Tekemistä vaille valmis – mökki-inspiraatiota tarjolla

by Kerttu

Koska oma mökki on vielä vaiheessa, mennään tänään poikkeuksellisesti lainatuilla inspiraatiokuvilla. Tällä viikolla mökkitontilla on tapahtunut  paljon ja perjantaina alkaa perustustyöt. Kannattaa muuten ottaa @modernistikodikas-Instagram-tili seurantaan, luvassa on videomateriaalia IG Storyn puolella hommien etenemisestä.

Perustusten aloitus tarkoittaa sitä, että ensimmäiset löylyt omassa saunassa heitetään jo viikon kuluttua. Toukokuu on ollut hektinen, on ollut paljon suunnittelu- ja valmisteluhommia. Nyt kun kaikki alkaa vihdoin tapahtua ihan oikeasti, tuntuu epäuskoiselta. Tekemistä riittää, mutta nyt on rauhallinen ja luottavainen fiilis siihen, että kaikki sujuu. Tai vähintään siihen, että stressataan vasta sitten, jos jotain stressattavaa on.

Huomenna vihdoin pääsen katsomaan paikan päälle, miltä tontilla näyttää, kun raivausta on tehty konevoimin. Huussihommatkin ratkesi sillä, että piirrätin meille oman puuceen ja sen nikkarointi alkaa viikon kuluttua. Nyt on niin sanotusti tekemistä vaille valmista.

Voitte uskoa, että olen tämän kevään aikana kerännyt aikamoisen kasan inspiraatiota mökkiin, saunaan ja pihaan. Samalla kuitenkin tiedostaen, että aikaa menee ja kärsivällisyyttä tarvitaan.  Tässä kuvien kesäkodissa on monta ihanaa elementtiä, toki aika paljon hulppeammassa muodossa kun meillä tulee olemaan.

Pidän talon laatikkomaisesta arkkitehtuurista ja sulautumisesta luontoon. Myös musta ulkokuori näyttää kauniilta, viime päivinä olenkin pohtinut värejä ja sävyjä. Maalaustalkoisiin pääsee nimittäin jo ihan kohta!

Tämä ”mökki” on täysin varusteltu omakotitalo ja sisustukseltaan hyvin moderni. Mustat ikkunanpuitteet ilahduttavat minua, sillä samaan päädyimme pitkän harkinnan jälkeen.

Meidän mökin sisustus on vielä ihan vaiheessa, oikeastaan vain saunatupa ja lastenhuone on mietitty valmiiksi. On kiva vähän aistia tunnelmaa rakennuksen valmistuessa ja tehdä sitten päätöksiä. Tämä rauhallisuus on yllättänyt itsenikin, mutta hosumalla harvemmin saa mitään muuta aikaiseksi kuin mehevän stressin.

Tämä Kustavissa sijaiseva kesäkoti hurmaa myös helppohoitoisella tontillaan. Saapa nähdä millainen sotatanner meitä huomenna odottaa, kun kaivinkone on pari päivää tehnyt taikojaan. Onneksi luonto on armollinen ja nyt myllätty maa kasvaa jo heinää loppukesästä – jos vain pikkuisen ropsauttaisi vettä.

Yksi päätöksiä vaativa asia on vielä terassin materiaali, lehtikuusi olisi ihana! Onko siitä jollain kokemuksia,  onko oikeasti huoltovapaa? Toki tämä on myös se kallein vaihtoehto eli jos mieleen tulee budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja, en pistä pahakseni.

Ihana idea myös tämä aurinkokansi mökiltä kohti uimarantaa! Näitä kauniita kuvia on ilo tallentaa tänne muistiin ja sitten kaivella, jos joskus sattuu tekeminen loppumaan. Palataan asiaan siis vaikkapa vuonna 2025! 😉

Kuvat: Trendir

Lue myös:
Saunatuvan sisustussuunnitelma
Mökkipäiväkirja: Osa 1 
Mökkikeittiön valmis suunnitelma 
NEW SAUNA – meidän moderni mökkisauna 
Mökki ulkoa
Mökki sisältä
Arkkitehti mökkitontille – miksi ihmeessä?

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Karla 1 kesäkuun, 2018 - 6:02 am

Lehtikuusesta terassilla on kokemusta 5 vuoden ajalta. Ehkä huoltovapaa on hieman harhaanjohtava sanonta, sillä ainakin meillä terassi vaatii ehdottomasti (normaalin) pesun keväällä ja syksyllä. Mieluusti painepesurilla, jotta sellainen valkoinen hyhmä ja toisaalta vihertävä mönjä lähtee kunnolla pois. Muuten sitä ei sitten tarvitse hioa tai öljyillä tms. Organowoodilla käsitelty kuusilauta on meillä seuraavassa kohteessa testissä. Lopputuloksen pitäisi näyttää lehtikuusimaiselta. Mutta siitä ei ole tietoa, kuinka lauta pysyy harmaana. Ja varmasti vaatii ihan samat pesutoimenpiteet, kuin kaikki muutkin terassit

Reply
Tuija 1 kesäkuun, 2018 - 9:50 am

Meillä on kotona tuota lehtikuusta terassilla. Noin kolmen vuoden kokemuksella vastaisin että suht huoltovapaa, tokikin pesun vaatii ajoittain mikä tahansa valinta.
Yksi haittapuoli ainakin meillä on, että tahtoo irrota herkästi tikkuja. Etenkin pienten lasten kanssa vähän haastava, pikku sukat jalassa on pidetty mieluusti tämän vuoksi..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2018 - 12:57 pm

Kiitos Tuija! Tuosta tikkuuntumisesta olenkin kuullut, mutta toisaalta se taitaa olla aika luonnollinen ominaisuus puulle. Pesuhommiin pääsee, oli materiaali mikä vain 🙂 Kiitos ajatuksistasi!

Reply
Satu 2 kesäkuun, 2018 - 10:35 am

Meillä myös lehtikuusta. Oon kyllä tykänny. Tuossa ekassa kommentissa jo kerrottiin, että pestä pitää, muuten suht huoleton. Suosittelen.
Vanhemmillani on ollut mökki n 30 vuotta, nyt olemme siitä luopumassa. Löytyy iso kasa valokuvia missä rakennetaan, korjataan, tehdään sitä ja tätä, mutta jostain kumman syystä ei ole yhtään kuvaa kenestäkään aurinkotuolissa loikoilemassa. Parhaat kesämuistot on ehdottomasti mökiltä. Tsemppiä teille projektiin! On varmasti vaivan ja suuren työn arvoista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2018 - 12:58 pm

Kiitos Satu kokemuksistasi ja tsempistä! Ja luulen, että sellainen tietty touhuaminen on sitä rentoutumista, ainakin näin tietotyöläiselle tekee niin hyvää päästä fyysisiin hommiin 😀

Reply
Merja 3 kesäkuun, 2018 - 12:00 am

Naurattaa edellinen kommentti. Se on niin totta. Aina rakennetaan, rempataan, huolletaan, kyllästetään tai siivotaan tai raivataan risuja yms. Kun selkänsä kääntää niin ympäristö on kuin pommin jäljiltä. Linnunpaskaa, risuja, miljardi kuivaa lehteä. Hämähäkinseittejä, hiiren ym. eläinten jätöksiä. Viet joka ehtoo pehmusteet suojaan ja aamulla takaisin. Lakaiset ja peset terasseja päivittäin. Lomat mökillä on niin raskaita, että odotan aina pääsyä kaupunkiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2018 - 1:01 pm

Heippa Merja! Luulen, tämä on pitkälle asennekysymys ja toki myös vaikuttaa siihen, millainen on ympäristo. Ekat vuodet ovat varmasti touhukkaita, mutta toisaalta tekeminen on myös terapiaa ja vastapainoa arjen tietokonetyölle. Miksi kukaan olisi mökillä, jos ei nauttisi siitä? 🙂

Reply

Jätä kommentti