Asuntomessut 2019: inspiroiva Talo Korea

by Kerttu
Asuntomessut 2019: inspiroiva Talo Korea

Tervetuloa kierrokselle yhteen Kouvolan Asuntomessujen suosikkitaloistani, Talo Koreaan (kohde 13)!

Tämä on viiden makuuhuoneen koti kahdessa kerroksessa, jossa tilaa on yhteensä 194 neliötä. Nostan Talo Korean esille monestakin syystä, mutta tärkein on se, että se esittelee aidosti jotain uutta. Vesa-Matti Moilasen yritys Ramotec tarjoaa uudenlaisia kattoelementtejä ja upea valo ja katon yksityiskohdat ovat ehdottomasti pala parasta tarjontaa. Makuuhuoneen kattoon tullaan asentamaan pimentävä verhojärjestelmä Asuntomessujen päätyttyä.

Jotta katon upeat elementit ovat saatu osaksi sisustusta parhaalla mahdollisella tavalla, ovat keittiö, olohuone ja päämakuuhuone sijoitettu yläkertaan. Tämä on vähän harvinaisempi ratkaisu, sillä yleensä tasamaatontilla oleskelelutilat ovat sisäänkäynnin tasossa. Tämä siis tarkoittaa esim. sitä, että kauppakassien kanssa kävellään ensimmäisenä yläkertaan.  Tässä talossa ratkaisu on hyvin perusteltu, eikä pieni porrasjumppa haittaisi ainakaan itseäni tässä kauniissa kodissa.

Sisustuksesta ovat vastanneet sisustussuunniteljat Laura Huusari  ja Enni Tolkki. Sävymaailma on pehmeä ja luonnonläheinen ja vaikka kokonaisuus on hyvin tätä päivää, on pintatrendejä vältetty.

Yhtenäisen keittiö-olohuonetilan koko on hulppeat 70 neliötä. Ruokapöydän tuolit ovat nimeltään Gubi Beetle ja pöytä on puusepän työtä. Lattia on vinyylikorkkia. Keittiö on Noblessan. Tänä vuonna messuilla nähdään yhä paljon mustia keittiöitä.

Olohuoneen Curve-sohva on Iskusta.

Lasikiukuseinä avaa käynnin 55 neliön avoterassille.

Yläkerrassa on myös pieni työpiste.

Alakerran eteisessä on tyylikäs vierasnaulakko ja liukuovien takana runsaasti säilytystilaa.

Wc-tilat leikittelivät mustalla ja valkoisella. Woodion puualtaat olivat messujen hitti.

Mustanpuhuva saunatila saa kontrastia lasiseinästä ja vaaleasta saunasta.

Alakerrassa sijaiseva kodinhoitotila kätkee myös mukavan kokoisen vaatesäilytyshuoneen.

Lastenhuoneissa oli kekseliäitä sisustusratkaisuja ja myös upeita särisävyjä Värisilmän valikoimista. Parvisänky on Intarsia ja restaurionti Roivasin käsialaa.

Talosängyn on tehnyt puuseppä Jami Suksi.

Kokonaisuus on kaunis ja harmoninen, pidin siitä että kohde tarjoaa oivalluksia sekä arkkitehtuurisesti että sisustuksellisesti. Talo Korea näyttää tielle positiivisella tavalla vaatimattomalta, eikä sisäänkäydessä uskoisi, millaiseen kotiin tulee.

LUE MYÖS: Asuntomessut Kouvolassa – yhteenveto ja fiilikset 

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Anna 20 heinäkuun, 2019 - 12:12 pm

On kivan näköistä ja nuo lasten sängyt inspiroivia!! Tuo saunan kokonaisratkaisu on ainut mikä pistää silmään, että kuinka helposti polttaa itsensä kun on oven sisäänmenopuolella tuo kiuas?

Reply
Meiju 20 heinäkuun, 2019 - 8:55 pm

Kiva että nostit esiin tämän, oikeasti vähän erilaisen ja uutta esittelevän talon. Todella monen suosikki on ollut aito (?! Saatan muistaa nimen väärin) , jossa on tämän hetken trendiä , kuten puuta, kaikkialla ja vähän lisääkin vielä, joten muutaman vuoden päästä se ei enää ole kovin in… Vaikka tykkään että esitellään uutta, on mielestäni taitoa ujuttaa ajattomaan kotiin sopivasti uutta ja ajanhenkeä.
Tämä talo oli mulle tosi tosi kiva uusi tuttavuus ja vaikka nuo lasten sängytkin on jo aikalailla monella taholla tuunattuja, niin nämä on onnistuneet versiot ja lastenhuoneen värimaailma ja säilytystilat kokonaisuutena tosi hienot!

Reply
Seija Malkamäki 9 elokuun, 2019 - 9:13 am

Hei, mistä näitä keittiön seinällä olevia kukkaruukkuja saa? Siellä taustalla oleva pyöreä alusta on ilmeisesti jotain keittiölevyä?

Reply

Jätä kommentti