Kahvipöytäkirja -ilo silmälle ja mielelle

by Kerttu
Kauniita kirjoja, inspiroivia lahjoja

*kirjat saatu pr-näytteenä

Kahvipöytäkirja – a coffee table book – on enemmän kuin kirja. Se on sisustusesine, puheenaihe ja inspiraationlähde, jota ei nimensä mukaisesti tarvitse kätkea kaappiin.


Kirjat ja lehdet edustavat minulle pysähtymistä ja jollain tavalla luksusta, omaa rauhallista hetkeä. Sähköisten näyttöjen valtaamassa maailmassa on rauhoittavaa pysähtyä painetun tekstin ja kuvien äärelle. Vinkkaan muutamasta kauniista kirjasta, jotka sopivat vaikkapa joulumuistamiseksi itselle tai ystävälle.

Kirjat ja lehdet edustavat minulle pysähtymistä ja jollain tavalla luksusta, omaa rauhallista hetkeä.

Helena Karihtala – Funktio

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala antaa avaimet, joiden avulla jokainen voi luoda visuaalisesti harmonisen kodin.  Funktiossa esitellään kymmenen ainutlaatuista, ajattomasti sisustettua kotia ja avataan niin väri- ja valaistussuunnittelun kuin pintamateriaali- ja huonekaluvalintojenkin saloja. Tärkeintä on Karihtalan mukaan aina pysähtyä pohtimaan tilan funktiota: Miten se voisi palvella juuri sinun arkeasi parhaiten?

Kirja on kaunis, herkkä ja tasapainoinen kokonaisuus, josta voi ammentaa inspiraatiota oman kodin sisustuksen yksityiskohtiin tai vaikkapa kokonaiseen rakennusprojektiin. Kirjassa on hyvin eri tyylisiä kohteita, yksi hulppea talo esitellään keskeneräisenä.

Piia Kalliomäki, Pauliina Salonen – Nordic Interior Book

Kansien väliin on kerätty tyylikkäitä, mielenkiintoisia ja keskenään erilaisia aitoja kotimaisia koteja. Näissä kohteissa hehkuu pohjoisen kaunis valo. Pauliinan tapa kuvata sisustus luonnonvalossa tuo kirjaan aidon ja kotoisan tunnelman. Kirja on paitsi päältä kaunis kahvipöytäkirja, myös runsas visuaalinen ja inspiroiva katselukokemus asumisesta, sisustuksesta ja estetiikasta kiinnostuneille. Se on myös kurkistus suomalaisten kotien kauneuteen.

19 erilaista kaunista kotia, jotka huokuvat tunnelmaa, oivaltavia ratkaisuja ja rauhallista värimaailmaa. Täydellinen kaveri iltapäivän  viipyileviin kahvihetkiin ja viikonloppuillan fiilistelyyn.

 

Timo Kiuru – Päiväkirja luovuudesta ja luopumisesta

Kansainvälisen uran tehnyt luova johtaja Timo Kiuru paljastaa inspiroivassa teoksessaan, millaista on työskennellä maailman suurimpien brändien parissa, millaisia uhrauksia luova työ vaatii, miten kovan kilpailun keskellä teroitetaan kyynärpäät – ja miten innovatiivisuutta ruokitaan ympäristössä kuin ympäristössä.  Päiväkirja luovuudesta ja luopumisesta on suunnattu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää, millaiseksi työelämä on muuttumassa ja mitä ominaisuuksia tulevaisuuden johtajan kannattaa itsessään ruokkia.

Tämä kirja ei mene varsinaisesti kahvikirjaosastolle, sillä siinä ei ole kuvia. Hyvä se on kuitenkin sohvannurkassa herättelemään ajatuksia. Minä pohdin erityisesti sitä, mistä saan motivaatiota ja miten sitä valjastan kohti oikeita asioita. Sen tunnistan, että jotta pääsee eteenpäin, on myös luovuttava asioista, vaikka se tekisi juuri sillä hetkellä kipeää. Täyteen kuppiin ei vain voi enää lastata lisää.

Jotta pääsee eteenpäin, on myös luovuttava asioista, vaikka se tekisi juuri sillä hetkellä kipeää. Täyteen kuppiin ei vain voi enää lastata lisää.

Diary-Calendar 2020

Vaikka sähköistä kalenteria käytänkin työn ja menojen hallintaan, sopii kaunis paperinen kalenteri luovaan suunnitteluun ja visiointiin. Blogin sisältösuunnitelmat ja muut ideat on kiva kirjata jonnekin konkreettisesti, samoin viikkojen to do- ja not to do-listat. Vuonna 2020 nämä löytyvät tästä Viola Minerva Virtamon suunnittelemasta kalenterista.

Kauneimmat kirjat saavat levätä sohvapöydällä, yöpöydällä tai lipaston päällä. Niiden parissa voi piipahtaa tai niiden maailmaan unohtua. Itse raivasin lukuaikaa marraskuuhun laittamalla itselleni ruutuajan kuin lapselle. Se on toiminut ihan hyvin ja auttaa rentoutumaan kirjojen parissa.

Lukeminen on tehokas tapa alentaa stressitasoa.  Tutkimuksen mukaan jo kuudessa minuutissa lukemisen jälkeen syke alkaa laskea ja lihasjännitys vähentyä. Kaunokirjallisuuden lisäksi sama vaikutus on tietokirjojen ja sanomalehtien lukemisella.

Levollista viikonloppua toivottaen ♥

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Satu //ALL YOU NEED IS WHITE 16 marraskuun, 2019 - 5:27 pm

Siis nyt on jotain ihmeellistä – sulla on joulutähti ennen mua?? 😀

Reply
saunamaisteri 17 marraskuun, 2019 - 2:34 pm

Kahvipöytäkirjan historia on mielenkiintoinen https://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_table_book eli pohjimmiltaan kyse oli kirjasta jonka kirjailija pelkäsi päätyvän enemmänkin esineeksi kuin lukemisen kohteeksi. Joskus törmää esim. amazonissa kirja-arvioihin joissa ostaja on luullut tilanneensa hyvän kahvipöytäkirjan, mutta kirja ei ole ollut tarpeeksi hieno ko. tarkoitukseen.
Kaikille jotka haluavat sisustaa kirjoilla tarjoaa Phaidon useita värikoodattuja settejä kirjoistaan kuten esim punaisen:
https://de.phaidon.com/store/art/the-red-collection-collect100088/
ja valikoimasta löytyy myös valmis setti niille jotka haluavat päteä kirjakokoelmallaan:
https://de.phaidon.com/store/art/the-statement-collection-collect100097/

Reply

Jätä kommentti