Ihana, armoton aurinko – kevätsiivouksen aika

by Kerttu
Terassin kevätsiivous

Kaupallinen yhteistyö: Sinituote 

Yksi varma kevään merkki on se, kun pääsee terassille juomaan ensimmäiset kahvit. Tämä vaatii aurinkoisen päivän, jolloin lämpötila lasitusten sisäpuolella kipuaa pariinkymmeneen. Siinä kahvikupin kanssa istuskellessani mieleni valtasivat kaksi asiaa:

1.)  Ihanaa, kevät tulee!
2.) Kamalaa, miten täällä on likaista!

Kun lumet sulavat, teen perusteellisen siivouksen, jossa nostan kaikki kalusteet pihalle ja jynssään joka nurkan. Sitä ennen tein kevään ensisiivouksen, jonka tarkoitus on putsata talven aikana kertyneet liat ja pölyt pois, jotta terassia voidaan säänsalliessa jo käyttää.

Sinituotteelta on tullut kevään kunniaksi suloisen pastellisävyiset siivousvälineet, jotka tekevät tylsistä kotitöistä pikkuisen   mukavampia hoitaa. Eikä pelkästään siksi, että välineet näyttävät nätiltä, vaan ennen kaikkea toimivat funktionaalisesti. Siinä missä rättejä vaihtaa säännöllisesti, saattaa mopit ja lastat kaapissa olla hapertuneita ja heikossa kunnossa. Eivätkä ne rätitkään kestä kuumia pesuja ikuisesti.

Kevätsiivous alkaa välineiden päivittämisellä. Ethän siivoa likaisilla tai rikkinäisillä välineillä?

Aurinko on ihana, mutta myös armoton kaveri. Jokainen lika, sormenjälki ja pölyhiukkanen paistaa pimeän jakson jälkeen kuin huutomerkki. Lapsiperheessä huomaa, että noin metrin korkeudella kulkee tahmaisten tassujen vana. Onneksi ikkunanpesu on homma, jonka voi hyvin hoitaa vaiheissa. Ennen pakkasten lopullista hellittämistä ensihätään pölyt ja liat voi pyyhkäistä sisäpuolelta.

Jos ei ole ollut siinä jonossa, jossa pituutta jaettiin, kannattaa hankkia teleskooppivarsi avuksi. Näin saa yhtenäisellä liikkeellä pyyhittyä ikkunan myös korkealta. Paras vaihtoehto on toki pitkä ja siivousinnokas puoliso, mutta varmuuden vuoksi suosittelen hankkimaan joka tapauksessa teleskooppivarren.

Yksi näppärä tapa päivittää pesuvälineet kerralla on Tripla-pesinsetti, jossa on samassa paketissa ikkunanpesin, mikrokuituliina ja keskikokoinen ikkunalasta. Tämän kompaktin setin vien myös mökille.

Hanki teleskooppivarsi tai pitkä ja siivousinnokas puoliso. Tai varmuuden vuoksi suosittelen hankkimaan joka tapauksessa teleskooppivarren.

Sinituotteen valikoimaan kuuluvat ikkunanpesimet, ikkunalastat ja ikkunaliinat,  sälekaihtimien ja ikkunanvälien pölyjen pyyhintään sopii mikrokuituliina, pölykinnas ja pölymiekka (viimeisin on myös hyvä tapa saada leikki-ikäinen poika osallistumaan siiivoukseen). Ikkunaliinalla kannattaa viimeistellä puhdas ruutu, sillä rätinjäljet puhtaassa ikkunassa saattaa ärsyttää jopa enemmän, kuin likainen ikkuna.

Korallinen väri on tämän hetken trendikkäin sävy ja se onkin väri-instituutti Pantonen valitsema ”vuoden väri”.  Raikkaat koralli ja turkoosi toimivat mainiosti myös siivousvälineissä. Sen sijaan jouluinen kuihtunut eukalyptusoksa ei toimi terassin kevätsisustuksessa (note to self, sesonki on todellakin ohi).

Ikkunoiden lisäksi riittää muutakin siivouspuuhaa.

En kertakaikkiaan ole tajunnut, kuinka paljon murusia syntyy lattialle ruokailuista. Uskollinen ystävämme hoiti 11 vuoden ajan tämän siivoustyön luotettavasti ja nopeasti, mutta nyt Hugon poismenon jälkeen on hoidettava homma ihan itse. Niinpä  rikkasetti on tarpeen käden ulottuvilla niin keittiössä kuin terassillakin, jossa harjailin pois isoimmat pölypallot ja kuolleet kärpäset.

Moppailin laattalattian puhtaaksi ja valkoinen alkoi kiiltää pinta, vaikka se ei silmämäärin näyttänyt likaiselta. Kannattaa muuten valita moppi aina lattiamateriaalin mukaan, Sinituotteelta löytyy vaihtoehtoja. Toki kaikille pinnoille sopivat imurointi, kuivapyyhintä ja nihkeäpyyhintä moppaamalla.

Vinkkini kevätsiivoukseen valmistautumiseen

– Mieti, ennen kuin alat hosumaan. Tee listaa töistä ja juo kahvit – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

– Katsele listaa ja pohdi, mitkä hommat voit siirtää puolisolle, lapsille tai anopille. Vitsi vitsi. Mutta jos huushollissasi asuu muitakin, on syytä olettaa, että myös siivoukseen osallistuu useampi henkilö.

– Mikään ei ole surullisempi näky, kun kyllästynyt ja marttyyrimaisesti käyttäytyvät henkilö siivoamassa. Pohdi siis, mitkä asiat sinua motivoi puhtaan lopputuloksen lisäksi. Palkitse puhtaan kodin sankari vaikka kukkakimpulla, korvapuustilla tai pusulla.

– Milloin olet viimeksi siivonnut siivouskaappisi? Niinpä. Aloita sieltä purkkien ja rättien pyhätöstä. Heitä pois nuhruiset rätit, vanhentuneet pesuaineet ja muu epämääräinen roina.

– Siivousaineilla on väliä. Suosi kestäviä, kotimaisia ja ekologisia vaihtoehtoja. Joutsenmerkityt tuotteiden käytöllä saat kevennettyä siivouksen aiheuttamaa taakkaa ympäristölle.

– Kaikki aktiivisuus on hyvästä.  Ota syke- tai askelmittari käteen ja katso, kuinka tehokas treeni on tunnin tehosiivous.  Tämä on vinkki itselleni, sillä hyötyliikunnan määrä jää autoilevan arjessa liian pieneksi.

– Usein sanotaan, että tärkeintä ei ole määränpää vaan matka. Siivouksessa tämä ei aina päde, mutta lopputulos palkitsee senkin edestä.

– Muista istahtaa alas ja nauttia lopputuloksesta!

Ei se matka, vaan määränpää. Pätee siivouksessa, mutta ei elämässä.

Arvonta!

Haluan ilahduttaa kahta lukijaa keväisellä siivoussetillä (yhden arvo n. 40€), johon kuuluu sinisanko, triplaikkunanpesusetti ja pölymiekka. Jätä paras siivousmotivointikeinosi kommenttilaatikkoon su 24.3. mennessä, niin olet mukana. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), niin saan voittajaan yhteyden. Arvon yhden setin myös Modernisti kodikas-Facebook-sivuilla, klikkaile sielläkin mukaan.

EDIT: Arvonta on päättynyt ja voittajille ilmoitettu. Kiitos kaikille osallistujille! 

Iloa kevätsiivouksiin!

Saatat pitää myös

184 Kommentit

Sari Saarinen 19 maaliskuun, 2019 - 6:20 pm

Konmaritus on saanut minut siivoamaan innokkaammin! On tosi puhdistavaa!

Reply
Hanne 20 maaliskuun, 2019 - 11:11 am

Kevätaurinko on armoton paljastamaan kaiken, minkä mukamas olen hyvin siivonnut 🙂

Reply
Jade 24 maaliskuun, 2019 - 8:12 am

Ihana aurinko paljastaa myös pölyn ja likaiset ikkunat!☀️ Kevätsiivous tuo kesän lähemmäksi, on ihanaa päästä suunnittelemaan kesäpihan laittoa, retkiä jne?

Reply
Marika 24 maaliskuun, 2019 - 7:53 am

Kyllä motivaatio tulee siitä, kun miettii lopputulista.

Reply
Outi Mynttinen 26 maaliskuun, 2019 - 2:43 pm

Aurinko. Se paljastaa kaiken lian mutta se saa myös hyvälle mielelle. Auringon paistaessa Sinillä siivous sujuu?

Reply
Kerttu 16 huhtikuun, 2019 - 3:26 am

Onnea Outi! Voitit värikkään Sinituote-siivoussetin! Laitan sinulle sähköpostia <3

Reply
Riikkaliisa Sarpo 19 maaliskuun, 2019 - 6:26 pm

Aurinko on paras motivointisiivoukseen. Silloin huomaa sellaisetkin pölykohdat joita ei muuten huomaa.

Reply
Lotta 19 maaliskuun, 2019 - 6:32 pm

Virkeä mieli, aurinko, tulevat juhlat tai vieraat. ?

Reply
Marjaana Vespuisto 25 maaliskuun, 2019 - 5:48 am

Kevät ja Aurinko motivoi minua sekä uudet Ihanat Sini tuotteet. Rikkasettiä tarvitsenkin joka päivä Töihin, , joten uusien värien vuoksi Käyn kyllä hakemassa. Olen vannoutunut Sini tuotteiden käyttäjä. Hyvillä Siivousvälineillö on ilo Siivota ?

Reply
Heli 19 maaliskuun, 2019 - 6:43 pm

Se fiilis, kun on raikas koti ja puhtaat liinavaatteet.

Reply
Suvi 19 maaliskuun, 2019 - 6:45 pm

Paras siivousvinkki on tehdä heti se, mikä vie vähemmän kuin viisi minuuttia eikä siirtää tekemistä tulevaan. Aika monta asiaa saa tehtyä alle viidessä minuutissa ja yleissiisteys säilyy aina. Eli joka päivä vähän, niin ei tarvi tehdä mitään älyttömiä suursiivouksia..

Reply
Jannika 19 maaliskuun, 2019 - 6:45 pm

Parhaana motivaattorina itsellä toimii se, kun joku on tulossa kylään. Silloin tulee monesti siivottua paljon sellaista mitä muuten perussiivouksessa ei välttämättä aina muista / jaksa tehdä. Ja kun taloudessa on kaksi koiraa, riittää imurointimotivaation saamiseen kodissa leijailevat karvapallot…

Reply
Elli-Noora Kiiveri 20 maaliskuun, 2019 - 4:54 pm

Auringon saa hyvälle mielelle jolloin jaksaa parhaiten siivota ja lapset myös kun he haluavat osallistua siivoukseen 🙂 ❤️

Reply
Leena 24 maaliskuun, 2019 - 6:19 am

Hyvä mieli, kun ystäviä tulossa

Reply
Antsku 19 maaliskuun, 2019 - 6:48 pm

Kun koti on siivottu, ostan itselleni palkkioksi aina kukkakimpun ?

Reply
Henna 19 maaliskuun, 2019 - 6:49 pm

Etäpäivä aurinkoisena päivänä: Kun koko päivän istuu koneen ääressä, yrittäen keskittyä töihin kun kirkas kevätaurinko paljastaa likaiset ikkunat, huonosti pyyhityt pölyt, likaiset lattiat… työpäivä päättyykin yllättävän aikaisin ja esiin on pakko kaivaa siivousvälineet. ??

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 19 maaliskuun, 2019 - 6:50 pm

Mä ostan usein kukkia palkinnoksi kunnon siivousurakan loppuun saattamisesta. Ei ne sotkun keskellä samalla tavalla edes ilahduta, mutta sitäkin enemmän kun on sekä siistiä, että kukkia!

Reply
Liisa 19 maaliskuun, 2019 - 6:53 pm

Vieraat motivoi aina siivoamaan ?

Reply
Annikki 19 maaliskuun, 2019 - 7:05 pm

Aurinko ja musiikki saa hyvin liikkeelle ja energisen olon siivoukseen.

Reply
Suvi 19 maaliskuun, 2019 - 7:10 pm

Pitkät vapaat töistä.

Reply
Hanna 19 maaliskuun, 2019 - 7:11 pm

Hyvä, menevä musiikki soimaan ja siitä vaan toimeen!

Reply
sanna 19 maaliskuun, 2019 - 7:13 pm

Sini-moppi ja staattiset liinat on ollut luottotuotteeni jo parinkymmenen vuoden ajan. Sillä pölyjen ja roskien moppaaminen on kevyttä ja mukavaa hyvän musiikin soidessa.

Reply
Noora 19 maaliskuun, 2019 - 7:13 pm

Vieraat ja aurinko on varmoja motivaattoreita! 🙂

Reply
Seija Riihimäki 22 maaliskuun, 2019 - 10:01 pm

Auringon valoa ikkunat olisi pestävä välineet puuttuu

Reply
TR 19 maaliskuun, 2019 - 7:15 pm

Äidin ja anopin vierailut kyllä motivoi siivoamaan perusteellisesti ja äkkiä.

Reply
Sanna-Mari 19 maaliskuun, 2019 - 7:15 pm

Aurinko ja hyvä musiikki! Tulevat vieraat antavat vielä nopeutta touhuun. ?

Reply
Anniina 19 maaliskuun, 2019 - 7:15 pm

15 minuuttia päivässä siivousta pelastaa kaaokselta ja siihen perussiivoukseen on sitten helpompi ryhtyä kun tavarat on paikallaan.

Reply
Anu 19 maaliskuun, 2019 - 7:16 pm

Paras motivoija on lopputulos ja hyvä mieli puhtaassa kodissa. Uudet välineet motivoivat myös siivoamaan?

Reply
Alina 19 maaliskuun, 2019 - 7:17 pm

Se hyvä olo ja jokaisen siivouksen jälkeen ostettu kukkakimppu motivoi hurjasti! ?

Reply
A.N 19 maaliskuun, 2019 - 7:23 pm

Kyllä se on se tieto, että anoppi on tulossa kylään. Kyllä muuten alkaa imurit ja mopit heilua. ?

Reply
Annukka Koskelo 19 maaliskuun, 2019 - 7:23 pm

Se puhtaus ja kahvit siivouksen jälkeen ihanassa puhtaassa vasta siivotussa kodissa. Ja tietysti hyvillä välineillä on aina enemmän motivaatioa siivota.

Reply
Justiina 19 maaliskuun, 2019 - 7:24 pm

Aurinko on yks motivoija☀️

Reply
Anaska 19 maaliskuun, 2019 - 7:31 pm

Siisti koti ja rauhankahvit päälle!

Reply
Annika 19 maaliskuun, 2019 - 7:32 pm

Aurinko ja hyvä musiikki.

Reply
Aurora 23 maaliskuun, 2019 - 11:57 pm

Jotain kivaa itselle siivousurakan jälkeen, esimerkiksi leikkokukkia, soitto ystävälle, hyvät kahvit tms. ?

Reply
Elina 19 maaliskuun, 2019 - 7:36 pm

Perjantaisin, kun olen kotona töistä viiden aikaan, tiedän että minulla on kahdeksaan saakka aikaa puunata talo kun lapset lähtevät silloin nukkumaan ja näin tulee talo hyvällä ja reippaalla otteella siivottua kunnolla. Saa asettua viikonlopun vietttoon.

Reply
Minna 19 maaliskuun, 2019 - 7:43 pm

Siististä kodista tulee vaan niin hyvä mieli 🙂

Reply
Eeva 19 maaliskuun, 2019 - 7:49 pm

Ahdistun sotkusta ja liasta. Mun ei tarvi hakea sen vuoksi motivaattoria sen kummemmin. ?

Reply
Mirva 19 maaliskuun, 2019 - 7:50 pm

Kevätaurinko motivoi tekemään kotona vähän perusteellisempaa siivousta ☀️

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2019 - 7:56 pm

Tehokkaimmillani olen siivouksen suhteen silloin, kun on tulossa vieraita tai jokin ärsyttää. Raivosiivoaminen tekee joskus ihan hyvää. Mieli virkistyy ja ajatukset selkiytyvät kun saa ympäristön siistiksi. Toki auringon paljastaessa pölyt ja likaiset ikkunat, tulee rättiin tartuttua hanakammin. Uusi koti on myös sellainen, jota mielellään pitää puhtaana ja siistinä.

Reply
Sanna 20 maaliskuun, 2019 - 2:49 pm

Hyvät välineet motivoi ja siksi mukana arvonnassa.

Reply
jenny 19 maaliskuun, 2019 - 8:01 pm

Kotiäitinä ollessa viikkosiivous aloittaa viikonlopun ja sen jälkeen tuntuu ihan erilaiselta 🙂 Juhlat tai erityiset vieraat motivoi myös siivoomaan.

Reply
Elina 19 maaliskuun, 2019 - 8:09 pm

Paras motivaattori tällä hetkellä on jos saan siivota rauhassa (lapsiperheen luksusta on siivota joskus yksin). Oman kädenjäljen näkeminen siivotessa on parasta.

Reply
Sanna 19 maaliskuun, 2019 - 8:18 pm

Kyllä se on tuo taivaalta pilkistävä aurinko, joka saa ihmeen hyvin motivoitua siivoamiseen, ainakin näin keväällä! ? Ja ihan parasta, kun lapsetkin innostuvat usein siivoukseen mukaan kun näkevät äidin heilumassa rätti kädessä. ?

Reply
Maiju 19 maaliskuun, 2019 - 8:21 pm

Musiikkia taustalle tai mielenkiintoinen puheohjelma …

Reply
Johanna Päivinen 19 maaliskuun, 2019 - 8:21 pm

Lopputulos, eli siisti ja puhdas koti. ?✨

Reply
Laura 19 maaliskuun, 2019 - 8:26 pm

Kevätaurinko ja vieraat motivoi eniten! Ja se jos näen pölypalleron tai muuta liikaa jossain.

Reply
KatriNa 19 maaliskuun, 2019 - 8:27 pm

Se, ettei tällä kotiäidillö pää leviä?

Reply
Annamari 19 maaliskuun, 2019 - 8:36 pm

Kyllä se vieraiden tulo saa nopeasti siivoamaan paikat kuntoon, mutta välillä ainoastaan se, että on aikaa rauhassa hinkita paikat kuntoon. Terapiaa parhaimmillaan ❤️

Reply
Karoliina 19 maaliskuun, 2019 - 8:39 pm

Aurinko näin keväällä, hyvä musiikki ja ajatus siististä kodista toimivat mulla motivaattoreina siivoukseen!

Reply
Katja 19 maaliskuun, 2019 - 8:45 pm

Keväinen aurinko parvekelaseissa motivoi kummasti ikkunanpesun pariin ainakin itsellä. Ja toki puhdas koti jossa viihtyy sitten paremmin?

Reply
RiikkaE 19 maaliskuun, 2019 - 8:48 pm

Paras motivaatio on yleensä, jos on tulossa vieraita ja tieto siitä, että vaikka aina ei jaksaisi siivota niin lopputulos on kuitenkin palkitseva.

Reply
Iida 19 maaliskuun, 2019 - 8:55 pm

Vieraat ja puhdas koti. Joskus haen äitiltä lainaan kunnon imurin ja mattotampparin ni löytyy sitä siivousintoa!

Reply
Karoliina 19 maaliskuun, 2019 - 9:27 pm

Aurinko, vieraat, juhlat, kukat ?

Reply
Päivikki 19 maaliskuun, 2019 - 10:36 pm

Auringon paiste ja hyvät siivousvälineet. Ja siivottuun kotiin tuoreet kukat pöydälle. Sitten voi nauttia.

Reply
Janica 19 maaliskuun, 2019 - 11:47 pm

Paras siivousmotivaattori on itsellä kyllä ihan se puhdas koti, jossa mikään ei häiritse 😀 Mutta helpotuksen siivoukseen saan itse siitä, että pidetään koti siistinä koko ajan. Tavarat het paikoilleen, pyyhitään pöydät heti kokkauksen/syömisen jälkeen, putsataan kaikki tahrat tms heti kun sellaisen huomaa jossain. Ja imuroidaan päivittäin/jokatoinen päivä! Ja hei imurointi helpottui heti kun hankki uuden johdottoman varsi-imurin!

Reply
HeidiS 20 maaliskuun, 2019 - 3:48 am

Upea raikas tuoksu siivouksen jälkeen ja ikkunoiden pesun jälkeen kun aurinko aivan kilpaa kirmaa sisään tuomaan valoa ja varjoja kotiin- kodin villakoirat tulevat silloin ihanasti esiin piiloistaan,HeidiS

Reply
Jenna 20 maaliskuun, 2019 - 5:04 am

Äänikirjaa kuunnellessa siivous sujuu siinä sivussa. ?

Reply
Mira 20 maaliskuun, 2019 - 5:31 am

Paras motivaattori on aurinko joka paljastaa kaikki pölyt ja tahrat, sekä se jos saa joskus siivota tyhjässä kodissa yksin ?

Reply
elina.p 20 maaliskuun, 2019 - 5:41 am

Vieraat 😀

Reply
Em 20 maaliskuun, 2019 - 5:51 am

Kyllä se puhtaan kodin tuoksu ja ilo silmälle ✨ kaiken kruunuksi ihana kukkakimppu?

Reply
Jenni 20 maaliskuun, 2019 - 6:24 am

Ei muuta kun että inhoan likaisuutta ja aherruksen jälkeen saa nauttia taas hetken puhtaasta lopputuloksesta. Kyllä olisi uudet siivousvälineet tarpeen!

Reply
Pilvi 20 maaliskuun, 2019 - 6:36 am

Mies lasten kanssa ulkoilemaan ja hetki omaa aikaa, kun saa rauhassa siivota. Siivouksen jälkeen on mukava puuhailla jotain kivaa koko perhe yhdessä, lähteä uimahalliin tai lämmittää kotona sauna.

Reply
Virva 20 maaliskuun, 2019 - 6:50 am

Kevätaurinko laittaa vipinää siivoukseen!
Sohvat pihalle ja kohta terassi onkin putipuhdas..

Reply
Anne 20 maaliskuun, 2019 - 6:52 am

Aurinko ja tulevat vieraat ovat ehdottomasti tehokkain motivaattori siivoukselle ? Toki lopputulos on se paras palkinto.

Reply
Pia 20 maaliskuun, 2019 - 6:56 am

Ikkunat on kodin raamit, kun ne pesee muuttuu koko ilmapiiri ja valoisuus valtaa kodin.

Reply
Sarianna 20 maaliskuun, 2019 - 7:00 am

Pelkkä ajatuskin siitä että edessä on ikkunoiden pesu ja talon kevätsiivous saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Mutta se tunne siivouksen jälkeen tuo niin hyvän mielen että se on sen arvoista.

Reply
Niina 20 maaliskuun, 2019 - 7:15 am

Kevätaurinko laittaa siivoamaan vähän niin kuin pakosti, kun kaikki pöly ja sormenjäljet osuu silmiin.

Reply
Millastiina Lapinoja 20 maaliskuun, 2019 - 7:41 am

Nimenomaan tuo petollinen kevätaurinko pakottaa puunaamaan kotia. Vihaan siivoamista ja kahden pienen lapsen ja lemmikkien kanssa sitä siivottavaa riittää joka päivälle… Yritän motivoida itseä podcast jaksoilla ja tv-sarjoilla ”kun saan nämä pyykit laitettua saan kuunnella yhden jakson” tai ”kun ikkunat on pesty saan sitten katsoa jakson lempparisarjaa” äidiltäni opittu niksi mutta toimii ? monesti myös päätän että saan kuunnella esim. äänikirjaa tai musiikkia vain silloin kun siivoan tai kokkaan, silloin tulee huomaamatta kotikin puhtaamaaksi ?

Reply
Tuija 20 maaliskuun, 2019 - 7:58 am

Vieraat motivoi hyvin siivoamaan, ja toisaalta vaan se, että piristää itseä esim. kukilla tai jollain muulla ”palkinnolla”.

Reply
UllaL 24 maaliskuun, 2019 - 6:14 am

Lopputulos motivoi aina. Ja minulle se matkaakin on nautinnollista, jos sen saa tehdä ilman lapsia ja omalla tahdilla. Ps. Oon se siivoaja, joka aloittaa aina epäolennaisimmasta, eli vaikka siitä kodinhoitohuoneen kaapista. 🙂

Reply
Marjo 20 maaliskuun, 2019 - 8:25 am

Kevätaurinko on paras kirittäjä.. allergikon /astmaatikon onmuutenkin pidettävä pölymäärä kurissa ja aurinkoarmas kyllä heti näyttää jos joku kulma on jäänyt vähemmälle huomiolle..?

Reply
Miina 20 maaliskuun, 2019 - 8:55 am

Puhtaassa kodissa on vain niin paljon kivempi olla kuin sotkujen keskellä. Jos on tulossa vieraita niin tulee jynssättyä vielä perusteellisemmin. Hyvä musiikki soimaan, välillä hörppään kahvit ja urakan päätteeksi kurvaan kukkaostoksille- nämä keinot toimivat aina! 🙂

Reply
Jonsku 20 maaliskuun, 2019 - 9:26 am

Seesteinen, harmoninen näkymä sohvalta koko kotiin:) ja puhdas tuoksu.

Reply
Kaisa 20 maaliskuun, 2019 - 9:57 am

Lopputulos motivoi ja hyvä musa matkanvarrella auttaa ?

Reply
Marielisa 20 maaliskuun, 2019 - 10:13 am

Paras motivoija on ehdottomasti näkyvä ja palkitseva lopputulos!
Itse olen aina tykännyt ikkunoiden pesemisestä enkä koe sitä puuhaa yhtään ahdistavaksi, vaikka aloittaminen onkin se kaikkein vaikein homma siinäkin puuhassa.
Useamman aktiivisen koiran taloudessa ei koskaan ole liian siistiä, joten en enää stressaa siitäkään asiasta samalla tavalla kuin aiemmin ja pientä siistimistä kun tekee päivittäin niin niitä suursiivouspäiviäkään ei tarvitse sit isommin panikoida.
Podcastit, äänikirja tai hyvä musiikki vain eetteriin ja eikun toimeksi, niin johan sujuu ankeampikin askare!

Reply
Sasamaarit 20 maaliskuun, 2019 - 10:18 am

Kiukku – pieni sanaallinen ”tappelu” miehen kanssa, niin johan alkaa siivoaminen maittaa ja sen jälkeen on kiukkukin laantunut.

Reply
Jonna 20 maaliskuun, 2019 - 10:50 am

Hyvä ja menevä musiikki soimaan, niin siivousmoodi on taattu! ?

Reply
Päivikki 20 maaliskuun, 2019 - 12:10 pm

Keväällä siivoan joka paikan perusteellisesti, koska aurinko pitää huolen, että kaikki pölyt näkyvät? Siivousvälineeni kyllä kaipaisivat päivitystä ja nuo tämän vuoden värit ovat niin ihania ja piristäviä!

Reply
A-K 20 maaliskuun, 2019 - 12:12 pm

Näkyvä työn jälki ja hyötyliikunta!

Reply
M.K 20 maaliskuun, 2019 - 12:32 pm

Vieraiden tulo motivoi?

Reply
Emmi 20 maaliskuun, 2019 - 12:40 pm

Kiva sisustus ja mieleinen koti tulee pidettyä puhtaana.

Reply
Kirsi marja 20 maaliskuun, 2019 - 12:56 pm

Kevätaurinko paljastaa pölyt ihan kaikkialta ja innostaa siivoukseen.

Reply
Kukka 20 maaliskuun, 2019 - 1:03 pm

Mun paras siivousmotivointikeino on ajatella, miten ihanaa on olla siivouksen jälkeen siistissä kodissa 🙂

Reply
Julia 20 maaliskuun, 2019 - 1:05 pm

Paras motivaatio siivoukseen on se, että puhtaassa kodissa viihtyy paremmin☺️☀️

Reply
Anni 20 maaliskuun, 2019 - 1:15 pm

Mun vinkki on joka päivä siivota vähäsen, niin ei koskaan tule kamalaa urakkaa ? mutta paras tapa on putsata lattiat kostealla niin koko asunnon lime kirkastuu 🙂

Reply
Emmuli 20 maaliskuun, 2019 - 1:19 pm

Kyllä se on aurinko joka paljastaa kaikki pölypallerot ? mutta onhan se myös totta miten ihanaa sitten on olla puhtaassa kodissa!

Reply
Riinu 20 maaliskuun, 2019 - 1:22 pm

Armoton auringonvalo ja hyvä e-kirja kuulokkeissa!

Reply
Leena 20 maaliskuun, 2019 - 1:23 pm

Siivoa tarpeeksi vähän kerralla, joku viiden kymmenen minuutin homma, sen verran kun on kiva tehdä. Silloin jaksaa usein hyvällä mielellä, ja ihan hyvin pysyy koti riittävässä siivossa.

Reply
Kesäpäivä 20 maaliskuun, 2019 - 2:22 pm

Kevät ja ?-säteet

Reply
Tiinap 20 maaliskuun, 2019 - 2:25 pm

Volat kaakkoon ja ysäriä tai muuta tanssittavaa musiikkia. Aktiivisuusranneke motivoi sekin oikein rivakasti luuttuamaan. Ei ole tylsää ja sitä oikein keksii lisää siivottavaa kun on niin hyvää musa ja hyvä meno ?aamusta tietenkin paras siivota.

Reply
Lille Velmishi 20 maaliskuun, 2019 - 2:43 pm

Siistissä kodissa tulee hyvä mieli. Tahrojen tai pölyn näkeminen motivoi heti siivoamaan.

Reply
Suvi 20 maaliskuun, 2019 - 2:47 pm

Ensiksi siivoajana haluan antaa vinkin, kun on steleskooppi varsi ja aikoo mopata, säädä varren pituus omaan leukaasi asti. Ergonomisuus on tärkeää 🙂

Paras into löytyy ihan omasta siivousammattitutkinnosta, musiikkia taustalle soimaan ja laadukkaat, mielellään kauniin väriset siivousvälinert esille ja homma hoituu kun tanssi. 🙂 samalla kun siivoaa, häviää yleensä kummallisesti turhaa tavaraakin kierrätykseen.

Reply
Kerttu 21 maaliskuun, 2019 - 12:25 pm

Kiitos vinkistä, pitää säätää! Nyt taisi olla miehelleni sopiva pituus, ehkä hänen kannattaa kuitenkin antaa mopata 😀 😀

Reply
Koo 20 maaliskuun, 2019 - 2:58 pm

Siivotessa mulle on tärkeintä oikea mielentila, hyvät välineet ja siivousmusiikki, mielellään jotain raskaampaa rokkia… joten nämä olkoon vinkkiin myös muille 😀 Plussana voi myös suunnitella jo valmiiksi, kuinka itsensä urakan lopuksi palkitsee 🙂

Reply
Mari/ Rosemaryn sekametelisoppa 20 maaliskuun, 2019 - 3:05 pm

Ei muuta kuin hihat heilumaan! Turha jahkailu on turhaa! 🙂

Reply
Asta 20 maaliskuun, 2019 - 3:23 pm

Kyllä se tänä vuonna on tuplien 1-vee synttärit ?

Reply
Saara L. 20 maaliskuun, 2019 - 3:34 pm

Kyllä siistin ja puhtaan kodin tunnelma on paras motivaattori.

Reply
Iida Liimatainen 20 maaliskuun, 2019 - 3:38 pm

Lisääntyvä päivänvalo motivoi pitämään elinympäristön siistinä. Ei paineita. Rikkasetille olisi tarve… Ei hennoisi herättää nukkuvaa vauvaa inspiksen iskiessä… Ihanat on noi uudet värit

Reply
Veronica 20 maaliskuun, 2019 - 4:21 pm

Paras insirointi minulle on se että joku on tulossa käymään, silloin siivoan mielelläni.

Reply
Tiina 20 maaliskuun, 2019 - 4:21 pm

Paras motivaattori on pitää ystäville tai sukulaisille illanistujaiset.

Reply
Anniina 20 maaliskuun, 2019 - 4:28 pm

Äänikirjaa kuunnellessa siivous sujuu kuin huomaamatta!

Reply
JennaO 20 maaliskuun, 2019 - 4:37 pm

Itselle toimii parhaiten hyväntuoksuiset siivousaineet ja hyvä musiikki! 🙂 Meillä on polkkakarkin tuoksuisia siivoussuihkeita ja kyllä niillä vaan saa niin ihanan fiiliksen kotiin, että mielellään siivoaa. Vielä kun ois karkin sävyiset pesuvälineet kans!

Reply
Johanna 20 maaliskuun, 2019 - 4:55 pm

Puhdas koti motivoi. Kaikkea ei ole pakko tehdä kerralla eikä kaikkea tarvitse välttämättä tehdä itse. ❤️

Reply
Liisukka 20 maaliskuun, 2019 - 4:57 pm

Ihana kamala kevätaurinko, joka paljastaa pölypallot, tahrat ja liat sekä tsiljoonat kissankarvat ympäri kotia. Nyt olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä taisteluun likaa vastaan. Uusilla siivousvälineillä urakka sujuisi varmasti mukavammin.

Reply
Riitta Ahola 20 maaliskuun, 2019 - 4:59 pm

Aurinko on paras motivaation antaja ja ihanan tuoksuiset siivousaineet ja tietty nää uudet mahtavan väriset siivousvälineet <3

Reply
jenni 20 maaliskuun, 2019 - 4:59 pm

siivouksen jälkeen palkkioksi tilataan pitsaa:)

Reply
Anneli 20 maaliskuun, 2019 - 5:01 pm

Auringonpaiste ja hyvä musiikki ja vielä se, kun sitä pölyä näkyy olevan joka paikassa.

Reply
Nele 20 maaliskuun, 2019 - 5:07 pm

Paras motivaattori on ehdottomasi muut tekemistä odottavat tehtävät, jotka saavat siivouksen tuntumaan erittäin kiinnostavalta. ? Toki myös ajatus puhtaasta kodista toimii toisinaan.

Reply
Tuula Seppä 20 maaliskuun, 2019 - 5:08 pm

Aurinko ja vieraat motivoi siivoamaan?

Reply
Äippä 20 maaliskuun, 2019 - 5:21 pm

Puhtaan kodin tuoksu ja siisteys, plussaa yksin siivoamisessa on se että saa luukuttaa lempimusaa samalla, ja silloin siivous sujuu ?

Reply
Kerttu 16 huhtikuun, 2019 - 3:21 am

Onnea äippä, voitit ihanan keväisen siivoussetin! Laitan sinulle sähköpostia <3

Reply
Pipe 20 maaliskuun, 2019 - 5:22 pm

Ennen juhlapäivää on kiire siivota, että h-hetkellä olisi siistiä ja puhdasta

Reply
Timo V 20 maaliskuun, 2019 - 5:23 pm

Auringanvalo ja vapaapäivä parhaat motivaation antajat siivoukseen silloin kun vaimolla työpäivä 🙂

Reply
Marja-Leena Saarinen 20 maaliskuun, 2019 - 5:23 pm

Valon lisääntyessä energisyys iskee ja siivoaminen on ihan hauskaa., kun on kunnon välineet. Sinin tuotteilla olen siivonnut iät ja ajat!

Reply
Tuula 20 maaliskuun, 2019 - 5:24 pm

Oikea ja iloinen musiikki antaa siivoukseen buustia.

Reply
Tuula 20 maaliskuun, 2019 - 5:27 pm

Valo paljastaa kaiken rättiä ja pesua kaipaavan. Kun koti on puhdas, on kevyempi hengittää. Siinä motivaatiota ja palkinto tehdystä työstä.

Reply
Helmi A. 20 maaliskuun, 2019 - 5:28 pm

Kevätaurinko, hyvä musiikki ja aikataulutonta vapaa-aikaa, siinä on onnistuvan siivouksen salaisuus.

Reply
Ninni 20 maaliskuun, 2019 - 5:28 pm

Kyllä se on auringonvalo joka paljastaa kaiken pölyn! Myös vieraiden tulo saa aikaan jopa kaaosmaisen höyryämisen luuttujen ja pölyrättien kanssa. ?

Reply
Matti Myllyniemi 20 maaliskuun, 2019 - 5:29 pm

Juuri muuttaneena uuden kodin puhdistus vielä melko ”iisiä” mutta tuollaiselle setille kyllä käyttöä ja motivaatiota löytyy ja kevät sekä aurinko antaa lisää puhtia

Reply
Siru Ruokola 20 maaliskuun, 2019 - 5:32 pm

Puhdas koti hyvän siivouksen jälkeen?Ostin tänään Sinituotteen laattaputsarin sitä aijon kokeilla huomenna kylpyhuoneen seinien ja lattian pesuun!

Reply
Kirsi s 20 maaliskuun, 2019 - 5:33 pm

Hyvä musiikki isolle volyymille ja moppaileen ?

Reply
Sepi 20 maaliskuun, 2019 - 5:36 pm

Puhtaan kodin tuoksu nenään ja puhtaan lattian tuntuminen jaloille. <3

Reply
Tanja 20 maaliskuun, 2019 - 5:41 pm

Hyvät välineet siivoukseen ja hyvät musiikit soimaan.

Reply
merja 20 maaliskuun, 2019 - 5:47 pm

aurinko ja valoisuus motivoi

Reply
Liisa 20 maaliskuun, 2019 - 6:05 pm

Kevään aurinko inspiroi ja sopiva musiikki luo taustat.

Reply
Sini 20 maaliskuun, 2019 - 7:11 pm

Paras motivointikeino on lopputuloksen mielessä pitäminen. Se on niin palkitsevaa, kun näkee paikkojen puhdistuvan ja kotiin tulee heti kotoisampi fiilis 🙂

Reply
Sarianna 20 maaliskuun, 2019 - 7:21 pm

Joka päivä pitää jotain siivota kun muu porukka sotkee ?

Reply
NeVi 20 maaliskuun, 2019 - 8:57 pm

Aurinko on kyllä paras motivaattori 🙂

Reply
Tiuku 20 maaliskuun, 2019 - 9:04 pm

Aivan ihanat nuo Sinin pastellinsävyset tuotteet ! Aurinko sekä musiikki ovat toimivia motivaattoreita.

Reply
Linda 20 maaliskuun, 2019 - 9:19 pm

Se ihana fiilis, kun on puhdas ja raikas koti ?

Reply
Katja 20 maaliskuun, 2019 - 9:19 pm

Vieraat… Silloin siivotaan innolla, kun on vieraita tulossa. Pitäis kutsua vieraita vaan useammin.. ?

Reply
Odessa 20 maaliskuun, 2019 - 9:35 pm

Siivouksen jälkeen odottava tyytyväisyys ja hyvä mieli motivoivat siivoamaan. Niin kuin myös se, että lasten kanssa on huomattavasti mukavampi rakentaa lattialle temppurataa ja leikkiä hyljettä, kun vaatteet eivät muutu konttauksesta mustiksi. 😀

Reply
Maria 20 maaliskuun, 2019 - 9:39 pm

Siivoan aina ”10 asiaa kerrallaan”, se ei tunnu isolta määrältä eli kynnys aloittaa on pieni, mutta kun päivän aikana laittaa ja tekee useamman 10-asian-setin, niin lopputulos on aika siisti 🙂

Reply
Noora T 20 maaliskuun, 2019 - 9:43 pm

Vieraita kun on tulossa kylään niin kyllä aika hätäseen nousee motivaatio nousta sohvalta siivoamaan! Eihän kukaan saa nähdä että asutaan usein sotkun keskellä, eihän… ?

Reply
Eija Uuramaa 21 maaliskuun, 2019 - 4:22 am

Musiikin tahtiin siivous sujuu kuin tanssi.Saa soittaa omia lempikappaleita samalla kun siivoaa.

Reply
Iia 21 maaliskuun, 2019 - 4:31 am

Siivousvinkkini on siivota joka pöivä vartti/puoli tuntia, niin perussiisteys pysyy.

Reply
Ripi 21 maaliskuun, 2019 - 5:35 am

Kaiken paljastava kevätaurinko motivoi kummasti myös siivoamaan. Muina vuodenaikoina täytyykin sitten vain yrittää löytää sopiva mielentila, säännöllinen viikkosiivous ei vaan multa meinaa onnistua.

Reply
Riittahelena 21 maaliskuun, 2019 - 5:49 am

Tasaisen väliajoin tulevat pienet ja vähän jo isommat lastenlapset joiden hyvinvoinnin vuoksi jaksaa nähdä vaivaa ja toisaalta piilosta leikkivät ihanat keräävät muuten sängyn alta pölyt vaatteisiin jos on jäänyt siivoamatta.
Huomaa kyllä että kun välineet on päivityämättä niin ei siivouskaan oikein suju ilman harmituksia.

Reply
Emma Ruusunen 21 maaliskuun, 2019 - 6:53 am

Joskus vaikka kuinka väsyttäisi ja kehtuuttaisi, mutta on ”pakko” siivota laitan hyvän musiikin soimaan, väännän nupit kaakkoon ja alan jortsata imurin ja mopin kanssa. Siinä samaan syssyyn pyykiytyy pölyt, vaihtuu lakanat ja puhdistuu tiskit. Musiikin voima on ihmeellinen 🙂 Paras lopputulos on siisti, raikas koti ja siivousbileiden väsyttämä raukea olemus.

Reply
Maija Salmo 21 maaliskuun, 2019 - 7:14 am

Polarin sykemittari ja treenivaatteet innostavat parhaiten siivoamaan!!?

Reply
anna s. 21 maaliskuun, 2019 - 7:35 am

Vähän musiikkia soimaan kun siivoaa, niin sujuu mukavasti 🙂

Reply
Inka 21 maaliskuun, 2019 - 8:25 am

Pyytää kaverit kylään, niin haluaa että on siistiä :)! Ja musiikista saa virtaa.

Reply
Marita 21 maaliskuun, 2019 - 11:00 am

Vieraat on kyllä tehokas motivaattori. Tulosta tulee nopeasti ?

Reply
Heljä 21 maaliskuun, 2019 - 2:24 pm

Hyvä sysäys on aurinkoinen päivä, jolloin auringonsäteet yrittävät epätoivoisesti päästä likaisen ikkunan läpi. Myös ystävien vierailu pakottaa siivoamaan. Mutta kunnolliset siivousvälineet ovat se ykkösjuttu, ja niiden kaunis ulkonäkö ei ole ollenkaan pahasta.

Reply
Pirjo 21 maaliskuun, 2019 - 5:26 pm

Kuulokkeet päähän ja siivous sujuu.

Reply
Leena L 21 maaliskuun, 2019 - 6:10 pm

Kun mietin raikasta ja puhdasta lopputulosta ja laitan hyvän musiikin soimaan taustalle niin se motivoi kummasti siivouksen aloittamiseen ?

Reply
Tiina 21 maaliskuun, 2019 - 6:59 pm

Kun sotkut (tai ihan mikä vaan muu) alkaa tarpeeksi ottaa päähän, on yleensä paras aika siivota. Pieni ketutus nimittäin antaa aika hyvää boostia siihen! ?

Reply
Heidi 21 maaliskuun, 2019 - 7:29 pm

Aurinko, hyvän tuoksuiset puhdistusaineet ja siivouksen päätteeksi kukkakimppu pöydälle ihailtavaksi. Puhdas ja kaunis koti <3

Reply
Sari 22 maaliskuun, 2019 - 12:54 am

Siisti ja puhdas koti motivoi kevätauringon paistaessa?ja se fiilis kun kaikki on putsblank

Reply
Mari 22 maaliskuun, 2019 - 4:26 am

Kyllä suurin motivaattori on vieraiden tulo, auringon valo saa myös siivoussuunnitelmat päälle. 😀

Reply
Roosa 22 maaliskuun, 2019 - 6:27 am

Mua motivoi kun siivouksen jälkeen näkee oman kädenjäljen ja mieheni kiittää?

Reply
Katja 22 maaliskuun, 2019 - 1:01 pm

Puhdas koti- Parempi mieli <3 Auringon valo ja kevät saa siivousvimman 🙂

Reply
Eija 22 maaliskuun, 2019 - 1:13 pm

Yllätysvieraiden pelko 🙂

Reply
Sara 22 maaliskuun, 2019 - 4:11 pm

Minun feng shuini ovat ihan vinksallaan, jos kotona ei ole siistiä. Lisäksi siivoaminen on minulle keino rentoutua, kunhan sen saa tehdä rauhassa ja ajan kanssa. Meillä asustaa kaksi pitkäkarvaista kissaa, joten niidenkin takia on siivottava säännöllisesti.

Reply
Jaana 23 maaliskuun, 2019 - 7:41 am

Nykyaikana ei puhuta enää räteistä ..rätinjäljistä.. vaan siivouspyyhkeistä, mikropyyhkeistä.

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2019 - 9:11 am

Hei Jaana! Olet varmasti oikeassa, arkikielessä mikrokuituliina on minulla rätti, vaikka ei mikään kaunis ilmaisu olekaan.

Reply
Eve 23 maaliskuun, 2019 - 10:11 am

Paras motivaatio on lopputulos eli puhdas koti.

Reply
Ida 23 maaliskuun, 2019 - 10:45 am

Näin keväällä kovin motivaattori on aurinko, joka paljastaa leijuvat pölyhiukkaset ja likaiset ikkunat jotka on vaan yksinkertaisesti pakko putsata, jotta kodista ja keväästä voi oikeasti nautiskella.

Reply
hilkka 23 maaliskuun, 2019 - 11:36 am

Puhdas koti 🙂

Reply
AnnaH 23 maaliskuun, 2019 - 12:10 pm

Komppaan aiempia, kyllä mullakin lopputulos eli siisti koti motivoi viikosta toiseen!

Reply
Jaana 23 maaliskuun, 2019 - 1:20 pm

Kevään valon määrän lisääntyminen motivoi siivoamaan. Myös se että pyrin hävittämään turhaa tavaraa pois, mitä vöhemmän tavaraa sitä helpompi on siivota.

Reply
Mari 23 maaliskuun, 2019 - 3:43 pm

Kevät ja aurinko kyllä motivoivat.

Reply
leila 23 maaliskuun, 2019 - 4:24 pm

Auringon paiste ja hyvä musiikki taustalle.

Reply
Santra 23 maaliskuun, 2019 - 6:13 pm

Lopputulos on paras motivaattori, on ihana olla puhtaassa kodissa! Hyvällä musiikilla saa siivouksen käyntiin.

Reply
Miia Kumpulainen 23 maaliskuun, 2019 - 7:12 pm

Aurinko on ehdottomasti paras motivaattori plus lapsen syntymäpäivien vietto maaliskuussa 😉

Reply
Merja Lappalainen 23 maaliskuun, 2019 - 8:34 pm

Kevätauringon myötä herää myös innokas siivooja…. minä ?

Reply
Anneli Hämäläinen 23 maaliskuun, 2019 - 8:55 pm

Hyvää musiikkia ja juomista sekä jotain herkkua, joko leivonnainen tai motivaatio karkkia.

Reply
Tiina Kröger 23 maaliskuun, 2019 - 9:22 pm

Lopputulos motivoi

Reply
Sanna Bannouri 23 maaliskuun, 2019 - 11:03 pm

Siisti ja selkeä koti tuo selkeyttä myös päähän ❣️

Reply
Katja 24 maaliskuun, 2019 - 1:19 am

Lattialla ryömivä vauva toimii hyvänä motivaattorina ?

Reply
Marjo Sundberg 24 maaliskuun, 2019 - 5:46 am

Muutimme uuteen kotiin tammikuussa ja nyt aurinko paljastaa armotta pesuntarpeessa olevat ikkunat ja parvekelasit! Tuo teleskooppivarsi autaisi varmaan ?

Reply
Kati 24 maaliskuun, 2019 - 5:49 am

Aurinko.. Paljastaa kaiken ja saa myös kreisi hyvän fiiliksen itselle. Ja lopputulos.

Reply
Riikka 24 maaliskuun, 2019 - 7:05 am

Pöly ja lika ? Siistissä kodissa voi paremmin, eikä ole koko ajan kurjaa fiilistä siitä, että pitäisi siivota. Nyt ikkunat odottavat juuri tätä pesusettiä.

Reply
Sanna K 24 maaliskuun, 2019 - 7:55 am

Paras motivaatiolähde on ajatus puhtaasta ja raikkaasta kodista (vaikka eläintaloudessa raikkaus kestääkin vain sekunnin puolikkaan). Virtaa siivoukseen saan ihanasta auringosta!

Reply
Riitta 24 maaliskuun, 2019 - 8:58 am

Aurinko innoittaa – kesä tulossa.

Reply
Riitta Järnström 24 maaliskuun, 2019 - 11:47 am

Kun on hyvät siivousvälineet, se helpottaa todella paljon. Siivouksen aloittaminen on usein vaikeaa, mutta kunhan hyvillä välineillä alkuun pääsee, niin puhtaasta lopputuloksesta nauttii ja se motivoi jatkamaan puunaamista:)

Reply
Kajsa 24 maaliskuun, 2019 - 6:47 pm

Kevätaurinko on hyvä motivoija sekä hyvä fiilis, kun koti on siisti. Milloinkaan ei lopputulos kaduta, vaikka usein tihkaiseekin aloittaa.

Reply
Mia T 24 maaliskuun, 2019 - 7:14 pm

Ensin siivotaan ihanassa kevät säässä, kera sulosointujen ( siis lempimusiikit päälle) ja kun on valmista istutaan kahville ja nautitaan!

Reply
Marjuli niemelä 25 maaliskuun, 2019 - 3:58 pm

Jätän nuo uudet siivousvälineet eteiseen, ni tytär töistä tullessaan haluaa kokeilla ja äidin huusholli siivottu. Toki tytär saa nuo omaan kotiin siitä hyvästä. Tähän mennessä toiminut joka kerta.

Reply
Sari P 25 maaliskuun, 2019 - 7:27 pm

Ajattele lopputulosta ja sitä hyvää fiilistä, kun asunto on taas siistimpi! Mieti, että siivouksen jälkeen vaikka palkitset itsesi lasillisella teetä ja herkkuvoileivällä Netflixin parissa 🙂

Reply
Martta 25 maaliskuun, 2019 - 8:46 pm

Vieraat ja juhlat antaa kummasti siivous intoa! Ja eniten kuitenkin se loppu tulos! Mieli kiittää!!

Reply
Kristiinan 26 maaliskuun, 2019 - 3:01 pm

Väsyneenä ajattelen et teen vain jonkun asian kerrallaan, esim pesen yhden ikkunan…sitten kun innostunkin pesemään kaksi tai kolme niin se on aina yhtä palkitsevaa.

Reply
Heli 26 maaliskuun, 2019 - 3:41 pm

Ehdottomasti paras innostaja on kun kutsuu vieraita ?

Reply

Jätä kommentti