The Botanic Shelf ja muita kuulumisia mökiltä

by Kerttu
The Botanic Shelf  ja muita kuulumisia mökiltä
The Botanic Shelf  ja muita kuulumisia mökiltä

Mukavaa sunnuntaita ja terveiset täältä mökiltä!

Tulimme tänne yhdeksi yöksi nauttimaan syksystä eli suoraan sanottuna valmistutumaan hurjaan pihatyörupeamaan, joka alkaa huomenna maanantaina. Tällä viikolla saimme tontille tonneittan kivituhkaa, hiekkaa ja multaa ja huomenna saamme kaivurin sitä levittämään. Piha näyttää tällä hetkellä siltä, että pommi olisi räjähtänyt ja Alma-myrskyllä oli myös asialla tekemistä.

Luulimme jo, että myrsky ei olisi päässyt tuhojaan tekemään. Mökkimme paikka on aika suojaisa ja siksi yleensä myrskyt eivät kohtele meitä kovin rajusti. Tällä kertaa kuitenkin pari puuta oli luontoäiti kaatanut rannasta.

Olimme jo aikaisemmin pohtineet puun kaatamista, sillä se vaikutti laholta. Tämä suuri puu nojasi latvasta toiseen ja niihän siinä kävi, että juurten pettäessä molemmat kaatuivat, pahaksi onneksi juuri uudelle ihanalle laiturillemme!

Kun tulimme mökille, joka paikka oli muutenkin myllättynä maakuormien saapumisen vuoksi. Olimme itse kaataneet muutamia puita myös pihanlaiton vuoksi ja niissä on aikamoinen roudaaminen.  Puun kaataminenhan ei ole moottorisahaa käyttävälle (en minä) mikään iso homma, mutta kaikki mitä sen jälkeen tapahtuu vaatiikin sitten lihasvoimaa.

Polttopuuta osaa muuten arvostaa ihan eri lailla, kun konkreettisesti on mukana sen matkalla metsässä seisovasta puusta sopivan kokoiseksi haloksi.

Huonoksi onneksi puu siis kaatui laiturille, joka vaurioitui. Siinä nyt sitten yksi homma lisää pitkälle tehtävälistalle. Aina voi ajatella positiivisesti, että pahemminkin olisi voinut käydä.

Siinä missä piha on nyt yksi suuri ulkokuntosali, mökin sisällä onneksi vallitsee harmonia ja rauha. Sisustus on myös saanut   puuttuvan palasensa, kun tarjoushaukka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Siinä missä piha on nyt yksi suuri ulkokuntosali, mökin sisällä onneksi vallitsee harmonia ja rauha.

Adean The Botanic Shelf on suomalaista muotoilua, Riikka Kantinkosken ja Pinja Rougerin käsialaa. Hyllyn idea piilee liikuteltavissa tasoissa, joissa voidaan säilyttää vaikkapa kirjoja, esineitä ja virherkasveja. Itse asiassa juuri viherkasvien säilytys on inspiroinut suunnittelijoita:  kuinka kauniit viherkasvit kaipaavat reilusti tilaa, valoa ja kasvun myötä muuntautuvan ympäristön.

Meille hylly ei saapunut aivan uutena, sen on nimittäin nähnyt tänä vuonna jo kymmenet tuhannet ihmiset Tuusulan Asuntomessuilla Sanna Siik-Keskisarjan sisustamassa Kastelli-kohteessa.

Kun messutaloja tyhjennetään, osa tuotteista myydään käytettyinä eteenpäin.  Olin pidempään pohtinut, millaisen säilytyskalusteen mökin olkkariin hankkisin ja nyt tiesin tilaisuuteni tulleen. Musta hylly messinkisillä yksityiskohdilla toistaa kauniisti tehostesävyjämme. Messinkiä kun löytyy valmiiksi esim. liukuovien ja kaappien vetimistä sekä ruokapöydän päällä olevasta Flos-valaisimesta.

Hylly kaipaa messinginpuhdistusainetta, sillä tasoissa on käytön jälkeä messuilta. Muuten toki se on erinomaisessa kunnossa ja toivottavasti vuosikymmeniä kestävä hankinta.

Nyt on sunnuntaiaamun kolme hidasta kahvikupillista nautittu ja meidän oma pihagym kutsuu bodaamaan.

Kerron teille muuten pian pihanlaitosta enemmän, tehtiin ihan itse suunnitelma, joten sellaista saa kun sattuu tulemaan.  Ihana varmasti!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

messinki keittiöhana 20 syyskuun, 2020 - 10:37 pm

Kiitos, että jaoit niin hienon artikkelin

Reply
Kerttu 28 syyskuun, 2020 - 6:14 am

Kiitos palautteesta 🙂

Reply
Tuuli 21 syyskuun, 2020 - 4:16 pm

Oih, tuo Botanic shelf on ihana! Niin superkaunis ja loistava keksintö. Olen ihaillut sitä vuosia, mutta meillä ei ole luontaista paikkaa sille. Ehkä joskus tulee joku Ahaa-elämys ja hankin sen. Toisaalta kaikkea ihanaa ei voi ostaa itselleen😄

Voi kurjuus mitä myrsky teki uudelle laiturille, mutta vakuutus kai sentään korvaa.

Reply
Kerttu 28 syyskuun, 2020 - 6:16 am

Moikka Tuuli! Tämä on kyllä kaunis ja monikäyttöinen hylly. Olen iloinen, kun sain sen näin vähän käytettynä. Vakuutus ei korvaa laituria, sen verran selvitin. Mutta saadaan onneksi itse korjattua se, yksi homma vaan lisää listaan 😀

Reply
johan 22 syyskuun, 2020 - 7:05 am

Todella hieno asunto!!

Reply
Kerttu 28 syyskuun, 2020 - 6:16 am

Kiitos Johan, tämä on meidän kesämökki 🙂

Reply
johan 22 syyskuun, 2020 - 7:06 am

Mistä tuo takka on?

https://suninidea.blogspot.com/

Reply
Kerttu 28 syyskuun, 2020 - 6:16 am

Moi, tämä on Conturan takka Jyväskylän Takkakeskuksesta.

Reply

Jätä kommentti