Joulun odotuksen vaiheet

by Kerttu
Näin teet elämästäsi helpompaa

Marraskuun puoliväli on käsillä ja se tarkoittaa, että alkaa jo ruopia ja nopeimmat jo irrottelevat käsijarrua. Tunnelma tiivistyy samaan tahtiin, kun illan pimeys valtaa alaa. Ai mistä puhun? No joulun odotuksesta tietenkin.

Suotta en ole jo neljää vuosikymmentä elänyt, tässä alkaa olla jo kokonaisvaltainen käsitys siitä, miten humpan juoni eli työkavereiden kesken prosessi menee. Postauksen lopussa paljastan, missä kohdalla olen tällä hetkellä menossa.

Näin teet elämästäsi helpompaa

1. Askel on viaton. Jos sitä ihan muutaman valon virittelisi… Kaamosvaloja tietenkin, sillä nyt ei ole vielä julkisesti hyväksyttyä puhua J:stä. Onhan vasta lokakuu.

2. Kynttilöitä, ihanaa! Ensin yksi kruunukynttilä, sitten pari tuikkua. Ulos pitää virittää lyhtyjä tuomaan tunnelmaa hämärtyvään iltaan.

3. Tarvitaan järeämpiä keinoja. Aika viileä on. Ehkä illalla pikkuinen glögi?

4. Kaupan kassajonossa isket silmäsi joululehteen jos toiseenkin. Otat lehden ja varovasti selaat muutaman sivun. Isket silmäsi kolmossivun upeaan kranssiin. Entäs tuo kattaus, sopisi meillekin! Reseptit ne vasta nimeäsi huutelevatkin. Olisiko jo aika? Kyllä on!

5. Sormet käyvät hieman levottomaksi. Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: kyllä, on aika leipaista ekat piparit ja tortut.

6. Naapurin Marja on laittanut tähden ikkunaan. Nyt on itselläkin aika ottaa sokka irti!

7. Mielessäsi on ihana idyllinen jouluostosreissu oman kaupungin kivijalkaputiikeissa. Tänä vuonna panostan kotimaisuuteen! Kolmen tunnin kierroksen jälkeen on hiki, koska lapsesi erityisesti toivomaa zippidippidai-lahjaa ei löydy mistään. Ehkä ehdit tilata sen vielä Kiinasta?

8. Menu, ah ihanaa! Mitä tänä vuonna syötäisiin? Kaivat esiin lehdet ja kirjat uusien, ihanien reseptien toivossa. Kolmen päivän selailun jälkeen päätät tehdä tänä vuonna sitä, mitä aina ennenkin.

9. Tämän joulun väripaletti on päätettävä N-Y-T. Pinterest auki ja selaamaan norjalaisten sisustusbloggaajien täydellisiä joulukattauksia. Olisiko kulta-havunvihreä-greige tämän vuoden juttu! Kysyt perheesi mielipidettä ja lapset vaativat joulunpunaista, muuten ei kuulema tule joulu.

10. Taidanpa ottaa muutaman idyllisen perhejoulukuvan sukulaisille lähetettäväksi. Pinterest taas auki, onhan ihanaa inspiroitua ja valitset kuvat, jossa kaikki hymyilevät kameraan hassuissa joulupaidoissa. Vähän huumoria tähän synkkään vuoteen! Otatte itselaukaisimella 698 kuvaa, joista 346 on tärähtäneitä ja lopuissa kuopus kaivaa nenää. Mietit, että tekstarikin on ihan kiva tapa levittää joulumieltä.

11. Saat ystävältäsi puhelun, jossa hän kertoo kahta viikkoa ennen aattoa, että kaikki on valmista. Kaikki. On ollut kuulema luppoiaikaa, niin on ollut helppo hoitaa valmistelut jouluexeliä noudatten. Muistat, että sinun zippidippidai-tilaus on tekemättä.

12. Joulusiivous tuo joulumielen. Nyt siivotaan kaapit ja järjestellään myös varastot, tontut kurkkivat kuulkaa joka paikkaan, lapset! Sillä hetkellä, kun kaappien sisältö on levitetty lattialle, 75 % perheestä loppuu motivaatio.

13. Lunta tulvillaan, Jingle bells ja All i want for christmas is you alkavat pyöriä päässäsi ripiitillä. Raja menee Hei mummossa, mutta muuten kyllä antaa jouluradion soittaa. Lapsikuorobiiseihin voisi laittaa jo ennakkoon herkistymisvaroituksen ja Varpunen jouluaamuna soitetaan vain, kun jouluttamisessa on tosi kyseessä. Ei esimerkiksi neljän ruuhkassa, koska autoa on ikävä ajaa, jos ei näe mitään.

16. Postilaatikkoon kopsahtaa ensimmäinen joulukortti. Onpas se kaunis ja käsinkirjoitettu runo ja kaikkea. Tulipa hyvä mieli asetella se piirongin päälle. Voi hitsi kun ei tänä(kään) vuonna saanut kortteja lähetettyä. Ehkäpä someen joku toivotus paikkaa.

17. Änget lahjat yläkaappeihin piiloon ja löydät täydellisesti piilostasi pari viime vuoden pakettia.

18. On aika rauhoittua joulun viettoon. Kuuliko kaikki, nyt minä rauhoitun ja lopetan hössättämisen! En hössätä yhtään, paitsi ne täydelliset jouluservetit on vielä pakko löytää.

19. Aatto. Hipsit keittiöön, pyöräytät puuron tulille ja mietit, että kyllä tässä aina jonkin verran hommaa on, vaikka tämä vuonna otitkin ihanan iisisti.

Ihanaa, olen vaiheessa 4. Kaikki vielä edessä <3

Missä vaiheessä sinä olet?

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Maria 12 marraskuun, 2020 - 3:49 pm

Nyt on sanottava että en ole edes vielä ykkösessä. Kohdalle 10 nauroin vedet silmissä.

Reply
Marjukka 12 marraskuun, 2020 - 7:48 pm

Kohta kuusi! Meillä mies on luvannut kohta tehdä pipareita. Tosin ammatin puolesta joululauluka on jo alettu harjoituttaa…

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:30 am

Maria, mahtava kuulla, että postaus toi iloa 😀 Siitä vaan nyt ekat kynttiät palamaan, niin lähtee askeleet edistymään <3

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:31 am

Moi Marjukka! Olet mua edelle, täytyy pistää vauhtia 😀 Ihana tuo, kun pääsee viran puolesta fiilistetemään joulua!

Reply
Teresa 13 marraskuun, 2020 - 6:50 pm

Taidan myös olla kohdassa 4 tai 5.

Reply
Elina 12 marraskuun, 2020 - 6:56 pm

Vaihe 5 on toteutunut jo puoliksi, torttuja on leivottu, mutta ei vielä pipareita. Hyvää vauhtia kohti joulua ollaan siis menossa. ?

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:31 am

Ah ihanaa, meillä poika on toivinut pipareita jo monta viiikkoa. Yleensä itsenäisyyspäivän on leivuttu, mutta nyt ei kyllä malteta odottaa niin pitkään 😀

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 12 marraskuun, 2020 - 7:09 pm

Täällä ei olla oikein missään vaiheessa 🙁 Torttuja on kyllä tehty ja glögiä keitelty jo hyvissä ajoin, siihen se sitten onki jäänyt 🙂 Jos joulukuussa sitten virittelis vähän valojakin. Oon tosi laiska laittaan joulua ja aina vain siirtyy myöhemmäski.

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:32 am

Onhan siinä jo ihanaa kaamostunnelmointia <3 Ei näistä kannata stressiä ottaa, tekee sen mikä hyvältä tuntuu.

Reply
Maisku 12 marraskuun, 2020 - 7:22 pm

1,2,3,5,9 ja 13 check ? vitsit miten loistavasti sä kirjoitat! Hauska postaus, ihanaa joulunaikaa ?

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:33 am

Ihana kuulla, kiitos Maisku! Iloa sinnekin joulun odotukseen <3

Reply
Essi 12 marraskuun, 2020 - 10:54 pm

Ihan mahtava lista! Täällä kohdat 1-7 tehty sekä myös 13. Kohdan 7 se lapsen tän vuoden ehdoton toive on myös tilattu Saksasta, koska jos toiveena on markkinoilta jo hyvän aikaa sitten poistunut lego, niin onhan se nyt vaikka kiven alta kaivettava 😀 Loput joulutouhut taitaa mennä sitten vanhalla kaavalla. Ihanaa joulunodotusta!

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 9:34 am

Moi Essi! Hei, siellä on huikea meno selkeästi päällä! Ihanaa joulun odotusta sinnekin <3

Reply
MildE 13 marraskuun, 2020 - 10:28 am

Me hypättiin suoraan kohtaan 6 lokakuussa 🙂 Hyvin maistui tortut lähes vuoden tauon jälkeen.

Reply
Kerttu 17 marraskuun, 2020 - 11:30 am

Ai ihanaa, meillä ekat tortut vielä edessä. Piparit leivottiin eilen ja joulutähtikin päätyi ikkunaan 🙂

Reply
Laura / @heinassaheiluvassa 13 marraskuun, 2020 - 11:45 am

Aivan loistava Kerttu ? Taidan olla aika samoissa kuin sinä.

Reply
Kerttu 17 marraskuun, 2020 - 11:29 am

Mahtavaa! Täällä nytkäytettiin eilen yksi askel eteenpäin, kun leivottiin ekat piparit <3

Reply

Jätä kommentti