Edullinen ja toimiva säilytysratkaisu

by Kerttu

No niin kaikki oman elämänsa konmarittajat ja muut organisoijat, nyt pukkaa suositusta mainiolle säilyttimelle. Meillä tapahtui tässä kevään aikana lelurysäys, kun ostin pääasiassa kirpputorilta kuopukselle Legoja, autoja ja muita ns. poikien leluja. Pinkkiä prinsessaglitteriä kun piisaa isosiskon jäljiltä, mutta kyllä sieltä vaan nousi niin vahva kiinnostus mm. nelipyöräisiin menopeleihin, että ei muu auttanut. Ihanaa kun sain suuren osan leluista hyväkuntoisina kierrätettynä, siinä auttaa toista saamaan kaappeihin tilaa ja itse säästää sekä luontoa että lompakkoa.

*

laatikot-1-2

*

Leluja siis tuli, mutta niiden säilytysratkaisut alkoivat ontumaan. Yksivuotias ei vielä juurikaan leiki omassa huoneessaan, vaan tavaroita tarvitaan siellä missä muutkin perheenjäsenet ovat. Tämän vuoksi aloin metsästään nättejä pinottavia laatikoita, joita olisi myös helppoa liikutella.

*

laatikot-1-3

*

Nerokkaiden säilytysratkaisuiden mekka taitaa olla IKEA ja sieltähän nämäkin laatikot löytyivät. Kuggis-laatikoita on neljää eri kokoa ja ostin kahta suurempaa molempia. Isompi koko on 37x54x21 cm ja sisään mahtuu hyvä määrä leluja. Toiseksi isoin laatikko on taas kooltaan 26x36x15 cm. Hintakaan ei päätä hirvittänyt,  kannellisten laatikoiden hintahaitari on 2,99-14,99 euroa.

*

laatikot-1-4

*

Nyt lelut ovat pysyneet mukavasti järjestyksessä ja ideoin, että voisin kuvatarralla merkitä, mitä laatikko pitää sisällään. Kun poika kasvaa, hän (toivottavasti) oppii laittamaan autot, eläimet, Legot ja muut lelut niille kuuluviin laatikoihin. Laatikot ovat mitoitettu yhteen 40 cm syviin Bestå-hyllyihin, joten nyt pohdin, pitäisikö tästä sarjasta ostaa vielä matala säilytyskaluste?

*

laatikot-1

*

Samat laatikot toimisivat hyvin myös eteisessä tai vaatehuoneessa, voi olla että seuraavalla IKEA-reissulla pitää ostaa vielä muutama laatikko lisää. Tuntuu niin kivalta, kun saa tavaroita parempaan järjestykseen ja jokainen, joka on kurkannut meidän kaappiin eteisessä, tiedää että Marie Kondon opeille ja järjestyinspiraatiolle olisi tarvetta!  😉

*

 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Sukhimatot 23 kesäkuun, 2016 - 7:32 am

Tosi selkä ja hyvännäköinen ratkaisu – lelupaljous ei tosiaan pääse kaaokseksi, kun kaikelle on oma paikkansa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 kesäkuun, 2016 - 1:27 pm

Kiitos paljon! Uskon, että näille laatikoille riittää käyttöä 🙂

Reply
Amaalia 23 kesäkuun, 2016 - 6:29 pm

Hyvät laatikot, ehkä ostaisin kuitenkin myös sen hyllyn :). Kun katsoo tuota lastenhuonetta, se olis mulle ainakin painajaismainen imurointipaikka :D. Lastenhuoneessa on hyvä pitää huolta myös siitä, että huone on helposti siivottavaksi ja puhtaana pidettävissä. Tavaroille olisi siis muukin paikka kuin lattiat. Eli kaappeihin tai muualle pois pölyttymästä :).

Pölyä keräävät pitkät verhot, päiväpeitto ja teltat välillä pesuun ja tuulettumaan. Ja mielummin usein kuin harvoin :). Varsinkin jos huoneessa nukutaan, täytyisi pitää siistinä. Ainakin meillä lapset reagoi helposti yskimällä öisin, jos on pölyistä. Lasten huoneessa on yleensä niin paljon enemmän roinaa sitä pölyä keräämässä kuin esim aikuisen makuuhuoneessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 heinäkuun, 2016 - 9:10 am

Heippa ja pahoittelut hitaasta vastauksesta!

Laatikot ostin juuri siksi, että haluan säilyttää leluja pojan huoneessa, mutta yleensä leikit tapahtuvat kuitenkin vielä olkkarissa, joten laatikoita on helppoa liikuttaa. Kaapeissa on pääasiallinen säilytystila.

Poika nukkuu vielä meidän makuuhuoneessamme ja toki nuo siisteysasiat ovat ihan itsestään selviä 🙂

Reply
Tuija 16 syyskuun, 2016 - 11:31 am

Hei, palasin tähän vanhaan postaukseen kun muistin, että olit postannut näppärästä ratkaisusta lelujen säilytykseen. Harmikseni huomasin kuitenkin, ettei Kuggis -sarjaa enää ollut ainakaan Suomen eikä Ruotsin Ikean nettisivuilla… Tiedätkö onko tämä jo poistunut valikoimista?
T:Tuija

Reply

Jätä kommentti