Inspiraatioita pihaan ja puutarhaan

by Kerttu

Vihreys ja vehreys, teitä jo odotellaan! Viime kesä meni meiltä pihahommien suhteen vähän kuin ohi, kun vauva oli niin pieni. Tänä kesänä pääsemme ihan erilailla touhuilemaan omalla pihalla ja odotan innolla, että pääsen laittamaan muutamia istutuksia ja sisustamaan kesäterassia.

etuovi-1-3

Olen kerännyt inspiroivia kuvia Pinterestin Modern garden-kansiooni. Huomaan viehättyväni yksinkertaisista ja selkeistä linjoista ja tietynlaisesta symmetriasta. Ihailen rytmikkäitä kivetyksiä ja suoraviivaisia lautapolkuja, jotka yhdistävät pihan eri toiminnot selkeästi yhteen.

Screen Shot 2016-03-06 at 08.55.46

 

Kun talo valmistui, alkoi oman pihan laittaminen pala palalta. Ensimmäiset vuodet ovat kuluneet suurten linjojen parissa: nyt kulkuväylät ovat laatoitettu, ajoväylät asfaltoitu ja reuna-aidat istutettu. Pihasta löytyy punaviini- ja mustaviinimarjapensaita sekä pieni hyötypuutarha-allas, jossa kasvaa mansikkaa, herneitä ja yrttejä.

etuovi1-1

Hommia riittää ja valitettavasti Pinterestin ihmeellisen maailman ideakuvat eivät vastaa ihan todellisuutta 😉 Onneksi pihanlaitto on pitkänmatkan laji, jossa ajankulussa on vain hyötyä. Ensi kesänä alkaa olla meidän pihan reuna-aidoilla jo mukavasti korkeutta ja puutkin ovat saaneet enemmän mittaa.

IMG_1432

Vaikka inspiraatiokansioni pursuvavat kuvia modernin hehkeästä puutarhasta, on ensi kesälle myös muunlaista puuhaa. Leikkimökki pitäisi maalata sisäpuolelta ja varmasti tytön kanssa jatketaan myös sen sisustushommia. Hiekkalaatikko saa uuden käyttäjän, kun poikamme alkaa jo hoksata vähän hiekkakakkujen perään. Viime kesänä myrskytuuli heitti trampoliinimme pihasta naapurin ojaan (onneksi kenellekään ei käynyt mitään!). Olemme vähän lupailleet, että ostamme tilalle keinun tai kiipeilytelineen, mutta en ole vielä ehtinyt tutkimaan valikoimia. Onko kenelläkään hyviä ideoita lasten oman pihan leikkipaikkaan?

toukokuu-1

Pinterestin lisäksi inspiraatiota on tarjolla, kun Jyväskylässä on parin viikon päästä Rakennusmessut. Vaikka talohommat eivät olisikaan ajankohtaisia, meille sisustuksen, pihanlaiton ja remontoinnin ystäville on tarjontaa runsaasti. Minua kiinnostaa kovasti Huvila ja Huussi-ohjelmasta tutun maisemasuunnittelija Eva Wuiten Uusimmat pihatrendit-luennot. Eva on myös luentojen jälkeen tavattavissa Pihaklinikka-pisteesssä, häneltä voi siis kysyä ihan täsmäkysymyksiä omaan pihaan. Itse haluaisin vinkkejä mm. koko kesän kukkivaan pihaan. Edellisessä kodissamme meillä oli pieni oma piha, jonka oli pihasuunnittelija toteuttanut. Oli ihana nähdä, miten kukinto siirtyi eri kasveihin aina keväästä syksyyn.

varasto-1-2

Minulla on ilo tehdä Facebookin puolella Messujen kanssa yhteistyötä ja arpoa teille lukijoille pääsylippuja. Jos kaipaat lisäinspiraatiota kotiin tai pihaan, kannattaa osallistua arvontaan TÄÄLLÄ.

Talotekniikka_575x100

Nyt haaveilusta toimintaan ja mutakakkua leipoimaan. Iltapäiväksi saan lapsuudenystäväni kylään perheineen, sunnuntaiden parhautta!

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Aikku maaliskuu 6, 2016 - 11:32 am

Meilläkin on tehty kaksi pihasuunnitelmaa, kun perheen tilanteet ja tarpeet ovat muuttuneet. Piha elää mielestäni aina omakotitalossa, vaikea suunnitteluvaiheessa tehdä pihasta juuri sellainen kuin se voisi olla eri sykleissä perheen koon muuttuessa vuosien varrella. Meille tuli toissa kesänä kasvihuone ja palju, joita ei löydy pihasunnitelmasta. Haaveissa olisi kesäkeittiö ja -huone, saunaa jne.

Reply
Jenni / Keski[piste] maaliskuu 6, 2016 - 12:29 pm

Ihanan kesäisiä tunnelmia, onneksi pian pääsee jo upottamaan kädet multaan! Mukavia suunnitteluhetkiä! 🙂

Reply
Raili maaliskuu 7, 2016 - 10:18 am

Ihania kuvia. Valkoiset hortensiat ovat ihan parhaita kesäkukukkia. Kestävät koko kesän varjon
puolella ja värikin vaihtuu kesän edetessä. Syksyllä saa vielä kukintoja maljakkoon. Olen jättänyt
kukkapenkkeihin tilaa muutamille terassihortensioille ja viihtyvät erittäin hyvin jos ei ihan paahtei-
simmalle paikalle laita. Omakotitalon pihassa onkin paljon laittamista, mutta onhan se kivaa puu-
hastelua jos vain aika riittää. Kevättä odotellessa.

Reply

Jätä kommentti