Ihana, armoton aurinko – kevätsiivouksen aika

by Kerttu
Terassin kevätsiivous

Kaupallinen yhteistyö: Sinituote 

Yksi varma kevään merkki on se, kun pääsee terassille juomaan ensimmäiset kahvit. Tämä vaatii aurinkoisen päivän, jolloin lämpötila lasitusten sisäpuolella kipuaa pariinkymmeneen. Siinä kahvikupin kanssa istuskellessani mieleni valtasivat kaksi asiaa:

1.)  Ihanaa, kevät tulee!
2.) Kamalaa, miten täällä on likaista!

Kun lumet sulavat, teen perusteellisen siivouksen, jossa nostan kaikki kalusteet pihalle ja jynssään joka nurkan. Sitä ennen tein kevään ensisiivouksen, jonka tarkoitus on putsata talven aikana kertyneet liat ja pölyt pois, jotta terassia voidaan säänsalliessa jo käyttää.

Sinituotteelta on tullut kevään kunniaksi suloisen pastellisävyiset siivousvälineet, jotka tekevät tylsistä kotitöistä pikkuisen   mukavampia hoitaa. Eikä pelkästään siksi, että välineet näyttävät nätiltä, vaan ennen kaikkea toimivat funktionaalisesti. Siinä missä rättejä vaihtaa säännöllisesti, saattaa mopit ja lastat kaapissa olla hapertuneita ja heikossa kunnossa. Eivätkä ne rätitkään kestä kuumia pesuja ikuisesti.

Kevätsiivous alkaa välineiden päivittämisellä. Ethän siivoa likaisilla tai rikkinäisillä välineillä?

Aurinko on ihana, mutta myös armoton kaveri. Jokainen lika, sormenjälki ja pölyhiukkanen paistaa pimeän jakson jälkeen kuin huutomerkki. Lapsiperheessä huomaa, että noin metrin korkeudella kulkee tahmaisten tassujen vana. Onneksi ikkunanpesu on homma, jonka voi hyvin hoitaa vaiheissa. Ennen pakkasten lopullista hellittämistä ensihätään pölyt ja liat voi pyyhkäistä sisäpuolelta.

Jos ei ole ollut siinä jonossa, jossa pituutta jaettiin, kannattaa hankkia teleskooppivarsi avuksi. Näin saa yhtenäisellä liikkeellä pyyhittyä ikkunan myös korkealta. Paras vaihtoehto on toki pitkä ja siivousinnokas puoliso, mutta varmuuden vuoksi suosittelen hankkimaan joka tapauksessa teleskooppivarren.

Yksi näppärä tapa päivittää pesuvälineet kerralla on Tripla-pesinsetti, jossa on samassa paketissa ikkunanpesin, mikrokuituliina ja keskikokoinen ikkunalasta. Tämän kompaktin setin vien myös mökille.

Hanki teleskooppivarsi tai pitkä ja siivousinnokas puoliso. Tai varmuuden vuoksi suosittelen hankkimaan joka tapauksessa teleskooppivarren.

Sinituotteen valikoimaan kuuluvat ikkunanpesimet, ikkunalastat ja ikkunaliinat,  sälekaihtimien ja ikkunanvälien pölyjen pyyhintään sopii mikrokuituliina, pölykinnas ja pölymiekka (viimeisin on myös hyvä tapa saada leikki-ikäinen poika osallistumaan siiivoukseen). Ikkunaliinalla kannattaa viimeistellä puhdas ruutu, sillä rätinjäljet puhtaassa ikkunassa saattaa ärsyttää jopa enemmän, kuin likainen ikkuna.

Korallinen väri on tämän hetken trendikkäin sävy ja se onkin väri-instituutti Pantonen valitsema “vuoden väri”.  Raikkaat koralli ja turkoosi toimivat mainiosti myös siivousvälineissä. Sen sijaan jouluinen kuihtunut eukalyptusoksa ei toimi terassin kevätsisustuksessa (note to self, sesonki on todellakin ohi).

Ikkunoiden lisäksi riittää muutakin siivouspuuhaa.

En kertakaikkiaan ole tajunnut, kuinka paljon murusia syntyy lattialle ruokailuista. Uskollinen ystävämme hoiti 11 vuoden ajan tämän siivoustyön luotettavasti ja nopeasti, mutta nyt Hugon poismenon jälkeen on hoidettava homma ihan itse. Niinpä  rikkasetti on tarpeen käden ulottuvilla niin keittiössä kuin terassillakin, jossa harjailin pois isoimmat pölypallot ja kuolleet kärpäset.

Moppailin laattalattian puhtaaksi ja valkoinen alkoi kiiltää pinta, vaikka se ei silmämäärin näyttänyt likaiselta. Kannattaa muuten valita moppi aina lattiamateriaalin mukaan, Sinituotteelta löytyy vaihtoehtoja. Toki kaikille pinnoille sopivat imurointi, kuivapyyhintä ja nihkeäpyyhintä moppaamalla.

Vinkkini kevätsiivoukseen valmistautumiseen

– Mieti, ennen kuin alat hosumaan. Tee listaa töistä ja juo kahvit – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

– Katsele listaa ja pohdi, mitkä hommat voit siirtää puolisolle, lapsille tai anopille. Vitsi vitsi. Mutta jos huushollissasi asuu muitakin, on syytä olettaa, että myös siivoukseen osallistuu useampi henkilö.

– Mikään ei ole surullisempi näky, kun kyllästynyt ja marttyyrimaisesti käyttäytyvät henkilö siivoamassa. Pohdi siis, mitkä asiat sinua motivoi puhtaan lopputuloksen lisäksi. Palkitse puhtaan kodin sankari vaikka kukkakimpulla, korvapuustilla tai pusulla.

– Milloin olet viimeksi siivonnut siivouskaappisi? Niinpä. Aloita sieltä purkkien ja rättien pyhätöstä. Heitä pois nuhruiset rätit, vanhentuneet pesuaineet ja muu epämääräinen roina.

– Siivousaineilla on väliä. Suosi kestäviä, kotimaisia ja ekologisia vaihtoehtoja. Joutsenmerkityt tuotteiden käytöllä saat kevennettyä siivouksen aiheuttamaa taakkaa ympäristölle.

– Kaikki aktiivisuus on hyvästä.  Ota syke- tai askelmittari käteen ja katso, kuinka tehokas treeni on tunnin tehosiivous.  Tämä on vinkki itselleni, sillä hyötyliikunnan määrä jää autoilevan arjessa liian pieneksi.

– Usein sanotaan, että tärkeintä ei ole määränpää vaan matka. Siivouksessa tämä ei aina päde, mutta lopputulos palkitsee senkin edestä.

– Muista istahtaa alas ja nauttia lopputuloksesta!

Ei se matka, vaan määränpää. Pätee siivouksessa, mutta ei elämässä.

Arvonta!

Haluan ilahduttaa kahta lukijaa keväisellä siivoussetillä (yhden arvo n. 40€), johon kuuluu sinisanko, triplaikkunanpesusetti ja pölymiekka. Jätä paras siivousmotivointikeinosi kommenttilaatikkoon su 24.3. mennessä, niin olet mukana. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), niin saan voittajaan yhteyden. Arvon yhden setin myös Modernisti kodikas-Facebook-sivuilla, klikkaile sielläkin mukaan.

EDIT: Arvonta on päättynyt ja voittajille ilmoitettu. Kiitos kaikille osallistujille! 

Iloa kevätsiivouksiin!

Saatat pitää myös

184 Kommentit

Sari Saarinen maaliskuu 19, 2019 - 6:20 pm

Konmaritus on saanut minut siivoamaan innokkaammin! On tosi puhdistavaa!

Reply
Hanne maaliskuu 20, 2019 - 11:11 am

Kevätaurinko on armoton paljastamaan kaiken, minkä mukamas olen hyvin siivonnut 🙂

Reply
Jade maaliskuu 24, 2019 - 8:12 am

Ihana aurinko paljastaa myös pölyn ja likaiset ikkunat!☀️ Kevätsiivous tuo kesän lähemmäksi, on ihanaa päästä suunnittelemaan kesäpihan laittoa, retkiä jne😊

Reply
Marika maaliskuu 24, 2019 - 7:53 am

Kyllä motivaatio tulee siitä, kun miettii lopputulista.

Reply
Outi Mynttinen maaliskuu 26, 2019 - 2:43 pm

Aurinko. Se paljastaa kaiken lian mutta se saa myös hyvälle mielelle. Auringon paistaessa Sinillä siivous sujuu🌞

Reply
Kerttu huhtikuu 16, 2019 - 3:26 am

Onnea Outi! Voitit värikkään Sinituote-siivoussetin! Laitan sinulle sähköpostia <3

Reply
Riikkaliisa Sarpo maaliskuu 19, 2019 - 6:26 pm

Aurinko on paras motivointisiivoukseen. Silloin huomaa sellaisetkin pölykohdat joita ei muuten huomaa.

Reply
Lotta maaliskuu 19, 2019 - 6:32 pm

Virkeä mieli, aurinko, tulevat juhlat tai vieraat. 😊

Reply
Marjaana Vespuisto maaliskuu 25, 2019 - 5:48 am

Kevät ja Aurinko motivoi minua sekä uudet Ihanat Sini tuotteet. Rikkasettiä tarvitsenkin joka päivä Töihin, , joten uusien värien vuoksi Käyn kyllä hakemassa. Olen vannoutunut Sini tuotteiden käyttäjä. Hyvillä Siivousvälineillö on ilo Siivota 😀

Reply
Heli maaliskuu 19, 2019 - 6:43 pm

Se fiilis, kun on raikas koti ja puhtaat liinavaatteet.

Reply
Suvi maaliskuu 19, 2019 - 6:45 pm

Paras siivousvinkki on tehdä heti se, mikä vie vähemmän kuin viisi minuuttia eikä siirtää tekemistä tulevaan. Aika monta asiaa saa tehtyä alle viidessä minuutissa ja yleissiisteys säilyy aina. Eli joka päivä vähän, niin ei tarvi tehdä mitään älyttömiä suursiivouksia..

Reply
Jannika maaliskuu 19, 2019 - 6:45 pm

Parhaana motivaattorina itsellä toimii se, kun joku on tulossa kylään. Silloin tulee monesti siivottua paljon sellaista mitä muuten perussiivouksessa ei välttämättä aina muista / jaksa tehdä. Ja kun taloudessa on kaksi koiraa, riittää imurointimotivaation saamiseen kodissa leijailevat karvapallot…

Reply
Elli-Noora Kiiveri maaliskuu 20, 2019 - 4:54 pm

Auringon saa hyvälle mielelle jolloin jaksaa parhaiten siivota ja lapset myös kun he haluavat osallistua siivoukseen 🙂 ❤️

Reply
Leena maaliskuu 24, 2019 - 6:19 am

Hyvä mieli, kun ystäviä tulossa

Reply
Antsku maaliskuu 19, 2019 - 6:48 pm

Kun koti on siivottu, ostan itselleni palkkioksi aina kukkakimpun 😍

Reply
Henna maaliskuu 19, 2019 - 6:49 pm

Etäpäivä aurinkoisena päivänä: Kun koko päivän istuu koneen ääressä, yrittäen keskittyä töihin kun kirkas kevätaurinko paljastaa likaiset ikkunat, huonosti pyyhityt pölyt, likaiset lattiat… työpäivä päättyykin yllättävän aikaisin ja esiin on pakko kaivaa siivousvälineet. 😂😂

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa maaliskuu 19, 2019 - 6:50 pm

Mä ostan usein kukkia palkinnoksi kunnon siivousurakan loppuun saattamisesta. Ei ne sotkun keskellä samalla tavalla edes ilahduta, mutta sitäkin enemmän kun on sekä siistiä, että kukkia!

Reply
Liisa maaliskuu 19, 2019 - 6:53 pm

Vieraat motivoi aina siivoamaan 🙈

Reply
Annikki maaliskuu 19, 2019 - 7:05 pm

Aurinko ja musiikki saa hyvin liikkeelle ja energisen olon siivoukseen.

Reply
Suvi maaliskuu 19, 2019 - 7:10 pm

Pitkät vapaat töistä.

Reply
Hanna maaliskuu 19, 2019 - 7:11 pm

Hyvä, menevä musiikki soimaan ja siitä vaan toimeen!

Reply
sanna maaliskuu 19, 2019 - 7:13 pm

Sini-moppi ja staattiset liinat on ollut luottotuotteeni jo parinkymmenen vuoden ajan. Sillä pölyjen ja roskien moppaaminen on kevyttä ja mukavaa hyvän musiikin soidessa.

Reply
Noora maaliskuu 19, 2019 - 7:13 pm

Vieraat ja aurinko on varmoja motivaattoreita! 🙂

Reply
Seija Riihimäki maaliskuu 22, 2019 - 10:01 pm

Auringon valoa ikkunat olisi pestävä välineet puuttuu

Reply
TR maaliskuu 19, 2019 - 7:15 pm

Äidin ja anopin vierailut kyllä motivoi siivoamaan perusteellisesti ja äkkiä.

Reply
Sanna-Mari maaliskuu 19, 2019 - 7:15 pm

Aurinko ja hyvä musiikki! Tulevat vieraat antavat vielä nopeutta touhuun. 😂

Reply
Anniina maaliskuu 19, 2019 - 7:15 pm

15 minuuttia päivässä siivousta pelastaa kaaokselta ja siihen perussiivoukseen on sitten helpompi ryhtyä kun tavarat on paikallaan.

Reply
Anu maaliskuu 19, 2019 - 7:16 pm

Paras motivoija on lopputulos ja hyvä mieli puhtaassa kodissa. Uudet välineet motivoivat myös siivoamaan😊

Reply
Alina maaliskuu 19, 2019 - 7:17 pm

Se hyvä olo ja jokaisen siivouksen jälkeen ostettu kukkakimppu motivoi hurjasti! 😍

Reply
A.N maaliskuu 19, 2019 - 7:23 pm

Kyllä se on se tieto, että anoppi on tulossa kylään. Kyllä muuten alkaa imurit ja mopit heilua. 😅

Reply
Annukka Koskelo maaliskuu 19, 2019 - 7:23 pm

Se puhtaus ja kahvit siivouksen jälkeen ihanassa puhtaassa vasta siivotussa kodissa. Ja tietysti hyvillä välineillä on aina enemmän motivaatioa siivota.

Reply
Justiina maaliskuu 19, 2019 - 7:24 pm

Aurinko on yks motivoija☀️

Reply
Anaska maaliskuu 19, 2019 - 7:31 pm

Siisti koti ja rauhankahvit päälle!

Reply
Annika maaliskuu 19, 2019 - 7:32 pm

Aurinko ja hyvä musiikki.

Reply
Aurora maaliskuu 23, 2019 - 11:57 pm

Jotain kivaa itselle siivousurakan jälkeen, esimerkiksi leikkokukkia, soitto ystävälle, hyvät kahvit tms. 😉

Reply
Elina maaliskuu 19, 2019 - 7:36 pm

Perjantaisin, kun olen kotona töistä viiden aikaan, tiedän että minulla on kahdeksaan saakka aikaa puunata talo kun lapset lähtevät silloin nukkumaan ja näin tulee talo hyvällä ja reippaalla otteella siivottua kunnolla. Saa asettua viikonlopun vietttoon.

Reply
Minna maaliskuu 19, 2019 - 7:43 pm

Siististä kodista tulee vaan niin hyvä mieli 🙂

Reply
Eeva maaliskuu 19, 2019 - 7:49 pm

Ahdistun sotkusta ja liasta. Mun ei tarvi hakea sen vuoksi motivaattoria sen kummemmin. 🙂

Reply
Mirva maaliskuu 19, 2019 - 7:50 pm

Kevätaurinko motivoi tekemään kotona vähän perusteellisempaa siivousta ☀️

Reply
Anna maaliskuu 19, 2019 - 7:56 pm

Tehokkaimmillani olen siivouksen suhteen silloin, kun on tulossa vieraita tai jokin ärsyttää. Raivosiivoaminen tekee joskus ihan hyvää. Mieli virkistyy ja ajatukset selkiytyvät kun saa ympäristön siistiksi. Toki auringon paljastaessa pölyt ja likaiset ikkunat, tulee rättiin tartuttua hanakammin. Uusi koti on myös sellainen, jota mielellään pitää puhtaana ja siistinä.

Reply
Sanna maaliskuu 20, 2019 - 2:49 pm

Hyvät välineet motivoi ja siksi mukana arvonnassa.

Reply
jenny maaliskuu 19, 2019 - 8:01 pm

Kotiäitinä ollessa viikkosiivous aloittaa viikonlopun ja sen jälkeen tuntuu ihan erilaiselta 🙂 Juhlat tai erityiset vieraat motivoi myös siivoomaan.

Reply
Elina maaliskuu 19, 2019 - 8:09 pm

Paras motivaattori tällä hetkellä on jos saan siivota rauhassa (lapsiperheen luksusta on siivota joskus yksin). Oman kädenjäljen näkeminen siivotessa on parasta.

Reply
Sanna maaliskuu 19, 2019 - 8:18 pm

Kyllä se on tuo taivaalta pilkistävä aurinko, joka saa ihmeen hyvin motivoitua siivoamiseen, ainakin näin keväällä! 🌞 Ja ihan parasta, kun lapsetkin innostuvat usein siivoukseen mukaan kun näkevät äidin heilumassa rätti kädessä. 🥰

Reply
Maiju maaliskuu 19, 2019 - 8:21 pm

Musiikkia taustalle tai mielenkiintoinen puheohjelma …

Reply
Johanna Päivinen maaliskuu 19, 2019 - 8:21 pm

Lopputulos, eli siisti ja puhdas koti. 😊✨

Reply
Laura maaliskuu 19, 2019 - 8:26 pm

Kevätaurinko ja vieraat motivoi eniten! Ja se jos näen pölypalleron tai muuta liikaa jossain.

Reply
KatriNa maaliskuu 19, 2019 - 8:27 pm

Se, ettei tällä kotiäidillö pää leviä😆

Reply
Annamari maaliskuu 19, 2019 - 8:36 pm

Kyllä se vieraiden tulo saa nopeasti siivoamaan paikat kuntoon, mutta välillä ainoastaan se, että on aikaa rauhassa hinkita paikat kuntoon. Terapiaa parhaimmillaan ❤️

Reply
Karoliina maaliskuu 19, 2019 - 8:39 pm

Aurinko näin keväällä, hyvä musiikki ja ajatus siististä kodista toimivat mulla motivaattoreina siivoukseen!

Reply
Katja maaliskuu 19, 2019 - 8:45 pm

Keväinen aurinko parvekelaseissa motivoi kummasti ikkunanpesun pariin ainakin itsellä. Ja toki puhdas koti jossa viihtyy sitten paremmin😊

Reply
RiikkaE maaliskuu 19, 2019 - 8:48 pm

Paras motivaatio on yleensä, jos on tulossa vieraita ja tieto siitä, että vaikka aina ei jaksaisi siivota niin lopputulos on kuitenkin palkitseva.

Reply
Iida maaliskuu 19, 2019 - 8:55 pm

Vieraat ja puhdas koti. Joskus haen äitiltä lainaan kunnon imurin ja mattotampparin ni löytyy sitä siivousintoa!

Reply
Karoliina maaliskuu 19, 2019 - 9:27 pm

Aurinko, vieraat, juhlat, kukat 😊

Reply
Päivikki maaliskuu 19, 2019 - 10:36 pm

Auringon paiste ja hyvät siivousvälineet. Ja siivottuun kotiin tuoreet kukat pöydälle. Sitten voi nauttia.

Reply
Janica maaliskuu 19, 2019 - 11:47 pm

Paras siivousmotivaattori on itsellä kyllä ihan se puhdas koti, jossa mikään ei häiritse 😀 Mutta helpotuksen siivoukseen saan itse siitä, että pidetään koti siistinä koko ajan. Tavarat het paikoilleen, pyyhitään pöydät heti kokkauksen/syömisen jälkeen, putsataan kaikki tahrat tms heti kun sellaisen huomaa jossain. Ja imuroidaan päivittäin/jokatoinen päivä! Ja hei imurointi helpottui heti kun hankki uuden johdottoman varsi-imurin!

Reply
HeidiS maaliskuu 20, 2019 - 3:48 am

Upea raikas tuoksu siivouksen jälkeen ja ikkunoiden pesun jälkeen kun aurinko aivan kilpaa kirmaa sisään tuomaan valoa ja varjoja kotiin- kodin villakoirat tulevat silloin ihanasti esiin piiloistaan,HeidiS

Reply
Jenna maaliskuu 20, 2019 - 5:04 am

Äänikirjaa kuunnellessa siivous sujuu siinä sivussa. 😊

Reply
Mira maaliskuu 20, 2019 - 5:31 am

Paras motivaattori on aurinko joka paljastaa kaikki pölyt ja tahrat, sekä se jos saa joskus siivota tyhjässä kodissa yksin 😊

Reply
elina.p maaliskuu 20, 2019 - 5:41 am

Vieraat 😀

Reply
Em maaliskuu 20, 2019 - 5:51 am

Kyllä se puhtaan kodin tuoksu ja ilo silmälle ✨ kaiken kruunuksi ihana kukkakimppu👌

Reply
Jenni maaliskuu 20, 2019 - 6:24 am

Ei muuta kun että inhoan likaisuutta ja aherruksen jälkeen saa nauttia taas hetken puhtaasta lopputuloksesta. Kyllä olisi uudet siivousvälineet tarpeen!

Reply
Pilvi maaliskuu 20, 2019 - 6:36 am

Mies lasten kanssa ulkoilemaan ja hetki omaa aikaa, kun saa rauhassa siivota. Siivouksen jälkeen on mukava puuhailla jotain kivaa koko perhe yhdessä, lähteä uimahalliin tai lämmittää kotona sauna.

Reply
Virva maaliskuu 20, 2019 - 6:50 am

Kevätaurinko laittaa vipinää siivoukseen!
Sohvat pihalle ja kohta terassi onkin putipuhdas..

Reply
Anne maaliskuu 20, 2019 - 6:52 am

Aurinko ja tulevat vieraat ovat ehdottomasti tehokkain motivaattori siivoukselle 😊 Toki lopputulos on se paras palkinto.

Reply
Pia maaliskuu 20, 2019 - 6:56 am

Ikkunat on kodin raamit, kun ne pesee muuttuu koko ilmapiiri ja valoisuus valtaa kodin.

Reply
Sarianna maaliskuu 20, 2019 - 7:00 am

Pelkkä ajatuskin siitä että edessä on ikkunoiden pesu ja talon kevätsiivous saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Mutta se tunne siivouksen jälkeen tuo niin hyvän mielen että se on sen arvoista.

Reply
Niina maaliskuu 20, 2019 - 7:15 am

Kevätaurinko laittaa siivoamaan vähän niin kuin pakosti, kun kaikki pöly ja sormenjäljet osuu silmiin.

Reply
Millastiina Lapinoja maaliskuu 20, 2019 - 7:41 am

Nimenomaan tuo petollinen kevätaurinko pakottaa puunaamaan kotia. Vihaan siivoamista ja kahden pienen lapsen ja lemmikkien kanssa sitä siivottavaa riittää joka päivälle… Yritän motivoida itseä podcast jaksoilla ja tv-sarjoilla “kun saan nämä pyykit laitettua saan kuunnella yhden jakson” tai “kun ikkunat on pesty saan sitten katsoa jakson lempparisarjaa” äidiltäni opittu niksi mutta toimii 😊 monesti myös päätän että saan kuunnella esim. äänikirjaa tai musiikkia vain silloin kun siivoan tai kokkaan, silloin tulee huomaamatta kotikin puhtaamaaksi 😊

Reply
Tuija maaliskuu 20, 2019 - 7:58 am

Vieraat motivoi hyvin siivoamaan, ja toisaalta vaan se, että piristää itseä esim. kukilla tai jollain muulla “palkinnolla”.

Reply
UllaL maaliskuu 24, 2019 - 6:14 am

Lopputulos motivoi aina. Ja minulle se matkaakin on nautinnollista, jos sen saa tehdä ilman lapsia ja omalla tahdilla. Ps. Oon se siivoaja, joka aloittaa aina epäolennaisimmasta, eli vaikka siitä kodinhoitohuoneen kaapista. 🙂

Reply
Marjo maaliskuu 20, 2019 - 8:25 am

Kevätaurinko on paras kirittäjä.. allergikon /astmaatikon onmuutenkin pidettävä pölymäärä kurissa ja aurinkoarmas kyllä heti näyttää jos joku kulma on jäänyt vähemmälle huomiolle..😍

Reply
Miina maaliskuu 20, 2019 - 8:55 am

Puhtaassa kodissa on vain niin paljon kivempi olla kuin sotkujen keskellä. Jos on tulossa vieraita niin tulee jynssättyä vielä perusteellisemmin. Hyvä musiikki soimaan, välillä hörppään kahvit ja urakan päätteeksi kurvaan kukkaostoksille- nämä keinot toimivat aina! 🙂

Reply
Jonsku maaliskuu 20, 2019 - 9:26 am

Seesteinen, harmoninen näkymä sohvalta koko kotiin:) ja puhdas tuoksu.

Reply
Kaisa maaliskuu 20, 2019 - 9:57 am

Lopputulos motivoi ja hyvä musa matkanvarrella auttaa 💪

Reply
Marielisa maaliskuu 20, 2019 - 10:13 am

Paras motivoija on ehdottomasti näkyvä ja palkitseva lopputulos!
Itse olen aina tykännyt ikkunoiden pesemisestä enkä koe sitä puuhaa yhtään ahdistavaksi, vaikka aloittaminen onkin se kaikkein vaikein homma siinäkin puuhassa.
Useamman aktiivisen koiran taloudessa ei koskaan ole liian siistiä, joten en enää stressaa siitäkään asiasta samalla tavalla kuin aiemmin ja pientä siistimistä kun tekee päivittäin niin niitä suursiivouspäiviäkään ei tarvitse sit isommin panikoida.
Podcastit, äänikirja tai hyvä musiikki vain eetteriin ja eikun toimeksi, niin johan sujuu ankeampikin askare!

Reply
Sasamaarit maaliskuu 20, 2019 - 10:18 am

Kiukku – pieni sanaallinen “tappelu” miehen kanssa, niin johan alkaa siivoaminen maittaa ja sen jälkeen on kiukkukin laantunut.

Reply
Jonna maaliskuu 20, 2019 - 10:50 am

Hyvä ja menevä musiikki soimaan, niin siivousmoodi on taattu! 😁

Reply
Päivikki maaliskuu 20, 2019 - 12:10 pm

Keväällä siivoan joka paikan perusteellisesti, koska aurinko pitää huolen, että kaikki pölyt näkyvät😅 Siivousvälineeni kyllä kaipaisivat päivitystä ja nuo tämän vuoden värit ovat niin ihania ja piristäviä!

Reply
A-K maaliskuu 20, 2019 - 12:12 pm

Näkyvä työn jälki ja hyötyliikunta!

Reply
M.K maaliskuu 20, 2019 - 12:32 pm

Vieraiden tulo motivoi😁

Reply
Emmi maaliskuu 20, 2019 - 12:40 pm

Kiva sisustus ja mieleinen koti tulee pidettyä puhtaana.

Reply
Kirsi marja maaliskuu 20, 2019 - 12:56 pm

Kevätaurinko paljastaa pölyt ihan kaikkialta ja innostaa siivoukseen.

Reply
Kukka maaliskuu 20, 2019 - 1:03 pm

Mun paras siivousmotivointikeino on ajatella, miten ihanaa on olla siivouksen jälkeen siistissä kodissa 🙂

Reply
Julia maaliskuu 20, 2019 - 1:05 pm

Paras motivaatio siivoukseen on se, että puhtaassa kodissa viihtyy paremmin☺️☀️

Reply
Anni maaliskuu 20, 2019 - 1:15 pm

Mun vinkki on joka päivä siivota vähäsen, niin ei koskaan tule kamalaa urakkaa 😅 mutta paras tapa on putsata lattiat kostealla niin koko asunnon lime kirkastuu 🙂

Reply
Emmuli maaliskuu 20, 2019 - 1:19 pm

Kyllä se on aurinko joka paljastaa kaikki pölypallerot 😄 mutta onhan se myös totta miten ihanaa sitten on olla puhtaassa kodissa!

Reply
Riinu maaliskuu 20, 2019 - 1:22 pm

Armoton auringonvalo ja hyvä e-kirja kuulokkeissa!

Reply
Leena maaliskuu 20, 2019 - 1:23 pm

Siivoa tarpeeksi vähän kerralla, joku viiden kymmenen minuutin homma, sen verran kun on kiva tehdä. Silloin jaksaa usein hyvällä mielellä, ja ihan hyvin pysyy koti riittävässä siivossa.

Reply
Kesäpäivä maaliskuu 20, 2019 - 2:22 pm

Kevät ja 🔆-säteet

Reply
Tiinap maaliskuu 20, 2019 - 2:25 pm

Volat kaakkoon ja ysäriä tai muuta tanssittavaa musiikkia. Aktiivisuusranneke motivoi sekin oikein rivakasti luuttuamaan. Ei ole tylsää ja sitä oikein keksii lisää siivottavaa kun on niin hyvää musa ja hyvä meno 😊aamusta tietenkin paras siivota.

Reply
Lille Velmishi maaliskuu 20, 2019 - 2:43 pm

Siistissä kodissa tulee hyvä mieli. Tahrojen tai pölyn näkeminen motivoi heti siivoamaan.

Reply
Suvi maaliskuu 20, 2019 - 2:47 pm

Ensiksi siivoajana haluan antaa vinkin, kun on steleskooppi varsi ja aikoo mopata, säädä varren pituus omaan leukaasi asti. Ergonomisuus on tärkeää 🙂

Paras into löytyy ihan omasta siivousammattitutkinnosta, musiikkia taustalle soimaan ja laadukkaat, mielellään kauniin väriset siivousvälinert esille ja homma hoituu kun tanssi. 🙂 samalla kun siivoaa, häviää yleensä kummallisesti turhaa tavaraakin kierrätykseen.

Reply
Kerttu maaliskuu 21, 2019 - 12:25 pm

Kiitos vinkistä, pitää säätää! Nyt taisi olla miehelleni sopiva pituus, ehkä hänen kannattaa kuitenkin antaa mopata 😀 😀

Reply
Koo maaliskuu 20, 2019 - 2:58 pm

Siivotessa mulle on tärkeintä oikea mielentila, hyvät välineet ja siivousmusiikki, mielellään jotain raskaampaa rokkia… joten nämä olkoon vinkkiin myös muille 😀 Plussana voi myös suunnitella jo valmiiksi, kuinka itsensä urakan lopuksi palkitsee 🙂

Reply
Mari/ Rosemaryn sekametelisoppa maaliskuu 20, 2019 - 3:05 pm

Ei muuta kuin hihat heilumaan! Turha jahkailu on turhaa! 🙂

Reply
Asta maaliskuu 20, 2019 - 3:23 pm

Kyllä se tänä vuonna on tuplien 1-vee synttärit 🎉

Reply
Saara L. maaliskuu 20, 2019 - 3:34 pm

Kyllä siistin ja puhtaan kodin tunnelma on paras motivaattori.

Reply
Iida Liimatainen maaliskuu 20, 2019 - 3:38 pm

Lisääntyvä päivänvalo motivoi pitämään elinympäristön siistinä. Ei paineita. Rikkasetille olisi tarve… Ei hennoisi herättää nukkuvaa vauvaa inspiksen iskiessä… Ihanat on noi uudet värit

Reply
Veronica maaliskuu 20, 2019 - 4:21 pm

Paras insirointi minulle on se että joku on tulossa käymään, silloin siivoan mielelläni.

Reply
Tiina maaliskuu 20, 2019 - 4:21 pm

Paras motivaattori on pitää ystäville tai sukulaisille illanistujaiset.

Reply
Anniina maaliskuu 20, 2019 - 4:28 pm

Äänikirjaa kuunnellessa siivous sujuu kuin huomaamatta!

Reply
JennaO maaliskuu 20, 2019 - 4:37 pm

Itselle toimii parhaiten hyväntuoksuiset siivousaineet ja hyvä musiikki! 🙂 Meillä on polkkakarkin tuoksuisia siivoussuihkeita ja kyllä niillä vaan saa niin ihanan fiiliksen kotiin, että mielellään siivoaa. Vielä kun ois karkin sävyiset pesuvälineet kans!

Reply
Johanna maaliskuu 20, 2019 - 4:55 pm

Puhdas koti motivoi. Kaikkea ei ole pakko tehdä kerralla eikä kaikkea tarvitse välttämättä tehdä itse. ❤️

Reply
Liisukka maaliskuu 20, 2019 - 4:57 pm

Ihana kamala kevätaurinko, joka paljastaa pölypallot, tahrat ja liat sekä tsiljoonat kissankarvat ympäri kotia. Nyt olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä taisteluun likaa vastaan. Uusilla siivousvälineillä urakka sujuisi varmasti mukavammin.

Reply
Riitta Ahola maaliskuu 20, 2019 - 4:59 pm

Aurinko on paras motivaation antaja ja ihanan tuoksuiset siivousaineet ja tietty nää uudet mahtavan väriset siivousvälineet <3

Reply
jenni maaliskuu 20, 2019 - 4:59 pm

siivouksen jälkeen palkkioksi tilataan pitsaa:)

Reply
Anneli maaliskuu 20, 2019 - 5:01 pm

Auringonpaiste ja hyvä musiikki ja vielä se, kun sitä pölyä näkyy olevan joka paikassa.

Reply
Nele maaliskuu 20, 2019 - 5:07 pm

Paras motivaattori on ehdottomasi muut tekemistä odottavat tehtävät, jotka saavat siivouksen tuntumaan erittäin kiinnostavalta. 😅 Toki myös ajatus puhtaasta kodista toimii toisinaan.

Reply
Tuula Seppä maaliskuu 20, 2019 - 5:08 pm

Aurinko ja vieraat motivoi siivoamaan🌹

Reply
Äippä maaliskuu 20, 2019 - 5:21 pm

Puhtaan kodin tuoksu ja siisteys, plussaa yksin siivoamisessa on se että saa luukuttaa lempimusaa samalla, ja silloin siivous sujuu 😊

Reply
Kerttu huhtikuu 16, 2019 - 3:21 am

Onnea äippä, voitit ihanan keväisen siivoussetin! Laitan sinulle sähköpostia <3

Reply
Pipe maaliskuu 20, 2019 - 5:22 pm

Ennen juhlapäivää on kiire siivota, että h-hetkellä olisi siistiä ja puhdasta

Reply
Timo V maaliskuu 20, 2019 - 5:23 pm

Auringanvalo ja vapaapäivä parhaat motivaation antajat siivoukseen silloin kun vaimolla työpäivä 🙂

Reply
Marja-Leena Saarinen maaliskuu 20, 2019 - 5:23 pm

Valon lisääntyessä energisyys iskee ja siivoaminen on ihan hauskaa., kun on kunnon välineet. Sinin tuotteilla olen siivonnut iät ja ajat!

Reply
Tuula maaliskuu 20, 2019 - 5:24 pm

Oikea ja iloinen musiikki antaa siivoukseen buustia.

Reply
Tuula maaliskuu 20, 2019 - 5:27 pm

Valo paljastaa kaiken rättiä ja pesua kaipaavan. Kun koti on puhdas, on kevyempi hengittää. Siinä motivaatiota ja palkinto tehdystä työstä.

Reply
Helmi A. maaliskuu 20, 2019 - 5:28 pm

Kevätaurinko, hyvä musiikki ja aikataulutonta vapaa-aikaa, siinä on onnistuvan siivouksen salaisuus.

Reply
Ninni maaliskuu 20, 2019 - 5:28 pm

Kyllä se on auringonvalo joka paljastaa kaiken pölyn! Myös vieraiden tulo saa aikaan jopa kaaosmaisen höyryämisen luuttujen ja pölyrättien kanssa. 😅

Reply
Matti Myllyniemi maaliskuu 20, 2019 - 5:29 pm

Juuri muuttaneena uuden kodin puhdistus vielä melko “iisiä” mutta tuollaiselle setille kyllä käyttöä ja motivaatiota löytyy ja kevät sekä aurinko antaa lisää puhtia

Reply
Siru Ruokola maaliskuu 20, 2019 - 5:32 pm

Puhdas koti hyvän siivouksen jälkeen😊Ostin tänään Sinituotteen laattaputsarin sitä aijon kokeilla huomenna kylpyhuoneen seinien ja lattian pesuun!

Reply
Kirsi s maaliskuu 20, 2019 - 5:33 pm

Hyvä musiikki isolle volyymille ja moppaileen 😘

Reply
Sepi maaliskuu 20, 2019 - 5:36 pm

Puhtaan kodin tuoksu nenään ja puhtaan lattian tuntuminen jaloille. <3

Reply
Tanja maaliskuu 20, 2019 - 5:41 pm

Hyvät välineet siivoukseen ja hyvät musiikit soimaan.

Reply
merja maaliskuu 20, 2019 - 5:47 pm

aurinko ja valoisuus motivoi

Reply
Liisa maaliskuu 20, 2019 - 6:05 pm

Kevään aurinko inspiroi ja sopiva musiikki luo taustat.

Reply
Sini maaliskuu 20, 2019 - 7:11 pm

Paras motivointikeino on lopputuloksen mielessä pitäminen. Se on niin palkitsevaa, kun näkee paikkojen puhdistuvan ja kotiin tulee heti kotoisampi fiilis 🙂

Reply
Sarianna maaliskuu 20, 2019 - 7:21 pm

Joka päivä pitää jotain siivota kun muu porukka sotkee 🤔

Reply
NeVi maaliskuu 20, 2019 - 8:57 pm

Aurinko on kyllä paras motivaattori 🙂

Reply
Tiuku maaliskuu 20, 2019 - 9:04 pm

Aivan ihanat nuo Sinin pastellinsävyset tuotteet ! Aurinko sekä musiikki ovat toimivia motivaattoreita.

Reply
Linda maaliskuu 20, 2019 - 9:19 pm

Se ihana fiilis, kun on puhdas ja raikas koti 💛

Reply
Katja maaliskuu 20, 2019 - 9:19 pm

Vieraat… Silloin siivotaan innolla, kun on vieraita tulossa. Pitäis kutsua vieraita vaan useammin.. 🙂

Reply
Odessa maaliskuu 20, 2019 - 9:35 pm

Siivouksen jälkeen odottava tyytyväisyys ja hyvä mieli motivoivat siivoamaan. Niin kuin myös se, että lasten kanssa on huomattavasti mukavampi rakentaa lattialle temppurataa ja leikkiä hyljettä, kun vaatteet eivät muutu konttauksesta mustiksi. 😀

Reply
Maria maaliskuu 20, 2019 - 9:39 pm

Siivoan aina ”10 asiaa kerrallaan”, se ei tunnu isolta määrältä eli kynnys aloittaa on pieni, mutta kun päivän aikana laittaa ja tekee useamman 10-asian-setin, niin lopputulos on aika siisti 🙂

Reply
Noora T maaliskuu 20, 2019 - 9:43 pm

Vieraita kun on tulossa kylään niin kyllä aika hätäseen nousee motivaatio nousta sohvalta siivoamaan! Eihän kukaan saa nähdä että asutaan usein sotkun keskellä, eihän… 🤫

Reply
Eija Uuramaa maaliskuu 21, 2019 - 4:22 am

Musiikin tahtiin siivous sujuu kuin tanssi.Saa soittaa omia lempikappaleita samalla kun siivoaa.

Reply
Iia maaliskuu 21, 2019 - 4:31 am

Siivousvinkkini on siivota joka pöivä vartti/puoli tuntia, niin perussiisteys pysyy.

Reply
Ripi maaliskuu 21, 2019 - 5:35 am

Kaiken paljastava kevätaurinko motivoi kummasti myös siivoamaan. Muina vuodenaikoina täytyykin sitten vain yrittää löytää sopiva mielentila, säännöllinen viikkosiivous ei vaan multa meinaa onnistua.

Reply
Riittahelena maaliskuu 21, 2019 - 5:49 am

Tasaisen väliajoin tulevat pienet ja vähän jo isommat lastenlapset joiden hyvinvoinnin vuoksi jaksaa nähdä vaivaa ja toisaalta piilosta leikkivät ihanat keräävät muuten sängyn alta pölyt vaatteisiin jos on jäänyt siivoamatta.
Huomaa kyllä että kun välineet on päivityämättä niin ei siivouskaan oikein suju ilman harmituksia.

Reply
Emma Ruusunen maaliskuu 21, 2019 - 6:53 am

Joskus vaikka kuinka väsyttäisi ja kehtuuttaisi, mutta on “pakko” siivota laitan hyvän musiikin soimaan, väännän nupit kaakkoon ja alan jortsata imurin ja mopin kanssa. Siinä samaan syssyyn pyykiytyy pölyt, vaihtuu lakanat ja puhdistuu tiskit. Musiikin voima on ihmeellinen 🙂 Paras lopputulos on siisti, raikas koti ja siivousbileiden väsyttämä raukea olemus.

Reply
Maija Salmo maaliskuu 21, 2019 - 7:14 am

Polarin sykemittari ja treenivaatteet innostavat parhaiten siivoamaan!!😊

Reply
anna s. maaliskuu 21, 2019 - 7:35 am

Vähän musiikkia soimaan kun siivoaa, niin sujuu mukavasti 🙂

Reply
Inka maaliskuu 21, 2019 - 8:25 am

Pyytää kaverit kylään, niin haluaa että on siistiä :)! Ja musiikista saa virtaa.

Reply
Marita maaliskuu 21, 2019 - 11:00 am

Vieraat on kyllä tehokas motivaattori. Tulosta tulee nopeasti 😉

Reply
Heljä maaliskuu 21, 2019 - 2:24 pm

Hyvä sysäys on aurinkoinen päivä, jolloin auringonsäteet yrittävät epätoivoisesti päästä likaisen ikkunan läpi. Myös ystävien vierailu pakottaa siivoamaan. Mutta kunnolliset siivousvälineet ovat se ykkösjuttu, ja niiden kaunis ulkonäkö ei ole ollenkaan pahasta.

Reply
Pirjo maaliskuu 21, 2019 - 5:26 pm

Kuulokkeet päähän ja siivous sujuu.

Reply
Leena L maaliskuu 21, 2019 - 6:10 pm

Kun mietin raikasta ja puhdasta lopputulosta ja laitan hyvän musiikin soimaan taustalle niin se motivoi kummasti siivouksen aloittamiseen 😊

Reply
Tiina maaliskuu 21, 2019 - 6:59 pm

Kun sotkut (tai ihan mikä vaan muu) alkaa tarpeeksi ottaa päähän, on yleensä paras aika siivota. Pieni ketutus nimittäin antaa aika hyvää boostia siihen! 😌

Reply
Heidi maaliskuu 21, 2019 - 7:29 pm

Aurinko, hyvän tuoksuiset puhdistusaineet ja siivouksen päätteeksi kukkakimppu pöydälle ihailtavaksi. Puhdas ja kaunis koti <3

Reply
Sari maaliskuu 22, 2019 - 12:54 am

Siisti ja puhdas koti motivoi kevätauringon paistaessa🙈ja se fiilis kun kaikki on putsblank

Reply
Mari maaliskuu 22, 2019 - 4:26 am

Kyllä suurin motivaattori on vieraiden tulo, auringon valo saa myös siivoussuunnitelmat päälle. 😀

Reply
Roosa maaliskuu 22, 2019 - 6:27 am

Mua motivoi kun siivouksen jälkeen näkee oman kädenjäljen ja mieheni kiittää😎

Reply
Katja maaliskuu 22, 2019 - 1:01 pm

Puhdas koti- Parempi mieli <3 Auringon valo ja kevät saa siivousvimman 🙂

Reply
Eija maaliskuu 22, 2019 - 1:13 pm

Yllätysvieraiden pelko 🙂

Reply
Sara maaliskuu 22, 2019 - 4:11 pm

Minun feng shuini ovat ihan vinksallaan, jos kotona ei ole siistiä. Lisäksi siivoaminen on minulle keino rentoutua, kunhan sen saa tehdä rauhassa ja ajan kanssa. Meillä asustaa kaksi pitkäkarvaista kissaa, joten niidenkin takia on siivottava säännöllisesti.

Reply
Jaana maaliskuu 23, 2019 - 7:41 am

Nykyaikana ei puhuta enää räteistä ..rätinjäljistä.. vaan siivouspyyhkeistä, mikropyyhkeistä.

Reply
Kerttu maaliskuu 25, 2019 - 9:11 am

Hei Jaana! Olet varmasti oikeassa, arkikielessä mikrokuituliina on minulla rätti, vaikka ei mikään kaunis ilmaisu olekaan.

Reply
Eve maaliskuu 23, 2019 - 10:11 am

Paras motivaatio on lopputulos eli puhdas koti.

Reply
Ida maaliskuu 23, 2019 - 10:45 am

Näin keväällä kovin motivaattori on aurinko, joka paljastaa leijuvat pölyhiukkaset ja likaiset ikkunat jotka on vaan yksinkertaisesti pakko putsata, jotta kodista ja keväästä voi oikeasti nautiskella.

Reply
hilkka maaliskuu 23, 2019 - 11:36 am

Puhdas koti 🙂

Reply
AnnaH maaliskuu 23, 2019 - 12:10 pm

Komppaan aiempia, kyllä mullakin lopputulos eli siisti koti motivoi viikosta toiseen!

Reply
Jaana maaliskuu 23, 2019 - 1:20 pm

Kevään valon määrän lisääntyminen motivoi siivoamaan. Myös se että pyrin hävittämään turhaa tavaraa pois, mitä vöhemmän tavaraa sitä helpompi on siivota.

Reply
Mari maaliskuu 23, 2019 - 3:43 pm

Kevät ja aurinko kyllä motivoivat.

Reply
leila maaliskuu 23, 2019 - 4:24 pm

Auringon paiste ja hyvä musiikki taustalle.

Reply
Santra maaliskuu 23, 2019 - 6:13 pm

Lopputulos on paras motivaattori, on ihana olla puhtaassa kodissa! Hyvällä musiikilla saa siivouksen käyntiin.

Reply
Miia Kumpulainen maaliskuu 23, 2019 - 7:12 pm

Aurinko on ehdottomasti paras motivaattori plus lapsen syntymäpäivien vietto maaliskuussa 😉

Reply
Merja Lappalainen maaliskuu 23, 2019 - 8:34 pm

Kevätauringon myötä herää myös innokas siivooja…. minä 😁

Reply
Anneli Hämäläinen maaliskuu 23, 2019 - 8:55 pm

Hyvää musiikkia ja juomista sekä jotain herkkua, joko leivonnainen tai motivaatio karkkia.

Reply
Tiina Kröger maaliskuu 23, 2019 - 9:22 pm

Lopputulos motivoi

Reply
Sanna Bannouri maaliskuu 23, 2019 - 11:03 pm

Siisti ja selkeä koti tuo selkeyttä myös päähän ❣️

Reply
Katja maaliskuu 24, 2019 - 1:19 am

Lattialla ryömivä vauva toimii hyvänä motivaattorina 💪

Reply
Marjo Sundberg maaliskuu 24, 2019 - 5:46 am

Muutimme uuteen kotiin tammikuussa ja nyt aurinko paljastaa armotta pesuntarpeessa olevat ikkunat ja parvekelasit! Tuo teleskooppivarsi autaisi varmaan 😃

Reply
Kati maaliskuu 24, 2019 - 5:49 am

Aurinko.. Paljastaa kaiken ja saa myös kreisi hyvän fiiliksen itselle. Ja lopputulos.

Reply
Riikka maaliskuu 24, 2019 - 7:05 am

Pöly ja lika 😁 Siistissä kodissa voi paremmin, eikä ole koko ajan kurjaa fiilistä siitä, että pitäisi siivota. Nyt ikkunat odottavat juuri tätä pesusettiä.

Reply
Sanna K maaliskuu 24, 2019 - 7:55 am

Paras motivaatiolähde on ajatus puhtaasta ja raikkaasta kodista (vaikka eläintaloudessa raikkaus kestääkin vain sekunnin puolikkaan). Virtaa siivoukseen saan ihanasta auringosta!

Reply
Riitta maaliskuu 24, 2019 - 8:58 am

Aurinko innoittaa – kesä tulossa.

Reply
Riitta Järnström maaliskuu 24, 2019 - 11:47 am

Kun on hyvät siivousvälineet, se helpottaa todella paljon. Siivouksen aloittaminen on usein vaikeaa, mutta kunhan hyvillä välineillä alkuun pääsee, niin puhtaasta lopputuloksesta nauttii ja se motivoi jatkamaan puunaamista:)

Reply
Kajsa maaliskuu 24, 2019 - 6:47 pm

Kevätaurinko on hyvä motivoija sekä hyvä fiilis, kun koti on siisti. Milloinkaan ei lopputulos kaduta, vaikka usein tihkaiseekin aloittaa.

Reply
Mia T maaliskuu 24, 2019 - 7:14 pm

Ensin siivotaan ihanassa kevät säässä, kera sulosointujen ( siis lempimusiikit päälle) ja kun on valmista istutaan kahville ja nautitaan!

Reply
Marjuli niemelä maaliskuu 25, 2019 - 3:58 pm

Jätän nuo uudet siivousvälineet eteiseen, ni tytär töistä tullessaan haluaa kokeilla ja äidin huusholli siivottu. Toki tytär saa nuo omaan kotiin siitä hyvästä. Tähän mennessä toiminut joka kerta.

Reply
Sari P maaliskuu 25, 2019 - 7:27 pm

Ajattele lopputulosta ja sitä hyvää fiilistä, kun asunto on taas siistimpi! Mieti, että siivouksen jälkeen vaikka palkitset itsesi lasillisella teetä ja herkkuvoileivällä Netflixin parissa 🙂

Reply
Martta maaliskuu 25, 2019 - 8:46 pm

Vieraat ja juhlat antaa kummasti siivous intoa! Ja eniten kuitenkin se loppu tulos! Mieli kiittää!!

Reply
Kristiinan maaliskuu 26, 2019 - 3:01 pm

Väsyneenä ajattelen et teen vain jonkun asian kerrallaan, esim pesen yhden ikkunan…sitten kun innostunkin pesemään kaksi tai kolme niin se on aina yhtä palkitsevaa.

Reply
Heli maaliskuu 26, 2019 - 3:41 pm

Ehdottomasti paras innostaja on kun kutsuu vieraita 😊

Reply

Jätä kommentti