Asuntomessut 2022: Minimalistisen tyylikäs Betoniviidakko

by Kerttu
Asuntomessut 2022: Minimalistisen tyylikäs Betoniviidakko

Naantalin Asuntomessuilla on monta upeaa helmeä ja koska kamera lauloi koko pressipäivän duurissa, teen muutamista suosikkitaloista oman postauksen tänne blogin muistiin ja yhteiseksi iloksi.

Suosikkikohteeeni ovat hyvin eri tyylisiä, mutta niitä kaikkia yhdistää se, että valittu tyyli kantaa upeasti eteiskynnyksestä viimeiseen nurkkaan. On aina upeaa katsoa eheää kokonaisuutta, jossa visiosta on pidetty kiinni ja tuotu mukaan ripaus personallisuutta.

Ajattoman tyylikkäät  Lammi Kivitalot olenkin esitellyt jo kahdessa postauksessa, jossa ensimmäinen kertoi rakentajaperheiden hienon tarinan ja toinen keskittyi kivitalorakentamiseen. Kannattaa aloittaa lukeminen niistä.

Asuntomessut 2022: Minimalistisen tyylikäs Betoniviidakko

Nyt esittelen minimalistisen tyylikkään Betoniviidakon (kohde 8), jossa yhdistyvät  selkeät linjat, vaaleat pinnat sekä huippuunsa saakka viritetty eleetön eleganttius. Talossa on 4 h + k + s + ak/var, 130 asuinneliötä yhdessä tasossa.

Betoniviidakossa keittiö ja olohuone ovat avointa, yhtenäistä tilaa. Asukkaat ja sisustussuunnittelija Dima Latvalahti ovat luoneet kokonaisuuden, jossa kovat pinnat betoni, marmori ja kivi kohtaavat pehmeät materiaalit, kuten puun ja tekstiilit.

Keittiökalusteet ovat Aran Kitchenin. Erikoisuutena on, että ovet ja taso on luotu samasta keramiikasta ja täten saatu aikaiseksi poikkeudellisen virtaviivainen kokonaisuus.

Keittiön kaapit & taso: Laminam oxide bianco, ARAN CUCINE
Ruokapöytä: Verde Salvia, NORDICA WOODS
Tuolit: Ethnicraft Bok, tammi BOKNÄS
Astiat: Iittala
Uuni & liesi – GAGGENAU
Valokatkaisijat & taloautomaatiotuotteet: DJS AUTOMATION
Vesikalusteet: brushed nickel, GROHE
Tekstiilit: BALMUIR
Leikkokukat: KUKKA FIORI

Makuuhuoneen ja olohuoneen välissä ei ole seinää tai ovea ja tämä varmasti on yksi ihmettelyn aihe Asuntomessuilla. Perheessä on kaksi lasta, joten ehkäpä tähän on jokin suunnitelma, jos avoimuus alkaa häiritsemään. Tästä aasinsiltana tulikin mieleen, että messuilla usein jaksetaan usein negatiivisen kriittisesti ihmetellä ratkaisuja, jotka poikkeavat valtavirrasta. Se, että asukkaat uskaltavat tehdä juuri omannäköisiä koteja, tekee Asuntomessuista kiinnostavan. Kaikki ei tietenkään kaikille sovi, mutta kritiikin sijaan soisi enemmän kuulevan positiivista ihmettelyä: ”vau, näinkin voi asiaa ajatella!”.

Huikea yksityiskohta on sängynpääty, joka paljastuukin työpöydäksi.

Sisustussuunnittelija Dima Latvalahden taidokas kädenjälki näkyy etenkin huikean kauniissa kylpyhuone- ja wc -tiloissa. Corian-kivikomposiittimateriaalista tehty taso on tehty tilaan mittatilaustyönä.

Huomattavaa on myös huonekorkeus, joka lisää suht kompakteissa neliöissä huimasti tilan tuntua. Kokonaisuus huokuu ylellisyyttä ja yksityiskohtiin saakka vietyä viimeistelyä.

Olohuoneen Tufty-Time – sohva näyttää yksinkertaisesti i-ha-nal-ta! Moduulisohvasta saa luotua erilaisia kokoonpanoja ja sohva näyttää kauniilta myös selkäpuolelta, joka oli ennakkopressipäivässä esillä, kun selkämys oli silloin sijoiltettuna kohti keittiötä.   Sirio 102 -kangas kutsuu syleilyynsä ja sopii talon rentoon Bali-teemaan erinomaisesti.

Niin, se Bali. Talon omistajapariskunta on perustanut sinne ensimmäisen yhteisen kotinsa. Tämän vuoden Asuntomessujen yksi teema on onnellisuus ja tämä teema toistuu niin talon tarinassa kuin myös valinnoissa: vähemmän on usein enemmän. Balin muistot näkyvät myös sisustuksessa tuoden omaleimaisuutta.

Saunan kivipintaiset lauteet jatkavat talon linjaa. Asukkaat jännityksellä odottavat ensimmäistä saunakertaansa, jolloin selviää, kuinka ratkaisu toimii käytännössä. Instagramista sain selville, että Dima oli kokeillut laattojen lämpenevyyttä ja ne pitäisi olla mukavat. Upeat ne ainakin ovat!

Asuntomessuilla luonto on saanut jäädä pihoilla päärooliin ja onneksi niin, sillä alue on poikkeuksellisen kaunis. Takapihalla on suuri terassi, joka on selvästi omistettu rentoutumiselle ja nautinnolle, sillä Drop-altaan lisäksi sieltä löytyy mm. televisio. Jep, TV. Näinkin voi ajatella!

Minimalistinen tyylikkyys yhdistää myös sisä- ja ulkotilat. Kun betonilattia jatkuu molemmissa tiloissa ja suuret liukuovet avataan, syntyy saumaton yhdistelmä.

Sunbed 90, ivory PUSKU PUSKU
Sofa Tube, ivory PUSKU PUSKU
Softbox, ivory PUSKU PUSKU

Betoniviidakon löytää Instagramista @betoniviidakko ja verkkosivut tarkempine tietoneen Vendavisuals.fi.

Mitä ajatuksia Betoniviidakko teissä herättää? Mikä ihastuttaa ja mille voit todeta, että wow, näinkin siis voi ajatella? 


Lue  muut asuntomessupostaukseni:

Kaksi Lammi Kivitaloa – kaksi sukupolvea. Tervetuloa Naantalin Asuntomessuille
Haaveissa kivitalo? – kysymyksiä ja vastauksia rakentamisesta

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Emmi 19 heinäkuun, 2022 - 5:50 pm

Kiitos ihanista kirjoitetusta jutusta meidän kodista! ☺️

Reply

Jätä kommentti