Asuntomessut 2017: Kannustalo Harmaja Saimaa

by Kerttu

Vaikka en kaikkia Mikkelin Asuntomessujen kohteita ole vielä kiertänyt, uskallan sanoa sen varmaksi. Kannustalon Harmaja Saimaa on yksi ihanimmista!

Perusteena ”ihana”-adjektiiville on ennen kaikkea talon tunnelma. Siinä missä viime vuonna huokailin Talo Koskelassa, on Harmaja Saimaassa jotain samaa henkeä. Kyseessä on kaksi erilaista kohdetta, mutta yhdistävänä tekijänä on pehmeä tyylikkyys.

Viime vuonna kirjoitin Koskelasta näin ja samat sanat pätevät myös Kannustaloon Mikkelissä: Modernin, skandinaavisen ja linjakkaan sisustustyylin ystävänä voin täydentää ajatuksiani pehmeydellä ja kotoisuudella. Sen reseptinä on aidot luonnonmateriaalit, hyvä suunnittelu, toiminnallisuus ja kyky elää ja mukautua muuttuvan elämän tarpeisiin.

Kannustalossa sisustustaikoja on tehnyt sisustussuunnittelija Susanna Vento.  Taannoisella Lofoottien reissulla minulla oli ilo tutustua Susannaan ja sen jälkeen sain hänet Designtarinoiden podcast-vieraaksi. Vitsit mikä nainen, samaan pakettiin huikean ammattitaidon kanssa on pistetty hersyvä huumori ja lämmin sydän.

Susannan luoma sisustus on yhtä aikaa ajaton ja trendikäs. Värisävyjä on käytetty runsaasti, mutta maanläheisesti. Upean Saimaa-maiseman hyödyntäminen on ollut suunnittelussa punaisena lankana ja suuret ikkunat tuovat luonnon niin kotisohvalle kuin vuoteenseenkin saakka.

Yksi talon katseenvangitsijoista on Risto-Matti Ratian ja Siparilan yhteistyönä syntynyt Vire-sisustuspaneeli. Se on asennettu pystyasentoon, joka tekee ilmeestä modernin ja korostaa kauniisti korkeaa huonetilaa. Paneelia löytyy olohuoneesta ja sen vieressä sijaitsevasta makuuhuoneesta.

Maisemat ovat todella kauniit. Kuiva mäntymetsä ja Saimaa luovat aika monelle suomalaiselle sielunmaiseman.

Huonekorkeus nousee hulppeisiin lukemiin ja yksi talon kolmesta makuuhuoneesta sijaitsee toisessa kerroksessa.

Talon erikoisuuksiin kuuluu oma järvimaisemainen kuntosali. En voi sanoa olevani kateellinen 😉

Kokonaisuus on kaunis, harmoninen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen! Kannustalo tarjoaa joka vuosi iloa silmille Asuntomessuilla ja on mielenkiintoista nähdä, miten Harmaja-talomalleista on tehty runsaasti erilaisia muunnelmia. Sisustukset ovat klassisen ihastuttavia ja samalla ne luovat trendejä.

Mitä mieltä olet Kannustalon tämän vuoden kohteesta? 

Lue myös:
Ensifiilikset Asuntomessuilta
Mikkelin Asuntomessut: MinunVALO

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään Mikkelissä 14.7.-13.8. 2017.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Anna 8 heinäkuun, 2017 - 8:59 pm

Aivan ihanalta näyttää. Vankkumatonta Kannustalo-laatua 🙂

Reply
Henna 8 heinäkuun, 2017 - 11:02 pm

Aivan ihana! Tämän voisisin ottaa heti omaan käyttöön. Monesti asuntomessuilta löytyy yhdestä talon tietyn jutun, toisesta talosta toisen jutun jne. Mutta tästä löytyy ihan kaikki ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 heinäkuun, 2017 - 12:39 pm

Sanos muuta, ihana kokonaisuus!

Reply

Jätä kommentti