Asuntomessut 2016: Moderni hirsitalo Honka Markki

by Kerttu

Asuntomessut porskuttelevat Seinäjoella ja vaikka pääsin tutkimaan suosikkikohteitani jo pressipäivänä ennen avaisia, suuntaan mestoille jälleen viikonloppuna. Tällä kertaa saan mukaan ystäväni, jonka uusi koti kokee syksyn aikana täydellisen remontin, joten matkaan lähtee kaksi erittäin inspiraationnälkäistä naista. Eikä siinä vielä kaikki! Tänään vierailin vanhempieni uudella suurella mökkitontilla, jonne voisi tulevina vuosina rakentaa omankin kesäpaikan. Ja kotiin ajelimme erään ihanan tontin kautta, joten taitaa olla selvää, että savu nousee korvista näiden haaveiden kanssa. Tilaukseen on pistetty siis iso inspiraatiovyöry sekä yksi lottovoitto 😉
*

markki-2

*
Sillä välin kun pudottelen jäitä hattuuni, on hyvä kurkistaa yhteen upeaan messukohteeseen; Honka Markkiin. Moderni hirsitalo kun tarjoilee inspiraatioita moneen makuun, ehkäpä niin ystäväni 70-luvun uudistuskohteeseen, haaveiden taloprojektiin sekä myös mökkifiiliksiin. Kaunista, harmonista, kodikasta ja luonnollista, mutta samaan aikaan erittäin trendikästä ja modernia.
*

markki-3

*
Honka Markki on kaksikerroksinen hirsitalo, jossa on kuusi huonetta, keittiö ja sauna. Asuinrakennuksen lisäksi tontilla on piharakennus, jossa on saunatilat sekä vierashuone.
*

markki-4

markki-5

*
Kuten monissa muissakin Seinäjoen Asuntomessujen kohteessa, myös Honka Markissa on osattu ottaa ympäroivä luonto osaksi sisustusta. Kauniit, suuret ikkunat tuovat maiseman sisälle ja yläkerrassa avautuukin näkymä järvelle.
*

markki-6

markki-12

*
Sisustuksen on suunnitellut Anna Tuohimaa, joka on pyrkinyt luomaan rauhallisen, skandinaavisen ja rennon tunnelman kotiin. Lopputulos on juuri sitä! Tässä kohteessa on esillä paljon Hakolan huonekaluja, mm. Cosy-moduulisohva ja Woody ruokapöytä.
*

markki-8

*
Yläkerran makuuhuoneen mattamusta seinä ja suuri ikkuna luovat kauniin tunnelman.
*

markki-9

*
Lapsen huoneessa on hauska sänkyratkaisu, joka tuo lisää säilytystilaa ja antaa ilmettä tilaan. Sisustussuunnittelija kertoi, että messujen jälkeen sänkyyn tulee vielä jonkinlainen laita.
*

markki-10

markki-11

*
Kylpyhuoneessa ja wc:ssä on käytetty suurta laattaa ja se tekee kokonaisuudesta harmonisen.
*

markki-7

 

markki

 

*
Pidin kokonaisuudesta ja erityisesti pohjapiirroksesta, jossa on suorastaan nerokas aula-eteinen-vaatehuone-kodinhoitohuone-ratkaisu. Kohtuullisiin neliöihin on saatu monta toimintoa, jotka helpottavat arjen pyöritystä:

Sieppaa

Kyllähän myös erillinen saunatupa ihastuttaa, sinne hipsiminen on varmasti pieni pako arjesta. Talo Markin syntyyn ja sisustukseen voi tutustua tarkemmin rakentajaperheen blogissa (josta myös pohjapiirroskuva on lainattu, kiitos).

Mitä mieltä arvoisa blogiraati on tästä modernista hirsitalosta? Joko aloitamme tilaamaan muuttoautoja? 😉

***
Lue myös muut postaukseni Seinäjoen Asuntomessuilta:

Ensifiilikset Asuntomessuilta!
Asuntomessut 2016: Kotola
Talo, johon rakastuin: Koskela
Asuntomessut 2016: Kodikas Pohjanmaa

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Anna-Mari 28 heinäkuun, 2016 - 8:57 am

Erityisesti isot, harmooniset laatat ja hillityt sävyt ihastuttavat. Tämäkin kohde on aivan ihana. Mutta on se, Kerttu, teidänkin koti kaunis. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2016 - 11:42 pm

Voi kiitos Anna-Mari! Ihana on tämä meidänkin koti <3

Reply
Sara 28 heinäkuun, 2016 - 10:42 am

Hirsitalot ovat kivoja ja etenkin tämä talo, mutta taidan pitäytyä edelleen modernissa kivitalossa. 🙂

Tuo pihasauna kuulostaa aivan ihanalta. Harmi, että meidän omalle postimerkkitontillemme ei sellaista mahdu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2016 - 11:42 pm

Jos pitäisi valita modernin hirsitalon ja modernin kivitalon välillä, paikka ratkaisisi. Urbaaniin city-ympäristöön kivitalo ja mäntymetsän laitaan hirsitalo 🙂 Ihania molemmat! Pihasauna taitaa jäädä täälläkin ikuiseksi haaveeksi 😀

Reply
Asuntomessuilija 28 heinäkuun, 2016 - 1:52 pm

Kiva skandinaavinen sisustus, mutta kohteen seinien hirret olivat jo nyt eläneet aikalailla ja valkea, paksu maali korosti repeämiä. Itseäni harmittaisi, vaikka vaaleasta hirsiseinästä muuten kyllä tykkään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2016 - 11:40 pm

Puu varmasti elää alkuun, eiköhän repeämät saa fiksattua messujen päätteeksi 🙂

Reply
Susanna 28 heinäkuun, 2016 - 9:03 pm

Aivan ihana kokonaisuus tämä Honka Markki ? Myös täällä pistetään lottovoitto tilaukseen! Sitä odotellessa voisin vaikka maalata makuuhuoneen päädyn mattamustalla! Mikähän maali kyseessä? Onko jollain tietoa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2016 - 11:40 pm

Ihanaa kun on näin kattava blogi Asuntomessukohteesta, käy kurkkaamassa täällä: http://talomarkki.blogspot.fi/2016/04/musta-seina-makuuhuoneessa.html

Pitäisi vissiin lotota, jos toivoo voittoa 😀

Reply
zubi 29 heinäkuun, 2016 - 7:17 am

Tämä oli kyllä tosi upea yllätys messuilla. Tykkäsin ihan kaikesta! Italialainen keittiö oli hauska kontrasti ja tyylikäs yllätys talossa. Pihasauna rimotettuine terasseineen lähes täydellinen (vaikka messujen aikaan vielä hiukan kesken). Mun mielestä oli myös tosi kivaa, että vaikka talo on aika mustavalkoinen, niin myös pehmeämpiä sävyjä on käytetty (esim. kylppärin hiekan sävyt) ja kaikki toimii hienosti yhteen.

Ihanat nämä kuvat! Pressipäivänä sai selkeästi loistavia kuvia. Mä olin ihan normaalipäivänä ja aika kapeaksi jäi kuvakulmat. Tulet näkemään huomenna. 😉 Kivaa messupäivää vol.2!

Reply
Lyde 29 heinäkuun, 2016 - 8:08 am

Tämä talo oli mun oma suosikkikohde messuilla, paljon kauniita ja toimivia ratkaisuja 🙂

Reply
Elina/ Talo Markki 29 heinäkuun, 2016 - 9:01 pm

Hei Kerttu! Kiitos postauksestasi ja ihanista kuvista! Olen seurannut blogiasi jo pitkään joten oli suuri kunnia että teit pidit kodistamme ja ratkaisuista niin että kirjoitit siitä <3 Mukavaa kesää!

Reply

Jätä kommentti