Jos vielä rakentaisimme talon…

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Ido

Seuraan suurella mielenkiinnolla ystävien rakennusprojekteja, tutkin innokkaana tonttitarjontaa, vierailen Asunto- ja rakennusmessuilla ja inspiroidun blogeissa ja Pinterestissä toinen toistaan oivaltavimmista uusista ratkaisuista. Välillä talokuume höyryää korkealla, välillä taas ajattelen, että ei koskaan enää. Ehkä kyseessä on yhtä aikaa haaveilu, passiivinen suunnittelu sekä harrastuneisuus, sillä niin monta kertaa kotonamme kuuluu lauseen alku: ”Jos vielä rakentaisimme, niin…”

Glow_1200-66_8-20_L_684

Yhteistyön merkeissä sain tutustua IDOn uuteen Glow-mallistoon ja innokkaana sukelsin tutkimaan, miltä tämän päivän wc- ja kylpyhuoneratkaisut näyttävät. Sillä tottahan on, että kun me teimme valintojamme viisi vuotta sitten, oli maailma vähän toisennäköinen ja oma makukin pikkuisen muuttunut. Toisaalta on ilo huomata, että valitsemamme modernin yksinkertaiset linjat miellyttävät yhä silmää ja samaa henkeä tarjoilee myös uusi Glow-mallisto. Yksi asia mikä jäi vähän omasta rakennusprojektistamme harmittamaan on kylpyhuoneen peilikaappi, joka olisi saanut olla vielä minimalistisempi muotoilultaan. Näissä pressikuvissa huomio kiinnittyykin erityisesti virtaviivaisiin ja sopivan yksinkertaisiin kaappeihin.

Glow_900_8-02_64_M_20150512_166020150512_0413

Miltä kylpyhuoneiden kalustukset sitten näyttävät vuonna 2016? IDO Glow on kylpyhuonemalliston tuotteet sopivat sekä pieniin että suurempiin kylpyhuonetiloihin. Muotoilu on modernin yksinkertaista, mutta variaatioita värien suhteen löytyy moneen makuun. Pinnalla ovat kalusteet, jotka ovat joko täysin vetimettömiä eli push open-mekanismilla toimivia tai sitten varustettuja yksinkertaisella vetokahvalla. Kurkista koko IDO Glow-kalustemallisto täältä!

GLOW_560x665_BASE_CABINETS

Harva harmitelee, että wc- tai kylpyhuonetiloissa olisi liikaa säilytystilaa. Olikin kiva nähdä, miten monenlaisia säilytystarkaisuja IDO Glow-sarjassa on moderniin makuun: huomaamattomia yläkaappeja, tyylikkäitä korkeita sivukaappeja ja sisälaatikoita säilytysjärjestelmillä. Mitä pienempi tila, sen tarkemmin kannattaa kiinnittää huomiota säilytysratkaisuihin. Jos tuntuu että pyyhkeet ja purnukat kaipaavat lisää tilaa,  käypä kurkkamaassa vaihtoehtoja täältä.

GLOW_560x665_HIGH_CABINETS

Entäs sitten ne peilikaapit? Itse asiassa ei olisi aivan poissuljettu vaihtoehto aloittaa talomme pientä pintäremonttia juuri kylpyhuoneesta! Peilikaappivalikoima on kasvanut hurjasti sitten omien rakennusvuosien. Haaveilen sulavalinjaisesta minimalistisesta peilikaapista valoineen, jossa ei olisi yhtään ylimääräistä yksityiskohtaa. Vai riittäisikö sittenkin pelkkä moderni peili? Valikoimaa on onneksi runsaasti, löydätkö sinä suosikkisi täältä?

GLOW_560x665_MIRROR_CABINETS

Mitä tulee otsikon ajatukseen: ”Jos vielä rakentaisimme talon…”. Valintani kylpyhuoneeseen ja wc-tiloihin olisivat todennäköisesti kotimaiset, minimalistiset ja valkoiset kalusteet. Tunnelmaa nostaisin harmailla, rouheilla yksityiskohdilla, laadukkailla tekstiileillä ja viimeistellyillä hanoilla. Tarkemmin kylpyhuonehaaveisiini voi tutustua Pinterestissä ”My Dream Bathroom”-taulussa. Myös Suomen Idolla on oma Pinterest-taulunsa, jonka löydät täältä.

Screen Shot 2016-02-21 at 10.43.38

 

Tiesitkö muuten, että IDO on täysin suomalainen yritys, alunperin nimeltään Arabia? Sen historia on kunnioitettavan pitkä, sillä juuret ulottuvat 140 vuoden taakse.  Olen niin iloinen ja ylpeä siitä, että maastamme löytyy näin pitkän linjan yrityksiä, jotka ovat täysin kiinni tässä päivässä.  Aina kun voi, meidän suomalaisten kannattaisi valita kotimainen tuote tai palvelu. Ja kun kyseessä on yritys, joka on jo yli sadan vuoden ajan valmistanut johtavia saniteettivalmisteita, voi laatuun luottaa.

Onko siellä muita, jotka kärvistelevät kroonisessa rakennus- tai remontointikuumeessa? Millaisen kylppärin tekisit, jos saisit juuri nyt päättää? 

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Lyde 21 helmikuun, 2016 - 1:07 pm

Ymmärrän hyvin tuon otsikon. Meillä oli jo ennen kuin ensimmäinen talo oli valmistunut sellaista kevyttä huumoria jostain puuttumaan jääneestä jutusta että no laitetaan sitten sinne seuraavaan taloon! Sitä kotia rakennettiin kuitenkin ihan oikeasti loppuelämäksi, eli seuraava talo oli vain huumoria. Vaan niinhän siinä kävi, että nyt asutaan kuitenkin siellä seuraavassa talossa, eli pitää jatkossa varoa mitä vitsailee 😀 Nyt me huvitetaan itseämme miettimällä mitä sinne sitäseuraavaan laittaisi, mutta näissä vitseissä alkaa olla jo aika ironinen sävy 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2016 - 7:36 pm

Monesti juuri se kevyt vitsi muuttuukin vuosien varrella todeksi! Minulla olisi kyllä tosi monta ideaa valmiina siihen seuraavaan taloon, joten… 😉

Reply
Jutta / oblik. 21 helmikuun, 2016 - 4:17 pm

Oi täältä löytyy. Krooninen remppakuume nimittäin. Kylpyhuoneen remontti jää meidän osaltamme tulevaisuuteen, sillä kaikkea ei ole mahdollista uusia kerralla. Ja onhan se toisaalta kivaa, että jotain puuhasteltavaa ja suunniteltavaa löytyy jatkoonkin. Vielä vuosi sitten olisin sanonut että peilikaappia en ottaisi unelmien kylpyhuoneeseen… Mutta tässä tarjontaa selailleena huomaan, että ne ovat kyllä nykypäivänä ihan todella kauniita ja yksinkertaisia. Voisin siis hyvinkin ajatella sellaista myös meille. Ehkä mielikuva pohjautuu liikaa johonkin 90-luvun muovisiin ”härpäkkeisiin”….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2016 - 7:37 pm

Jossain asioissa sitä voikin olla hyvä hetki asua ja makustella, mitä haluaa ja mikä sopii tilaan. Peilikaapit ovat todellakin muuttaneet muotoaan viime vuosina ja varsinkin silloin, kun säilytystilaa on vähän, sellainen on paikallaan 🙂

Reply
Terhi 21 helmikuun, 2016 - 8:21 pm

Juu kroonistuvan haaveiluni tulos on se että rakennutamme taloa parasta aikaa, ja vannon kiven kovaan että tämä saa olla viimeinen kerta. Ymmärrän kyllä todella hyvin seuraavan talon idean. Peilikaappeja on tosi moneen lähtöön. Itse pongasin vasta svedsbergin pyöreät kaapit joissa peili liukuu sivuun.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2016 - 7:38 pm

Noin siinä usein käy, hyvin sanottu tuo ”kroonistuva haaveilu” 😀 Onnea rakennusprojektille!

Reply
Terhi 21 helmikuun, 2016 - 8:21 pm

Juu kroonistuvan haaveiluni tulos on se että rakennutamme taloa parasta aikaa, ja vannon kiven kovaan että tämä saa olla viimeinen kerta. Ymmärrän kyllä todella hyvin seuraavan talon idean. Peilikaappeja on tosi moneen lähtöön. Itse pongasin vasta svedsbergin pyöreät kaapit joissa peili liukuu sivuun.

Reply
Anniina 21 helmikuun, 2016 - 10:36 pm

Heips! Ihan sinänsä aiheeseen liittymätön huomio, mutta linkki instagramiin sivun oikeassa reunassa ei toimi. Ois kiva nähdä mitä se sisältää kun blogikuvatkin aina niin nättejä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2016 - 7:39 pm

Moikka! Kiitos kun sanoit! On pitänyt pyytää tekniikkaa korjaamaan asian, mutta en muistanut. Muokkasin Instagram-nimeäni lyhyemmäksi ja siksi tuo lakkasi toimimasta.

Reply

Jätä kommentti