Designnosto ja tarina: Puulon

by Kerttu

Voi tiedättehän, kuinka rakastan tarinoita. Ja niin rakastan myös yrittäjyyttä, rohkeutta ja luovuutta. Puulonissa nämä kaikki yhdistyvät niin hienolla tavalla, että tämä tositarina ansaitsee tulla kerrotuksi.

Juttuhan on niin, että Suomi tarvitsee yrittäjyyttä enemmän kuin koskaan. Haaveilut uudesta Nokiasta, joka tulee ja nostaa taloutemme työllistäen isot ihmismassat voidaan lopettaa, sillä sellaisia yrityksiä tuskin enää koskaan tulee. Uskomme ja toivomme on pienissä yrityksissä ja start upeissa, jotka joko jatkavat olemassa olevaa liiketoimintaa innovatiivisella tavalla tai raivaavat bisnestä sinne, missä sitä ei ole ennen ollut. Made in Finland-merkinnät hupenevat huolestuttavaa vauhtia ja siihen on syynsä. Kotimaassa tuotteiden valmistaminen on yksinkertaisesti niin kallista, että se ei voi olla näkymättä hintalapussa. Me kuluttajat teemme arvovalinnan joka kerta tehdessämme ostopäätöksiä. Ostamalla suomalaista tuemme työllisyyttä ja hyvinvointia. Hintalapun pitää sisältää lupaus laadusta.

1960_group_6

Paasaus sikseen, entäs se tarina! Mieti vuosikymmeniä vanhaa huonekalutehdasta pikkuisella paikkakunnalla Keski-Suomen reunalla. Siellä on puusepänpaja, jossa valmistetaan suomalaisia designtuotteita rakkaudella ja viedään Eurooppaan, ennen kuin koko kansainvälistymisestä on alettu liiketoimintaseminaareissa keskustelemaankaan. Mutta niin vanhenee perustajamies Unto ja tokaisee, että jatkaja pitäisi löytää. Työntekijöiden joukossa on hiljaista kuin huopatossutehtaassa, kuka hullu nyt ottaisi riskit harteilleen?

On niitä jotka puhuvat ja niitä jotka tekevät. Työssäoppija Olli sattuu kuulumaan jälkimmäiseen porukkaan. Hän katsoo Untoa silmiin ja vastaa olevansa valmis vastuuseen, mutta yksinyrittämisen sijaan yhdessä. Löytyy opiskeluajan kaverukset; kolmen nuoren miehen unelmaketju, joka päättää kirjoittaa Puulonin tarinaan uuden luvun.

in_puulonin

Perinteet jatkuvat, mutta rinnalle on syntynyt halu uudistaa laadukkaita massiivipuisia huonekaluja. Ylemmän kuvan 1960-luku-nimeä kantava sarja kertoo muotokielellään menneistä vuosikymmenistä, mutta modernilla tvistillä. In-sarjaan kuuluvat sirot huonekalut taas henkivät 2010-lukua. Koko malliston löydät Puulonin sivuilta.

Onneksi tämä tarina ei pääty sanoihin ”the end” vaan ”new beginning…”.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Miina 15 huhtikuun, 2016 - 2:53 pm

Tuo In-pöytäryhmä on ihana, olen haaveillut jo muutaman kuukauden… Nettisivuilla lukee monessa tuotteessa että on saatavilla erilaisia väripetsejä, mutta tarkempia tietoja niistä en ole löytänyt. Tässä houkuttelis suomalaisuus ja sirous. 🙂

Reply
Lanttuleikkuri 16 huhtikuun, 2016 - 10:10 am

Suomessa valmistettua on törkeen vaikea löytää tänä päivänä.
Itselläni on iso käsilaukkuongelma. Laitoin eteenpäin kaikki laukut mistä en enää tykännyt. Sitten päätin käytän yhden laukun kerralla ja aktiivisena kesto on 3-5 vuotta. Nyt syksyllä taas yksi laukku tuli käyttöiän loppuun ja löysin tosi kivan olan yli laukun, joka käytössä osoittautui ihan hölmöksi.
Yritän nyt etsiä kivaa uutta ja sitten tämä nykyinen eteenpäin,
Longchamp illa on kiva mutta maksaa yli 300 e. Mietitään.
Nyt löysin Sievin ja etusivulla sanotaan liput tehdään Kreikassa mutta suunnitellaan Suomessa.
Ongelmaa ongelmaa
Kun täydellistä etsii, oma vaikuttaa koko ajan paremmalta.

Reply

Jätä kommentti