Asuntomessut 2014: Honka-talo valmistuu

by Kerttu

Vaikka ennakkopressipäivästä on jo pari viikkoa, kurkistetaan vielä yhteen keskeneräiseen Jyväskylän Asuntomessujen kohteeseen. Vanhempini mökki-innostuksissani kiersin hirsitaloja, joista jo sisustusta myöten valmiin Kontion talon esittelin toukukuun alkupäivinä. Tällä kertaa ekologisista taloista riittääkin valinnanvaraa ja minua vähän harmittikin, etten ehtinyt vierailemaan kaikissa. Mutta varsinaiset messut lähestyvät jo hurjaa vauhtia ja mikäs sen parempaa, kun katsoa viimeisen päälle valmiit kohteet heinäkuussa! 

Tämä massiivipuutalo on nimeltään Kaarna ja siitä tulee  kahden aikuisen koti. Olohuone ja keittiö ovat suurta yhtenäistä tilaa, jonka keskellä on katseenvangitsijana valkoinen kaunis takka. Omistajapari on kertonut järjestävänsä kotona tansseja ystävilleen,  kyllä täällä kelpaa pyörähdellä! 

Keittiössä on luonnonläheiset sävut, mutta erittäin modernit linjat saarekkeineen ja vetimettömine kaapinovineen.

Iso pukeutumishuone on aika luksusta. Bloggaaja edusti tyylikkäässä huomioliivissä, onneksi ei sentään tarvinnut laittaa työmaakypärää päähän 😉 

Hirsi on jätetty reilusti esille.  Tässä talossa on huoneistoalaa  157,5 m² ja se pitää sisällään neljä huonetta, keittiön ja saunan. Tällä hetkellä kohteissa touhutaan jo aktiivisesti sisustustöitä. Hauskaa päästä näkemään, miten työmaat muuttuvat upeiksi pihoiksi ja maalipurkit ja työkalut vaihtuvat sisustustaidonnäytteisiin. 

Nyt saa jo alkaa fiilistelemään Jyväskylän Asuntomessujen lisäksi Kalajoen loma-asuntomessuja, jotka aukeaa 23. kesäkuuta. Olemme mieheni kanssa jo viitenä vuonna tehneet yhteisen parin yön reissun Asuntomessuille, joten Kalajoki saa toimia tänä vuonna reissukohteena. Vaikka ei kai se pöllömpi idea olisi matkailla ihan omassa kotikaupungissakaan 🙂  Tässä olivatkin kaikki ennakkokurkistukseni messuille, ”Asuntomessut”-tunnisteen alta löydät kaikki esittelyt. 
Hei, huomenna on taas perjantai! Viikko on mennyt supervauhtia. Tänään oli päiväkodin kevätjuhlat ja voi mahdoton, miten meni roska silmään eskareiden laulun aikana. Ihania hetkiä, jotka konkretisoivat ajan kulumisen. Pian on jo kesä. 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Anonymous 15 toukokuun, 2014 - 10:43 pm

Täälläkin odotellaan innokkaasti asuntomessuja kotikaupungissa. Harmittaa vähän kun en Kokkolan messuille ehtinyt silloin kun ne siellä olivat kun sieltä olen kotoisin. Mutta näin Jyväskylään kotiutuneena on mukava päästä toisen itselle rakkaan kaupungin messuille. Vaikka useampana kuin yhtenä päivänä, nähtävää on varmasti!

Kysyisin tuosta teidän sohvasta. Onko se semmoinen enemmän pehmoinen löhöiltävä sohva vai istuma-asennossa oleiltavaksi tarkoitettu jämäkkä sohva? Me ollaan hankkimassa uutta sohvaa ja vähän kartoitettu vaihtoehtoja ja yhtenä on tuo Moon-sohva. 🙂

-Johanna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 11:04 pm

Moi Johanna!

Moon-sohva on enemmän ryhtisohva, vaikka tykkään siinä kyllä makoillakin. Mutta ei siis mikään varsinainen löhösohva. Kannattaa käydä koeistumassa, niin tietää tykkääkö. Meillä on sitten lohösohva elokuvahuoneessa, niin tämä jako sopii oikein hyvin.

Reply

Jätä kommentti