Hay Tray ja pöydänkääntötemppu

by Kerttu

Monessa blogissa on innostuttu tuunaamaan Hay tray -tarjotinpöytää. Tämä sohvapöytähän on yksi tämän päivän blogiklassikoista, joita nähdään niin mustana kuin valkoisenä sekä useammassa eri koossa. Meillä on valkoinen tarjotinpöytä, jonka koko on 60 x 60 cm. Ainakin Valkoisen Harmajan Suvi ja Villa H: Heini ovat tehneet onnistuneet muodonmuutokset ostamalla tarjottimen tilalle marmorisen tason.

haytray-1-2

Minun tuunaukseni on maailman yksinkertaisin: käänsin vain tarjottimen toisinpäin. Näin pöydän päällä ei ole enää reunoja, vaan pinta näyttää tasaiselta. Myös pöydän korkeus nousee hieman, ainakin meillä muutama lisäsentti ei haittaa lainkaan mittasuhteissa sohvan kanssa.

haytray-1-3

haytray-1-4

Hay on muuten yksi suosikkisisustusmerkeistäni ja sen valikoimista löytyy paljon herkkuja niin huonekalujen kuin piensisustuksenkin muodossa. Kesää kohti kuljettaessa huomaan innostuvani esimerkiksi puuterin, vaalean roosan ja ”karkin” sävyistä. Nyt olohuoneemme nuokkuu vielä talviunta harmonisissa, mutta tylsähköissä sävyissä. Aurinkoista päivää odotellessa, edellisesti taitaa olla jo pari viikkoa!

haytray-1

Sellainen pieni muodonmuutos olohuoneessamme, varsinainen pöydänkääntötemppu 😉

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Tuija/formfollowsfunction 3 maaliskuun, 2015 - 3:33 pm

hah hah, nyt naurattaa. Siis niin hyvä ja toimiva juttu, mutta niin yksinkertainen ettei todellakaan käynyt edes mielessäni! Mahtava 🙂
Tässä minun ammoiset tuunaukseni kyseisille pöydille.
http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2014/05/hay-tray-tuunaus-2.html

Reply
Anu 3 maaliskuun, 2015 - 3:44 pm

Osaatko neuvoa, mistä saa tilattua puulevyjä mittojen mukaan? Minulla edessä ehdottomasti parvekkeella tuhoutuneiden (auringossa niin kuuma, että pesuaine paloi maalipintaan kiinni samantien kun suihkutin…) tarjotinpöytien tuunaus sinun tavallasi. Itsekin kokeilin viime kesänä tuota tarjottimen kääntöä, mutta meille se ei sopinut.

Reply
Tuija/formfollowsfunction 3 maaliskuun, 2015 - 5:01 pm

Ihan paikkakuntasi puuliikkeestä saat Anu levyä kuin levyä mittoihin leikattuna. Laita google laulamaan, varmasti löytyy. Jos asut lähellä isoa rautakauppaa esim. Bauhausia, niin sielläkin onnistuu sekä hankinta, että leikkuu mittoihin.

Reply
Anu 3 maaliskuun, 2015 - 6:13 pm

Eikä, mahtavaa, kiitos! Yritin joskus googlailla, mutta vastaukset oli jotenkin tosi outoja ja etenkin puulevyjen koot, joita oli tarjolla, olivat valtavia enkä sitten tullut hullua hurskaammaksi asiasta (ilmeisesti hakusanani eivät osuneet, kun yksikään rautakauppa ei ilmoittautunut:). Joo, pääkaupunkiseudun kaikki mahdollisuudet tarjolla, mutta esim. Bauhaus ei tullut mieleenkään, ikinä en ole aiemmin nimittäin minkään valtakunnan lautaa/puutavaraa aiemmin ostanut:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 maaliskuun, 2015 - 9:20 am

Hienoa keskustelua täällä! Ja tuo Tuijan tuunaus on kyllä upea! Toivottavasti Anu löytää pian etsimänsä 🙂

Hanski 3 maaliskuun, 2015 - 3:34 pm

Hei kiitos tästä! Ihan tuli sellainen olo että miten ei ole tätä ennem tajunnut

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 maaliskuun, 2015 - 9:21 am

Jotkut asiat ovat vain liian yksinkertaisia 😀

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 3 maaliskuun, 2015 - 7:11 pm

Hih hah heh, nyt repesin 😀 Eilen siivottiin talo ja käytin tarjotinta poissa toisen Tray pöytämme päältä…mies laittoin tarjottimen takaisin ja juurikin ”väärinpäin” 🙂 Nauroin vieressä miesten logiikalle…. Sulla on Kerttu siis myös miestenlogiikkaa!! Ja mies olikin innovatiivisempi kuin minä…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 maaliskuun, 2015 - 9:22 am

Minulla taitaa olla sellaista yksinkertaisen ihmisen logiikkaa 😀 Onks se nyt sitten sama asia kuin miesten logiikka, heh! 😛

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 7 maaliskuun, 2015 - 3:58 pm

Heh, voi olla 😀

Reply
Laura 4 maaliskuun, 2015 - 3:33 pm

Aika kiva, ja tosiaan halpa ja nopea. 🙂 Mistä nuo ihanat tuikkukipot? <3

Reply
Elli 9 maaliskuun, 2018 - 5:07 pm

Moi,
vaikka postaus on vanha, haluaisin kysyä, että heiluiko tarjotin kun se oli käännettynä? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 maaliskuun, 2018 - 5:47 pm

Moikka! Ei heilu, jos ei heiluta. Pysyy siis ihan hyvin paikallaan, jos sitä ei liikuta.

Reply
Elli 9 maaliskuun, 2018 - 6:50 pm

Hei,
kiitos vastauksestasi! Meillä vähän keikkuu, jos kääntää.. Täytyypä vielä yrittää 🙂

Mukavaa kevään jatkoa!

Reply

Jätä kommentti