Asuntomessut 2013: keittiöitä

by Kerttu
Asuntomessut 2013: keittiöitä
Palataan vielä hetkeksi Hyvinkään asuntomessujen tunnelmiin keittiöiden osalta. Mielestäni keittiö on yksi kodin tärkein suunnittekohde: siellä on kalleimmat neliöt ja useissa perheissä myös eniten toimintoja. M
uistan hyvin vielä oman rakennusaikamme pähkäilyt siitä, millainen on juuri meille sopiva keittiö. Asukkaiden tarpeet ja mieltymykset ovat se lähtökohta,  joista suunnittelu kannattaa aloittaa. Asuntomessuilla on esillä yli kolmekymmentä erilaista keittiötä, eikä niitä kannata suoraan vertailla keskenään. Ideoita, inspiraatioita ja ihmetyksen aiheita keittiöt kuitenkin tarjoavat, tässä kuvatulva olkaapa hyvät!
Hailuoto 153A, A la Carte-keittiöt
Talvipalatsi, Puustelli

Taloautomaatio.fi, Puustelli

 

Käpylä 163, Keittiömaailma

RTV-pintamateriaalitalo, Aka valentiina

Valmisjukka Trendo, Domus

Lapplin lumo, Solid Furniture

Hailuoto 153, Topi-keittiöt

Hailuoto 163, Parma-keittiöt

Passiivikivitalo Lumikki, Puustelli

Hailuoto 168, A la carte -keittiöt

Jämerä- Sisu, Puustelli

Maja, Keittiömaailma

Durox Kototalo, RP-keittiöt

Rock-kivitalo Cliff, A la carte-keittiöt

 

Passiivikivitalo Skaala, Puustelli

 

Lehdistöpäivänä keittiöiden kuvaamista vaikeutti monessa kohteessa tarjoilut. Toki oli mukavaa maistella kuplajuomaa ja herkkuja talojen katselemisen ohessa, mutta visuaalisuuden kannalta olisi ollut ehkä parempi ratkaisu sijoittaa ne erillisille pöydille tai tarjoiluvaunuihin. Eräässä kohteessa esittelijä totesi minulle, että onhan sinulla se kuvankäsittelyohjelma, jolla voit siivota likaiset viinilasit pois :D. Ihan niin hifilinjalle en lähtenyt, mutta nyt vähän harmittaa, että kaikista kohteista ei ole kuvaa. Ehkäpä tästäkin otannasta saa jonkinlaisen kuvan siitä, millaista on keittömuoti vuosimallia 2013.

Löytyykö omaa suosikkia messukeittiöiden joukosta?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 17 heinäkuun, 2013 - 1:00 pm

Kahvattomuus on ainakin in 😀
-erika

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 1:05 pm

Täsmälleen samaan kiinnitin itsekin huomiota! 🙂

Reply
Olivia 17 heinäkuun, 2013 - 1:33 pm

Valkoisuus on saanut väriäkin rinnalle. Minua kuitenkin kiehtoo edelleen valkoinen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:30 pm

Samoilla linjoilla olen Olivia! Valkoinen vaan sykähdyttää, vaikka on tuolla muutama upea muunkin värinen keittiö 🙂

Reply
Anonymous 17 heinäkuun, 2013 - 1:47 pm

Rakennamme taloa ja valitsin keittiöksi kahvattoman matta valkoisen oven. Jonkun mielestä varmaan tylsä valinta, mutta mielestäni erilaiset astiat näyttävät kauniilta juuri valkoisessa keittiössä 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:31 pm

Hyvä ja ajaton valinta, ei lainkaan tylsä!

Reply
Kristiina 17 heinäkuun, 2013 - 1:49 pm

Ohhoh, Hailuoto 168ssa on sama välitilan laatta kuin meillä. Just siitä postasin 🙂 Lumikki-talossakin taitaa olla samaa laattaa mutta eri sävyssä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:31 pm

Hih, minäkin bingasin vuosi sitten Tampereelta monesta kohteesta samaa laattaa kuin meillä on vessassa. Hittiaineksia siis 🙂

Reply
Anonymous 17 heinäkuun, 2013 - 1:50 pm

Lapplin lumon keittiö viehätti. Luonnossa vielä paljon kauniimpi kuin kuvassa. Minun mielestä keittiön pitää olla viihtyisä ja esim. ensimmäisessä kuvassa näkyvä violetin värinen valo on kaukana viihtyisästä. Samoin kuvissa Rock-kivitalo Cliffin valaistus on meilestäni todella epäonnistunut. Karihtalan suunnittelema keittiö on ihana väripilkahdus, vaikken itse tuohon sävyyn lähtisikään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:33 pm

Lapplin lumon keittiö on kyllä todella kaunis, erilainen ja linjakas kokonaisuus. Karihtalan talossa oli rohkeat sävyvalinnat, hienoa että messuilla toteutetaan vähän erilaisiakin ratkaisuja!

Reply
Anonymous 17 heinäkuun, 2013 - 10:48 pm

Hmm, ”keittiön pitää olla viihtyistä ja esim. ensimmäisessä kuvassa näkyvä violetin värinen valo kaukana viihtyisästä.” Eiköhän viihtyisyys tarkoita jokaiselle ihmiselle eri asioita. Ainakaan se ei ole kaikille sama kuin sinulle. Määrittelet siis tässä viihtyisyyden oman makusi mukaan. Esim. tuo ensimmäisen kuvan keittiö voi jostakusta olla erittäin viihtyisä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2013 - 9:16 am

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta onneksi niistä voi aina rakentavaan sävyyn keskustella 🙂

Reply
Johanna / Taloja ja Toiveita 17 heinäkuun, 2013 - 2:49 pm

Lapplin lumolle menisi oma ääneni, vaikkakin väri ei olisi itselle se ensimmäinen valinta. Totta tuo lehdistöpäivän tarjoilut -kommentti. Tyhjien lasien lisäksi, ”parhaimmassa” tapauksessa ei ole mahdollisuutta ottaa kuvaa ilman kokkia 🙂 Tässäpä hyvä kehitysidea Asuntomessuille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:33 pm

Niinpä, porukkaa oli kyllä joissakin taloissa paljon juuri keittiössä. Muuten saattoihin olla ihan tyhjää koko talossa 🙂

Reply
littleB 17 heinäkuun, 2013 - 3:49 pm

Musta keittiö, pakko saada! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 8:34 pm

Musta on kyllä rohkea valinta! Itse haaveilin mustasta välitilasta, mutta uskallus ei riittänyt 🙂

Reply
Ruut 17 heinäkuun, 2013 - 6:58 pm

Ihania keittiöitä! Kyllä nuo vaaleat ovat aikalailla omaa sydäntä lähellä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2013 - 9:00 pm

On kyllä kauniita ja joka makuun jotakin 🙂

Reply
Anonymous 17 heinäkuun, 2013 - 9:45 pm

Kauniita keittiöitä. Mun mielestä pistorasioihin vois kiinnittää enemmän huomiota. Niitä on nykyisin saatavilla hurjat määrät erilaisia. Paljon tyylikkäämpiäkin kuin mitä kuvissa olevissa.

Lil

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2013 - 9:19 am

Olet oikeassa Lil! Ja myös pistorasioiden paikkoihin! On ihan hassua laittaa ne välitilan ylälaitaan, jolloin sähköjohdot roikkuvat ylhäältä alas. Alhaalla olevasta pistorasiasta johto laskeutuu suoraan pöydälle ja se on helppo piilottaa vaikka leivänpaahtimen tai kahvinkeittimen taakse. Ja myös pistorasian ulkonäössä on tänä päivänä paljon valinnanvaraa, aivan kuten sanoit!

Reply
Sini 17 heinäkuun, 2013 - 10:26 pm

Tosi hienoja keittiöitä. Tykkään tuosta Domuksen harmaasta jossa musta taso. Tosi tyylikäs ja ei ihan perinteiset värit. 🙂 Pitää kyllä kans päästä käymään messuilla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2013 - 9:19 am

Kannattaa käydä messuilla, jos on vain mahdollisuus. Paljon perustaloja, mutta mielenkiintoisia erilaisia kohteitakin ihan tarpeeksi!

Reply
Esmeralda 17 heinäkuun, 2013 - 10:54 pm

Minä harmittelin lehdistöpäivänä samaa… jäi moni keittiö kuvaamatta tarjoilujen ja niiden sotkujen vuoksi!
Taidettiin muuten olla messuilla samaan aikaan ihastelemassa Majaa. Vasta jälkikäteen tajusin, että sinähän se olit. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2013 - 9:22 am

Heippa Esmeralda! Enpä minäkään tunnistanut, harmi! Hunajaista Riikan kanssa juttelimme hetken, mutta muita blogituttuja en bongannut. Ehkä ensi kerralla 🙂

Reply
Pia 17 heinäkuun, 2013 - 10:57 pm

Vaan ei ole kovinkaan helppohoitoinen tämä vetimetön valkoinen korkeakiilto. Argh, enää en valitsisi tai ei kellään olisi ihmekeinoa millä tän putsaa!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2013 - 9:24 am

Hei Pia! Minä käytän meidän kaapinoviin nihkeää mikrokuituliinaa ja koen niiden olevan tosi helppohoitoiset. Tarvittaessa rättiin voi suihkauttaa mietoa pesuainetta, mutta normipyyhinnän teen ihan vain rätillä. Ainakin meidän ovet on helppo pitää puhtaana näin 🙂

Reply
Jem 18 heinäkuun, 2013 - 4:46 pm

Korkeakiiltoiset valkoiset miellyttävät ainakin tällä hetkellä omaa silmääni eniten. Olen myös kokenut ne ihan helppohoitoisiksi muissa huonekaluissani, pyyhin myös nimenomaan kevyesti kostetulla mikrokuituliinalla.

Reply
By J 18 heinäkuun, 2013 - 10:27 pm

Ykkönen ja Rock Cliff olivat omat suosikit, niiden innoittaman päädyimme A la Cartelle keittiösuunnitteluun ja ensi viikolla 3D mallit kotiin. Hyvät messut 🙂

Reply
Mapsi 21 heinäkuun, 2013 - 1:11 pm

Huomenna menossa messuille, joten kiva nähdä nämä luonnossa.
Itse tykkään korkeakiiltoisista valkoisista perusovista, mutta jotenkin jään kaipaamaan lämpöä ja väriä tasoihin taivälirilaan. Kokonaan valkoinen (tasot, kaapit, välitila ja ehvä vielä lattiakin) kuten Rock-kivitalossa on omaan silmääni liian kovaa ja steriiliä.. massiivipuisia tasoja, lämmintä pähkinän sävyä tms. ja se valaistus, se lämmin valaistus, niin olisivat mielestäni täydellisen kauniita ja kodikkaampia. Mutta maku- ja ”muotiasioita” nämäkin. Kullakin ajalla omat trendinsä. Heh..taidan olla vähän vanhanaikainen…

Reply
marianna 7 elokuun, 2013 - 2:01 pm

Maja, Talvipalatsi ja Lapplin lumo oli parhaat keittiöiden saralta. Eli mattamustat tai mattavalkoiset kaapinovet kolahtaa ja mieluusti vetimettöminä. Tiedä sitten kuinka käytännölliset mahtaa olla 🙂 Talvipalatsin avohylly ja välitilan laatat kolahti ja kovaa! Sitten joskus jos omaa keittiötä tekis niin haluisin varmaan mattavalkoset kaapinovet, avohyllyt korvaan ainakin osan yläkaapeista ja harmaan maalatun välitilan mis ois lasi vielä päällä tai sitten tommosen talvipatsin kaltasen laattameiningin. Jotenkin musta keittiö pelottais et se alkais kyllästyttää nopeesti ja tuntuis liian synkältä, vaikka tykkäänkin tosi paljon!

Reply

Jätä kommentti