaikkeen sisustuksesta terassin kukkiin ja nämä messut tulee täydelliseen aikaan.. Kiinnostaa siis kaikki lähiruokaa unohtamatta ?

Reply
Marja 29 maaliskuun, 2019 - 5:11 pm

Kiinnostavimmat teemat ovat konkreettiset sisustusvinkit ja oma mökki.

Reply
Merja 29 maaliskuun, 2019 - 5:20 pm

Sisustaminen ja kevätpuutarha kiinnostavat ?

Reply
Werhoutuja 29 maaliskuun, 2019 - 6:47 pm

Piharakennus ja vihersisustus

Reply
Reijo 29 maaliskuun, 2019 - 7:05 pm

Etsisin vinkkejä miten sisustaa kotiin kevään tunnelman muullakin tavalla kuin laittamalla kevätkukkia esille. 🙂

Reply
Sari 29 maaliskuun, 2019 - 7:24 pm

Asu, remontoi ja sisusta kiinnostaa eniten, sisustushöperö kun olen ?. Asuntomme pientä pihaa haluan laittaa parempaan kuntoon ja vinkkejä tarvitsen niin kasvien valinnassa kuin fiilistelyynkin. Liput messuille olisivat hyvin tervetulleet! 🙂

Reply
Kerttu 4 huhtikuun, 2019 - 6:31 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Henna A. 29 maaliskuun, 2019 - 8:05 pm

Puutarhajutut sekä sisustaminen kiinnostavat! Krooninen kodinlaittamisinto aina päällä ?

Reply
Emmi 29 maaliskuun, 2019 - 8:06 pm

Aion ehdottomasti käydä kesällä valmistuvan kotimme pohjakuvan kanssa AJK-Sisustussuunnittelijoiden osastolla hakemassa sisustusvinkit. Kiitos tästä tärpistä!

Reply
Tanja 29 maaliskuun, 2019 - 8:25 pm

Puutarha ja sisustaminen kiinnostaa aina.

Reply
Taru 29 maaliskuun, 2019 - 8:35 pm

Lähiruoka&puutarha!

Reply
Karoliina 30 maaliskuun, 2019 - 5:14 am

Tietysti mökki! Ja tottakai kaikki muukin.

Reply
Leena 30 maaliskuun, 2019 - 5:17 am

Kevätpuutarha ja mökki!

Reply
Heli 30 maaliskuun, 2019 - 11:33 am

Puutarha on ihan ykkönen 🙂

Reply
Anne 30 maaliskuun, 2019 - 1:59 pm

Lähiruoka&luomu

Reply
Maria Seppälä 30 maaliskuun, 2019 - 3:50 pm

Pihasta karsittiin vasta kolme valtavaa kuusta ja kas, tilalle saatiin hillittömästi tyhjää tilaa. Pihajutut siis kiikarissa.

Reply
Kerttu 4 huhtikuun, 2019 - 6:30 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Tipsu 30 maaliskuun, 2019 - 9:05 pm

Puutarha kiinnostaa ja kaikki sisustaminen. Aina messuilta myös löytää jotain ostettavaakin vaikka ei mitään etsisi 😉

Reply
Carina Hedman 30 maaliskuun, 2019 - 9:21 pm

Kevätpuutarha ja Oma Mökki. Kannattaa tulla junalla Pohjanmaalta, niin kun aikaisempina vuosina.

Reply
Carina Hedman 30 maaliskuun, 2019 - 9:26 pm

Kevätpuutarha ja Oma Mökki

Reply
Terttu 31 maaliskuun, 2019 - 9:52 am

Yksi päivä aikaa ja kiinnostavia kohteita paljon, piha, mökki, sisustaminen, lähiruoka ja gluteeniton ruoka…

Reply
Satu 31 maaliskuun, 2019 - 10:03 am

Eniten kiinnostaa sisustaminen.

Reply
Katja 31 maaliskuun, 2019 - 10:25 am

Näillä messuilla on monta kiinnostuksen kohdetta, etenkin asuminen, sisustus ja puutarha saavat keväisen innostuksen huippuunsa! ?

Reply
Päivikki K 31 maaliskuun, 2019 - 11:26 am

Piharemontti olisi edessä ja siihen kaivataan ideoita. Lisäksi innokkaana mökkeilijänä kaikki mökkiin liittyvä kiinnostaa.

Reply
Anu 31 maaliskuun, 2019 - 12:21 pm

Uuden talon pihaa täytyisi alkaa tekemään, joten puutarhaideoita tarvitaan.

Reply
Sari 31 maaliskuun, 2019 - 1:19 pm

OmaMökki ehdottomasti ja puutarhaideat myös. NewSauna juuri tilattu, mutta paljon ideointia ja toteutusta vaaditaan meidän mökkitontilla vielä. ?

Reply
Katariina 31 maaliskuun, 2019 - 3:40 pm

Puutarha ja mökki-jutut kiinnostaa eniten!

Reply
Terhi 31 maaliskuun, 2019 - 3:40 pm

Täällä valosta ja lumien sulamisesta hullaantuneena puutarhajutut kiinnostaa ehdottomasti eniten. Ja hyvänä kakkosena terassin sisustaminen kiinnostaa myös.

Reply
Diana 31 maaliskuun, 2019 - 3:50 pm

Kevätpuutarha kuinosta ylivoimaisesti ???☘️

Reply
Päivi Metsäranta 31 maaliskuun, 2019 - 4:45 pm

Eniten kiinnostaa kesämökin ajaton sisustus ja käytännölliset ratkaisut.

Reply
Kerttu 4 huhtikuun, 2019 - 6:30 pm

Hei! Onneksi olkoon, olet voittanut kaksi lippua Kevätmessuille! Laitan sinulle sähköpostia ❤️

Reply
Hannele 31 maaliskuun, 2019 - 8:19 pm

Puutarhavinkit ja lähiruoka kiinnostavat messuaiheista eniten.

Reply

Jätä kommentti