Elokuvahuone – pieni pako arjesta

by Kerttu

Meillä ei ole olohuoneessa lainkaan televisiota ja olen pitänyt tästä ratkaisusta. Olohuoneen sisustamista ei tarvitse pohtia TV:n ehdoilla ja se tila on suunniteltu yhdessä ololle ja touhuamiselle. Sitten kun haluaa katsella televisiota tai elokuvaa, on sille rauhoitettu oma paikka. Yhteinäisestä olohuone-keittiötilasta on käynti pariovilla elokuvahuoneeseemme.

En keskity tässä postauksessa lainkaan tekniseen puoleen, sillä se ei todellakaan ole alaani. Sen verran tiedän, että moottoroitu valkokangas on tilattu Italiasta, katossa on musta videotykki ja äänentoistosta vastaa 5.1.-järjestelmä. Tästä ehkä voi päätellä, että elokuvahuone on mieheni toteutunut unelma.

Elokuvahuoneen sohva oli vanhassa kodissamme olohuoneessa. Se on mukava löhösohva, jossa mahtuu koko perhe pötköttämään ohjelman ääressä. Peräseinässä on musta tapetti, joka on hieman kangasmainen pinnaltaan. Sen luoma pehmeys vaimentaa kaikuvuutta. Taulut seinällä ovat muistuttamassa meitä siitä, ettei sisustamista kannata ottaa liian vakavasti. Joku muu olisi ehkä valinnut julisteisiin taide- tai älykköelokuvan julisteet tuomaan tyylikkyyttä, mutta meillä päätettiin toisin. Miehen kaveripiirissä Top Gun nauttii jonkinlaista kulttimainetta ja minä vain yksinkertaisesti rakastan kepeitä romanttisia komedioita. Niinpä seinällä näyttää peukkua mustavalkoisessa julisteessa Tom Cruice ja keltasävytteisessä hymyilee Julia Roberts. Ihania ovat kummatkin ja tuovat hyvää mieltä. Sitä paitsi julisteet ovat helppo vaihtaa, kun niihin kyllästyy 🙂

Tästä voin kertoa asiantuntevasti, että se on videotykki ja sen väri on musta :D. Jos mieheni kirjoittaisi tämän postauksen, se olisi hyvin erilainen. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että jokainen pistokkeen ja piuhan paikka on suunniteltu jo rakennusaikana ja pintavetona meillä ei mene johtoja.

Valkokangas toimii kaukosäätimellä ja sen takana on televisio. Uutiset, Pikku kakkonen ja muut arkiset ohjelmat katsotaan televisiosta, mutta erityisempiä TV-tapauksia varten otetaan valkokangas käyttöön. Seinän harmaa maali on sävyltään NCS S 3500-N.

Tämän huoneen lattialla on blogimaailman klassikko eli Ikean Stockholm Rand-raitamatto. Koska huone on tumma sävytykseltään, matto sopii tilaan erinomaisesti. Valkoiset raidathan eivät ole puhtaanvalkoisia, joten kirkkaan valkoista pintaa vasten ne näyttävät enemmänkin vaniljan sävyisiltä.

Kartellin combonibili kätkee sisäänsä kätevästi kaukosäätimet ja muun pikkutavaran.

Elokuvahuoneessa ei ole kattovalaisinta vaan neljä himmennettävää seinävalaisinta. Niillä voi luoda elokuvateatterimaista tunnelmaa ja säätää kirkkautta tarpeen mukaan.

Sohvaan kuuluu rahi, joka yleensä palvelee sohvapöytänä. Valkoiset tarjottimet ovat Kodin Ykkösen valikoimaa ja toimivat hyvin laskutilana.

Ja vielä näkymä olohuoneesta elokuvahuoneeseen.

Tilana elokuvahuone on vähän erilainen kuin olohuone, mutta mielestäni ne toimivat hyvin kokonaisuutena. Alkuun vähän ihmettelin, että mihin sitä videotykkiä tarvitaan, mutta nyt olen oppinut nauttimaan elokuvahetkistä. Nyt voi mennä miehen kanssa treffeille syömään ja elokuviin, ilman että tarvitsee hankkia lapsenvahtia 🙂

Mitäs pidätte?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 19 tammikuun, 2013 - 12:46 pm

Mekin toteutimme uuteen kotiimme elokuvahuoneen, ja huone on ollut talomme yksi onnistuneimpia päätöksiä. Tumma sohva, matto ja harmaat maalatut seinä ja New York tapetti luovat ihanan elokuvamaisen tunnelman. Hyvin samanlainen tunnelma kuin teillä, seinävalot näyttikin olevan samat kuin teillä 🙂 Videotykki on vielä ostoslistalla meillä, mutta näyttää kyllä hienolta, joten ehkä mies saa ”luvan” sen hankintaan :)Kartellin combonibili sopii myös loistavasti tilaanne, voisin jopa meille harkita kyseistä säilytystä varten… neiti yksivee kun ei anna kaukosäädinten olla rauhassa 😉

-Heli-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 11:57 am

Heippa! New York-tapetti kuulostaa hienolta! Olin vähän nössö, kun otin yksivärisen, mutta onhan se yksinkertaisen tyylikäs. Ja tapetin voi aina vaihtaa 🙂 Meillekin tykki tuli vasta jouluna eli melkein vuosi talon valmistumisen jälkeen. Itse en se kanssa pitänyt mitään kiirettä, mutta onhan se hauska! 😉

Reply
Anonymous 20 tammikuun, 2013 - 4:00 pm

Todellakin tapetin voi aina vaihtaa, ja mielestäni tuo yksivärinen toimii tilassanne tosi hyvin. Ja noi taulut.. tosi kivat :)Täällä malttamaton fani odotta jo teidän makuuhuone postausta :))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 4:29 pm

Vai että fani, mua niin naurattaa! 😀 Olet kyllä ihana <3

Reply
Anonymous 21 tammikuun, 2013 - 10:11 am

Hih! Mä luulen, että en ole fani ;))<3

Reply
Anonymous 21 tammikuun, 2013 - 10:13 am

Iiik nyt lähti väärin, siis luulen että en ole ainut fani, joka sulla on 😉 <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 11:16 am

Uskomatonta, mitä juttua tänne kommenttilootaan mahtuu! 😀 Mutta vaikka luultavasti olet mun ainoa ”fani”, niin ei se mitään. Minimalistille laatu korvaa määrän 😀

Reply
Anonymous 21 tammikuun, 2013 - 1:03 pm

😀

Reply
zubi 19 tammikuun, 2013 - 12:49 pm

Oi että, tästä taisi tulla mun suosikkihuone (tähän asti esitellyistä) teillä. Ihanan rento, tuo tumma seinä on huippu ja nuo julisteet kruunaavat kokonaisuuden.

Ja Rand-matto itse asiassa pääsi mun himotuslistalle kun näin sen kaverini luona, koska tajusin ettei se olekaan ihan mustavalkoinen vaan tosiaan raidat taittaa vähän beigeen. Voisi siis sopia meillekin hyvin!

Meillä on just sellainen tylsä sisustus, jossa telkkari näyttelee turhan isoa roolia. Mieheni mielestä iso TV ja hyvät kaiuttimet ovat tärkeät (hän on paitsi leffafriikki, myös musafani ja vähän peliriippuvainen) ja minnekäs muualle ne pikkuasunnossa sijoittaisi… Mutta tuollainen erillinen tv-huone olisi tulevaisuuden toiveissa (mitäpä siellä EI olisi).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 11:58 am

Kiitos Zuvi, ihanasti sanottu! Rand-matto ei tosiaankaan ole puhtaan valkoinen eli sopii vähän pehmeämpään sisustuksee hyvin 🙂 Miehet ja tekniikka -tiedän tuosta aiheesta aika paljon, heh.

Reply
Celina 19 tammikuun, 2013 - 1:30 pm

IHANA! Kyllä kelpaa tuolla leffoja katsella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 11:59 am

Kiitos paljon Celina!

Reply
Taija 19 tammikuun, 2013 - 1:47 pm

Minullakin on ollut todella pitkään haaveissa oma elokuvahuone! Ehkä sitten seuraavaan asuntoon 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 11:59 am

Vielä ehtii unelmia toteuttamaan 🙂

Reply
Marru 19 tammikuun, 2013 - 2:09 pm

Kiva huone! Tuollainen olisi kyllä mukava, mutta valitettavasti ei ole tilaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 11:59 am

Jep, tämä vaatii kyllä vähän niin kuin yhden ”ylimääräisen” huoneen. Kiva kun jätit kommenttia.

Reply
SanMa 19 tammikuun, 2013 - 2:52 pm

Kyllä tuolla kelpaa elokuvia katsella, upea huone! Meillekin piti tulla nykyiseen taloon vastaavanlainen, mutta ei sitten tehtykään yhtä ns.ylimääräistä huonetta, koska tarve on jossain vaiheessa kahdelle lastenhuoneelle ja työhuone/kirjastohuone meillä on tällä hetkellä välttämätön. Tosi hyvä idea kuitenkin tuo tv ja valkokankaan saa siihen päälle, tämä taisi olla ensimmäinen mieheni lukema blogipostaus ikinä 😉 Ehkä seuraavaan taloon toteutamme tv:n katselun johonkin eri tilaan, kuin olohuoneeseen. Kuinka teillä on muuten sisustettu olohuoneen toinen pää (jossa yleensä tv on), onko tulossa kokonaiskuvia?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 12:01 pm

Oi että, pääsin siis teidän perheen blogihistoriaan 😀 Kangas television päällä toimii hyvin. Kuvia olohuoneesta löytyy ”olohuone”-tunnisteella. Meillä mies haaveilee, että olisi ollut rinnetalo, jossa leffahuone olisi ollut kellarissa. Kun yhden haaveen toteuttaa, niin mielessä siintää jo toinen 🙂

Reply
Sanna Pänkäläinen 19 tammikuun, 2013 - 7:00 pm

Upea tuo teidän tv-huone! Ja ihanaa, kun tv on poissa olkkarista, en itsekään olisi mielelläni ottanut sitä sinne!! 🙂 Pakko mainita vaikka en olekaan mikään pilkun viilaaja, että olet kirjoittanut sanan design tunnisteisiin väärin. 😀 toivottavasti et loukkaannu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 12:03 pm

Kiitos Sanna! Itsehän olen välillä vähän pilkun viilaaja, joten ihan mahtavaa kun sanoit kirjoitusvirheestä. Jokin ajatusvirhe siinä on käynyt. En todellakaan loukkaannu tuollaisesta 🙂 Täytyypä korjata!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 12:53 pm

Pilkunviilaaja taitaa muuten olla yhdyssana 😀 😀

Reply
IMAGE black and white 19 tammikuun, 2013 - 9:06 pm

No huh heijaa mikä mesta. 🙂
Jos ei tuolla Titanic näytä ja kuulosta hyvältä, niin ei missään. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2013 - 12:04 pm

Kiitos IMAGE <3 My heart will go on… 😉

Reply
Anna 21 tammikuun, 2013 - 10:19 am

Ihana leffahuone, kaunista! Sellainen on meidänkin tilauslistalla kunhan suunnittelemaan pääsemme. Nykyään screen ja katon projektori(siksikö sitä kutsutaan?) hallitsevat olohuonetta, yksi seinäkin oli remonttia tehdessä pakko kaataa tieltä jotta saa tarpeeksi ison etäisyyden screenille :/ Nämä on näitä, ilmeisen tärkeitä juttuja 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 11:17 am

Kiitos Anna! Projektori kuulosta kyllä paljon fiksummalta kuin videotykki 🙂 Tärkeitä juttuja, ainakin sisustajan mielestä!

Reply
Anna 21 tammikuun, 2013 - 11:30 am

hih… ja itse tajusin jälkeenpäin että tykkihän se kai on, miehenikin puheessä päivittäin vilahtelee. ei vain muistunut mieleeni, tekninen tietous ei hallussa 😀

Reply
Saija 20 maaliskuun, 2013 - 7:00 pm

Hei, eksyin tänne blogiisi ja luinkin kerralla ison kasan postauksia. Meillä rakennuttaminen tulee olemaan ajankohtaista tässä lähiaikoina ja kovasti mietitään toiveitamme. Olisin kysynyt minkä kokoinen tämä elokuva-/tv-huone on? Onko katseluetäisyys isolta valkokankaalta tuntunut hyvältä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 maaliskuun, 2013 - 9:52 pm

Heippa ja tervetuloa! Elokuvahuoneen koko on 13 m2 ja katseluetäisyys on ihan riittävä. Huone on suunniteltu elokuvakäyttöön ja sähköt ja valot ovat huomioitu jo rakennusvaiheessa (mm. pistoke katossa tykille). Hyvä suunnittelu siis auttaa 🙂

Reply
Noora 1 tammikuun, 2015 - 1:16 pm

Hei! Googlettelin seinävalaisimia ja teidän elokuvahuoneen seinävalaisimet olisivat juuri mieleiset. Mikäköhän niiden valmistaja ja valaisinmallin nimi olisi?:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 tammikuun, 2015 - 8:58 pm

Hei Noora! Kurkkaapa tämä vanha postaus, sieltä löytyy lisätietoa: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/elokuvahuoneen-valaisimet/

Reply

Jätä kommentti