Elokuvahuoneen hempeät värit

by Kerttu
Kun pääsiäisen ja vapun kunniaksi iloisen keltaiset tyynyt siirtyivät olohuoneeseen, sai elokuvahuone myös uutta tunnelmaa tekstiileistä.  Meillä ei siis ole olohuoneessa lainkaan televisiota, vaan pariovien takaa löytyy TV ja videotykki katseluita varten. 

Mustan taustaseinän vuoksi olen pitänyt elokuvahuonetta aika graafisena ja myös mustavalkoisena. Yllätyin oikein itsekin, miten hyvin pastelliset sisustustyynyt sopivat ja toivat huoneeseen uudenlaisen fiiliksen. 

Vanhasta kodistamme seurannut sohva on tuollainen vaaleanharmaan beige (terve, mikä värikoodi!), joka ei ole ehkä ihan tämän hetkinen ykkössuosikkini, mutta siisti ja toimiva kylläkin. Sen pehmeä väritys soveltuu yllättävän monenlaisten väriyhdistelmien alustaksi. 

Romanttisia komedioita voi nyt siis katsella romanttisessa sisustuksessa 🙂  Rehellisesti sanottuna katson todella vähän televisiota tai elokuvia, mutta ehkä se päivä vielä koittaa kun maltan olla kaksi tuntia tuossa sohvalla aloillani. Tämä kyllä liittyy oleellisesti ihan arjen ajankäyttöön, jos haluaa kirjoittaa blogia lähes joka päivä, se aika nipistyy kyllä juuri tuolta toiselta ruudulta. 

Rahin päällä oleva tarjotin tuli meille joskus talvella yhteistyönä Piriste-nettikaupasta ja se on ollut näppärä tarjoilualusta. Sen ansioista Artekin jakkaroita ei enää tarvita apupöytinä, vaan leffasnacksit päätyvät tarjottimelle. 

Yksiväriset tyynyt ovat Linumin valikoimaa ja tykkään niistä ihan hirmuisesti! Ajattomia sävyjä, joita on helppoa yhdistellä keskenään. Valkoisen tyynynpäällisen ostin Sannalta Sisustusbloggaajien kirppikseltä.  Neulottu tyyny on lahja rakkaalta ystävältä. 

Aika hempeetä hempukkaa, mutta toisaalta se sopii varsin hyvin tähän vuodenaikaan. Iltaisin katselen ulos ikkunoista ja ihmettelen, miten voikin olla valoisaa. Kaiken kiireen keskellä pysähdyn ihmettelemään hiirenkorvia ja annan ajatusten tuulettua kevätillassa. Tässä vaiheessa vuotta on niin lohdullinen tunne, että taas siitä pimeästä on selvitty. 

Lauantain kunniaksi voisi viritellä jotain leffaa tyttären mentyä nukkumaan. Olen kyllä ihan pudonnut kehityksen kelkasta siinä, mitä uutuuksia valikoimissa tällä hetkellä on. Sen verran olen oppinut, että leffavalinta pitää tehdä hyvissä ajoin, jotta talon hiljennyttyä pääsee elokuvaan heti kiinni. Ei ole mitenkään liioilteltua, että yritämme tunnin etsiä molemmille sopivaa leffaa ja sitten jo totean, että en taida enää jaksaakaan katsoa mitään 😉 

Nyt kuitenkin ulos! Tytärkin sanoi aamulla terassilla prinsessa-asussa pyörähdettyään, että ”äiti, täällä tuntuu ihan hitsin kesältä!”

Ps. Blogissani on käynnissä pienimuotoinen lukijatutkimus, johon vastaamiseen ei mene kuin muutama minuutti. Olisin superonnellinen, jos ehtisit käydä antamassa ajatuksesi täällä.

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Laura - Heinässä Heiluvassa 26 huhtikuun, 2014 - 11:45 am

Ihanan näköinen tv-huone! Hempeys sopii tuonne hyvin 🙂

Mukavaa lauantaita!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:22 am

Kiitos Laura!

Reply
Laura/NauravaNappi 26 huhtikuun, 2014 - 11:46 am

Suosittelen katsomaan Oscareitakin saaneen Dallas buyers clubin. Hyvä elokuva mielestäni kiinnostavasta aiheesta 🙂 Käyhän kurkkaamassa arvostelu vaikka imdb:stä, jos ei ole sinulle tuttu leffa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:22 am

Hyvä vinkki, kiitoksia!

Reply
TanjaP 26 huhtikuun, 2014 - 5:17 pm

Hyvältähän hempeä tv-huone näyttää. 🙂
Itse olen jo aikoja sitten tippunut kelkasta leffojen osalta eikä tuo tv:kään ole ohjelmien osalta nyt kovinkaan isossa käytössä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:22 am

Niin vähän tulee kyllä katsottua, vaikka hyvä leffa on kyllä oiva tapa rentoutua 🙂

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 26 huhtikuun, 2014 - 9:22 pm

Kivan kontrastin pastelli tuo mustalle seinälle. (Olen ihan musta seinä -fani!) Ja miten ihanaa, että on oma huone leffojen katseluun. Viimeisin katsomani leffa oli Warm Bodies, joka oli kääneinen zombileffa ja rakkaustarina, aika outo mutta ihan viihdyttävä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:23 am

Nuo taulut pitäisi uusia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi ;D Kiitos Syhi!

Reply
Miia/Tirviäisten elämää 26 huhtikuun, 2014 - 10:14 pm

Tuo on muuten ihan totta, leffa pitää valita hyvissä ajoin, jotta pääsee katsomaan sitä heti! 😀 Itselle meinaa käydä niin että jos menee liian myöhälle niin koko ajan miettii vaan, että kauhia kun kello on paljon ja sitten ei pysty nauttia täysin leffasta 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:23 am

Tuo on niin mun elämää! Olen muutenkin aika huono valvomaan 🙂

Reply
Hanna/ Pastellimaja 26 huhtikuun, 2014 - 11:18 pm

Kivalta näyttää pastellit, mutta ei liene yllättävä kommentti minulta :). Juuri itsekin makoilen selälläni sohvalla someillen kaikessa rauhassa ja tokaisin miehelle, että onpa omituisen rauhallinen tunne vain köllötellä näin. Täytyisi malttaa useammin. TV:n katselu kangertelee täällläkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:23 am

Kiitos, arvasin että tykkäät pastelleista ;D

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 27 huhtikuun, 2014 - 12:38 pm

Kylläpä passaa tuolla leffailtaa viettää, kaunista ja kutsuvaa. <3 Ja tuo seinävalo on hirmuisesti omaan mieleen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:24 am

Kiitos Kristiina!

Reply
Anonymous 28 huhtikuun, 2014 - 7:31 am

Moikka, me rakennetaan juuri uutta taloa ja sinne tulee leffahuone. Mietin juuri seinien värejä ja jonkinlainen harmaa-mustakombo meillekin tulee. Olisiko sulla teidän maalien värikoodeja tallella?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 toukokuun, 2014 - 10:25 am

Moikka! Seinän harmaa maali on sävyltään NCS S 3500-N. Musta seinä on toteutettu tapetilla. Tsemppiä rakennusprojektiin!

Reply
Anonymous 15 toukokuun, 2014 - 9:31 am

Kiitos paljon! Teillä on kauniita värejä seinillä 🙂

Reply

Jätä kommentti